עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    אדום של גד

    אני כותב על טיולים, ספורט, סיורים בארץ וקולנוע ואוכל.מצלם הרבה טבע,חיות,אתרים בארץ.מקווה שתהנו .

    0

    הירושלמית של משה אביב

    23 תגובות   יום שישי , 1/2/13, 23:25

    לאכול בפיתה בין אם זה פלאפל, קבב,או שווארמה, נחשב לאוכל עממי ומהיר.בשנים האחרונות נכנס שף נחשב לתחום הזה ,אייל שני כמובן במזנון באבן גבירול שגורר אחריו עדת מבקרים קולנית מול תור עמוס של לקוחות מרוצים.והפיתה שודרגה למנת שף, למרות שלפעמים היא מכילה כרובית או תפוח אדמה או סתם בננה ושוקולד.

    בשנה האחרונה נכנס לנישה הזאת השף משה אביב, במסעדת הפועלים "הירושלמית" במקום הכי תל אביבי רחוב דיזנגוף מספר 302.אגב בקרוב תפתח בדיוק ממול מסעדת "שיפודי ציפורה" שתעניק למקום קרב לא קל.

    ''

    בביקור הראשון הגעתי עם חבר ,הזמנו מנות סירים זהות של קציצות טעימות של בקר ברוטב ערמונים ותבלינים מתוקים (הבחירה הראשונית שלנו הקציצות ברוטב עגבניות כבר אזלו..) 44 ש"ח, המנות שהוגשו לבחירתנו בצלחת מוגשות עם שלוש תוספות. אנו בחרנו במרק סלק (קטן,ולא מספיק חם),אורז לבן (אורז פרסי מעולה וטעים), סלט ירקות בטחינה.

    ביקשנו וקיבלנו גם פיתות שנאפות לפי מיטב הבנתי במיוחד למסעדה, למרות שהן לא נכללות במנה וחבל שלא..וכמובן בקבוק קולה (9 ש"ח), סה"כ 51 ש"ח לארוחה לאדם.

    בביקור השני הזמנו מתחום הפלאנצ'ה כבד עוף טעים בבצל שיכור 39 ש"ח, בתוספת אורז לבן, סלט ירקות שהגיע הפעם בצלוחית נפרדת והיה קצת שונה ,והאכזבה התורנית תבשיל השעועית ועדשים ברוטב עגבניות שלמרות השם המפוצץ התבטא בשיכבה קלה של שעועית ששכבה על האורז הלבן. בתוספת שתיה (9 ש"ח), סה"כ 48 ש"ח לארוחה.

    לאחר שני הביקורים ניתן לפסוק שיש פה מנות מעניינות וטובות, ותימחור עממי-בינוני, ובהחלט שווה לחזור לבקר ולנסות את שאר המנות שמעניינות  אותי בתפריט.רק כדאי שמקום הישיבה הנוח על שולחנות העץ הרחבות שהיו זמינות בביקור הראשון,יהיו זמינות תמיד,לא כמו בפעם השניה שנאלצנו לשבת בפתח המסעדה ולאכול משולחן עגול וקטן.

    הערה שניה לא ממש שומעים את המארח שקורא את שם הלקוח, זה קרה לי בפעם הראשונה דבר שהסביר את המרק היחסית לא חם מספיק,כדאי לשקול להציב מערכת כריזה קטנה.

     

    דוגמאות מתפריט המסעדה:

    סירים: קציצות ,חריימה,צלי של שבת,טנזיה עוף,קדירת בקר 39-46 ש"ח.

    פלאנצ'ה: מעורב ירושלמי,קבב מדורה,כבד עוף,חזה עוף,שווארמה 39-46 ש"ח.

    תוספות (3 לבחירה עם העיקריות הנ"ל) :אורז,ירקות חורף צלויים,מרק סלק,סלט ירקות,תבשיל שעועית.

    מרקים: קובה סלק,אפונה חזה אווז,קוסקוס. 29-35 ש"ח.

    תוספות למרק פרוסת לחם ואורז.

    סלטים קטנים: עדשים שחורות ולימון כבוש,כרובית ובצל,חצילים,עגבניות שרי,כרוב וגזר 10-16 ש"ח.המסעדה פעילה בימים ראשון עד חמישי מ 11 בבוקר עד חצות.בימים שישי ומוצ"ש ניתן לבצע הזמנה. 03-5019610

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (23)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        6/4/13 02:49:
      יאמי
        25/3/13 22:24:

      צטט: שולה63 2013-03-25 07:45:47

      תודה על ההמלצה מתכוונת לנסות

       

      תודה שולה

      :)

      מקווה שתהני,חג פסח שמח

        25/3/13 07:45:
      תודה על ההמלצה מתכוונת לנסות
        20/2/13 21:23:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2013-02-16 23:18:12

      אל תשאל למה, יצא לי לעבור על האינסטגרם של אביב משה. הייתה שם תמונה של קציצות עם אורז מהירושלמית. סליחה אבל זה ממש לא עשה חשק. בניגוד, אגב, לתמונות ממסה שכן עשו חשק. לא רק המנות של הסרוויס אלא גם אוכל שהם מכינים לעצמם בסוף המשמרת

      אל תאמין לתמונות בלבד,תנסה ותשפוט.

      אגב בכמה הפעמים שאכלתי פה,האוכל הוגש בצורות שונות,

      ואני מאמין שהם משנים ומתפתחים במנות,לדוגמה מרק הסלק הבודד הפך לאופציה של 3 מרקים שונים.

      פורים שמח

      :)

       

        16/2/13 23:41:
      יאיר, מה זה אומר, יש לך אינסטגרם ולא ידעתי???
        16/2/13 23:18:
      אל תשאל למה, יצא לי לעבור על האינסטגרם של אביב משה. הייתה שם תמונה של קציצות עם אורז מהירושלמית. סליחה אבל זה ממש לא עשה חשק. בניגוד, אגב, לתמונות ממסה שכן עשו חשק. לא רק המנות של הסרוויס אלא גם אוכל שהם מכינים לעצמם בסוף המשמרת
        16/2/13 23:00:

      צטט: לוחש לסירים 2013-02-16 22:50:41

      אחרי כל מה שקראתי פה אין ברירה אלא ללכת לנסות.

      תודה קובי

      :)

      מקווה שתהנה.

      שבוע טוב

       

        16/2/13 22:58:

      צטט: שוש חזן גרינברג 2013-02-15 23:44:18

      לא הכרתי. אני אמביוולנטית.

       

      תודה שוש

      :)

      מקווה שהבעד יגבר..ותנסי ותהני.

      שבוע טוב

        16/2/13 22:50:
      אחרי כל מה שקראתי פה אין ברירה אלא ללכת לנסות.
      לא הכרתי. אני אמביוולנטית.
        15/2/13 15:14:

      בוא נגיד שאם אף אחד לא היה אומר לי שזה מקום של אביב משה, לא הייתי יודע שיש שף כלשהו מאחורי המקום. אין בו שום ייחוד ולכן המחיר הגבוה יחסית לסוג כזה של מקומות לא שווה לטעמי האישי.

      אין פה את הערך המוסף שאתה מקבל ממקום כמו "סנדוויץ'" בנחלת בנימין או המזנון של אייל שני

        14/2/13 18:00:

      צטט: יורם פרקט 2013-02-13 17:42:39

      לא יקר בשביל בשביל אוכל כזה..

      תודה יורם

      :)

      בהחלט לא יקר,אוכל טוב ומגוון ומשביע וטעים

      שבת שלום

       

        14/2/13 17:59:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2013-02-03 17:47:58

      זה מקום שאמור להתאמץ אבל הוא נראה מוזנח, לא מזמין, לא סקסי.

      נראה כנסיון לרכוב על הגל ולא להמציא או להביא בשורה קולינארית.

      אני עובר שם המון ופעם אחת לא היה לי חשק להכנס. לעומת המזנון למשל שאני לפעמים מביא את עצמי בכח מרחוק רק כדי להתפנק כמו שצריך.

       

      הכניסה לאחרונה לקופונים לא מצביעה על משהו בריא. מקווה שיצליח להם עם ובלי קשר לציפורה שעומדים לפתוח ממול. 

       

      תודה יאיר

      :)

      בעניין הקופונים, עסק טוב אמור לרכוב על גל ההצלחה של הקופון

      ,עסק רע ידעך ויבליט את כל מה שרע בו בקופון.בכל הפעמים האחרונות שהייתי במקום,גילתי שהמקום תופס תאוצה טובה,ועוד ועוד נכנסים לאכול פה,הרבה משפחות צעירות.

      ממליץ לך לגבור על הרתיעה ולנסות בכל זאת,שבת שלום

        14/2/13 17:56:

      צטט: אורן_אסיף 2013-02-03 17:38:07

      אני מעדיף את המזנון של שני, אחר כך את "סנדוויץ'" בנחלת בנימין, ורק אז מגיעה הירושלמית. האמת היא שאת התבשילים הרגילים שם לא ניסיתי, רק את המנות בפיתה, לא התלהבתי כל-כך

      תודה אורן

      :)

      אני להפך,אכלתי רק בצלחת,והתמוגגתי רוב הפעמים,מומלץ

       

        13/2/13 17:42:
      לא יקר בשביל בשביל אוכל כזה..
        3/2/13 17:47:

      זה מקום שאמור להתאמץ אבל הוא נראה מוזנח, לא מזמין, לא סקסי.

      נראה כנסיון לרכוב על הגל ולא להמציא או להביא בשורה קולינארית.

      אני עובר שם המון ופעם אחת לא היה לי חשק להכנס. לעומת המזנון למשל שאני לפעמים מביא את עצמי בכח מרחוק רק כדי להתפנק כמו שצריך.

       

      הכניסה לאחרונה לקופונים לא מצביעה על משהו בריא. מקווה שיצליח להם עם ובלי קשר לציפורה שעומדים לפתוח ממול. 

        3/2/13 17:38:
      אני מעדיף את המזנון של שני, אחר כך את "סנדוויץ'" בנחלת בנימין, ורק אז מגיעה הירושלמית. האמת היא שאת התבשילים הרגילים שם לא ניסיתי, רק את המנות בפיתה, לא התלהבתי כל-כך
        3/2/13 13:53:

      צטט: levana feldman 2013-02-03 12:38:04

      אילן, נשמע טעים, מזמין וגם מחיר סביר. שבוע טוב (-:

      תודה לבנה

      :)

      שבוע טוב

       

        3/2/13 12:38:
      אילן, נשמע טעים, מזמין וגם מחיר סביר. שבוע טוב (-:
        2/2/13 16:08:

      צטט: צבי קירשטיין 2013-02-02 10:13:02

      אילן, כל מאכלי הג'אנד פוד הם טעימים אך לא בריאים.

      גם משקאות תוססים כמו קולה מכילים צבעי מאכל מלכותיים

      שונים שמזיקות לבריאות .אני לא מתפלא שאינך מצליח להשיל

      ממשקלך,אתה אף פעם לא מוותר על הפיתה.כל פיתה שווה לשלוש

      פרוסות לחם.בדרך כלל הן אפויות מקמח לבן שגם מזיקות לבריאות

      ואתה לא מסתפק בפיתה אחת ...

       

      תודה צבי

      :)

      אמרתי לך כבר שאין לי אופי חזק כשלך,וכמו שהגשש אמרו פיתה יבשה זה משמין,פיתה טריה זה טעים..אגב הפעם הסתפקתי באחת..

      שבוע טוב

       

        2/2/13 16:05:

      צטט: atx840 2013-02-02 09:02:13

      תודה על הביקורת

      תודה יצחק

      :)

      שבוע טוב

        2/2/13 10:13:

      אילן, כל מאכלי הג'אנד פוד הם טעימים אך לא בריאים.

      גם משקאות תוססים כמו קולה מכילים צבעי מאכל מלכותיים

      שונים שמזיקות לבריאות .אני לא מתפאל שאינך מצליח להשיל

      ממשקלך,אתה אף פעם לא מוותר על הפיתה.כל פיתה שווה לשלוש

      פרוסות לחם.בדרך כלל הן אפויות מקמח לבן שגם מזיקות לבריאות

      ואתה לא מסתפק בפיתה אחת ...

        2/2/13 09:02:
      תודה על הביקורת