עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    "קונפי" – קראון פלזה - יפה נוף 111 חיפה

    33 תגובות   יום רביעי, 30/11/11, 11:16

    ''

    ''

    הבעלים של "קונפי" – השף גיא פרץ, והשף האחראי על המטבח – שף הראל נחום, הזמינו את הבלוגרים לטעום את המסעדה ולחוות דעה. תשעה בלוגרים התיישבו סביב שולחן ערוך. עוד לפני שהמנות החלו להגיע התרשמנו מאד מהעיצוב היפיפה, גם של המסעדה עצמה (מפות לבנות, שנדלירים עם נרות דולקים, ושירות ללא רבב) וגם של הנוף המדהים שנשקף מהחלון – חיפה ושלל אורותיה פרושים מתחתינו. השמפניה נמזגה לפי כל כללי הנימוס והמנות החלו להגיע.

     

    המנה הראשונה שהוגשה לנו היתה למעשה צ'ופר שלא כלול בתפריט, צנצנת זעירה ובה כמות של ככף של סביצ'ה דניס. חבל שהמנה הזו לא הופכת למנת תפריט מכיוון שמכל הדגים שהוגשו לנו מאוחר יותר, זו היתה המנה הטובה ביותר, עם דג עסיסי וגרגרי מלח גס ותיבול שהייתי מגדירה כ"חרפרף".

     

    מבין המנות הראשונות הוגשו לנו:

    לחם הבית (בתיבול רוזמרין) עם כמה קעריות קונפי – כמו פלפלים, שום וזיתים. הלחם היה נחמד ורך, השומים לא היו אחידים, ולפחות בזה שאני לקחתי היתה חתיכה קשה בקצה. (לחם הבית לא כתוב בתפריט שהיה לי ולכן אין לי מחיר).

    (בתמונה למטה)

    ''

    "סלט עגבניות ים תיכוני" – עגבניות שרי, זיתי טאסוס, חצילונים כבושים, צנוניות, ארטישוק, לימונים כבושים, בצל ירוק, פטרוזיליה, פלפל חריף וסלרי קצוצים עם לימון ושמן זית – במחיר 38 שקלים. מבין המנות הראשונות המנה הזו היתה הכי לטעמי, אני אוהבת סלטים חמצמצים. לא הייתי לוקחת אותה כמנה בפני עצמה אלא כתוספת לשולחן של זוג נניח, כדי לרענן בין המנות האחרות.

     

    "חציל בגריל" – ב39 שקלים, חציל קלוי בגריל עם שמן זית, לימון ומלח חם, על טחינה ומשוויה פלפלים ועגבניות. אני לא מעריצה גדולה של טעם מעושן, שהיה מאד דומיננטי במנה.

     

    "סלט שורשים פריכים" – 38 שקלים בתפריט לקערה עם רצועות פריכות של סלק, קולורבי, גזר, בצל ירוק ונבטים סיניים באיולי אסייתי ובקישוט פקאן מסוכר, עם תיבול ג'ינג'ר ושומשום. כאן הדעות בין הבלוגרים היו חלוקות. אני עדיין העדפתי את סלט העגבניות שהתיבול שלו היה עדיף לי.

    (בתמונה למטה)

    ''

    "פסטיה מרוקאית" – סיגר פריך ומתקתק (מבחינתי זה היה יותר "מתוק מאד" מאשר "מתקתק"), במלית נתחי עוף עם אגוזים, צימוקים ושקדים בניחוח קינמון וג'ינג'ר עם ריבת שרי ברנדי. אוקי, האסוציאציה הראשונה שלי היתה "שטרודל" – בעיקר בגלל שעל הכל עוד היתה אבקת סוכר. וברגע שנוצר לי הדימוי של שטרודל, פירורי העוף שבפנים יצרו לי דיסוננס מסוים. בסך הכל המנה היתה מאד מתוקה, בעיקר בצירוף הריבה. אולי אם הייתי באה מבית מרוקאי הייתי מתחברת יותר. מה שכן, מנה יפיפיה. (48 שקלים בתפריט).(בתמונה למטה)

    ''

    "דואט מתוק" – קוביות בטטה ופטריות פורטבלו מוקפצים בצ'ילי, שומשום, שום קונפי ותימין. (42 שקלים), והיות והם הגיעו אחרי הפאסטיה התחלתי להרגיש יותר בפולניה מאשר במרוקו בגלל המתיקות, אם כי כאן המתיקות כמובן היתה פחותה בהרבה. מנה חביבה בעיקר כתוספת.

     

    "מיני סיגרים" – ב49 שקלים מקבלים סיגרים קטנים מטוגנים, במלית שקדי עגל, אריסה, כוסברה ולימונים כבושים על קרם אריסה וטחינה לבנה. הסיגרים עצמם היו טעימים ופריכים אבל ניטש וויכוח בשולחן אם בכלל מרגישים את שקדי העגל והאם במידה ולא היו אומרים לנו, היינו מזהים מהו המילוי.

     

    "קרפצ'יו פילה בקר" – פרוסות דקיקות של פילה בקר  בווינגרט לימון לצד קונפי שום ובלסמי מצומצם (49 שקלים). המנה היתה טעימה, (למרות שבגלל כשרות המקום לא כללה פרמז'ן מעל) וגם היא היתה מעוצבת מאד יפה על הצלחת.

    (בתמונה למטה)

    ''

    "קבב דגי ים" – 52 שקלים בתפריט לקערה עם קבבים צלויים בגריל בקדרת פלפלים חריפים, שום וכוסברה. החריפות דווקא לא היתה גדולה (ובתור פולניה קלאסית גם מלח זה חריף לי) אבל קציצות הקבב היו קצת "מימיות" בהרגשה.

     

    "מוס כבדים" סיים את מחלקת המנות הראשונות, והיה מורכב מכבדי עוף עשויים עם שומן אווז וברנדי, עם צנימים פריכים וקונפי סלק. הכבדים היו לי קצת דחוסים אבל צלויים היטב, ואהבתי את מידת הפריכות של הצנימים שלא נפלו למלכודת ה"נעשה אותם כל כך טוסטיים שכל נשיכה תגרום לשריטות בחניכיים של הסועדים".

     

    כדי לרענן את החיך בין המנות הראשונות לעיקריות קיבלנו סורבה משני טעמים – פסיפלורה ופירות יער, יחד עם כוסית שמפניה רוזה. הסורבה היה מאד מוצלח, הייתי שמחה לקבל אותו כקינוח, במיוחד הוורוד של פירות היער, שהיה לו טעם הדרים דומיננטי. (בתמונה למטה)

    ''

    המנות העיקריות החלו להגיע .

    הראשון שהגיע היה דג בס הסלע שהגיע בתור "סיניה" – נתח פילה בס הסלע צלוי על חציל קונפי, עם עגבניות, קרם לימונים וסומק ברוטב טחינה (92 שקלים). הדג היה לי יבשושי והחציל שהיה מעושן כמו החציל במנות הראשונות נתן ניחוח וטעם מאד דומיננטיים.

     

    אחר כך הגיעו שלוש מנות "חרבות" – שיפודים שונים בהגשה יפיפיה, כשבתחתית כל שיפוד יש קערה של אנטיפסטי צלויים (כולל בטטות מצויינות ומתקתקות וצ'יפס שאסור לפספס).

    הבעיה היתה השיפודים עצמם – מתוך שלושה סוגים – "חרב פרגיות" (עם פלפל חריף, לימון ובצל ירוק ב69 שקלים), "חרב קבב טורקי" ( קבב טלה בשילוב חציל קלוי ופלפלים חריפים ב69 שקלים ) ו"חרב אנטריקוט" (נתחי אנטריקוט בשילוב בצל סגול ופטריות – 79 שקלים), רק אחד עבר את מבחן הטעם – האנטריקוט שהיה בסדר גם מבחינת הטעם וגם מבחינת מידת העשייה. גם העוף ובמיוחד הקבב סבלו מטעם לא ברור (אנו חשדנו שמדובר בבעיית איכסון וקירור) והקבב גם היה דחוס מדי לטעמי.

    (בתמונות למטה- החרבות עם השיפודים השונים)

    ''

    ''

    קיבלנו עוד שתי מנות ממחלקת העיקריות –

    "טאג'ין דגים מרוקאי" – פילה דג ים בקדרת פלפלים חריפים עם שום וכוסברה "– (88 שקלים) שהיה בסדר לחובבי החריף, והמנה שהיתה הטובה ביותר מבין המנות העיקריות – מנת "רוסיני" (139 שקלים) לצלחת מאורכת ועליה פרוסות פילה בקר וכבד אווז עם רוטב תאנים ביין על מצע פירה שורשים. אם הייתי צריכה לבחור מבין כל המנות העיקריות שהוגשו לנו, הייתי בהחלט בוחרת בזו. (בתמונה למטה)

    ''

    הגיע הזמן לקינוחים והאמת, לא ציפיתי להרבה מכיוון שמדובר במסעדה כשרה , מה שאומר קינוחים נטולי חלב, שמנת וכו'. וכאן הופתעתי לטובה. בניגוד לטעמי ה"פרווה" המסורתיים (והאיך לומר, לא ממש טעימים...) כאן הוגשו לנו ארבעה קינוחים שהתגברו בצורה מוצלחת מאד על מכשלות הכשרות.

     

    הראשון היה "סיגר פיצוחים"  - סיגר פריך במלית מיקס פיצוחים (האמת, יותר אגוזים מאשר פיצוחים) בניחוח ציפורן וקינמון, מוגש בליווי סורבה קוקוס ( מחירי כל הקינוחים הם 38 שקלים) – המתיקות היתה עדינה (אולי הייתי מוסיפה רוטב דבשי-קליל) והסורבה היה מצוין, עם טעם "חלבי" למרות שהיה נטול חלב לחלוטין. (בתמונה למטה)

    ''

    הקינוח הבא היה "פרפה חלבה" – סלסלות קדאיף במלית גלידת ווניל צרפתי (שגם כאן, אי אפשר היה להרגיש שלא מדובר בגלידה חלבית) עם חלבה מוקצפת, פיסטוק גרוס וטחינה גולמית. לחובבי החלבה- חגיגה.

     

    השלישי בחבורה היה "טראפלס וויסקי" – פצצות שוקולד קטנות ומתקתקות על רוטב נוגט אגוזים.

     

    הרביעי היה החביב עלי ביותר- "סופלה אספרסו" – ספלוני אספרסו במלית שוקולד בלגי ברוטב שוקולד ואספרסו איטלקי. הסופלה היו עשויים במדוייק- מוצקים מבחוץ ונוזליים לוהטים מבפנים, עם טעם שוקולדי עשיר ומודגש. המנה הוגשה עם אותה גלידת ווניל מוצלחת שהיתה במנת החלבה. לוקק עד תום. (בתמונה למטה)

    ''

    לסיכום החוויה, חבל שהיה הבדל כל כך חד בין הבשרים והדגים לבין הקינוחים וחלק מהתוספות. אני מקווה שמה שהשפיע על טעמם של הבשרים היה נקודתי ושבדרך כלל אין בעיה באיכסון.

    מבחינת ציון, הייתי נותנת כרגע 2.8, בתקווה שבעתיד תהיה חוויה מתקנת.

    ''

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (33)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        3/12/11 20:32:
      כרגיל לגזור ולשמור ... טעים :) *
        2/12/11 23:58:
      ביום ראשון מקווה שתהייה לך חוויה יותר טובה בגאפו החדשה זה מה שקורה שגיא פרץ התחיל להתרחב בכל הארץ מדרומה וצפונה ולכן זה קשה לפקח על הכל עדיף היה משהו אחד טוב ומוצלח טוב שלא חטפתם קלקול קיבה...
        2/12/11 15:39:
      *עושה תיאבון מרשים מאוד
        1/12/11 20:43:
      toda al a shituf beteavon ta gostoso..........................
        1/12/11 13:02:
      יאמי יאמי
        1/12/11 10:02:
      כוכב. על הביקורת שלך לא לאכול שם. ********
        1/12/11 09:22:
      חיפה....מתאים לנו :)תודה על ההמלצות (או שמא נאמר ...חוסר ההמלצות:-)
        1/12/11 01:09:
      תודה על הפוסט הזה, שלפיו אני לא ממש בטוחה שהמקום הזה יהיה הבחירה שלי לכשאגיע לחיפה מתי שהוא.....חבל, כי חלק מן המנות נראות מעניינות.....
        1/12/11 00:41:

      תענוג לבקרך.
      סופ"ש נפלא ומחויך יקירה...♥♥♥ 
       ''

        1/12/11 00:08:
      תודה על השיתוף .
        30/11/11 20:16:

      צטט: אורן_אסיף 2011-11-30 16:30:44

      התמונות יפות, אבל נראה שבאמת המנות מפוספסות. וגם הציון הסופי כנראה בהתאם. לא עושה רושם שיש טעם לעצור לאכול שם.
      עד כמה הורגש, אם בכלל, הוויסקי בטראפלס? סתם מתוך סקרנות

       

      ________________________

      קצת, ממש קצת.

        30/11/11 20:16:

      צטט: זאבון השועל 2011-11-30 18:59:23

      אני מבין שוש שלא נפלת מהתלהבות.

       

      כחיפאי, אשמח מאוד על ביקורות למסעדות שבסביבה. מה יש? צוחק מקסימום תסעי לחינם אבל יש לנו עיר יפה.

       

      _____________________________

      בעוד יומיים אני שוב במסעדה חיפאית, דיווחים יהיו בתחילת שבוע הבא!!

        30/11/11 19:41:
      אם את לא מתלהבת אני לא בטוחה ששווה ביקור..
        30/11/11 19:29:
      תודה לך שוש
        30/11/11 18:59:

      אני מבין שוש שלא נפלת מהתלהבות.

       

      כחיפאי, אשמח מאוד על ביקורות למסעדות שבסביבה. מה יש? צוחק מקסימום תסעי לחינם אבל יש לנו עיר יפה.

        30/11/11 18:24:
      שוש תודה על השיתוף ערב נעים
        30/11/11 18:20:
      שוש היקרה, תודה לך על הסקירה, איזה טעמים.
        30/11/11 17:24:
      תמונות עם טעם וריח.
        30/11/11 17:01:
      תודה על הביקורת.
        30/11/11 16:59:
      מצטרפת לאורלינה אחת לחודשים אני בחיפה וקיוויתי שמצאת עבורי מקום שיהיה לי נעים לאכול בו
        30/11/11 16:34:
      התמונות יפות והמנות מגרות. חבל שלא עבר טוב את מבחן הטעם.
        30/11/11 16:30:

      התמונות יפות, אבל נראה שבאמת המנות מפוספסות. וגם הציון הסופי כנראה בהתאם. לא עושה רושם שיש טעם לעצור לאכול שם.
      עד כמה הורגש, אם בכלל, הוויסקי בטראפלס? סתם מתוך סקרנות

        30/11/11 15:10:
      אם זה בינוני לא רושם ברשימת המומלצים
        30/11/11 15:09:
      נשמע ונקרא מעולה. תודה!
        30/11/11 14:18:
      חייב לציין, כחיפאי, המסעדה לא ברשימה שלנו. אבל כנראה שווה ביקור.
        30/11/11 14:16:
      בתמונות הבשר נראה טעים (לפעמים המראה מטעה..)
        30/11/11 14:16:
      נקווה שיעשו הפקת לקחים
        30/11/11 13:39:
      * יפה ומעניין אחרי הדיאטה אם אם יתאפשר נבקר שם:) שבוע טוב
        30/11/11 13:36:
      תודה על השיתוף .מעורר את כל הטעמים .
        30/11/11 12:54:
      התמונות בהחלט מעוררות תיאבון, במיוחד בשעה אחת בצהריים. תודה על הסקירה.
        30/11/11 12:47:
      וואווווו
        30/11/11 12:13:
      התמונות נראות מצויין. לצערי האוכל לא היה מוצלח כמו התמונות.
        30/11/11 11:45:
      אלוהים אדירים!!! כמה שזה נראה טעים!!!