עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    שמן ושמנת עושים את זה מהר – ארוחת ערב ב"שגב אקספרס"

    10 תגובות   יום רביעי, 21/12/11, 23:29

    ''

    אני זוכר את ההחלטה ההיא. זה היה ברור מאליו.הרי למה לא לכתוב סיפורים קצרים? זה קל יותר, זה נותן סיפוק מיידי, ואתגר קרת שהיה אז בשיאו נתן לגיטימציה לכל הז'אנר הזה. כמעט כולם התחילו לכתוב וכל מי שכתב, כתב סיפורים קצרים. אני הייתי בצבא, והחופשות הקצרות בבית לא הרשו לי לכתוב משהו ארוך מזה, אז כתבתי. סיפור אחד. ועוד אחד. ואז נהיו כבר שלושה. וככה זה המשיך.
    באחד מהסיפורים, דמות שבניתי אמרה משפט שאני אוהב עד היום: "אני טוב בהמון תחומים, אבל אין משהו אחד שאני מצוין בו". זה היה צריך להיות הסיפור על שגב אקספרס.

    איחדנו כמה ימי הולדת של החברות של שמנת, ושגב נבחר ברוב קולות להיות המקום שלנו לאותה חגיגה. היו לו כמה יתרונות על הנייר – מיקום נוח, אווירה קצת פחות מחייבת, אבל עדיין Look and Feel של מסעדה. שבעה אנשים היינו בשולחן כשחיפשנו בתפריט העמוס הזה, את מנת האושר שלנו. גם מנה ראשונה תבוא טוב.

    שגב אקספרס מפתיעה אותך בעיצוב מקורי: עצים לבנים בתוך המסעדה, תוחמים שדרה קצרה ונותנים לך את ההרגשה החורפית שכל כך חסרה בארץ. ארגזי ירקות בחוץ, זורקים את האווירה הכפרית פנימה. ולמרות כל זה, אנחנו נדחסנו בשולחן צפוף. העיצוב והאווירה ללא ספק טובים, אבל לא היינו חוזרים רק בזכותם לאכול שם שוב. מעטים המקומות שהצליחו לשבות אותנו רק בזכות אווירה.

    ''


    אני חלקתי בכוס פטה כבד עם אגוזים מסוכרים מעל וריבה. גם פה זכינו לעיצוב לא בנאלי עם כוס שמכילה את המנה הזאת ודורשת שתגיע עד לעומקה, בכדי ליהנות מכל הטעמים. הפטה היה מאוד עדין בטעמו, והתוספות שידרגו אותו למנה טובה. אך המנה לא שברה את תקרת הזכוכית שלה.

    שמנת חלקה דים סם שרימפס, עם רוטב אסייאתי. בהתחלה היא נהנתה מהטעמים המיוחדים, ומהמנה המקורית מהמזרח. אבל עם הזמן היא גילתה שיש משהו מאוד מונוטוני בבצק מאודה, שהמילוי שלו לא מפתיע אותך.

    לעיקרית שמנת הזמינה פסטה עם שרימפס ברוטב שמנת. המנה הייתה עשויה כהלכה. הפסטה אמנם מעט מבושלת יתר על המידה, אבל הרוטב היה טוב. אבל גם פה העניין במנה הלך ופחת ככל שהיא התקדמה. אני טעמתי רק מעט ממנה, אבל נהניתי מכל ביס. אם הייתי כותב את הפוסט הזה לפני עשר שנים, אפילו הייתי מכתיר את המנה כפורצת דרך. אבל אנחנו כבר לא שם.

    אני ניסיתי את פילה היען. המנה הייתה שיפוד עמוס בקוביות יען ברוטב לבחירתי. אני הלכתי על רוטב סיידר שהיה מוצלח מאוד למי שאוהב את האוכל שלו מתוק. בשר היען היה חביב, אבל מעט אנמי. בשר "אמיתי", (לא ציפור) היה משדרג את המנה למשהו שווה באמת.

    אגב, על הפירה שקיבלנו כתוספת למנה יש לנו רק מילים טובות. גם פשוט יכול להיות טוב, כל עוד הביצוע מדויק.

    גם הקינוח השוקולדי שניסינו ניחן בעיצוב יצירתי של טילון הפוך עם מטרפה קטנה ועליה מעט שוקולד בצד. הוא היה טעים, אבל למרות נקודות הזכות של העיצוב, לא היה משהו שיפיל אותנו מהכסא.

    ''


    אז מה היה לנו? מסעדה טובה, עם שירות טוב ועיצוב טוב. אבל עם מחירים שמסתכלים מגבוה מדי. כי בסופו של דבר שגב אקספרס לא מציגה רמת אוכל של מסעדת שף. המחיר אמנם נמוך יותר ממסעדות השף האחרות באזור, אבל עדיין גבוה מדי מכדי שנרצה לחזור לשם בקרוב.


    במספרים: 3.5 מתוך 5.
    בשמנות: שמנת מתוקה 10%

    לתמונות חווייתיות ולעדכונים שוטפים,
    תעשו לנו לייק

    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        26/4/12 20:45:
      ואני דוקא את עיצוב המקום לא ממש אהבתי. האוכל היה לא רע. :)
        1/1/12 18:13:
      שנה אזרחית טובה :-)
        23/12/11 17:40:
      אורן,תודה. כיף לחזור :) לגבי העיצוב - כפי שכתבנו, העיצוב טוב מאוד, אבל לא מספיק מרשים או מעניין שנחזור למסעדה רק בזכותו. יאיר - לדעתי יש מקום להפריד בין שגב אקספרס ובין "שגב" בהרצליה. מנות שונות, חומרי גלם שונים ותמחור שונה. שמנת הייתה שם מזמן ונהנתה עד מאוד. ופני ליין - צריך לגוון. זה בטח יחזור מתישהו :)
        23/12/11 13:25:
      אסטטיות זה לא הכל מסתבר, בסופו של דבר מה שקובע זה האוכל.
        22/12/11 22:51:

      אורן, שף מוציא מנות טובות מכל החומרים. לבטח לא תטען ששגב (על שלוחותיה) היא מסעדה עם התמחות בפירות ים.

      אכלתי בלא מעט מסעדות שחלק מהתפריט בהן אינו כשר ובכל זאת נהניתי מאד מהתוצרים.

       

      אין מה לעשות, אני לא מחזיק משגב כשף עילי. ניתן לראות זאת בבישול הפשוט שלו בטלוויזיה במשך השנים. דיברנו על כך בעבר (לזכרוני) שגם אין לו (על סמך הפרסומים באינטרנט) נסיון בעבודה במסעדות בעלות שם או לימודים באירופה במוסדות הגדולים. זה בא, בעיניי, לכדי ביטוי במטבח ובמנות שהוא מוציא.

       

      התהילה שלו הגיעה מהופעה בטלוויזיה (בהתחלה אצל אודטה).

       

      אגב, הדברים מבחינתי גם נכונים לחיים כהן עם כל האהבה כלפיו הוא לא נתפש בעיניי כשף עילי. הדיווחים על המסעדה החדשה מוכיחים את זה.  אתה יכול לאכול למשל בדיקסי וטעים לך. אבל אין שם משהו שעושה לך זיקוקי דינור ותחושה שיש "שף" במטבח. 

        22/12/11 21:20:
      מה קרה ל"חבבו אותנו בספר הפנים"?
        22/12/11 18:28:
      גם בעיני האוכל שם בינוני בקושי...
        22/12/11 17:12:
      יאיר, זו אולי דעתך אבל זה בטח לו "מקרה המבחן הברור". בשגב יש מנה של שרימפס בחמאה עם בשר סרטנים, שהיא מאוד מאוד מוצלחת והמאפים מעולים מעבר לכל צל של ספק. יש מנות טובות יותר ויש מנות טובות פחות ויש גם מנות לא טובות. איכות האוכל הכוללת לא משתווה לאיכות האווירה והעיצוב, וגם התמחור יקר ויש בשגב מנות טובות מאוד וכלל לא בינוניות. מה שכן, אני מסכים שלך בתור שומר כשרות יש מבחר מאוד דל מבחינת התפריט, ואולי מכאן חוסר ההיכרות שלך עם המנות היותר טובות של שגב
        22/12/11 11:01:
      אני חותם על משפט שכתב מישהו כתגובה על הביקורת של אורן. זה היה משהו בסגנון ששגב על מסעדותיו הוא מקרה המבחן הברור לבחון אם האדם מולך מבין באוכל או לאו. כל המסביב מצועצע ומעוצב, אבל האוכל עצמו בינוני למדי.
        22/12/11 10:48:

      כמה חיכיתי לקרוא עוד ביקורת של שמן ושמנת!! שמח שחזרתם אלינו!

      לדעתי האישית - התחלתם מזה שבשגב אקספרס טובים בהמון תחומים, אבל לא מצויינים באף אחד. אני בטוח שתסכימו איתי שבתחום העיצוב אין הרבה מסעדות כאלה, לדעתי העיצוב מצויין. העיצוב של המנות הוא גם יפה ממה שמקבלים בדרך כלל (לא כמו בשגב הרגילה, אבל גם כאן המנות מעוצבות בצורה מאוד יצירתית ויפה, לרוב).

      בקשר לאוכל - האוכל בשגב אקספרס אף פעם לא התיימר להיות אוכל כמו בכל מסעדת שף רגילה (שזה ההבדל בין שגב לשגב אקספרס) האוכל פחות מסובך מבחינת חומרי הגלם, אבל עדין יצירתי.

      מנת היען - אכלתי את מנת היען בטריאקי וגם היא הייתה מתוקה, בשבילי אפילו מתוקה מידיי עד שהאפילה על היען עצמו.
      הפירה - חברה שלי, שיכולה לכתוב ביקורות רק על מנות פירה, ממש התלהבה מהפירה של שגב אקספרס וגם אני מאוד אהבתי את הקרמיות שלו. שמח לשמוע שלפחות כאן הדיעות שלנו זהות :)

      התמחור הוגן ברוב המקרים, ואולי ממש מעט גבוה עבור מנות אחרות.
      מה שבטוח - העסקיות מ-א-ו-ד משתלמות.

      ולמרות כל מה שכתבתי - ייתכן שכמו ששגב קצת ירדה ברמתה בשנה-שנתיים האחרונות, אולי הייתה ירידת רמה גם בשגב אקספרס. בכל מקרה, הציון שנתתם נראה כמשקף בצורה טובה את החוויה שתיארתם.

      טוב לקרוא אתכם שוב!

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין