עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    אלבה – לא מה שחשבנו

    6 תגובות   יום שבת, 16/2/13, 23:41

    ''

     

    יש שני דברים שאנחנו אוהבים בבלוג של שמן ושמנת: לאכול, ולקבל תגובות על הביקורת. בין לבין צריך לצלם, לחשוב על מה שאנחנו צריכים לכתוב והגרוע מכל – לשבת על התחת ולכתוב. לכתוב אנחנו אוהבים, שלא תבינו לא נכון, אבל יש את הספר שמחכה ליד המיטה ובדיוק התחלנו לראות את שרלוק, אז אפשר להספיק עוד פרק. ויש כמובן את החברים, משפחה. וזאת בלי מילה על עבודה בהיי טק.

     

    אז אנחנו ממשיכים לאכול בחוץ, ומדי פעם אפילו לקחת את המצלמה. לכתוב בראש את הדברים שכל כך חשוב לנו להגיד, אבל עד שמתיישבים, זה כבר הופך ללא רלוונטי, ועוד ביקורת התמסמסה. אז שנייה לפני שזה קורה גם למחשבות שלנו על ארוחת הקופון באלבה.

     

    ''

     

    מארועי הפרקים הקודמים: היינו בכמה ארוחות קופונים. ברובן התאכזבנו. הבטחנו לעצמינו (ולליאה ויונתן) שנפסיק לקנות קופונים ל-fixed menu, ושנחסוך את הכסף הזה ונלך למקום שאנחנו באמת רוצים.

     

    ועבר זמן, ובכל זאת קנינו קופון לארוחה באלבה. אחרי כל הביקורות הטובות שקראתי, היה מספיק לראות את קירות הזכוכית הגדולים באבן גבירול בכדי לפתח ציפיות ולפתוח את התיאבון. בר גדול, מעט מקומות ישיבה והרבה אווירה של "הגענו למקום הנכון".

     

    לראשונות בחרנו במנת הבורקס וסלט לחם מתוך המגוון שהוצע לנו. הבורקס היה מצוין, חלמון הביצה הרטיב את הבורקס והיה כמו רוטב לתרד, לגבינה המעולה ולמאפה. כשהביסים המוצלחים האלה נשארנו עם מעט בורקס בלי כלום, שזה היה כמו.. בורקס, בעצם. אבל עד לכאן אין תלונות. התלונות התחילו עם סלט הלחם: היה שם שעועית אדומה, בצל ועוד כמה ירקות בתנור, הרבה לחם קלוי עם שמן זית ומעט ריקוטה להקל על כל הקרנצ'יות הזאת. מהר מאוד הבנו שאין למנה הזאת הרבה לאן להתקדם, ומרגע שנגמרה הריקוטה, זנחנו את כל הלחם הזה להמשיך ולהתייבש.זאת בטח לא מנה של סלט.

     

    ''

     

    שמנת בחרה בפלמידה לעיקרית שלה. פילה על הפלאנצ'ה מעל לפירה וקרם ערמונים. הפירה היה טוב, כשהערמונים מחזקים ומייחדים אותו. הדג עצמו אבל לא היה מספיק טעים. איפשהו באמצע שמנת נשברה וביקשה לבדוק אם המנה שלי טובה יותר.

     

    אני בחרתי בהמבורגר, עליו שמעתי נפלאות (וגם כמה ניסים). הקציצה לא רעה, אבל מרוב תוספות כמעט אי אפשר לטעום אותה. קטשופ פלפלים אגרסיבי ואיולי אסרטיבי לקחו את כל היופי מהמאכל הזה. כשהתוספות נהיות העיקר, זה אומר שפספסנו משהו במנה. הצ'יפס קישואים דווקא היה נחמד.

     

    ''

     

    לא ממש שבעים הזמנו את הניוקי במבה. שלוש עשרה שקל בשביל ניוקי? בדיוק לסגור את הפינה. אבל הניוקי המטוגן הזה לא ממש הזכיר במבה. לצערי, הוא גם לא ממש הזכיר ניוקי. בעיקר שמן, למען האמת. ואנחנו לא ממש רגישים לעודף שמן, אבל הניוקי הזה היה כבר כבד עלינו.

     

    שני קינוחים הגיעו לנו במסגרת הדיל: חבושים עם רוטב וניל, שהיה חביב. אבל יותר מדי חבושים ולא מספיק רוטב וניל לכסות אותם. הקינוח השני היה מוס שוקולד עם מרנג קקאו שהיה מריר מדי, כנראה מעודף קקאו.

     

    בגדול, אוכל טוב לא עושים רק מכוונות טובות, או מיצירתיות. כי יש כאן הרבה משניהם בעודף. אוכל טוב צריך להיות מאוזן. וזה מה שהיה חסר בארוחה שלנו. אנחנו לא מתיימרים לצאת כנגד מסעדה שקוטפת כל כך הרבה תשבחות, אנחנו רק אומרים שאם הארוחה שלנו הייתה בקרקס, הלוליין הזה כבר היה נופל מגובה רב. 

     

    בשתי מילים: שמנת חמוצה 9%



    לצפייה בכל התמונות באיכות גבוהה ולהמשיך לעקוב אחרינו,
    חבבו אותנו בספר הפנים!


    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 2 מתוך 5

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/2/13 19:33:
      תודה על המידע..... וטוב לדעת.
        22/2/13 18:37:
      לקחו לי את המילים מפה יצאתי דיי מאוכזב
        18/2/13 08:02:
      טוב שחזרתם, התגעגענו,חבל שעם ביקורת כזו...
        17/2/13 22:20:
      ברוכים השבים!
        17/2/13 09:37:

      דווקא מאנשים שאינם מבקרי מסעדות או יחצנים שמעתי הרבה ביקורות רעות. בהמשך לכתבה שלי על בניולה שלחו לי הודעות שבדיוק אותו דבר גם אלבה. מפמפמים עליה ביקורות יחסי ציבור טובות אבל בפועל אין תמורה אמיתית.

      ובכל זאת, אלבה היא גם ברשימת המסעדות שאני מתכוון לנסות, אבל לא בעדיפות גבוהה בכלל... אולי את העסקית שלהם מתישהו...

      טוב לקרוא אתכם אחרי הרבה זמן, דיי מזדהה עם ההקדמה שלכם :)

        17/2/13 09:23:
      דווקא די מה שחשבתי. עברתי איזה יום ובקבוקי היין מאחורה היו חשופים לשמש וירד לי מהם לגמרי.

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין