עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    0

    "מיט אנד ווין" או "ערב של תאוות בשרים".

    38 תגובות   יום שלישי, 11/10/11, 10:18

    ''

    ''

    "בואי רעבה, מאד!" אמרה ההזמנה. זה כבר נשמע טוב. "כמויות בשר לא הגיוניות" היתה השורה השניה "הבלוגרים מוזמנים!". מילות הקסם האלה תמיד פועלות.

    מסעדת "מיט אנד ווין" הוקמה בישראל לפני כחמש שנים, ויחד עם השף יניב עדן, מיתגה את עצמה כרשת בשר איכותית (והסניף הישראלי הוא הסניף הכשר היחיד בעולם!), כשהבשר עובר טיפול מינימלי ואוהב, כדי למצות את מיטב טעמיו ולהיות כוכב הערב.

     

    עוד לפני שנכנסתי, שמחתי לגלות שלמסעדה הסדר חניה עם החניון הצמוד, ובמקום צפוף כמו הרצליה פיתוח, הדבר מבורך מאד. השולחן שלנו חיכה בקומה העליונה ,בתוך חדר שקוף ופרטי (והבחנתי בעוד חדר כזה בצד השני של הקומה) כולל כמובן מזגן ומסך טלוויזיה. מלצרית אדיבה הציעה משקה קל או אלכוהולי מתוך מבחר ענק שממנו שני ברמנים יכולים להכין כל מה שיעלה על הדעת וגם כמה דברים שלא הצלחת לדמיין.

    (בתמונה למטה- הברמנים החתיכים של המקום...)

    ''

    המנות הראשונות החלו לנחות על שולחננו בקצב מסחרר – לחם הבית שהגיע בשני טעמים – רגיל ואגוזים (21 שקלים בתפריט, מוגש עם קולי פלפלים ושמן זית – רך מבפנים ומאד פציח מבחוץ), קרפצ'יו בקר עם סלט רוקט קטן שקנה אותי בעיקר כי הוא בא עם שמן אבוקדו (43 שקלים בתפריט), כבד עוף רך ונימוח עם טוסטונים (42 שקלים) שהגיע בלווית מרמלדת תאנים, סביצ'ה סלמון עם קולי פירות ותיבול לימון, ג'ינג'ר ובצל (אני פחות חובבת ג'ינג'ר, לכן פחות התחברתי – 41 שקלים בתפריט), נקניקיות בורוורס אפריקאיות, עשויות מבקר ומוגשות על פולנטה ברוטב מסורתי (41 שקלים) שגם להן פחות התחברתי, אולי בגלל שמטבען הן באות במינימום תיבול, והפיבוריט שלי – כמה פשוט ככה טעים – סלט בטטה עם טחינה (32 שקלים בתפריט) – מרענן, מתקתק, נדיב ואחלה דרך להכין מקום להרבה הרבה הרבה בשר.

    (בתמונות למטה- לחם הבית ונקניקיות הבורוורס)

    ''

    ''

    עם המנות הראשונות שתינו יין גוורצטרמינר 2010 מרענן מאד.

    לפני העיקריות היינו צריכים מרענן חיך, וקיבלנו כוסית של סורבה פיג'ויה עדינה שאני הייתי מוכנה לאמץ לסעיף הקינוחים – מתוק בעדינות, קריר, מחליק בפה ובגרון. (בתמונה למטה).

    ''

    יין אדום של "בן חיים" – קברנה רזרב 2005 סימן לנו שהנה הדבר האמיתי עומד להתרחש- מחלקת הבשר בתפארתה עומדת להגיע לשולחננו. והסנונית הראשונה שהגיעה היתה שיפוד עוף במרינדה (69 שקלים) שהגיע מקורמל ומתקתק ורך מאד מבפנים. יחד איתו הגיעו קערות של התוספות שאמורות ללוות את הבשר- צ'יפס ביתי אמיתי, טבעות בצל (או בעצם סוג של חלת בצל מפורקת) מטוגנות בבלילה, שעועית מוקפצת (אהבתי שהיא היתה "נגיסה" ולא "מושית") והתוספת המנצחת – הום פרייז ברוטב מיוחד.  (התוספות באות יחד עם הבשר, אם רוצים אותן בנפרד הן כ15 שקלים בתפריט).

    ''

    (בתמונה למעלה- הום פרייז)

    עכשיו התחילו להגיע לשולחן מנות הדגל – מנות חדשות שהופכות להיות ה-דבר- בתפריט. הראשונה, "טי רקס" – קרויה על שם דינוזאור, ובצדק. מדובר בפריים ריב אנטריקוט עם העצם (משקל ממוצע בין 1.2 ל1.5 ק"ג – המחיר משתנה בהתאם לנתחים ולבקשות הסועד), והשני המכונה "ממוטה" – קטן מעט מהטי רקס, והוא בנוי משילוב של אנטריקוט על העצם וחיבור נתח אסאדו.

    מבחינת הטעמים – הטי רקס היה החביב על כולנו פה אחד, עם רכות מבפנים, קרנצ'יות שאין דרך אחרת לתאר חוץ מאשר "סקסית" מבחוץ, (ראו כותרת הביקורת הזו), ובאופן כללי, מנה מוצלחת מאד. האסאדו היה טעים אך קצת יותר קשה לחיתוך ולעיסה.

    (בתמונה למטה - הטי רקס)

    ''

    (בתמונה למטה- הכותבת מבצעת את זממה ב"ממוטה" )

    ''

    אחרי כל ה"מווווו" היה צריך לאזן עם קצת "מהההההה" (בסגול) ולכן הגיעו לשולחן עוד שתי מנות – האחת של ספריבס כבש והשניה של כתף טלה שעוברת תהליכים ארוכים במרינדות וברוטב שהופך לקרמל מבריק ועסיסי. הספריבס היה לי בעייתי בגלל כמות השומן הרבה שלו, והעדפתי בהרבה את הכתף שלמרות כל מה שטרפנו מקודם, חוסלה כמעט לגמרי (והיא היתה נתח של יותר משני קילו). (גם כאן המחירים תלויים במשקל).

    (בתמונה למטה- כתף הטלה)

    ''

    הגענו לקטע שמפחיד אותי תמיד במסעדות כשרות – הקינוח וכיצד להמלט ממלכודות ה"פרווה". קיבלנו שלושה קינוחים –

    הפחות אהוב עלי היה "פרפה חלבה" – שהגיע על מצע אטריות קדאיף ורוטב תאנים (38 שקלים בתפריט) – העדר חלביות הוא העדר חלביות , וגם הקדאיף היה בחלקו יבש.

    קינוח נוסף וחביב היה "טארט טאטן" שמוגש עם גלידת ווניל (פרווה) (38 שקלים בתפריט) ולמי שחובב תפוחים , היה טעים (ואפשר להסתדר בלי הגלידה).

    כמובן שלסוף השארתי את החביב עלי ביותר – כשוקוהולית עם תעודות – "מוס שוקולד קראנץ' " – מוס שוקולד על מצע קריספ קורנפלקס ואגוזים מוקרמים (גם הוא ב38 שקלים) שהכיל כמות מפוצצת של שוקולד, הגיע עם רוטב פירות יער, ומצע הקורנפלקס נתן קונטרה פציחה למוס עצמו. חוסל עד תום (בעיקר על ידי). כאמור מבין השלושה- הוא המוצלח ביותר BY FAR.

    (בתמונות - פרפה חלבה, טארט טאטן ומוס שוקולד - מלמעלה למטה)

    ''

    ''

    ''

    עוד אנקדוטה- ישנם אורחי כבוד של המסעדה, שמקבלים סכין מיוחדת על שמם, ששמורה רק להם, כולל אנשים כמו נינט טייב, אביב גפן וגם אחד, שמעון פרס, נשיא המדינה.

     

    רצוי לציין שהמסעדה כשרה, אך אינה ממותגת ככזו מכיוון שבאים אליה חובבי בשר ולווא דווקא שומרי הכשרות.

     

    אתר המסעדה - http://www.meatandwine.co.il/

     

    מבחינת ציון – אני בדרך כלל לא  נותנת ציון חמש, מכיוון שכמו שהמורות בבית הספר היו אומרות "מאה זה רק לאלוהים", ואני מאד נזהרת, בעיקר מכיוון שמדובר בארוחות בלוגרים מוזמנות. אבל במקרה הזה, אין לי מנוס מלתת ציון מושלם בגלל איכות הבשר, הנדיבות, וגם שירות מצוין שראיתי גם לשאר השולחנות.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 5 מתוך 5

      תגובות (38)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/10/11 22:06:
      ווווייייי, חגיגה לקרניבורים, שאולי תקטין קצת את הגעגועים לחגיגות הבשר הארגנטינאיות.....נ.ב.יש גם מנות של בשר בלי עצם, אני מניחה? כי אני לא משתגעת על מנות עם עצמות....חג שמח וטעים, כולל לדיאטניות ולמכוני הכושר החל משבוע הבא, כשייגמרו החגיגות....
        14/10/11 22:33:
      בתור חובבת בשרים מושבעת וקרניבורית מלידה התענגתי במיוחד מתמונות המוּ. תודה, מועדים לשמחה .
        14/10/11 16:27:
      אוהו, איזה עושר ואושר בהשוואה לבשר הקצוץ לפירורים בסין...
        13/10/11 20:10:
      פוסט טעחם ומעורר תאבון גם לשבעים !
        13/10/11 14:38:
      מעורר תיאבון, מעלה צמיג נוסף סביב המותן, ואנא אנו באות? חג שמח. לאה
        12/10/11 17:22:
      נשמע מצויין......
        12/10/11 11:20:
      עושה רושם שהיה לך ממש טוב שם, שממש נהנית מהכתף של הטלה, הציון 5 שננת אומר הכל...
        12/10/11 07:09:
      נראה מעולה וטעים ... האוכל כשר לסוכות ? :)) יאאאמי ... תודה *
        12/10/11 05:30:

      פוסט יפה ומעורר תיאבון. נראה שגם המסעדה ראויה מאוד.


      בואי נחליף מקצועות שוש צוחק

       

        12/10/11 03:56:

      ממש מעורר תאבון.
      יאמיייייייייי.
      אני כל כך מאושרת היום.
      גלעד חוזר הביתה.
      מי יתן וגלעד יחזור בריא ושלם בגופו ובנפשו .
      אמן ואמן.
      חג סוכות שמח לך ולכל משפחתך.
      ולכל בית ישראל...♥
       ''

        11/10/11 23:44:
      מושקע... מעורר תיאבון... תודה חברה חג סוכות שמח**
        11/10/11 20:55:
      שמח שנהנית
        11/10/11 20:37:

      צטט: הדרדק 2011-10-11 19:04:53

      +

       

      ככה לבד את אוכלת,

      ולא הזמנת להצטרף,

      לפחות להחזיק את הפולקע הענק הזה.

      בתיאבון.

       

       

       

      _________________________________

       

      זה היה כבד לאללה... קשים חייה של בלוגרית, מזל שאני מרימה משקולות בחדר כושר, אחרת איך הייתי מתמודדת עם כל הסטייקים האלה?

       

        11/10/11 19:04:

      +''

       

      ככה לבד את אוכלת,

      ולא הזמנת להצטרף,

      לפחות להחזיק את הפולקע הענק הזה.

      בתיאבון.

        11/10/11 18:56:
      שוש - תודה על הפוסטעים והמושקע - ועוד...5 מתוך 5 - נהדר - סוכות שמח
        11/10/11 18:15:
      *תענוג של פוסט:)
        11/10/11 17:52:
      אחח.. כמה סלסה צריך בשביל להוריד את זה.. שיהיה חג סוכות שמח :-)
        11/10/11 17:42:
      ביקורת מעולה, כמו האירוח.
        11/10/11 17:15:
      אמממממ אני חושב שאסעד שם כבר הלילה רשמים לאחר... תודה לך
        11/10/11 16:38:
      זה נראה סופני
        11/10/11 15:32:
      * תודה שוש יפה אהבתי אבל למרות הכל, בשר זה מסעדה רומנית:) שנה טובה וחג סוכות שמח
        11/10/11 14:31:

      תודה שוש על הביקורת הנהדרת

      והתמונות - - אופפפ מגרות בטירוף (-:

      * כוכב אהבה ממני

      ושנה טובה ונהדרת

      וחיבוק אוהב שוש יקירתי

      ''

        11/10/11 14:12:

      הגיוורץ מעולה

        11/10/11 13:26:
      חשוב לציין שחוץ מהבשר האיכותי והשווה - המלצרים חתיכים!
        11/10/11 13:03:
      יופי של פוסט,כרגיל ויותר,גמר חתימה טובה, ושנה טובה ומבורכת,עם שפע בריאות, ופרנסה.
        11/10/11 12:50:
      התחלתי לקרוא רעבה ואני כבר לא למרות שאני מאלו שיכולה לחיות שבועות בלי בשר יחד עם זאת כמי שמארחת לפעמים כשרים טוב לדעת תודה
        11/10/11 12:39:

      צטט: מיכל-: 2011-10-11 10:45:22

      נשמע טעים ונעים ביותר. של איזה יקב היה הגוורצ 2010 שטעמתם בהתחלה?

      _________________________-

      ''

       

        11/10/11 12:29:
      וואלה בלנדר רציני את.... אבל בכל זאת לא נשארים בך סימניםםםם.. חג שמחח
        11/10/11 12:28:
      נראה מעולה ובהחלט שווה ביקור.תודה.
        11/10/11 12:03:
      שושי יקרה, תודה לך על הפוסט, נהניתי לקרוא. חג שמח ומבורך ציונה
        11/10/11 11:40:
      רשמתי לפני חמש מחמש, עוד בימי החג הקרוב אפקוד את בשרה של המסעדה
        11/10/11 11:34:
      מסעדה אלוהית, שוש, הבנתי....רק לא לצימחונים (-:
        11/10/11 11:21:
      מעורר תאבון עז על הבוקר.
        11/10/11 11:06:
      ואי אם הייתי מפסיד את הארוחה הזאת לא הייתי סולח לעצמי.... ממש מעולה, וגם אני לא צריך לאכול היום... אחרי איזה קילו בשר שאכלתי שם
        11/10/11 11:01:
      ליד מכבי אש זה גם בטוח, נראה ונקרא מעורר תאווה לאכול שם.
      יפה נקרא טעים
        11/10/11 10:45:
      נשמע טעים ונעים ביותר. של איזה יקב היה הגוורצ 2010 שטעמתם בהתחלה?