עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    בטי וויט – פרישמן 22 תל אביב – אוכל ואומנות.

    35 תגובות   יום שני, 16/1/12, 09:24

    ''

    ''

    "אני לא יכולה, חוגגים לי יומולדת בסלסה" "תבואי מוקדם, כדאי לך, בטי וויט מזמינים אותך לנסות את הקונספט החדש שלהם". טוב, זו סיבה מספיק טובה להגיע ל"בטי וויט" לפני מסיבת יום ההולדת שלי. אני ועוד תשעה בלוגרים נכנסנו ל"בטי וויט" וערכנו סיבוב במקום. הייחוד- השילוב של בית קפה (בבוקר), מסעדה (בצהרים) וביסטרו (בערב) יחד עם תערוכות אומנות מתחלפות, הופעות ג'אז והקרנות מיוחדות. משה דבורה, מנהל המקום, הסביר לנו על הקונספט – שילוב של אוכל, אלכוהול ואומנות. יריית הפתיחה היא ביום חמישי הקרוב, ה19 לינואר, עם ערב השקה ליציאת הסרט שלו (משה דבורה הוא גם תסריטאי ובמאי), יצירה בשם "רשימו" (מושג קבלי), כשבאי "בטי וויט" יוכלו לצפות במצגות מתוך הסרט, לשמוע את המוסיקה המקורית בביצועו של מאיר מזרחי , לחזות ברקדנית ימית בר נור ובאופן כללי חוויה אינטראקטיבית.

    ''

    אבל לפני הכל,באנו להתרשם מהאוכל. לקח קצת זמן להתרשם מהאוכל מכיוון שבתחילת הערב המנות זרמו באיטיות ולמזלנו היתה שם ברמנית חמודה אוסטרלית בשם לארה שהזרימה עוד ועוד קוקטיילים שהנעימו לנו את ההמתנה. (מחיר קוקטייל ממוצע כ32 שקלים). אני הזמנתי "וויט רשיאן" שהיה טעים מאד וחשתי את ההשפעה באופן מיידי. אחר כך לארה המליצה על "קוקטייל בייליס" שנראה ונטעם בדיוק אותו דבר כמו הרוסי הלבן.

    ''

    המנה הראשונה שהוגשה לנו היתה מתוך קטגוריה שמכונה בתפריט "בקטנה" -  "ברוסקטה קפרזה ופלפל חריף קלוי" (16 שקלים בתפריט).המנה שכללה לחם קלוי, טפנד זיתי קלמנטה, עגבניות, מוצרלה, בזיליקום, שמן זית וכאמור פלפל חריף היתה  נשנוש נחמד כשסילקתי את החלק של הפלפל החריף. בלוגרים אחרים טענו שזה לא ממש נורא חריף. (בתמונה למטה)

    ''

    ''

    המנה הבאה היתה מתוך תפריט ארוחת הבוקר וכונתה "עין על פורטובלו" (42 שקלים בתפריט) וכללה ביצת עין על פטריות פורטובלו עם חזה אווז מעושן וגבינת מנצנג'ו, מוגש עם סלט עגבניות. הבעיה היתה שהוגשה לנו כמות מאד קטנה ככה שבקושי הצלחתי לטעום ביס אחד, שהיה אמנם טעים אבל לא מאפשר ממש התרשמות. (בתמונה למעלה)

    את ה"בוריקה" (גם היא בתפריט ארוחת הבוקר – 46 שקלים בתפריט) דווקא טעמתי – בוריקה עם ביצה עלומה על מאפה גבינת עיזים ותרד, עם שמנת חמוצה מעל. המנה כמו חברותיה היתה יפה וויזואלית אבל מה שהפריע לנו הבלוגרים היה המחיר, במיוחד יחסית למחיר של ארוחת בוקר סטנדרטית (בסך הכל 2 שקלים יותר וכולל ארוחה גדולה הרבה יותר). מבחינת טעם, בהחלט טעם ביתי חמים ופריך.(בתמונה למטה)

    ''

    סלט רוסי היה הבא בתור , מוגדר בתפריט כ"סלט מיונז רוסי" עם תפוחי אדמה, גזר, אפונה, ביצה, קורי שונים וקבנוס  ומוגש על קרפציו סלק (32 שקלים בתפריט). אני לא התחברתי, הזכיר לי חתונות של שנות השמונים, ופרוסות הסלק היו לי קצת עבות מדי יחסית לקרפצ'יו. בלוגרים אחרים הגדירו את המנה כ"ביתית".

    סלט נוסף שדגמנו היה "סלט עוף אסיאתי" (48 שקלים בתפריט) שכלל כרוב לבן וסגול, שעועית ירוקה, כוסברה, בצל ירוק, גזר , בוטנים , עוף ושמן שומשום. פה הדעות היו חלוקות. חלק מהבלוגרים טענו שהעוף מעט יבש, לי דווקא העוף היה טעים. הבעיה שלי היתה דומיננטיות של כוסברה, שהיא עניין שנוי במחלוקת בין החובבים והלא חובבים. בסך הכל מנה עשירה.

    "פריקסה כבד עוף" היתה ההגדרה של המנה הבאה, שבתפריט מרחיבה ל"עם בצל מטוגן, חרדל, ומלפפון חמוץ כבוש ביתי". (44 שקלים בתפריט). אני אוהבת כבד עוף, עם החרדל פחות התחברתי. הפריקסה היתה טעימה.

    "צ'פאטי פרגית" הונחה על השולחן (46 שקלים בתפריט לפרגית ברוטב ראייטה וסלט צ'אנה מסאלה משעועית שחורה, מוגש על צ'פאטי תוצרת בית".) פה התעורר דיון בין הבלוגרים, האם צ'פאטי צריך להיות פריך או יותר במרקם של פיתה. לא הצלחתי להבין את המסקנות כי ביליתי בחברת כוס הבייליס שלי. שעועית שחורה אני אוהבת בגלל הקטע הדרום אמריקאי. בסך הכל מנה טובה עם טעמים מעניינים. (בתמונות למטה פריקסה כבד עוף ומתחתיו צ'פאטי פרגית).

    ''

    ''

    המנה האחרונה שטעמתי היתה גם הבחירה שלי – קנלוני כרישה ופטריות ברוטב תרד ופרמז'ן (52 שקלים בתפריט). אמנם הרוח שנשבה מהמנה הזכירה את קפולסקי בשנות השמונים אבל היי, אהבתי את שנות השמונים, ופסטה בשילוב ירקות עם הקרמה למעלה תמיד עושה לי שמח. הדבר היחיד שהפריע לי, הוא כמו במנות אחרות , המחיר. 52 שקלים למחבת לא גדולה שמספיקה רק לאדם אחד הוא מחיר מוגזם מבחינתי. (בתמונה למטה)

    ''

    כאן הבטתי בשעון, ראיתי שאנחנו יושבים כבר שלוש שעות ושאוטוטו מתחילה מסיבת יום ההולדת שלי בלעדיי, ואני צריכה לזוז. כשמשה שמע על כך הוא מיהר לפנק אותי בפרוסת עוגת גבינה חגיגית ובשיר רקע של "יום הולדת".

    ''

    (ותודה לדפני על התמונה)

    בזווית העין ראיתי שמגיעות מנות עיקריות נוספות אבל כאמור, המעגל הקובני חיכה לי במועדון ונפרדתי מכולם.

    אם אני צריכה לסכם את הערב- השירות צריך להשתפר מבחינת איטיות, התפריט האלכוהולי בהחלט נרחב ומספק מענה לכל דרישה, חלק מהמחירים צריכים לרדת (או שהמנות יגדלו), והקטע האומנותי בהחלט נותן ערך מוסף, כך שבמקום סתם לצאת לאכול, מקבלים גם חוויה כוללת.

    ''

    (בתמונה למעלה מבחר מעבודותיו של צביקה חורש שמוצגות במסעדה)

    בזמן ביקורינו עבודות האומנות שהוצגו במקום היו של האמן צביקה חורש, וכאמור המקום מבטיח הופעות, גלריות של אמנים חדשים, מיצגים ועוד. כאמור , ערב ההשקה ל"רשימו" יערך ביום חמישי ה19 לינואר, בשעה 21:30.

    אתר המסעדה:

    http://www.rol.co.il/sites/betty-white/

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (35)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/1/12 00:07:
      מזל טוב, שוש.
        17/1/12 16:24:
      שושי, החלק האומנתי נותן נופך מיוחד. אבל המחירים...לא מוצדק.
        17/1/12 15:13:
      האוכל נראה מדהים. שווה ביקור. מזל טוב ליום ההולדת. אילנית
        17/1/12 14:46:

      צטט: אנין טעם 63בי איי 2012-01-17 13:28

      הייתי בבטי ווייט לפני שבועיים בהופעם של Manny 2 many ההופעה היתה מדהימה, האוכל היה מדהים; אכלתי את הסלאפי ג'ו עם גבינת הצ'דר היה יאמי. האווירה היתה מדהימה. כיף כיף כיףףףף. מומלץ.

       

      מפתיע... הצטרפת היום במיוחד כדי לרשום את ההודעה הזאת? ברווווווווווווור שאין לך שום קשר למסעדה...

        17/1/12 14:36:
      אין מה להגיד חוץ מ "ממממממ..."
      הייתי בבטי ווייט לפני שבועיים בהופעם של Manny 2 many ההופעה היתה מדהימה, האוכל היה מדהים; אכלתי את הסלאפי ג'ו עם גבינת הצ'דר היה יאמי. האווירה היתה מדהימה. כיף כיף כיףףףף. מומלץ.
      צריכה להציב תמרור אזהרה לפני הכניסה לפוסט כזה((-: וואוו מעורר תיאבון חבל"ז

      צטט: סוסהפראית 2012-01-17 08:23:01

      מנת העיניים על פורטובלו ,נראית מצויינת ,מתכון אפשר לקבל ?

       

      ____________________-

      לא אני הכנתי...

        17/1/12 08:23:
      מנת העיניים על פורטובלו ,נראית מצויינת ,מתכון אפשר לקבל ?
        17/1/12 07:42:

      אם הייתי צריך לבחור מנה אחת - עין על פורטובלו נראה לי נחמד. היה "עושה לי את הבוקר".

        17/1/12 06:20:
      באמת נראה טעים, והעיצוב ממש מיוחד. תודה רבה. טוב שחזרת, מאמי. יש לניחוח אשה פוסט מושקע על איטלית החלומות שלה.
        17/1/12 06:20:
      באמת נראה טעים, והעיצוב ממש מיוחד. תודה רבה. טוב שחזרת, מאמי. יש לניחוח אשה פוסט מושקע על איטלית החלומות שלה.
        16/1/12 21:40:
      אומנות ואוכל ,זה קונספט שהייתי שמחה לפתח.
        16/1/12 21:27:
      המנה " "עין על פורטובלו" כבשה אותי... אם היא טעימה כפי שהיא נראית - הרי שמדובר במעדן מלכים.
        16/1/12 20:36:
      טוב, אי אפשר לטעום, אבל אני לוקח מכאן כמה רעיונות לארוחה משפחתית מיוחדת.
        16/1/12 18:17:
      אז אני מבין שהמקום מאכזב
        16/1/12 18:08:
      מקום מקסים שמשלב בין אוכל ואומנות.
        16/1/12 17:14:
      מזל טוב, אושר ושימחה. מאחלת לך ארוחות יום הולדת מוצלחות יותר :-)
        16/1/12 17:11:
      מזל טוב! גם כשהאוכל בינוני הצלחת לחגוג :)
        16/1/12 16:53:
      העיקר שלא פספסת את הסלסה האהובה עלייך....
        16/1/12 16:13:
      זו גם דרך להקדים ולחגוג יום הולדת :-) שיהיה לך יום הולדת שמח!. הרבה אושר, שמחה והנאה.
        16/1/12 15:49:
      נראה נורא יפה הכל. ישראל מעצמת אוכל.

      צטט: יולילביא 2012-01-16 14:51:04

      התחלה מצויינת לחגיגת יום הולדת בסלסה:) מזל טוב:) הרבה בריאות, אושר ועושר:)

      ________________________

      תודה רבה!!!

       

        16/1/12 14:51:
      התחלה מצויינת לחגיגת יום הולדת בסלסה:) מזל טוב:) הרבה בריאות, אושר ועושר:)
        16/1/12 13:59:
      התמונות נראות מזמינות וטעימות... נראה ששווה לפחות לנסות.. ללא ספק תראו אותי שם!!!

      צטט: צבי קירשטיין 2012-01-16 11:39:15

      מזל טוב לך שוש.

      ____________________

      תודה רבה!!

       

      צטט: kukisofi 2012-01-16 13:23:23

      למה נראה לך שמעניין את הקורא ש:"הבעיה היתה שהוגשה לנו כמות מאד קטנה ככה שבקושי הצלחתי לטעום ביס אחד"?

      ________________________-

      מכיוון שעל ביס אחד זעיר אי אפשר לחוות דעה.

       

        16/1/12 13:23:

      למה נראה לך שמעניין את הקורא ש:"הבעיה היתה שהוגשה לנו כמות מאד קטנה ככה שבקושי הצלחתי לטעום ביס אחד"?

        16/1/12 12:43:
      היה טעים , עשית אותי רעבה :)
        16/1/12 12:32:

      נראה ונקרא מאכזב למדיי...
      עושה רושם שהמקום נועד לכל דבר מלבד אוכל.
      לפחות זה הרושם המתקבל מהתמונות והתיאורים.
      מזל טוב!

        16/1/12 11:39:
      מזל טוב לך שוש.
        16/1/12 10:49:
      יאמי..יאמי...יאמי...טעים לי..
        16/1/12 10:43:
      התמונות יפות ומעוררות תיאבון, אפילו לצמחוני כמוני....
        16/1/12 10:40:
      נשמע לא משהו...
        16/1/12 09:55:

      מזל טוב ליום ההולדת.

      אחזור...