עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    מסעדת הזקן והים-כמה פשוט,ככה טעים

    30 תגובות   יום שני, 8/10/12, 18:19

    לרגל החג, החלטתי לפנק את הטף בארוחה במסעדה. הפור נפל על מסעדת הזקן והים ביפו. מדובר בסניף הותיק
    ברחוב קדם ולא בסניף החדש בנמל יפו.

    מאחר ולא ניתן להזמין מקום מראש האצתי בטף להשכים קום וכבר בשעה 12:00 התייצבנו  במסעדה שכבר החלה להתמלא.ישבנו במרפסת, צפינו בנוף המרגיע ובעננים שמבשרים את הטפטוף המתקרב. בשלב מסוים אכן החל טפטוף אבל הטףהתלהב ממקלחת צוננת באמצע החום המעיק של תחילת הסתיו.

    הדיל במקום משתלם ביותר: תמורת 84 ₪, מוגשים לשולחן 23 סוגי סלטים ,קנקן לימונדה, מנה עיקרית וקפה
    או תה עם סופגניות קטנות מפתות.

    השירות היה זריז ,קשוב ויעיל למרות העומס במסעדה. עד מהרה נחתו על שולחננו שלל הסלטים שהיו טריים
    וטובים .הטף התלהב מהשפע הרב -"לונה פארק של סלטים" כפי שאמרה הקטנה.

    הצטיינו במיוחד סלט הכרובית בטחינה שצלוחיתו מולאה שוב ושוב, החומוס שנוגב עם הלאפות החמות והפלאפלים
    הפריכים, סלט הביצים ,הטאבולה, וסלטי העגבניות השונים. בנוסף ישנם כמה סוגי סלטי כרוב שפחות חביבים עלינו, סלט חצילים,סלט תירס מיותר ועוד סוגים שנשכחו ממני. סה"כ, הכל ,כאמור, טרי, טעים וממלא...

    הילדודס נזכרו שהזמינו גם מנה עיקרית ונבהלו..כי בשלב זה כבר שבעו משפע הסלטים. ובכל זאת, רוחם לא נפלה כשנחתו על שולחננו המנות העיקריות: שרימפס בחמאה ושום לי ולגדולים ושרימפס מטוגן לקטנה. לשרימפס התלוו תפוחי אדמה בתנור.

    מנות השרימפס היו נדיבות בגודלן וערבו מאד לחיכם של הילדים. אני העדפתי אותם על מנת הלברק שאכלתי בביקורי הקודם, שתובל באגרסיביות יתר ואכזב.

    לקינוח שתו הילדים תה עם נענע, וזללו את הסופגניות הקטנטנות והפריכות הטבולות בדבש,שחיתות לשמה. אני שתיתי
    קפה שחור ומצאתי גם עצמי זוללת מהמתוק מתוק הזה..

    עם סיום הארוחה,ישבתי על ספסל ממש מול המסעדה בעוד הילדים מתרוצצים ברחבי הדשא. בעודי צופה בים, לא
    יכולתי שלא לציין לעצמי כי החינוך הקולינרי שלי הצליח: לראות את הטף טועם מה כ ל!!!! אינו דבר של מה בכך

    לסיכום, ארוחה שמתאימה למשפחה, שלא שוחטת את הכיס ,טרייה וטובה והנוף הוא רק בונוס. מוי כיף!



     

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 5 מתוך 5

      תגובות (30)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      עברו שבועיים ועדיין לא התקבלה תגובתה של הסועדת חני באני.
        18/10/12 15:35:
      noami, קשה להתרשם מנועם דבריך...אפרופו וולגריות,גסות רוח, תגובה בהמית וכו'. מציעה לך לא להוסיף לקרוא בפוסטים כי הוולגריות הנוטפת מהם עלולה לפגוע בנשמתך המעודנת. אפרופו, מדהים שניחשת שנסעתי כל הדרך ליפו במאזדה הישנה שלי .אין ספק, אתה הישראילות במיטבה.
        18/10/12 11:10:
      צריך טעם וולגרי באמת כדי להנות מהמפעל התעשייתי הענק הקרוי "הזקן והים" ( וזו ההגדרה המדויקת כי "הזקן והים" איננה מסעדה במלוא מובן המילה. זה מפעל קונפקציה אדיר של שינוע מזון אחיד , נטל יחוד, לים השולחנות הפרוסים במדרון הגבעה הזאת) . להנות מהאוכל של "הזקן והים" זה כמו לראות את שיאה של הנהיגה בנסיעה במכונית סובארו בשנות ה-80, או במאזדה או יונדאי כיום. מי שנהנה ב"זקן והים" הוא הישראלי בהתגלמותו: המוני, וולגרי, רעשן ללא גבול. זולל עיסת בשרים וסלטים בטעם מתועש. פני הישראליות כ]פני "הזקן והים" הזה.
        17/10/12 23:54:
      אורן-אני בקופי בר....:-) עדי - אני שמחה לשתף שאתמול הילדים נחשפו לקרם בורלה והלך לא רע בכלל :-) דרך אגב , אחד הגרועים שאכלתי, אבל הילדים לא יודעים את זה.
        17/10/12 20:45:
      עדי, אל יאוש!!!להמשיך להציע... אורן, תוסיף למשוואה אותי בבית התאילנדי. לא יאמן כמה זמן אנ י רוצה ללכת ולא יוצא :-(
        17/10/12 17:24:
      מעניין מה יקרה קודם, עדי בזקן והים או אני בקופי בר :)
        17/10/12 15:11:
      כבר חצי שנה אני מצהירה שאלך למסעדה הזו, בסוף זה יקרה...אני מוקסמת מהחינוך הקולינרי המוצלח שלך, אצלי לצערי זה לא כל כך עובד, כנראה שהנחישות וההתמדה שלהם גבוהים משלי...:-)
        17/10/12 08:50:
      רק רצוי לא ללכת לבד.כמויות הסלטים יכולים להכניס סועד בודד להתקף חרדה ..
        16/10/12 21:44:
      המסעדה האהובה עלי
        16/10/12 18:20:
      שווה ביקור
        14/10/12 23:39:
      אורן, ראה תגובתי ל rossini. איך אומרים בסיפור על פו הדב והארנב: נחישות והתמדה הם המפתח לניצחון....זה באמת כיף שהילדים אוכלים הכל ואפילו מחכים בשקיקה לקרוא את הביקורות שאני ואחרים כותבים.
        14/10/12 18:46:
      נשמע ממש כייף, במיוחד העובדה שהילדים אוכלים הכל. זה אחד החלומות שלי! מה סוד ההצלחה? :)
        12/10/12 23:07:
      כמו שכתבתי,אכן הדג תובל באגרסיביות יתר, ממש מיותר לטעמי ולכן הפעם לא הזמנתי אותו שוב.
        12/10/12 22:45:
      אכלתי שם לפני כחצי שנה בערך, הזמנו 5 סוגי דגים ולכולם היה אותו טעם בדיוק, טעם של קילו מהתבלין המבחיל ששפכו על הדגים, וחוץ מהאוכל הרע אני זוכר שכל 4 דקות התנגן שיר יומולדת בקולי קולות, בקיצור זוועה..
        12/10/12 12:20:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2012-10-11 22:24:17

      חזרתי עכשיו מגניב

       

      רוצה לציין משהו מעניין ששמי לב אליו היום, אני חושב שיש להם אחראי חדש במטבח. כמה סלטים עברו שינוי - למשל אין יותר פרחי כרובית מטוגנים כמו פעם. עכשיו שם כרובית מטוגנת עם טחינה. סלט הביצים כבר לא טחון כמו פעם אלא מעוך כמו שצריך ומרגישים חתיכות ויש בצל ירוק קצוץ קצת יותר גדול. גם הפלאפל עבר שינוי במתכון והכניסו הרבה עשבי תיבול. השינוי היחיד שהוא לרעה - אין יותר צ'יפס אלא סירות תפוחי אדמה. חבל, הצ'יפס שם היה מתפוחי אדמה טריים ועבר טיגון כפול.

       

      בקיצור הכל היה היום מצויין מלבד הבשר שנצלה יותר מדי והיה קצת יבש. אני מתבייש להגיד שכשהוא הגיע הייתי כבר ממש מלא (הלכתי לאכול אחרי השחייה) אז פשוט לקחתי כמה ביסים ועברתי לכדורי הבצק המטוגנים לקינוח.

      סירות תפוחי האדמה באמת לא משהו..

       

       

        12/10/12 12:19:

      צטט: pro 1984 2012-10-11 19:56:30

      אני מאוד אוהבת את המסעדה הזו ובעיקר את הסניף הותיק ברחוב קדם. אני חייבת עם זאת לציין שהמחיר ההתחלתי למנה עומד על כ 78 ש"ח (מנת פרגיות/קבב) כאשר שרימפס יוצא בסביבות ה - 98 ש"ח. כך שבסופו של דבר, טווח המחירים רחב וכמובן - שווה לכל כיס! מצטרפת להמלצה בחום!!!

       הי, מחירי העסקית עם השרימפס הוא 84 ש"ח.

        11/10/12 22:24:

      חזרתי עכשיו מגניב

       

      רוצה לציין משהו מעניין ששמי לב אליו היום, אני חושב שיש להם אחראי חדש במטבח. כמה סלטים עברו שינוי - למשל אין יותר פרחי כרובית מטוגנים כמו פעם. עכשיו שם כרובית מטוגנת עם טחינה. סלט הביצים כבר לא טחון כמו פעם אלא מעוך כמו שצריך ומרגישים חתיכות ויש בצל ירוק קצוץ קצת יותר גדול. גם הפלאפל עבר שינוי במתכון והכניסו הרבה עשבי תיבול. השינוי היחיד שהוא לרעה - אין יותר צ'יפס אלא סירות תפוחי אדמה. חבל, הצ'יפס שם היה מתפוחי אדמה טריים ועבר טיגון כפול.

       

      בקיצור הכל היה היום מצויין מלבד הבשר שנצלה יותר מדי והיה קצת יבש. אני מתבייש להגיד שכשהוא הגיע הייתי כבר ממש מלא (הלכתי לאכול אחרי השחייה) אז פשוט לקחתי כמה ביסים ועברתי לכדורי הבצק המטוגנים לקינוח.

       

        11/10/12 19:56:
      אני מאוד אוהבת את המסעדה הזו ובעיקר את הסניף הותיק ברחוב קדם. אני חייבת עם זאת לציין שהמחיר ההתחלתי למנה עומד על כ 78 ש"ח (מנת פרגיות/קבב) כאשר שרימפס יוצא בסביבות ה - 98 ש"ח. כך שבסופו של דבר, טווח המחירים רחב וכמובן - שווה לכל כיס! מצטרפת להמלצה בחום!!!
        9/10/12 06:41:

      שאפו וקידה עמוקה. חיוך

        8/10/12 22:44:
      מגיל צעיר,לחשוף בעקביות לטעמים שונים ולפתח שיח על אוכל.ולא להתיאש...כיום הכריך האהוב על הנערה הוא כריך עם חמאה ודג מלוח...הבן חובב מושבע של גבינות כחולות.ורק הקטנה צריכה עוד להשתפר..
        8/10/12 22:32:

      "לא כולתי שלא לציין לעצמי כי החינוך הקולינרי שלי הצליח:

      לראות את הטף טועם מה כ ל!!!! אינו דבר של מה בכך"

       

      אכן, אכן .איך עשית את זה ??? מופתע

        8/10/12 21:32:
      אני עכשיו עובדת על ביקורת עם "ק".אם יחסר לי "י",אשמח שתעזור בעניין.
        8/10/12 21:17:

      לא יודע. לא מבין בדברים האלה.

      נכון, עדיין לא הוזכר י' בפוסטים שלך

        8/10/12 21:12:
      חחחח,ראית פעם נשואה שחוגגת עם כמה אותיות?? עדין לא היה לי "י" בביקורת :-)
        8/10/12 20:53:

      דושקי? את נשואה ולא ידעתי? סתם מפתח ציפיות? קריצה

        8/10/12 20:10:

      צטט: לוחש לסירים 2012-10-08 20:08:35

      אני מאוד אוהב לאכול שם. הסניף החדש בנמל יפו מאוד מאכזב.

      מדוע התאכזבת?

       

        8/10/12 20:08:
      אני מאוד אוהב לאכול שם. הסניף החדש בנמל יפו מאוד מאכזב.
        8/10/12 20:07:
      טף זה 3 ילדים....:-)
        8/10/12 19:52:
      אני אוהב את המקום ואוכל שם בתדירות יחסית גבוהה. רגע, מה זאת אומרת טף?
        8/10/12 18:27:
      מהנה לקרוא! את הזקן והים בנמל יפו ראיתי וטרם ניסיתי, התיאבון התעורר.....:)