עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    "נחלה" קיבוץ תל יצחק.

    38 תגובות   יום רביעי, 18/1/12, 10:34

    ''

    ''

    הזמנות לערבי בלוגרים מביאות אותי למקומות שלא הייתי מגיעה אליהם בשום דרך אחרת. אחד מהמקומות האלו היה מסעדת "נחלה" בכניסה לקיבוץ "תל יצחק", שהזמינה אותי לטעום את תפריט החורף החדש (ביחד עם מנות רגילות וספיישלים). "אבל מה לכתוב בGPS?" "תכתבי פשוט "תל יצחק", זה יביא אותך". זו היתה ההכוונה שקיבלתי, וזה הספיק. 

    המסעדה ממוקמת מרחק קצרצר מצומת דרור, ויש לה שפע של חניה, מצרך נדיר בהרבה מקומות.

    אנחנו התיישבנו בחלק הסגור של המסעדה (למסעדה גם חלק פתוח שבימי חורף כוסה באוהל ובפנסי חימום ובו גם הופיעה קבוצת נגנים להנאת הסועדים). כוס יין לבן, עוד אחת, והמנות הראשונות החלו להגיע. מגש סושי גדול ייצג את תפריט הסושי שיוגש בערב מיוחד פעם בשבוע (מעשה ידיו להתפאר של צבי היימן , תושב כפר נטר הסמוך) והמחירים? רול דגים ב25 שקלים, רול צמחוני 20 שקלים. מבין חמשת הסוגים שטעמנו (צמחוני, טמגו – חביתה יפנית, אבוקדו, טונה וסורמי – דמוי שרימפס) האחרון היה לי הטעים ביותר.

    (בתמונות למטה- סושי ונגני הבית)

    ''

    ''

    לצד שתיה קלה (כוס בגודל חצי ליטר!) הגיעה המנה החורפית הראשונה- מרק ציידים חורפי עם בקר וירקות שורש שמוגש עם לחם. המחיר לקערה גדולה  38 שקלים. לטעמי זו מנה עשירה ורבת טעמים שיכולה לשמש כארוחה בפני עצמה, במיוחד כשזה מגיע גם עם לחם. אחת הפייבוריטיות שלי של הערב.

    "פטה כבד הבית" היה הבא בתור, פטה של כבד עוף בציפוי פיסטוקים מוגש בקונפיטורת שרי וצנימים (38 שקלים בתפריט). הקונפיטורה היתה לי מתוקה מדי וקצת שתלטנית ועד מהרה וויתרתי עליה וגם על הצנימים (הידים שלי הפכו לדביקות ואין שום צורה אחרת לאכול את זה. מגבון לח שהמלצרית מיהרה להביא פתר את הבעיה) ופשוט אכלתי עם מזלג רק את הכבד.

    ''

    כנפי עוף עם צ'ילי לימון, כוסברה ושום, מוגשים עם קלחוני תירס טרי (37 שקלים בתפריט) גם הם נדרשו למגבונים הלחים. העוף היה טעים ועסיסי, התירס היה לי חרפרף פיקנטי.

    ''

    פילה בס על קרם חצילים ויוגורט הוגש למרות שלא היה כתוב בתפריט של REST, כך שאני לא יודעת מחיר, היה נחמד. הדג היה עסיסי, הקרם היה "חצילי" בלי להיות שרוף, מנה נחמדה..

     

    הלאה, עדיין בראשונות, "קריספי ניוקי" – כדורי פסטה ממולאים בגבינה ועגבניות מיובשות על רוטב יוגורט שום שמיר (36 שקלים בתפריט), מנה חמודה עם קונטרסטים של חום וקור, נחמדה כנשנוש זוגי נניח.

    ''

    סלט עגבניות ולאבנה (45 שקלים לסלט של עגבניות, אנשובי, צנוברים, זיתי קלמטה וכדורי לבנה בתיבול שמן זית, בצל סגול, חסה וקרוטונים.) טוב, סלט. לחובבי הבריאות בלבד, חתיכות העגבניה היו גדולות למדי והיינו צריכים לחתוך אותן בצלחת.

     

    היין הלבן התחלף באדום (שניהם מסדרת "יוגב" של יקבי בניימינה, מאד עדינים מבחינת אלכוהול), וזה היה סימן שעוברים לעיקריות.

     

    ואכן התותח הכבד יצא ראשון – "קדירת אסדו" בציר בקר, נתחי אסאדו ללא עצם שבושלו ארבע שעות בציר בקר וירקות שורש, מוגשים על מצע אורז בסמטי (69 שקלים). מנה חורפית כבדה וממלאת. מהסוג שאחר כך לא מסוגלים לזוז יותר מדי.

    ''

    כבדי עוף היו הבאים בתור, מוקפצים ברוטב טריאקי עם פטריות טריות, כוסברה, צ'ילי ושום ומוגשים עם פירה או אורז – 51 שקלים בתפריט.

    תוספות הפירה או האורז עולות 12 שקלים אם לוקחים אותן בנפרד, ומה שמאד חשוב- הפירה חלבי, מה שהופך אותו לסמיך וטעים הרבה יותר מפירה "פרווה".

    את הכבדים פחות אהבתי, למרות רכותם, איכשהו לא התחבר לי הטריאקי והכוסברה. העדפתי את הכבדים בצורת הפטה מהמנות הראשונות.

     

    "סלמון ועגבניות פיקנטיות" היו המנה הבאה, ב69 שקלים מקבלים נתח סלמון צרוב ברוטב עגבניות עם זיתי תסוס, פלפל קלוי וצמחי תבלין. למרות האזהרה של ה"פיקנטיות ", הטעם היחסית נטרלי של הדג מרכך את התבשיל שמתחתיו והטעם הוא יותר של הזיתים מאשר של חריפות.

    ''

    שתי המנות הבאות היו צמחוניות –

    מנת ממולאים – פלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול על מצע רוטב עגבניות טרי מוגש עם יוגורט שום שמיר (42 שקלים).ובכן, כן, ממולאים. ביתיים מאד לחובבי הז'אנר.

     

    המנה הצמחונית השניה גם חתמה את מסכת המנות העיקריות – "קנלוני במחבת חם" – גבינת ריקוטה ותרד עטופות בפסטה טריה, מוגשות במחבת חם ברוטב שמנת , פטריות וגבינת מוצרלה – 48 שקלים בתפריט. למרות שהיינו מפוצצים מכל שאר המנות, המנה הזו נטרפה כמעט עד תום. מנה מנחמת מאד, צירוף של גבינות ושל תיבול עדין והרבה הרבה תרד בפנים, גם זו מנה שיכולה לשמש ארוחה בפני עצמה ללא שום דבר מסביב, אולי רק איזה יין אדום טוב. מבחינתי גם זו מנה מומלצת.

    ''

    מפוצצים מפוצצים אבל כשמגיעים ארבעה קינוחים מפתים לשולחן, מי יכול להתנגד?

    ראשונה הגיעה "שווצריה הקטנה" שלא מוזכרת בתפריט אבל מאד מומלצת, למעשה הבחירה שלי מבין ארבעת הקינוחים – מנה של גבינת מסקרפונה על מצע מרנג שוקולדי אגוזי, עם שיזוף קל מלמעלה – יאמי לגמרי.

    לידה שכנה פרוסת עוגת גבינה עשירה עם תותים ופירורי קדאיף מתוקים. שני הקינוחים ב33 שקלים בתפריט.

    בצלחת נוספת שכנו שני קינוחים נוספים – טארט טאטן – פאי תפוחים עם קינמון וגלידת ווניל – גם הוא ב33 שקלים, חביב לחובבי התפוחים בקינמון, ולצידו סופלה שוקולד חם עם גלידת ווניל ב29 שקלים. כמובן שמיד תקענו בו כפית כדי לבדוק את מידת "סופליותו" ואם יש לו תוך נוזל. היה. ניתן לראות בתמונה את התוך הרך והנוזלי מתערבב לו בגלידה שנמסה מעליו בגלל חום המאפה...

    ''

    (בתמונה למעלה "שווצריה הקטנה", בתמונה למטה - סופלה שוקולד)

    ''

    תפריט החורף מוגש ממש בימים אלה, ולאורך ימי החורף, יחד עם התפריט הרגיל של המסעדה. כאמור יש גם ערב סושי, וערב של להקת נגנים.

    בימי שישי יש גם "בופה בסגנון משק" שמנצל את כל הטוב שבקיבוץ וביישובים החקלאיים שבסביבה, ומגיש בין השעות תשע בבוקר לשתיים בצהרים, מזנון שופע של סלטי משק, ירקות טריים, מבחר סוגי גבינות , דגים מלוחים ומעושנים, קישים, מאפים, מוזלי, שקשוקות, ביצים טריות, מאפים מתוקים וכמובן שתיה חמה וקרה, בקיצור, אוסף של מטעמים שיכול להעביר אדם ישר לאווירת השבת הנינוחה.

     

    האתר של המסעדה –

    http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=12033

     

     

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (38)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/1/12 23:39:
      הייתי מורידה עכשיו את מרק הציידים. נשמע מאוד מאוד!! לעומת זאת, הסופלה, נראה יותר פונדנט שוקולד. נראה טעים.
        22/1/12 23:08:

      המתוק. המתוק בסוף. עכשיו. כן עכשיו :)))

      צטט: לכלילדמגיע 2012-01-20 20:00:13

      טוב, מה אומר ומה אדבר. בחרת לך מקצוע כל כך קשה וכפוי טובה:-( (ואני מקנאה...)

      ______________________________

      לצערי זה לא מקצוע.. רק תחביב.. יש גם DAY JOB שממש לא קשור...

       

        20/1/12 20:09:
      לך*
        20/1/12 20:00:
      טוב, מה אומר ומה אדבר. בחרת לך מקצוע כל כך קשה וכפוי טובה:-( (ואני מקנאה...)

      צטט: luis56 2012-01-20 17:57:38

      מה, ואת כל המנות האלה הצלחת לאכול? באמת?
      ואת נראית מזה יפה ולא שמנה בכלל...
      רק מלקרוא על כל האוכל נהייתי שבע
      אחר כך, כשאהיה רעב שוב
      אסע לתל יצחק לאכול
      תודה.
      :))

      ________________________

      קשים חייה של בלוגרית.... להקריב את גופה למען הפוסטים..... זו עבודה מלוכלכת אבל מישהו צריך לעשות אותה.....   :-)

       

        20/1/12 17:57:

      מה, ואת כל המנות האלה הצלחת לאכול? באמת?
      ואת נראית מזה יפה ולא שמנה בכלל...
      רק מלקרוא על כל האוכל נהייתי שבע
      אחר כך, כשאהיה רעב שוב
      אסע לתל יצחק לאכול
      תודה.
      :))

        20/1/12 16:30:
      יו....עשית לי מה זה תיאבון !!!
        20/1/12 13:26:
      נראה ששווה את הנסיעה למרות שהציון לא מושלם
        19/1/12 23:58:
      יאמייייייייייייייייייייייייייי. איך שאת מגישה את הפוסט..כל הרירים והחומצות מתחילים לעבוד...
        19/1/12 17:05:
      יאמי יאמי...
        19/1/12 15:10:

      שוש יקרה לליבי נשיקה

      תודה ששיתפת אותנו היה נהדר "לאכול" בעיניים את המנות שבתמונות

      והיה כייף לקרוא אותך

      ויקירה פשוט עשית אותי - רעבה בטירוף

      * וחיבוק אוהב אוהב ונשיקות חמות לליבך

        19/1/12 14:03:
      יופי של כתבה יפה
        19/1/12 12:39:
      מדהים כמה מגוון רחב של מסעדות ואוכל יש... שיהיה לך סוף שבוע נפלא וטעים.
      תשמעי אני צריכה להזכיר לעצמי לא להיכנס בשעות כאלה לפוסטים שלך חחח זה מעורר את כל בלוטות הטעם והחשק לכל המאכלים הללו. ((-:
        19/1/12 10:47:
      עכשיו אני ממש מצטער שלא יכולתי להגיע.
        19/1/12 10:44:

      תודה על תשומת ה''

      יונהשבת ושלום

      צטט: שרה קונפורטי 2012-01-19 03:07:30

      וואוהוהווווו
      פתרת לי את הדילמה לאם ללכת ביום שישי לאכול
      ועשית לי בעייה חדשה
      אין שומרים דיאטה שבכל יום יש לי פיתויים שכאלו,
      וואוהו
      מה עושים????
      איזותיאור נפלא
      הפכתי לגרופי שלך
      בתיאבון

       

      _________________________________

      תודה רבה!

        19/1/12 03:07:

      וואוהוהווווו
      פתרת לי את הדילמה לאם ללכת ביום שישי לאכול
      ועשית לי בעייה חדשה
      אין שומרים דיאטה שבכל יום יש לי פיתויים שכאלו,
      וואוהו
      מה עושים????
      איזותיאור נפלא
      הפכתי לגרופי שלך
      בתיאבון

        19/1/12 00:21:
      toda al a shituf meanien ech at raza? ani shamanti kvar ... neshika mi rio
        18/1/12 21:38:
      אלוהים אדירים, כמה שזה נראה טעים!!!

      צטט: יולילביא 2012-01-18 20:10:34

      קדירת אסדו - מנה חורפית מצויינת וטעימה, מזכירה את טעם הבית. וגם השוויצריה הקטנה כדאי בהחלט להכניס לתפריט הקבוע. מה לגבי GPS בשם יולי עד לצומת בני דרור?

       

      __________________________

      היי, הוא צדק לגבי איילון צפון... ולא הגענו לחיפה...

        18/1/12 20:20:
      ממש הגעתי אל הנחלהההה
        18/1/12 20:10:
      קדירת אסדו - מנה חורפית מצויינת וטעימה, מזכירה את טעם הבית. וגם השוויצריה הקטנה כדאי בהחלט להכניס לתפריט הקבוע. מה לגבי GPS בשם יולי עד לצומת בני דרור?
        18/1/12 20:04:
      שוש - תודה על הנחלה - על הפוסט המדהים - המלל הצילומים - מושלם! ערב נפלא
        18/1/12 20:03:
      יופי של פירגון ... בתאבון לכולם ! *
        18/1/12 19:10:

      תודה שהבאת ושיתפת.
      נראה אחלה.
      ערב טוב ומחויך יקירה.♥♥♥

        18/1/12 17:25:
      אחלה מקום לא הנתי את מקומו של הסושי של צבי
        18/1/12 16:44:

      תודה לך על הביקורת הנהדרת....

        18/1/12 16:15:
      היי שוש. ביקרתי שם לפני שבוע.... לאכל כך מצא חן בעיני.. אבל תודה על הביקורת
        18/1/12 13:05:
      נחלה?... נשמע אחלה!
        18/1/12 12:56:
      מקום זה נבנה על חורבותיו של ה"סימס" המאפיינים הגדולים נשארו, המקום מארח את תושבי האיזור ובשבת בצהריים מגיעות המשפחות, כשמבקשים אז גם מקבלים עבור הילדים חוברת פעילות וצבעים, הילדים מוצאים את עצמם בתפריט בקלות, המנות גדולות ובהחלט ניתנות לחלוקה, בחוץ ישנה חצר עם ארגז חול ובין ביס לביס הם יוצאים ונכנסים, המקום מגודר היטב כך שההורים יכולים לשבת בנחת ולכרסם את כל מה שהילדים השאירו בצלחת...

      צטט: יאיר ברטשפיז 2012-01-18 11:10:59

      הקנלוני נראה טוב. השאר קצת פחות. האוכל לא נראה מוקפד, אלא יותר ביתי.
      הציון נראה לי קצת גבוה לתיאור החוויה, אבל לא הייתי שם איתך ואני לא יכול להעיד אישית מגניב

       ____________________________________

      כמו שדיברנו אז, הבעיה במערכת הניקוד של "עכבר קפה" מאפשרת או שלוש או ארבע, והאוכל, השירות, האווירה, שלוש היה פשוט פחות מדי.. אני בדרך כלל מעדיפה בכלל לא לתת ציון אלא לתאר כל מנה וכל קורא יכול להחליט אם זה היה לטעמו או לא.

      כאמור מבחינת האווירה והשירות, מקום חמוד מאד.

        18/1/12 11:42:
      * יפה מעניין וקצת רחוק בשביל ארוחה העיקר שנהנית והבאת סיקור מעניין. שבוע נפלא
        18/1/12 11:18:
      נראה מקום בייתי וחמים
        18/1/12 11:10:

      הקנלוני נראה טוב. השאר קצת פחות. האוכל לא נראה מוקפד, אלא יותר ביתי.
      הציון נראה לי קצת גבוה לתיאור החוויה, אבל לא הייתי שם איתך ואני לא יכול להעיד אישית מגניב

        18/1/12 11:05:

      נראה טוב ובאמת מפתה. אני בטוח אהיה שם ביום מן הימים.

        18/1/12 10:50:
      מפתה מאוד, פוסט משובח, תודה ♥