עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    אבראג'-ביסטרו ים תיכוני ביפו העתיקה

    5 תגובות   יום רביעי, 26/9/12, 19:13



    מסעדת אבראג' היא ביסטרו ים תיכוני המתמחה בדגים ופירות ים, אך גם מיקומו של הבשר אינו נפקד.

    המסעדה היפיפייה,שוכנת בלב ליבה של יפו העתיקה-ככר קדומים.

    האווירה הקסומה שליפו העתיקה והמבנה בו שוכנת המסעדה ,מבנה עות'מני בן למעלה ממאה שנה, תורמים
    לייחודיות של המקום. החלל הפנימי עתיר הקשתות מעוצב אף הוא בטוב טעם וניתן גם לשבת במרפסת המשקיפה לים.

    משמעות השם אבראג'בערבית היא מזלות. המקום קרוי על שם גשר המזלות הסמוך.

    הוזמנתי ע"י המסעדה לארוחה עם חברים כדי לטעום ממנות התפריט החדש המושק בימים אלה.

    לשולחן הוגשו שלל מנות נדיבות בגודלן. ניתן להזמין ארוחה מלאה, אך גם נשנוש קליל בלוויית כוס יין צוננת יעשו את העבודה.

    מבין המנות שהוגשו טעמתי את פורטובלו- פטריה בשרנית במילוי גבינת עיזים מוגשת עם סלט עדשים שחורות
    (46 ₪).
    אני לא מסרבת לפורטובלו: הפטריה הזאת משמחת אותי בכל מצב וכאן היא השתלבה מצוין עם שלל הטעמים  שליוו אותה. כיף של נשנוש.

    קריספי קלאמרי-טבעות קלאמרי בציפוי פריך עם ציזיקי (49 ₪)-מנה שקשה לפספס, מומלצת לחובבי הז'אנר. במיוחד עם כוס בירה ומבט לים.

    סביצ'ה דג ים-קוביות קטנות של דג ים עם פלפל אדום, בצל סגול פרוס דק והמון לימון (35 ₪)-החברים לשולחן אהבו מאד, אני קצת פחות. הדג היה טרי ונגיס אך חסר היה איזשהו טוויסט שירים את המנה לרמת ה"וואו.."

    קוקי סאן ז'אק-קוקי סאן ז'אק ברוטב ענבוסי ומוסלין שרימפס בליווי קוויאר אדום ושחור על מצע אספרגוס
    (89 ₪)-
    מנה יפיפה ואחת הטעימות בארוחה. הקוקיות הוגשו בצדפה על מצע של אספרגוס פריך עם רוטב מעודן.
    מוסלין השרימפס היה פינוק אמיתי (3 לביבות  שרימפס שנחטפו כהרף עין).

    למנה עיקרית הזמנתי  קדירת פירות ים-קלאמרי שרימפס מולים וסרטנים כחולים ברוטב שמנת וירקות פיקנטי (140 ₪)-מנה ע נ קי ת!! כחובבת מושבעת כמוני של פירות ים באתי על סיפוקי: פירות הים הוכנו כהלכה ולוו ברוטב עדין וחרפרף שהשאיר את הבמה לחומר הגלם העיקרי במנה.

    מנה נוספת היתה  שרימפס אבראג'-שרימפס מוקפץ עם עגבניות שמנת ובזיליקום בחריפות מעודנת (88 ₪)- יושבי השולחן אהבו מאד, הרוטב היה קצת אנמי לטעמי. עניין של טעם.

    החברים לשולחן טעמוגם מפורטרהאוס-נתח מובחר של פילה וסינטה על העצם צלוי בגריל עם תוספת (140 ₪)- חלק
    מיושבי השולחן התמוגגו וחלקם נאלץ להחזיר את המנה כיון שלא הייתה עשויה כמבוקש.

    אני טעמתי מצלעות בגריל שהיו עסיסיות ומפתות. אך השיחוק האמיתי היו התוספות המיוחדות כגון פירה
    סלק
    שהינו למעשה פירה תפוחי אדמה שקיבל את צבעו הסגלגל של הסלק, ואורז עם
    אטריות בשלל תבלינים מיוחדים שהפכו את התוספת למנה שאי אפשר להפסיק לזלול ממנה.

    לקינוח הוגשו מספר מנות אחרונות:

    סופלה שוקולד-עשוי משוקולד בלגי משובח לצד גלידת וניל (38 ₪)

    קרם קטלן בליווי פירות יער (38 ₪)

    מלבי על בסיס שמנת מעוטר בקוקוס בוטנים ורוטב פירות אדומים (38 ₪)

    פאי תפוחים-בצק פריך וצרת בית, תפוחים מקורמלים וקינמון לצד גלידת וניל (38 ₪)

    ידוע כי לקינוחים יש יבה נפרדת,ו קינוחים קלילים כגון המלבי הם סיום מוצלח לארוחה רבת מנות כזאת. יחד
    עם זאת, לא יכולתי שלא להתרשם מסופלה השוקולד העשיר. אע"פ שאיני מחובבות  הז'אנר מצאתי את עצמי טועמת שוב ושוב ממנה זו.

    פאי התפוחים  היה טוב אף הוא אך שרוף מעט בקצוותיו, חבל.

    לסיכום: אבארג',מסעדה  לא מתיימרת, במקום מנצח, אוירה קסומה ועיצוב יפיפה.כל אחד יכול למצוא מנה שמדברת אליו.  אשמח  לשוב לנשנוש עם כוסית יין מול הים.

     

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        28/9/12 01:35:
      שנה טובה אילן ולירית. לירית יקרה, שנמשיך להתבשם מצילומייך היפים ומכתיבתך המגוונת. :-)
        27/9/12 16:33:
      אני באתי בגלל הקינוחים.. :-) חתימה טובה
        27/9/12 02:29:
      אני אמנם אדם של בשר ולא של מוצרי-הים, אך נהניתי לקרוא! שנה טובה, גמר חתימה טובה וחג שמח!
        26/9/12 19:19:
      חן חן יאיר ושנה טובה לך!
        26/9/12 19:17:
      תודה. כיף לקרוא את הביקורות המאוזנות שלך