עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הם לא המשפחה שלי – שמן ושמנת ב"אחים"

    7 תגובות   יום ראשון, 25/3/12, 00:13

    ''

    היא נראית טוב, משכילה, וצוחקת מהבדיחות שלך. הוא גבוה, רגיש ועם רכב ליסינג. אתם שותים קצת, מנסים עוד שוט או שניים. אבל זה לא הולך. אולי זאת הבדיחה המעצבנת שלו על השמלה האדומה שלך, שאחרי שבוע של דיאטה את סוף סוף נכנסת אליה. אולי זה בגלל האקס הזה שלה, שהיא לא מפסיקה לחפור עליו. מה שבטוח, זה שתחזרו איש איש לביתו ותאשימו את המחסור ב"קליק" בפני החברים. רק בלילה שנייה לפני שתירדמו, כל אחד יזרוק איזה "חבל. דווקא היה פוטנציאל". פשוט אף אחד לא ראה את הצדדים הנכונים אצל השני.

    ''


    זה בערך הסיפור שלנו עם ה"אחים". קיבלנו שפע של המלצות על המקום, מאנשים שאנחנו סומכים עליהם. שמענו, קראנו ואנחנו גם זוכרים לטובה את היזמים, מקרפצ'ו בר הסמוך.

    האווירה הייתה בדיוק מה שציפינו - שיפודייה משודרגת. מצד אחד תמונות על הקיר בשחור לבן, מאזניים ישנים ואפילו ירקות על הבר כמו בעונה הנוכחית. מצד שני, בר רחב ידיים, מקום פתוח ומואר ונקי ברמה ששואפת לסופר פארם הקרוב.

    פתחנו בסלטים: כרוב אדום עם שמן כמהין ואגוזי מלך, שהיה אכן הברקה. קרם חצילים מתוק וטוב, סלט כרוב לבן גם הוא עם רוטב מתקתק. אלה היו שלושת הכוכבים העיקריים. שחקני המשנה כמו סלט הגזר או סלט הסלק נשארו אי שם מאחור. הטחינה טובה גם היא, אבל לא יוצאת דופן (ראו ערך הטחינה של ה"מזנון").

    לאחר תוספת תשלום, זכינו גם בחומוס. חומוס ביתי, עם מרקם נמתח וגרגרים בטחינה למעלה. בהחלט שדרוג מהחומוס התעשייתי בחלק מהשיפודיות, אבל מצד שני גם לא מספיק מעניין בכדי שיוכל להחזיק בתור מנה בפני עצמה (ראו ערך "אבו חסן").

    ''


    רק משהו חשוב הלך לאיבוד ב"אחים". בכל השיפודיות היום מחלקים לאפות חמות מהטבון, שאתה לא יכול להחזיק אותם ביד מרוב ששורפות האצבעות. פה קיבלנו רק חלה ופיתה, שגם הייתה יבשה. לסלטים טובים, צריך משהו טוב יותר מפיתה מהצהריים.

    שלושה שיפודים ניסינו: שמנת הלכה על שיפוד שרימפס, כי היא לא תפספס הזדמנות לאכול את פירות הים האלה. אני הלכתי על שיפוד נקניקייה, שמאז שקראתי את הכתבה עליה, היא לא יצאה לי מהראש, ועוד שיפוד של פרגית עטופה בבייקון, בהמלצת המלצרית.

    המלצרית צדקה, כי זה היה השיפוד היחיד המוצלח מבין השלושה. ולא סתם, מוצלח מאוד אפילו. הבייקון כלא את מיצי הפרגית, מה שדאג לשיפוד חם ועסיסי. הטעם המעט מעושן של הבייקון עטף את הפרגית הרבה יותר טוב מעוד תערובת תבלינים מזרחית. שיפוד טוב מאוד.

    לעומתם, הנקניקייה הייתה יבשה ותפלה. רחוקה מהרמה הגבוהה של הנקניקיות ששוטפות את תל אביב. גם שיפוד השרימפס היה חסר טעם, ושעמם מהר מאוד. את שני השיפודים האלה לא סיימנו בכלל.

    ''


    בזמן שישבנו להתלונן בינינו לבין עצמנו, ולבקש עוד קצת מסלטי הכרוב, ראינו צלחות מפתות שיצאו לשולחנות האחרים. נקניקייה עם פיסטוקים ופירה שמאלץ, שאותה הייתי צריך להזמין ועוד מנות מיוחדות שלא זכינו ממש לשמוע עליהם מהמלצרית שלנו.

    עדיין קצת רעבים, ובעיקר מקווים לסיום קצת טוב יותר, החלטנו לנסות עוד מנה אחת לפני שנשלול את המקום לגמרי. המלצרית הימרה על הקוסקוס שהיה במיוחדי היום, ונשארה ממנו עוד מנה אחת אחרונה. שלוש קציצות ברוטב אדום, מרק ירקות וצלחת קוסקוס.

    ניסינו ונהנינו. ככה דמיינו את המקום. לוקח חומרי גלם ידועים (אך טובים) ומשדרג אותם למנה מפתיעה, או סתם טעימה מאוד. קציצות נימוחות ברוטב חריף ומתוק במידה. מרק חביב שהיה גיוון מעניין. מנה נהדרת. חבל רק שניסינו את השיפודים המאכזבים האלה קודם.

    אנחנו שמחים שלקחנו את המנה, אפילו שאת רובה ארזנו לקחת הביתה. כי אנחנו כבר לא נחזור ל"אחים", אבל אנחנו לפחות יודעים שיש בסיס להמלצות שקיבלנו. ואם היינו לוקחים את הדברים הנכונים, גם היינו נהנים כמוהם.


    "חבל. דווקא היה פוטנציאל".

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 10% (למתקשים, זה בין 2.5-3  מתוך 10 במספרים...)

    אם הופתעתם מהפרישה של יובל דיין בחצי הגמר,

    או אם אתם רוצים לראות תמונות באיכות גבוהה ולהמשיך לעקוב אחרינו,

    חבבו אותנו בספר הפנים

    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        28/3/12 08:31:
      קורה... מקווה לחוויה מתקנת שוב ואתם השמנת הכי מתוקה שיש אוהב אותכם וחג שמח
        28/3/12 08:15:
      שוש, הבייקון רק תורם לעוף. אחד מהדברים שדווקא שוונה לנסות שם. pro, יאללה - מחכים לקרוא את חוות דעתך. ויאיר, זה עיצוב חדש?
        27/3/12 19:31:
      ולי דווקא עשיתם (בכל זאת) תיאבון. אני בעד לממש את הפוטנציאל...
        27/3/12 12:17:
      הייתי ולא ממש נהניתי וגם הזכרתי את הפחמימה הלא מחמיאה בביקורת http://www.breadwork.com/?p=299
        26/3/12 15:57:
      פיתה יבשה זה מבאס.. :-)
      הביקון לא משתלט על העוף? קוסקוס יכול להיות גורמה אם יודעים איך לעשות אותו נכון.
        25/3/12 20:15:

      תודה על עוד סיקור נהדר.
      חודש-חודשיים אחרי הפתיחה הייתי עם חבר באיזור ושידלתי אותו להכנס ולנסות, השיפודים באמת היו מאוד מאכזבים ובשביל מקום שמגדיר את עצמו כשיפודייה אמרתי לעצמי שאין מה לחזור. גם עניין הפיתות מאכזב...

       

      הקרפצ'יו בר דווקא מאוד נחמד, מוזר שיש כאלו הבדלים ברמת הירידה לפרטים

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין