עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    בלוג האוכל של שמן ושמנת

    פוסט הפיצות הקטן או שמן ושמנת מבקרים ב"דה פפה"

    11 תגובות   יום שבת, 25/2/12, 19:21

    ''

    לכל רחוב יש את האופי שלו. רק בת"א כמו בת"א, הכול מוחצן יותר. אם נגיד פלורנטין, מיד תתעטפו באווירת הבירה הלא מחייבת של המקום. נחשוב על דיזינגוף וכבר נרוץ להתלבש יפה. רוטשילד היוקרתי אך הנינוח (יש לו מספיק כסף להיות שלם עם עצמו). ויש את אבן גבירול, שלשם נגיע על בטן ריקה. אם אנחנו היינו פותחים מקום שכיף לאכול בו, היינו פותחים אותו באבן גבירול. כי לשם אנחנו הולכים כשאנחנו מחפשים מקום שכיף לאכול בו.

    אחרי כמה מסעדות שנפלנו בהן (ספוילר לשני הפוסטים הקרובים), כבר חשבנו שאולי זה אנחנו. אולי כבר קשה לרגש אותנו עם אוכל. אולי כמו בטלוויזיה, אנחנו כבר צריכים שיכניסו אנשים ממש הזויים לאח הגדול, בכדי שזה יעניין מישהו. סף הגירוי וכל המסביב. בגלל זה לא הלכנו לאיזה מסעדה ביום שבת האחרון, אלא התפשרנו על פיצה אחת לשנינו. החלטנו לנסות את הפיצרייה המוזרה באבן גבירול עם אורות צבעוניים של כריסמס שדולקים בה בכל השבוע. דה פפה.

    העיצוב הצורח באורות מסנוורים היה אמור להרחיק אותנו משם מהר. אבל דווקא זה שהמקום לא מתפשר על העיצוב שלו (בוהק ככל שיהיה), דווקא זה שהוא לא דומה לשום דבר באותו רחוב (אלא מזכיר את הפיצריות הקטנות שראינו באיטליה) ולא מתחנף, תרם למחשבה שמדובר במקום טוב. אותנטי.

    ''


    יום שבת בלילה, וכבר די מאוחר, אבל המקום מלא. זה לא מקום גדול וגם לא ממש מלא, אבל עדיין כנראה שהם עושים משהו נכון פה. התיישבנו ליד תנור גדול ומבטיח, והזמנו פיצה וסלט. המלצר עזר לנו להבין שאנחנו רוצים את ה-RICOTTA E SALAME. פיצה מרגריטה עם ריקוטה ונקניק דמוי פרשוטו.

    קיבלנו פיצה תפחה, עם בצק עבה אך אוורירי. רוטב עגבניות פשוט וטעים ומוצרלה שלא מכסה את כל הפיצה, אלא מרוכזת ב"איים" מעל הרוטב. במרכז הפיצה שלט צריח קטן של הריקוטה, שהצליחה לשדרג את הפיצה בכל פעם שנטעמה.  ואותו בשר מעושן ויבש, העשיר את הפיצה בטעמים עמוקים יותר. לתומכי הבצק העבה, מובטח פה תענוג אמיתי.

    ''


    הסלט היה פשוט גם הוא: אורוגולה, עגבניות שרי, בלסמי ושמן זית, שמעל הכל מפוזרים פתיתי פרמז'ן. הסלט הזה ליווה את הפיצה נהדר, שובר את הכבדות של הבצק עם עלים רעננים. בתור סלט בפני עצמו, אנחנו לא בטוחים כמה הוא יחזיק. הוא לא מפתיע, לא מחדש אבל הוא פשוט וטעים. כמו כל המקום.

    אחרי שהשתכנענו מהפיצה והסלט, החלטנו לנסות גם את הטירמיסו. גם הוא בייצור עצמי, עדין ולא מתוק מדי, אבל עם טעם הקפה שמשתלט על כל בישקוט פנוי. דווקא במקומות פחות אותנטיים מצאנו טירמיסויים יותר מוצלחים. ואולי זה החיך הישראלי שאוהב את המתוק הביע את עמדתו.

    לסיכום, מקום פשוט וטוב. מוזר לדרג מקום פשוט כזה כ-5 מתוך 5. מצד שני, יהיה קשה גם לדרג אותו כפחות.

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 32%

    ''


    נ.ב.

    אם כבר פוסט פיצות קטן, כבר איזה כמעט שנה שאנחנו מחרישים את הפיצה "ג'וספה" בפלורנטין. מקום קטן עם כמה תנורים גדולים שלא מפסיק לייצר פיצות לבלייני המקום. פיצה יחסית דקה, מלאה בגבינה ובתוספות מפתיעות. (איך לא חשבו על גבינת עיזים קודם?)

    דבר נוסף, אסור לפספס את שני הרטבים שמגיעים בצד – רוטב שום ורוטב פלפל חריף.

    החסרון הבולט של המקום, הוא שאנחנו לא היחידים שמכירים אותו (בלשון המעטה) והתורים לפיצה בשבת בערב מגיעים בקלות לשעה ויותר. המלצה שלנו – להזמין טלפונית את הפיצה חצי שעה קודם. זה עדיין לא מבטיח שיהיה לכם מקום ישיבה, אבל.

    לתמונות נוספות מהפיצרייה, וסתם לעודד אותנו מוראלית,

    חבבו אותנו בספר הפנים

    שיהיה לכם בתאבון,

    שמן ושמנת

     

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 5 מתוך 5

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/3/12 08:21:
      נשמע מקום נחמד
        28/2/12 00:05:
      גבינת עיזים הולכת מעולה על פיצה, אצלי קבוע אחרי ששגב שם בפיצה שלו והשכלתי וניסיתי...
        26/2/12 14:33:
      שוש... אין מה לעשות בשביל זה אנחנו פה :-) ומיה, אין ספק שאת צפונית :-)
        26/2/12 12:59:
      אני ביקרתי שם לפני כחודשיים, היה טעים אך הבצק היה רך וספוגי, מסתבר שפיצה נפוליטנית אמורה להיות ספוגית..אני אישית מעדיפה אם כך פיצה צפונית יותר עם בצק דק ופריך.
      למה לגלות על ג'וספה????????ששששששששש!!!
        26/2/12 10:48:
      כמו שכתבנו בפייסבוק, פיליפ אכזב אותנו. בגלל כל הביקורות החיוביות שששמענו עליו החלטנו לנסות אותו שוב, ושוב נפלנו. אולי פעם שלישית זה יעבוד... בינתיים יש כאן שתי המלצות לשתי פיצות שעובדות טוב כבר עכשיו. שווה לכם לנסות :)
        25/2/12 21:55:
      רציתי לכתוב ואז ראיתי אזכור שלכם בפייסבוק - אכלתי בפיליפה מתישהו. לפני שהכנסתי את הביס הראשון לפה הייתי ממש בתחושה טובה כי העובי הוא כמו שאני אוהב, הרוטב נראה טוב וכו'. הפיצה הייתה סתמית שבסתמית. ממש לא האמנתי לחוסר הטעם. מה מסובך - בצק, רוטב וגבינה. איפה אפשר לפספס פה?
        25/2/12 21:51:
      בדה פפה טרם יצא לי. אגב הוא מלא בגלל גל יחסי ציבור בשבועות האחרונים. הביקורות על המקום מזגזגות בין מעריצים עיוורים למקטגרים ללא רחם. שמח שנפלתם על הצד החיובי ג'יוספה אהובה וכתבתי עליה לפני בעבר. לא מאכזבת. גם אני אוהב את הרטבים. לכו על בצל וארטישוק ותחזרו להודות לי
        25/2/12 20:33:
      תודה על הביקורת :-) שבוע טוב
        25/2/12 19:41:
      עשיתם לי חשק לפיצה. אני הולך לחמם פיתה עם גבינה צהובה וקטשופ במיקרוגל. התמונות נראות טעימות משהו פחד. יופי של ביקורת!
        25/2/12 19:36:

      תודה רבה על הסיקור המקצועי והמצויין. אני מאוד אוהב את הביקורות שלכם.
      אני אישית יותר חובב את הפיצות הדקות, בדה פפה ניסיתי לאכול פעם אחת, אבל כשבאתי עם חבר ב-8 וחצי(!) בערב נאמר לנו שנגמר הבצק ואין יותר פיצות.

      אני אנסה שוב מתישהו, כי עשיתם לי חשק.
      מעניין איפה לא נהנתם, מחכה בציפייה

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין