עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    מנטינה-המקום החדש שלי בנתניה.

    17 תגובות   יום שבת, 19/1/13, 11:58

    חמש שנים אני מתגוררת בנתניה ומעולם לא חשבתי ללכת למסעדת מנטינה שבמתחם טיב טעם, הפועלת מזה שש שנים.  וזאת מדוע? אין לי תשובה מדויקת. לא ממש שמעתי עליה, ומהמעט ששמעתי, לא נפלתי מהכסא. אלא שבעקבות אירועי שף תאכל, קרה ושוחחתי עם השף של מנטינה, אריק ווקיל. הוא סיפר לי כי הוא הגיע זה לא מכבר למסעדה  וחולל שם שינוי גדול. הוא הזמין אותי למסעדה והבטיח שלא אצטער.

    הלו"ז עמוס, עובדת עד שעות מאוחרות..האוטו בכלל במוסך, אבל כאמא לבת מתבגרת, הבנתי ביום בהיר אחד כי הגיע זמן לשיחת בנות אחת לאחת באוירה נעימה ועל כן החלטתי להזמין את נטע שלי לארוחה במנטינה,וכך גם לקיים את הבטחתי לשף הצעיר.

    כאמור, הגעתי ללא ציפיות. ולכן ההפתעה היתה גדולה:  כל המנות כולן היו ברמה גבוהה שאינה מביישת מסעדות תל-אביביות אופנתיות. חלק מהמנות קיימות בתפריט הישן אך משודרגות , וחלקן  מופיעות בתפריט החדש שיוצא בימים אלה.

     

    טעמנו שלוש מנות ראשונות : סביצ'ה דג  ים על קרם אבוקדו עם עגבניות צהובות מנומרות בתיבול עדין ומרענן. הנתחים היו נגיסים  וכייפים ונתנו תחושה של טריות  -מנה קלילה וצבעונית.  נטע הכריזה שמהיום היא משנה את יחסה לאבוקדו: מאויב לאוהב.

    מנה ראשונה נוספת היתה:ריזוטו פירות ים על ציר ירקות בפרמז'ן ושמנת: מנה מנצחת ומנחמת. הריזוטו היה עשוי לעילא ולעילא, פירות הים היו עשויים גם הם היטב והרוטב היה פשוט מענג.

    נטע,בתי, שזו לה הפעם הראשונה לטעום מנות כאלה, היתה עסוקה במחשבה, איזו מנה הכי חביבה עליה, ללא הצלחה.היא  מעולם לא ידעה שאורז יכול להיות כזה מעדן..

    לאיזון המנות, הוגש סלט עלים קליל עם שלל פיצוחים והפתעות  שהשלים את סבב הראשונות המוצלח.

    למנה עיקרית, הזמנו מנה אחת (בכל זאת בנות...). השף המליץ על מנת דג.הוא סיפר לנו על הדייג הקבוע שלו שמביא לו מדי יום את הדגה הטריה ולפיה הוא מחליט איזו מנה להגיש. הפעם הגיע דג בס על פירה כמהין עם 3 רטבים קלילים של סלק, בזיליקום וחציל שרוף. הדג היה עסיסי ,פירה הכמהין היה עשיר ומלטף והרטבים בצד הוסיפו טויסט מעניין ועוקצני.

    קינוח קרם שניט עם רוטב  פירות יער השלים לנו ארוחה מהנה ומפתיעה. נטע , סיכמה : אמא, זה יותר  שווה מלהופיע בערוץ הילדים...

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 5 מתוך 5

      תגובות (17)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/2/13 12:04:
      אהמ. נתניה, כידוע, אימפריה. :)
        13/2/13 17:34:

      מבטיח שאם ייצא לי להיות באיזור ועם חשק לחומוס - אנסה ואדווח

        13/2/13 17:30:

       

      עשית לי את יומי...הסנני

      אשמח לשמוע התרשמותך מחומוס כספי...

        13/2/13 16:55:

      תודה על החצי המלצה. נשארתי עם תאוותי בידי.

       

      כל אדם מבין במרקמים. אולי לחלק יותר קשה להתבטא, אבל כשאתה אוכל חומוס שהוא מאד חלק וקליל לעומת חומוס שטחון גס ויש חלקיקים של גרגירים והחומוס יותר כבד - אלו דברים שאתה מבין אותם לעצמך בלב.

       

      או אם אתה אוכל פיתה מכנית רגילה של סופר לעומת פיתה שמנמנה עבודת יד. אתה יודע להרגיש את ההבדל בטעם, במרקם, במידת הטריות.

       

      או כשמגישים לך פלאפל ליד החומוס. אתה יודע אם הוא ירוק ומלא בעבשי תיבול, או צהוב. אתה יודע אם החלק הפנימי שלו רך או יבש, אתה יודע אם ציפו אותו בשומום או אם אתה מחזיק אותו ביד והוא שמנוני (אגב, השמנוניות הזו נתפשת לך גם בשפתיים כשאתה אוכל פלאפל שלא טוגן טוב והשמן נספג בו).

       

      וסלט הירקות שמוגש בצד - אילו ירקות יש בו? רק מלפפון ועגבניה או אולי עשבי תיבול ובצל. התיבול שלו טעים לך? אתה מרגיש מעט חמיצות של לימון ו/או חומץ? השמן זית שבו כהה וחזק או עדין ומלטף? הירקות טריים ממש או קצת נבולים כאלה?

       

      בקיצור - מתחבא בתוכך מבקר אוכל לא קטן - שתף אותנו קצת

        13/2/13 10:32:

      חחח

      זה הענין.אם אדווח החומוסיה תהיה לאופנתית.....עדיף לי שתשמורנה על אנונימיות מוכרת לתושבי אזורנו בלבד:)

      אז מאחר ואני מהגליל,סודותי שמורים איתי...לא,לא-לא סעיד  שאיכותו בודאי שאינה מוטלת בספק,ולא אהדם.

      אבל,לא האמנתי,הייתי בנוה אפקה,לקחו אותי לחומוסיה בשם כספי,(נוה אפקה,כספי,לא כל כך מסתדר עם חומוס טוב,לא??)

      והופתעתי מאיכות החומוס,הפלאפלים,חציל עם טחינה וסלט הירקות.היה שווה ביקור שני וגם אז נהנינו.

      ומלבד זה ,גלוי נאות,אין לי מושג במרקמים וכדומיהם-או שטעים לי או שלא

       

        13/2/13 10:07:

      רגע רגע רגע, אין דבר כזה אני הולך לאכול חומוס טוב, בלי להוסיף מידע. הרי בשביל זה אנחנו כאן. תן המלצה. אבל עשה טובה, לא חומוסיה אופנתית - תן משהו איכותי קריצה

        13/2/13 09:14:

      צטט: רמי .א. 2013-02-13 09:11:59

      ממש לא רוצה לפתוח את זה.(את מה?חיוך)

      בשבילי "מסעדה אופנתית" כשמה כן היא.אופנתית.אופנה לטעמי,בכלל, זה טרנד שאינו מלמד דבר על איכות.

      ולכן המונח שהשתמשה הכותבת צרם לי את האוזן...חזק.

      ואכן שנה חז"ל ואמר-על טעם וריח אפשר להתווכח אבל אין מנצח.

      ובזה סיימתי.

      הולך לאכול חומוס טוב:)

        12/2/13 22:09:

      רמי, אתה ממש רוצה לפתוח את זה?

       

      בוא תגיד לי מהי מסעדה איכותית. לפי איזה קנה מידה היא איכותית - שלך? ברור לך שההגדרה של מסעדה איכותית היא מאד סוביקטיבית. עבור סבתא שלי קיטון היא מסעדה איכותית. עבורך אולי הרברט סמואל. עבורי היא המזנון של אייל שני ועבור מישהו אחר היא אדום בפיתה את סלים ברחוב קדם.

       

        12/2/13 21:21:

      מסעדות אופנתיות אינן בהכרח מסעדות איכותיות.לעיתים קרובות הן לא.

        12/2/13 16:05:

      רמי, אני מניח שעבור מסעדה בנתניה להשוות את המנות שלה למסעדות פופולאריות בתל אביב זו מחמאה..

       

      קשה להתעלם מהעובדה שרוב המסעדות הטובות והשפים הטובים פועלים בת"א רבתי.

       

      בחו"ל יש חלוקה בין שפים שמקימים לעצמם מסעדות טובות בפרברים. בארץ זה פחות תופס לצערנו הרב. זה נכון לגבי תחומים רבים, אגב, ולא רק קולינאריה

        12/2/13 14:25:
      "כל המנות כולן היו ברמה גבוהה שאינה מביישת מסעדות תל-אביביות אופנתיות. " קראתי עד כאן.אם הבסיס ההשוואתי שלך הן "מסעדות תל אביביות אופנתיות" אז אין טעם להמשיך
        2/2/13 20:05:
      מנה אחת לשתי בנות אך לא מוותרות על קינוח? :) העיקר שנהניתן!
        25/1/13 17:29:
      אה, זאת הייתה ארוחת בלוגרים?
      אני אהבתי את הסלט הרענן (ככה הוא נקרא..) ואת פירה הכמהין במיוחד (הגיע עם דג).
        20/1/13 11:18:
      כמה עלתה הארוחה? לא ראיתי התייחסות
        20/1/13 00:18:
      הי אורן. זה בדיוק ליד איקאה. באותו מתחם יש גם סניף של ארקפה.
        19/1/13 21:13:
      מדליק :) מפתיע שבאמת יש משהו באיכות כזאת בטיב טעם. זה טיב טעם שליד IKEA?