עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    חיים נלו – סנוב, קבב כבר אכלת?

    13 תגובות   יום שני, 30/7/12, 23:08

    ''

     

    היורו נגמר, האולימפיאדה רק מתחילה. עברנו מחודש של כדורגל, בשר על האש עם החבר'ה, והרבה בירות, ללראות מחוברים 2 ולדיאטת חזה עוף וסלט. מזל שהטעם של הקבב עוד נשאר.

    לחיים נלו הגענו עם המשפחה של שמנת, אי שם בשלב הבתים של האירו. ומכיוון שרומניה לא השתתפו, הם לא ראו צורך במסעדה לשדר את המשחקים. אפילו שהיה שם מקרן ענק.
    שולחנות עץ גדולים, מקום מרווח וכמה דגלי רומניה, סיפרו שאנחנו הולכים לאכול במקום פשוט אבל מוקפד. זה לא היה רחוק מהמציאות.

     

    ''


    במנות הראשונות התפרענו. כבד קצוץ, איקרה, ממליגה, חצילים וחמוצים. את הלחם השחור כבר קיבלנו על חשבון הבית. הכבד קצוץ היה טוב, אבל לא אחד שנחזור לשם בשבילו. קצת בצל מטוגן למעלה, וחמוצים. כבד רגוע אבל עם לא מספיק טעם בכדי שיהיה כזה שנזכור אותו. גם החצילים הטבעיים, היו טובים, לאוהבי טעמי חציל עדינים. על האיקרה שמעתי רק מילים טובות.

     

    ''


    הממליגה, אותו מאכל רומני מקמח תירס, הוגש עם שמנת, גבינה וביצת עין למעלה. ארוחה שלמה בפני עצמה. הצד הרומני של השולחן (אוהב הממליגה) נהנה מאוד מהמאכל הנדיר, שהוגש כמו ברומניה. הצד הפולני שלא מצליח להתחבר למאכל הזה (אני), רק אמר שלשם שינוי, זה דווקא לא רע. אבל אם כבר לקחת תירס ולעשות משחה, מה רע בפולנטה?

     

    ''


    לעיקרית גם הזמנו מגוון מנות: שתי מנות קבב, כי חייבים. סטייק בקר, נקניקייה גדולה ושניצל מוח, לחובבי האקסטרים. הסטייק היה טוב, מלווה ברוטב פלפלת היישר משנות השמונים. אני, בתור בחור נוסטלגי, נהניתי מהשילוב הזה שאף פעם לא הולך רע. שאר השולחן, חלק עליי.

    הנקניקייה הייתה המנה היחידה שבאמת הייתה מאכזבת. טעם תעשייתי וחד גוני, שלא נותן לך לסיים אותה. אפילו שהתחלקנו בה. המנה היחידה שנשאר ממנה בצלחת, ולא נוקה לקיבה שלנו. שניצל המוח, היה טוב, לחובבי הז'אנר בלבד.לטירונים כמונו, הרכות הזאת הייתה קשה לעיכול. בעיקר מחשבתית.

    אבל הקבבים, חבר'ה. בשביל זה צריך לבוא לפה. מהם לא נשאר אף אחד. אווריריים ומלאי טעמי בשר כמו שרק קבב רומני יודע. בשר איכותי וקצת רוטב שום. אתה לא צריך יותר מזה. בין קבב לקבב, ההורים של אפרת התחילו לספר על הזכרונות שלהם מחיים נלו, ועל איך שהוא התחיל ממנגל קטן על המדרכה, שהם היו אוכלים שם אחרי יציאות.

     

    ''


    אז הרבה השתנה, והמנגל הקטן הוא כבר מוסד רומני גדול (ולא כל כך זול), אבל משהו אחד נשאר זהה – אחד הקבבים הטובים שיש.

    לא יכולנו לעזוב את רומניה בלי למסור ד"ש לפאפאנש. פאפאנש הוא קינוח רומני מסורתי – סופגנייה שמנמנה עם ריבת דובדבנים ושמנת חמוצה מעל. בריאות נטו. בריאות לנפש. כי השילוב הזה כל כך מוצלח, שהאושר הזה מזכה אותך בעוד כמה שנים לחיות. ובעודף כולסטרול. כמובן.

    לסיכום,
    מקום רומני שעושה את הכול טוב, עם קבבים מצויינים.
    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%

    נ.ב.
    אם כבר אנחנו בפוסט על יורו וקבבים, באחד מהמשחקים שקבעתי לראות עם החבר'ה, מצאנו את עצמנו בלי מקום ישיבה פנוי. הם כמובן איחרו, ה"מעוז" בקינג ג'ורג' היה כמובן מלא, ואנחנו מצאנו את עצמנו עם משחק בדקה השלוש עשרה ובלי רעיון איפה נצפה בו.

    במקרה ניסינו את צ'יצ'ו וטאנטי בהמשך הרחוב. קבב בולגרי, עם בר גדול ובהגשת "פאט פוד".
    בעל המקום קיבל אותנו עם צ'ייסר ערק לחימום הגרון, ואנחנו הזמנו קבבים בפיתה במחצית. לחימום הבטן.

    קבב רך-רך שתענוג לאכול אותו. מומלץ בפיתה עם סלט כרוב, וממרח הפלפלים שלהם. ואם בא לכם רק לטעום, כל יום שישי אני רואה את הבעלים עומד בכניסה ומחלק טעימות. רק תנסו, שתדעו על מה אני מדבר.

     

    לא לשכוח! חבבו אותנו בספר הפנים.

    יש לנו עכשיו קו-זמן.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (13)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        4/8/12 08:47:

      מצטרף לחבורת הקוטלים:

      מזה הרבה שנים, שזה כבר לא זה...

        3/8/12 21:31:
      היי, מעולם לא ביקרתי שם ואני חובב קבבים גדול. תודה על הביקורת
      קבבים וממליגה, אני מתה על המטבח הרומני.
        1/8/12 14:29:
      תודה על ההמלצה,אני בנתיים נשאר נאמן לקבב בשכונת התקוה. :-)
        1/8/12 00:23:
      כמוכם כמוני אני מגיע רק בשביל הקבב. כל השאר די חלש.
        31/7/12 21:20:
      טוב להכיר. תודה על ההמלצה. קבב אני דווקא אוהב. יורם פרקט
        31/7/12 19:30:

      לא מתאים לאכול אוכל מזרח אירופי כבד בקייץ חם ומהביל מזרח תיכוני 

       

      כמו שלא מתאים לנסות לחמם בורקס , ביולי ישראלי 

       

      כמו שלא מתאים הלבוש הזה של פולניה בחורף, לשפלת החוף הישראלית בקייץ 

      ''

       

       

      כמו שלא מתאים גגות רעפים - למזרח 

       

      ''

       

        31/7/12 18:25:
      לפני שנה בערך עשינו במקום ארוחה משפחתית לכבוד הסבא הרומני ביום שישי, כלל זמרת רומנית והרבה שמפחות קבועות שמגיעות לשם בכול יום שישי כנראה, חוויה אנתרופולוגית מומלצת בחום, ופלטת החלקי פנים שלהם הייתה מצויינת, זה מה שאני זוכר
        31/7/12 15:44:

      אני רק שמעתי פעם סיפורי אגדות על המקום, כשהיו את הקופונים לשם אמרתי לאבי ואמי, שאמרו שהמקום כבר לא אותו דבר כמו שהיה פעם.
      בכל מקרה, כל אחד וטעמו :)

        31/7/12 12:28:

      כפי שציינתי ,הקבבים היו בסדר ולא יותר.

      החבורה ( כולל ילדיי הצברים ) טענה בפה אחד שהקבבים של אברום ( לא רחוק משם )

      יותר טובים . אני יכול לאשר שהצ'ורבה של בעלת הבית , קרי גב' אברום,

      מצויינת !

        31/7/12 12:11:
      רוסיני, אני מסכים איתך שתוספות על הדברים הקטנים (כמו תוספת על כף שמנת, או על פרמז'ן באיטלקיות למיניהן), מעצבן ומרגיש שלא באמת מכבדים את הלקוח. ובאמת? לא אהבת את הקבבים? נעמי - מה היה בביקור שלך שם?
        31/7/12 12:05:

      יש עוד מספר רומנים "חולי נוסטלגיה" .

      לאחר כמה שנים שלא ביקרתי במקום ,חזרתי לשם לא מזמן ( קופונים ).

      הכבד היה חמצץ בגבול הרע .הביאו חדש ,אומנם לא חמצמץ, אבל גם לא טעים.

      האיקרה היתה אנמית . סלט החצילים הרומני, סביר.

      הצ'ורבה היתה מאכזבת . שלא כהרגלי, יותר מחצי נישארה בצלחת.

      לקחו תוספת של כמה שקלים עבור כף שמנת חמוצה, שככלל הולכת "קומפלט"

      מוח העצם על הגריל ( מעדן רומני ידוע ) היה יבש וצמיגי .אכן נישאר בתוך הצלחת.

      הקבבים בסדר ולא יותר . 

      לא רואה סיבה לחזור לשם !

        31/7/12 11:26:
      שומר נפשו ירחק מהמקום הזה

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין