לאכול בפיתה בין אם זה פלאפל, קבב,או שווארמה, נחשב לאוכל עממי ומהיר.בשנים האחרונות נכנס שף נחשב לתחום הזה ,אייל שני כמובן במזנון באבן גבירול שגורר אחריו עדת מבקרים קולנית מול תור עמוס של לקוחות מרוצים.והפיתה שודרגה למנת שף, למרות שלפעמים היא מכילה כרובית או תפוח אדמה או סתם בננה ושוקולד. בשנה האחרונה נכנס לנישה הזאת השף משה אביב, במסעדת הפועלים "הירושלמית" במקום הכי תל אביבי רחוב דיזנגוף מספר 302.אגב בקרוב תפתח בדיוק ממול מסעדת "שיפודי ציפורה" שתעניק למקום קרב לא קל.
בביקור הראשון הגעתי עם חבר ,הזמנו מנות סירים זהות של קציצות טעימות של בקר ברוטב ערמונים ותבלינים מתוקים (הבחירה הראשונית שלנו הקציצות ברוטב עגבניות כבר אזלו..) 44 ש"ח, המנות שהוגשו לבחירתנו בצלחת מוגשות עם שלוש תוספות. אנו בחרנו במרק סלק (קטן,ולא מספיק חם),אורז לבן (אורז פרסי מעולה וטעים), סלט ירקות בטחינה. ביקשנו וקיבלנו גם פיתות שנאפות לפי מיטב הבנתי במיוחד למסעדה, למרות שהן לא נכללות במנה וחבל שלא..וכמובן בקבוק קולה (9 ש"ח), סה"כ 51 ש"ח לארוחה לאדם. בביקור השני הזמנו מתחום הפלאנצ'ה כבד עוף טעים בבצל שיכור 39 ש"ח, בתוספת אורז לבן, סלט ירקות שהגיע הפעם בצלוחית נפרדת והיה קצת שונה ,והאכזבה התורנית תבשיל השעועית ועדשים ברוטב עגבניות שלמרות השם המפוצץ התבטא בשיכבה קלה של שעועית ששכבה על האורז הלבן. בתוספת שתיה (9 ש"ח), סה"כ 48 ש"ח לארוחה. לאחר שני הביקורים ניתן לפסוק שיש פה מנות מעניינות וטובות, ותימחור עממי-בינוני, ובהחלט שווה לחזור לבקר ולנסות את שאר המנות שמעניינות אותי בתפריט.רק כדאי שמקום הישיבה הנוח על שולחנות העץ הרחבות שהיו זמינות בביקור הראשון,יהיו זמינות תמיד,לא כמו בפעם השניה שנאלצנו לשבת בפתח המסעדה ולאכול משולחן עגול וקטן. הערה שניה לא ממש שומעים את המארח שקורא את שם הלקוח, זה קרה לי בפעם הראשונה דבר שהסביר את המרק היחסית לא חם מספיק,כדאי לשקול להציב מערכת כריזה קטנה.
דוגמאות מתפריט המסעדה: סירים: קציצות ,חריימה,צלי של שבת,טנזיה עוף,קדירת בקר 39-46 ש"ח. פלאנצ'ה: מעורב ירושלמי,קבב מדורה,כבד עוף,חזה עוף,שווארמה 39-46 ש"ח. תוספות (3 לבחירה עם העיקריות הנ"ל) :אורז,ירקות חורף צלויים,מרק סלק,סלט ירקות,תבשיל שעועית. מרקים: קובה סלק,אפונה חזה אווז,קוסקוס. 29-35 ש"ח. תוספות למרק פרוסת לחם ואורז. סלטים קטנים: עדשים שחורות ולימון כבוש,כרובית ובצל,חצילים,עגבניות שרי,כרוב וגזר 10-16 ש"ח.המסעדה פעילה בימים ראשון עד חמישי מ 11 בבוקר עד חצות.בימים שישי ומוצ"ש ניתן לבצע הזמנה. 03-5019610 |
הציון שלי: 4 מתוך 5
תגובות (23)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תודה שולה
:)
מקווה שתהני,חג פסח שמח
תודה שוש
:)
מקווה שהבעד יגבר..ותנסי ותהני.
שבוע טוב
בוא נגיד שאם אף אחד לא היה אומר לי שזה מקום של אביב משה, לא הייתי יודע שיש שף כלשהו מאחורי המקום. אין בו שום ייחוד ולכן המחיר הגבוה יחסית לסוג כזה של מקומות לא שווה לטעמי האישי.
אין פה את הערך המוסף שאתה מקבל ממקום כמו "סנדוויץ'" בנחלת בנימין או המזנון של אייל שני
תודה יאיר
:)
בעניין הקופונים, עסק טוב אמור לרכוב על גל ההצלחה של הקופון
,עסק רע ידעך ויבליט את כל מה שרע בו בקופון.בכל הפעמים האחרונות שהייתי במקום,גילתי שהמקום תופס תאוצה טובה,ועוד ועוד נכנסים לאכול פה,הרבה משפחות צעירות.
ממליץ לך לגבור על הרתיעה ולנסות בכל זאת,שבת שלום
זה מקום שאמור להתאמץ אבל הוא נראה מוזנח, לא מזמין, לא סקסי.
נראה כנסיון לרכוב על הגל ולא להמציא או להביא בשורה קולינארית.
אני עובר שם המון ופעם אחת לא היה לי חשק להכנס. לעומת המזנון למשל שאני לפעמים מביא את עצמי בכח מרחוק רק כדי להתפנק כמו שצריך.
הכניסה לאחרונה לקופונים לא מצביעה על משהו בריא. מקווה שיצליח להם עם ובלי קשר לציפורה שעומדים לפתוח ממול.
אילן, כל מאכלי הג'אנד פוד הם טעימים אך לא בריאים.
גם משקאות תוססים כמו קולה מכילים צבעי מאכל מלכותיים
שונים שמזיקות לבריאות .אני לא מתפאל שאינך מצליח להשיל
ממשקלך,אתה אף פעם לא מוותר על הפיתה.כל פיתה שווה לשלוש
פרוסות לחם.בדרך כלל הן אפויות מקמח לבן שגם מזיקות לבריאות
ואתה לא מסתפק בפיתה אחת ...