עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    תרבות ישראלית ומחו"ל

    כל הנושאים הבוערים, כל מה שחם, כל מה שמציק...

    אורנה ואלה

    22 תגובות   יום שלישי, 18/10/11, 22:01

    מסעדת "אורנה ואלה" (רח' שינקין ת"א) ידועה כמסעדה בסטייל שינקנאי וידועה בעיקר בלביבות הבטטה המופלאות שלה.

    הרבה שמעתי על המקום, ולא פעם הבטתי בסקרנות מבעד חלון המסעדה בתקווה לראות מדוע המקום כ"כ מצליח.

    יש לציין שבדר"כ כשעברתי ברחוב- היה תור מחוץ למסעדה.

    השבוע החלטתי לטעום ממטעמי המקום ולנסות לפענח את סוד המקום...

    בהגעתי למעוז התל אביביות נאלצנו להיכנס לרשימה ארוכה ולחכות בערך חצי שעה.

    מזה חצי שעה מול האוכל הנפלא שהובטח לי בפנים??

    בכניסתי למקום זיהיתי מסעדה ללא עיצוב, עם ריצפת סומסום של שיכון ד' - אולי זו אופנה חדשה שלא הייתי מודעת לה???

    ישבנו על שולחן קטן עם מפה לבנה והמתנו למלצר/ית.

    הגיע בחור נחמד שנראה כאילו כרגע יצא מהבית למכולת, ללא פנקס, ללא סינר, ללא חולצנ שחורה וכן זהו המלצר- שוב אופנת המלצרים החדשה.

    יש לציין שזמן השירות היה ארוך מאוד.

    הזמנו 3 מנות: לביבות בטטה, ניוקי עם פטריות ואורז עם עוף ברוטב קארי.

    מנת הלביבות מורכבת מ10 לביבות ורוטב יוגורט מעולה-לביבות הבטטה מופלאות.

    מחיר המנה 32 ש"ח שזהו מחיר סביר.

    הניוקי היה חביב ולא מעבר ומחירו כ50 ש"ח.

    העוף עם הקארי, שלטענת המלצר הינה מנת הדגל, היתה מנה מאכזבת ומחירה יקר 62 ש"ח.

    אין עסקיות.

    שירות איטי ביותר.

    בקיצור:

    אם בא לכם לנשנש לביבות- זה המקום.

    אם אתם מחפשים מסעדה לאכול צהריים- זה לא.

    אם אתם מחפשים מקום בסטייל- זה גם לא.

     

     

     

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (22)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/10/11 11:27:

      חשבתי שדווקא פרינססית 84 היא מירנדה לשון בחוץ
      אמרת דבר חשוב לגבי הקסבה ואני אשמח להסביר, פלורנטין של היום (או יותר נכון של לפני 3 שנים) היא זעיר אנפין של שיינקין של פעם. אורנה ואלה נמצאים באותו מקום (פיסית ותפישתית) כבר בערך 15 שנה. זה מה שהיה לפני 15 שנה מגניב בישראל. כמו שהיום מגניב המלצריות של הוטל מונטיפיורי עם השמלות השחורות והתיק הקטן בהצלב לכסף.

      אז היום בעינייך הקסבה (ושימי לב שאני כותב בלי שביקרתי במקום) הוא מקום מגניב ועוד כמה שנים אם הם יישארו כמו שהם היום, אז יגידו שלא מתחברים לאופי המקום.

       

        20/10/11 10:26:
      תאמת אני הכי מירנדה- לצערי הרב ויאיר- הקסבה זה מסעדה באווירה צעירה הרבה יותר מגניבה משינקין, וממש לא מסעדת פועלים
        20/10/11 00:12:
      אני מהמרת - קארי! דניה, צדקתי?
        19/10/11 23:31:
      דניה, לפורנטין זה לא שיינקין. אני מניח שגם באיזור התחנה המרכזית הישנה או יד אליהו עוד אפשר למצוא מסעדה עם אוכל זול יחסית. לא מכיר ספציפית את הקסבה. רוצה לספר לי על המקום? בכלל, את פלורנטין למדתי להכיר רק לפני שנה וקצת. אני מאד אוהב שם פיצה אחת שנקראת ג'יוספה והיא טעימה לי במיוחד
        19/10/11 23:29:

      כמו שכתבתי, זה הרושם הראשוני מהקריאה וגם לא זיהיתי בהתחלה את התמונה וחשבתי שאחת מהן היא הכותבת. דניה, רוצה להגיד לנו לאיזו דמות בסדרה את הכי מתחברת?

       

      אגב, צעירה, דעתנית, קוטלת יכול בהחלט להתפש כזקנה ממורמרת.

       

      לא שיש לי משהו נגד זקנות או ממורמרות. גם אני בעיניי רבים שמכירים אותי די זקנה ממורמרת ונרגנית מגניב

        19/10/11 13:38:
      ויאיר תפתח תעיניים דניה היא צעירה בעלת דעה שאוהבת לקטול מה הקשר לאישה מרמר בת 45?????????????
        19/10/11 13:38:
      בתור החברה שהייתה איתך שם עליי לומר שהרצפה מזוויעה המארחת מוזנחת וכעורה וזה מאוד חושב להיות פנים של מקום לקדם אותו ולהיות מתוקתקת!!!!!!!מאכזב המפות יפות האוירה הינה יעני צרפתית,המלצרים לדעתי צריכים מדים זה יפה ומקצועי ופאוצ' לנשיאת כסף להחזיר במקום ללקוח. הלביבות סופניות ולא שומניות העוף בקארי לטעמי היה מוצלח המנה שלי של ניוקי פחות.... בקיצור פעם הבאה להזמין מקום בטלפון!!!!!!!!! המיץ המחריד שנתנו בהמתנה זה לא נסלח!!!
        19/10/11 13:35:
      אתה מוזמן לקרוא פוסטים אחרים שלי ולהחליט האם אני ממורמרת בת45 או ממורמרת בת 27. ולגבי העוף עם הקארי- פשוט ציפיתי למשהו יותר מעניין. יוצא לשבת בהרבה מסעדות וד"א אוכל ביתי עם מחיר טוב יכול להיות ב"קסבה" בפלורנטין
        19/10/11 12:45:

      איזה מוזר. כשקראתי וראיתי את התמונה הראשית של הבלוג (לקח לי זמן להתעמק ולהבין שאלו בנות סקס והעיר הגדולה) הייתי בטוח שאת בת 45 כזאתי שבאה קצת ממורמרת שלא התחברה למקום. עכשיו כשראיתיאת הגיל האמיתי זה עוד יותר מוזר לי. את עונה על סוג הטיפוס שאמור כן ליהנות ולהתחבר למקום כמו אורנה ואלה.

      תוכלי להרחיב את התיאור על מנת העוף בקארי שהוגשה לך. איך היא מגיעה, הטעמים והתוספת שלצדה.

      אגב, שירות איטי זה כן הכי תל אביב שאפשר מגניב

       

      ועוד אחרון, יצא לך לנסות משהו מהקינוחים? אחרי הכל הם סוג של בית קפה ולזכרוני הקינוחים נחשבים טובים מאד. יש להן גם ספר מתכונים לא רע שטעמתי ממנו כמה קינוחים שהיו בהחלט ראויים

        19/10/11 12:39:

      המחירים הם מחירי תל אביב ולא חורגים מהנורמה

       

      בכלל, לא חושב שעדיין קיימות היום מסעדות עם אוכל ביתי במחיר של פעם. למעט פונדק משה באור יהודה שתמיד היה בעיניי אניגמה

        19/10/11 12:33:
      חשבתי לתומי שאם הרעיון הוא אוכל ביתי,ף המחירים צריכים להיות בהתאם?!
        19/10/11 11:29:

      את מניחה לעצמך שגם בבית משפחת ברטשפיז לא הגישו מפרום וקובה לאוכל. מעניין מאיזו עדה את שהגישו אצלכם לביבות בטטה

       

      מה שיפה באווירה מהונדסת זה שלפעמים זה מתלבש כמו כפפה על היד לאנשים מסויימים (זה לא עלבון) ואז זה מרגיש להם הכי בבית והכי נעים וכיפי.

       

      אני טוען שהם עושים משהו נכון וטוב ולכן הם לא סתם שורדים, אלא מצליחים והפכו לאייקון מצליח של תל אביב בכלל ושיינקין בפרט

       

       

        19/10/11 11:12:
      טוב, יאיר, תשכח מאוירת החג. אין פה שום מלכודת תל אביבית או הינדוס מגניבות. אורנה ואלה זה מקום עם אוכל טעים שנחמד לשבת בו. בשבילי לפחות זה המקום שהכי קרוב לאוכל ביתי (בבית שלי לא הגישו קובה או מפרום).
        19/10/11 10:59:

      אני חושב שזה מקרה קלאסי שלא הצלחת להתחבר לנסיון שלהם להדנס מגניבות ואת מרגישה קצת בחוץ ולכן לא חשה באווירה או לא חשה חלק ממנה.

      זה לא אומר משהו רע עלייך. את יכולה אפילו לראות את זה כמישהי חושבת שלא נפלה במלכודת התל אביבית

       

        19/10/11 10:53:
      אני תהיתי לעצמי- מהי אותה אווירה שיש באורנה ואלה??? כי אני לא שמתי לב שיש אווירה.
        19/10/11 10:32:
      אוירת החג
        19/10/11 10:28:

      וואו. הסכמת איתי. אני מכניס את הדף למועדפים 

        19/10/11 10:19:
      אני חושבת שזה מקום מושלם לארוחת צהריים. המנות לא כבדות והתיבול עדין, ואני לא מחסידי לביבות הבטטה. ואני מסכימה עם יאיר, ה"הסטייל" של המקום הוא יותר באווירה.
        19/10/11 10:11:

      ולמה רוב המסעדות נסגרות אחרי שנתיים וזו מצליחה כבר שנים?

      יש לי תחושה שבתל אביב יותר חשוב שהגברים יחשבו שהמלצרים חתיכים, מאשר הבנות

       

      אבל זן המלצרים באורנה ואלה מוכר זה שנים

       

        19/10/11 10:10:
      בתור בחורה אני חייבת לומר שהמלצרים היו רחוקים מלהיות חתיכים....ואם כ"כ אוהבים את זה בת"א אז למה בשאר המסעדות המלצרים נראים כמו מלצרים???
        19/10/11 09:33:
      היות והמקום קיים שנים על רצפת המבנה והמלצרים (שנחשבים חתיכים וחביבים), לא הייתי מדבר על אופנה, אלא על אווירה. עושה רושם שבנות (וגברברי) תל אביב אוהבים את סוג השירות הזה. דווקא אני לא התחברתי לגמרי ללביבות. ולמען האמת, זו המנה היחידה שאכלתי שם
        19/10/11 01:07:

      גם אני שמעתי על לביבות הבטטה שלהם, נשמע שלפחות (ואולי רק?) החלק הזה עומד בהבטחה.
      אם זאת, אני לא אשפוט אותם לפני שאנסה בעצמי :)

      תודה על הביקורת, שמחתי לקרוא