עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    סנה – זאת לא הסצנה שלנו

    6 תגובות   יום שבת, 13/10/12, 22:35

    ''

     

    תרשו לי לצטט את המרצה שלי משיווק: "מוצר צריך להיות אותנטי, אמין ואמיתי."

    מה זה אמיתי?

    "אמיתי זה כשאתה רואה את המוצר ויודע שזה זה".

    דוגמאות?

    "עבור כל אחד זה משהו אחר. לדוגמא, כשאני רואה את ברצלונה משחקת כדורגל – אני יודע שזה זה!"

     

    ''

     

    אז יש לנו את המסעדות שאנחנו מכירים כדבר האמיתי. האם גם סנה תהיה "זה"?

     

    CENA (סנה) הוא ביסטרו חדש יחסית (פחות משנה), בקומת הכניסה של אחד מהבניינים לשימור במונטיפיורי. המקום לא נכנע לתכתיבי האופנה האחרונה של המסעדות הרועשות והביתיות, ושומר אמונים לעיצוב של מסעדה. נברשות וחלל גדול נותנים את התחושה הקלאסית, הרחק מהחום של הלבנט. אם זה טוב או לא? תלוי מה אתם מחפשים.

     

    אנחנו הצטרפנו לדנה שהבטיחה "מגוון של מנות צמחוניות מעולות". איך יכולנו לסרב? (אולי רק אם היו מבטיחים לנו מגוון של מנות בשריות מעולות). ישבנו במרפסת והזמנו שפע של מנות קטנות. בספרד זה היה נקרא "טאפאסים", בלעז "ארוחת sharing" ופה בחום של תל אביב? נקרא לזה "לפתוח שולחן"

     

    ארטישוק ואספרגוס על קרם שורשים – שני ירקות שהולכים חזק בזמן האחרון ובצדק. עם פרמזן למעלה, בלסמי וקרם שורשים יחסית ניטראלי, לעדן את שני נותני הטעם הדומיננטיים. מנה טובה וטעימה, שרק העגבניות המיובשות שהיו בה גרעו ממנה. הטעם האגרסיבי של העגבנייה לא השתלב כאן כראוי.

     

    ''

     

    פטריות פורטבולו על הגריל – לכאורה מנה פשוטה, אבל שוב בשילוב המנצח של הפרמזן והבלסמי, וטעם הגריל הכמעט בשרי, מייצר פה מנה מנצחת.

     

    ניוקי פטריות – מגיע בתור מנה עיקרית או מנה מוקטנת. אנחנו שבחרנו במגוון על פני הכמות, הלכנו על המנה המוקטנת. ניוקי אוורירי עם מרקם כיפי, קיבל רוטב מעט משעמם. שלל פטריות (שמפיניון ופורטבלו), מעט פרמז'ן. לא רע, אבל טעם כל כך מוכר, שזה כבר נדוש.

     

    רביולי סלרי – אם המנה הקודמת הייתה בנאלית, זאת הייתה לנו חדשנית מדי. מנה של שלושה רביולי גדולים, מבצק פסטה מוצלח, עם מילוי סלרי שפשוט לא השתלב לנו. שוב, מדובר במנה טעימה – אבל לא יכולנו להתנתק מההרגשה שאנחנו אוכלים את מרק העוף של אמא בארוחת שישי. סלרי כאפקט פבלוב?

     

    סלט עלים  - שמוגש עם גבינת המאירי וברזאולה (בצד, לבקשתנו). דווקא פה נרשמה הפתעה. סלט עשיר במרכיבים ובעשבי תיבול. שנגמר מהר מאוד. לא משעמם, לא חד –גוני. טוב מאוד.

     

    ניוקי ברוטב עגבניות – מנה בהזמנה מיוחדת. לצערנו, המנה לא הייתה יותר מ"סבבה". הניוקי הוא אותו הניוקי מוצלח, אבל גם פה הרוטב מאכזב. רוטב עגבניות פשוט, ולא עשוי בצורה מספיק טובה. לא הצליחו לעדן פה את טעם העגבניות שהיו חזקות מדי וחמוצות.

     

    שיפודי פילה (כי כמה כבר מנות צמחוניות אפשר?) – שני שיפודי עץ נעוצים בתוך פילה מדמם. כשבצד כרובית מטוגנת ורוטב איולי- עריסה. שמנת לא ממש התחברה לכל הטעמים הבולטים האלה, אני דווקא נהנתי, מכל אחד מהם. מה רע בקצת guilty pleasure?

     

    ''

     

    על הקינוחים אחראית קונדיטורית שנמצאת בתוך חדר אפייה עם חלון זכוכית גדול, בתוך המסעדה. סוג של "האח הגדול קינוחים". את האמת, מרתק לראות אותה עובדת שם במרץ, ומוציאה קינוחים מעניינים ואסתטיים, אחד אחרי השני. אנחנו בחרנו ב"סופלה גלסה" – סופלה קר של אננס, בצד צלוחית עם קרם ברולה של פירות יער, בצד האחר מקרון פטל, מרשמלו תות... שכחנו משהו? אה, כן. סורבה פירות יער.

     

    ''

     

    ניגשנו לאכול את האמנות הלעיסה הזאת, אבל מכל המגוון לא הצלחנו לפגוע בקינוח שהיה ממש טעים. הכול היה מיוחד ושונה. אבל עודף פירות היער במנה, הביאו לקינוח יותר חמוץ ממתוק. אולי דווקא הקינוח היה מדבר לאוהבי החמוץ.

     

    אז מה? מסעדה בעיצוב נכון, מוציאה מנות מעניינות, מנות טעימות, מנות טריות. אלכוהול במחיר יחסית זול (שזה בכלל פינוק), אבל אף מנה לא תפסה אותנו בחכה. אין לנו מנה שאנחנו רוצים לחזור לאכול אותה שוב. מכאן, שכנראה לא נחזור לשם שוב.

     

    בטוח שיש אנשים שיתלהבו מהמקום, כי הוא באמת מקום טוב ואיכותי. אבל מבחינתנו? זה לא "זה".

     

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 10%



    לצפייה בכל התמונות באיכות גבוהה ולהמשיך לעקוב אחרינו,
    חבבו אותנו בספר הפנים!



    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        14/10/12 19:04:

      אחלה סיקור, מעניין אם יחזרו מהשיפוצים שלהם...
      בגדול נשמע לי שיש קצת בעייתיות בסיסית בהרכב חלק המנות, יאיר העלה את נושא הגבניות המיובשות הממש לא קשורות במנה עם אספרגוס וארטישוק (שדווקא ביניהם אני כן חושב שאפשר ליצור קשר מעניין).

      מה שכן, יש כאן הרבה אפשרויות צמחוניות, אז אולי אשלח לשם את אחד הידידות שלי ברגע שהמקום יפתח שוב (אם וכאשר).

      תמיד נחמד לקרוא אתכם

        14/10/12 18:07:
      מממ טעים כאן אצלך-:)
        14/10/12 17:47:
      רביולי סגול עושה לי את זה.
        13/10/12 23:20:

      חחח בדיוק באתי לכתוב בפורום היה כתוב שהם סגורים לשיפוצים (לא ברור אם של הבניין או של המסעדה) וגם לא ברור אם הם יפתחו חזרה ובאותו קונספט. יהיה מעניין לראות.

      לא אכלתי שם אבל היו כמה ביקורות טובות.

      עגבניות מיובשות באמת לא מתאים לי בראש לאספרגוס וארטישוק (תכלס, גם ארטישוק ואספרגוס לא מתאימים לי ביחד. טוב שלא היה סלק במנה מגניב).

      הסלרי ברביולי היה עלים או הגבעול? אם עלים יכול להיות מעניין בתוספת עוד משהו שייצור מילוי מעניין. אם גבעול זה בעיה

       

      נשמע שדווקא יש פוטנציאל אך לא ממומש עד הסוף.

       

      הרעיון של קונדיטוריה שקופה הוא מדליק לחלוטין. נראה לי תחליף הולם לפורנו

        13/10/12 22:43:
      חשוב לציין שהפוסט הזה נכתב באמצע אוגוסט. שמענו שמאז המקום בשיפוצים ולא ידוע מתי הם יסתיימו או אם המקום ייפתח שוב. (תודה למעיין נדיר על האינפורמציה)
        13/10/12 22:43:
      דוקא הקינוח נשמע מעניין...אולי כי אני מאוהבי החמוץ.

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין