עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    על הדרך: שמן ושמנת ב"איטלקיה בפשפשים"

    12 תגובות   יום שני, 2/1/12, 21:35

    ''

     

    לרגע לא חשבנו שנאכל. ההופעה הסתיימה, לא היינו רעבים ולא רצינו לחזור מאוחר. חזרנו לרכב מחזיקים ידיים, אולי מהקור שעטף אותנו ברחובות יפו ואולי מההופעה שעשתה חם בנשמה. ידענו שזה כבר מאוחר מדי, לא נלך לישון עכשיו. רצינו עוד קצת למזמז את הערב הכיפי הזה.

    התחלנו להסתכל סביב, ורוב האופציות שהן לא אבולעפיה היו סגורות. כל מקומות ההמבורגר והנקניקייה לנשנושים הליליים מתחילים מלילינבום-רוטשילד צפונה. מינימום פלורנטין. אז בדקנו את יועזר בר יין שהיה בדרך הרגלית, אולי הוא יהיה מסביר פנים. השעה הייתה כבר מאוחרת והמקום היה סגור. גם השרקוטרי. נזכרנו באיטלקיה בפשפשים, שחברים המליצו לנו עליה. הם פתוחים עד חצות. קנינו.

    מעט האנשים שהיו במקום התקבצו על הבר. שמחנו להתקבץ איתם. לכל מסעדה יש את האווירה שלה, את האופי שהיא מחצינה. זה קשור לעיצוב, לצוות העובדים, לתפריט. אבל אם לא מפרקים את הכול לגורמים ונוסחאות, אפשר להרגיש את האווירה בכל מסעדה. האיטלקיה בפשפשים נעימה ומחבקת.

     

    ''

     

    קרצ'ופי. ההימור שלנו לחומר הגלם הלוהט ל-2012, כבש גם אותנו. ארטישוק משומר בשמן זית ומעט תבלינים, מתאים לסלט, לפסטה ולנשנושים ליליים באיטלקיה בפשפשים. הזמנו רק שתי מנות מהתפריט – ראשונה ועיקרית. תחילה הגיע קרפצ'יו בקר עם אותו ארטישוק, מכוסה במעט איולי לימוני. השילוב של הארטישוק והאיולי התברר כ-topping מוצלח, אבל עיקר המנה, הבשר, היה עבה מדי וחסר טעם. שמנת נהנתה מהמנה, אותי היא אכזבה.

    המנה העיקרית שבחרנו הייתה פסטה עם שמנת, חלמון ביצה וכמובן הקרצ'ופי. מנה פשוטה, שרק השימוש בארטישוק מעניק לה קצת עניין. המנה הייתה טובה, אבל קצת משעממת. הפעם דווקא אני נהניתי מהמנה, אבל את שמנת היא אכזבה.

     

    ''


    עם יין שולחני טוב, ואווירה מחבקת, אנחנו כנראה נחזור ל"איטלקיה בפשפשים", אפילו שהאוכל שם לא הצליח להרשים אותנו. הם לפחות שווים הזדמנות שנייה.

     

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 10%

    בונוס: ההופעה הייתה טובה יותר מהמסעדה שבאה אחריה, אז הנה טעימה קטנה ממה שהם חוללו שם:
      
    http://www.youtube.com/watch?v=1lBKnOcE8rQ


    לצפייה בכל התמונות באיכות גבוהה ולהמשיך לעקוב אחרינו,
    חבבו אותנו בספר הפנים!



    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/2/12 13:52:
      אחת מהמסעדות האהובות עלי בדיוק בגלל החיבוק המורגש ריח השום המודגש שמתערבב בארומת הקפה המשובח באוויר בעיקר מתה על הפינה הזוגית בבר, שולחן בר קצר שמתאים לזוג וצופה לעמדת הבישול על הכיריים. היחס חם וחברי. בכל פעם חלק מהאוכל נהדר (סלט הסלק עם גבינת העיזים ושמן אגוזי הלוז, הסלט עם קרפצ'יו דג, פיצה עם גבינת עיזים) וחלק פחות הבירה טעימה לי (PERONI) בהחלט מקום חמוד וחמים שווה עוד הזדמנות תודה
      חבל שהמנה העיקרית לא היתה משהו, כי המקום נראה בעל אווירה נחמדה מאד.
        5/1/12 21:37:
      תודה על הביקורת :-) האוכל פחות מושך,המיקום מרתק תמיד
        4/1/12 12:35:
      האוירה שם ביפו מדהימה. כיף לשבת ולהתסובב שם. בלילה, ביום ובכלל
        4/1/12 12:35:
      האוירה שם ביפו מדהימה. כיף לשבת ולהתסובב שם. בלילה, ביום ובכלל
        3/1/12 21:01:
      איזה כייף שחזרתם ארצה
        3/1/12 10:00:
      נ.ב. - פני, מקדונלד'ס כבר לא מוכרים גלידה ב-1.90 :) היום זה 2.90
        3/1/12 09:58:
      הפיצות נראו ממש טוב. בפעם הבאה שנגיע, גם אנחנו ננסה אותן. ותרגיל קטן במתטיקה לבוקר - 100% מהסועדים נהנו מ-50% מהמנות.
        3/1/12 02:03:
      ניחמתם אותי כי קניתי קופונים למקום, אחרי שבפסטיבל פשפשוק ראיתי שהאווירה מגניבה וריח הפיצות שיגע אותי. :) את הקפרצ'יו אני כנראה לא אזמין בכל מקרה כי זה לא הפייבוריט של חברה שלי, נראה מה יהיה :)
        2/1/12 23:55:
      50 אחוז מהסועדים נהנו?.....גם משהו.
        2/1/12 23:01:
      נכון. זה המותג. כמו שמקדונלד יפסיקו למכור גלידה ב-1.90 ש"ח.
        2/1/12 22:21:

      הדבר הראשון בביקורת ירדתי לראות אם זכרת להוסיף את ספר הפנים כדי שפני לא תתאכזב מגניב

       

      חביבי, נכנסת להקפאה בשנה האחרונה? ארטישוק הפך למכת מדינה. הסלק של 2010, הפסיפלורה של 2007. היבואנים של מוצרים מאיטליה הביאו כמויות ענק וזה נמכר בכל מקום גם למסעדות.

       

      בכל אופן אני מאד אוהב ולכן, אם זה נשמע כתלונה - לא זו הכוונה

       

      בכלל, לפני שבועיים הכנתי גרסא כשרה לקרבונרה וחיפשתי בנרות ירק שיהיה עם אופי. התלבטתי בין ארטישוק טרי לבין כרישה. בסוף מעצלות ההתעסקות עם הארטישוק לקחתי את הכרישה.

       

      מאיזה בשר הוכן הקרפצ'ו? אני דווקא אוהב שהבשר עם עובי, נוכחות ונגיסות. שונא אותו בעובי נייר. אבל חסר טעם? זה כבר בבחינת חילול השם ממש.

       

      בקיצור, אם הבנתי את הביקורת - כל אחד מכם נהנה ממנה אחת? גם משהו תמים

       

      תודה על עוד ביקורת כיפית

       

       

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין