עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    0

    " פרנג'ליקו" – מעלה הרדוף 32 רמת ישי.

    23 תגובות   יום שבת, 17/9/11, 16:33

    ''

    ''

    "יום שישי בצהרים, הבלוגרים מוזמנים לפרנג'ליקו במעלה ישי". מה שמעורר שתי תהיות – הראשונה, איך אני אמורה להיות ערה ביום שישי בצהרים, ואיפה זה בכלל מעלה ישי?

    התשובות לשתי התהיות נענו ב – "תשני בהסעה, וזה לכיוון כללי צפון". תשובה מספיקה בשבילי. עיון באתר של פרנג'ליקו חיזק את ההחלטה להפסיד את שנת הצהרים של יום שישי ולהגיע עם כל החבורה למסעדה.

    "פרנג'ליקו"  היא רשת שף וסושי בר ("מסעדה עם אלכוהול ביום ופאב עם אוכל בלילה" מגדיר אותה הבעלים ירון ייני). הסניף ברמת ישי נפתח ב2007.

    הדבר הראשון שנתקלנו בו הוא הידידותיות. כל בקשה, ולו המוזרה ביותר (ולבלוגרים יש הרבה מוזרויות) נתקלה בהענות מיידית, מבקשות של אנשים ש"לא שותים אלכוהול/ לא אוכלים פירות ים/ רוצים רק סטייק/ בלי אורז/ עם חלב/ בלי נענע/ צמחונים  ועד בקשות בקשר לטמפרטורת המזגן (והפתרון המקסים של המקום – כירבוליות מפנקות שמחולקות למי שרוצה להשתמש, ומיועדות בעיקר לערבים קרירים במרפסת הרחבה).

    (בתמונה למטה- הכותבת והכרבולית..)

    ''

    בתפריט מגוון רחב מאד של מנות, כולל אפילו כאלה ש"המלצריות המציאו ולא קיימים בשום מקום אחר" וחלק ניכר מהמנות האלה התחיל להיות מוזרם לשולחן שלנו.

    צלוחיות עם רטבים שונים וג'ינג'ר הונחו , ולצידם הגיעה המנה הראשונה- סינטה אסיאתית צרובה בציפוי תערובת תבלינים עם ג'ינג'ר מסוכר וסלט ירוק קטן (בתפריט – 39 שקלים). הבשר היה במידה הראויה, הלחם (מסוג פרנה) היה טוסטי (הייתי מעדיפה עשוי טיפטיפה פחות) וביחד זה היה נשנוש נחמד. אהבתי את התיבול של הסלט, מבחינתי קערה של סלט כזה יכולה להיות מנה בפני עצמה.

    מאקי בורי בטמפורה עם גבינת שמנת, בצל ירוק וואקמה בציפוי גרגרי חרדל היה המנה הבאה (36 שקלים לרול), והיה נחמד.

    הקוקטיילים החלו להגיע- בתחילה "קוקטייל אננס" ( מחירי הקוקטיילים נעים בין 39 ל43 שקלים) שהיה מאד יפה מבחינה אסטטית אבל עם טעם מאד מלאכותי והזכיר את "ארטיק האננס הלבן" של ילדותינו. הבלוגרים ביקשו להחליף וקיבלו במקום זה "קוקטייל פירות טבעיים" של תות ובננה, עם או בלי אלכוהול, שהיה הרבה הרבה יותר מוצלח. אישית ביקשתי וודקה אשכוליות אדומות וקיבלתי כוס נדיבה של פינלנדיה עם מיץ בצד, להכנת הקוקטייל.

    ''

    המנה השלישית שהגיעה- שהיתה מבחינתי הטובה ביותר מבין מנות הפתיחה, היתה מנת "סובה סובה" – סלט בריאות של איטריות סובה עם קולורבי, תרד, נענע, בצל ירוק ובוטנים גרוסים ברוטב יפני  (בתפריט – 32 שקלים"). הסלט היה מרענן, התיבול היה מדוייק, ובתור חובבת נענע בסלטים, שמחתי לנוכחות בולטת שלה. (בתמונה למעלה).

    דים סאם עוף הופיע על השולחן שלנו – גיוזה עוף מאודה וצרוב על המחבת. שמחנו לגלות שהגיוזה מגיעה מ"דים סאם" – מקום שביקרנו בו בלהבות חביבה (ואפשר למצוא בבלוג זה את הדיווח המקיף על המקום), (מחיר- 36 שקלים בתפריט לשלוש יחידות פלוס רוטב יפני אותנטי) – נשנוש נחמד.

    "ריינבו רול" היתה עוד מנת סושי שהוגשה לנו (36 שקלים לארבע יחידות)- וקודם כל התרשמנו מהאסטטיות הרבה של המנה שהכילה דג לבן, מלפפון, גזר ואבוקדו, במעטפת סלמון, טונה אדומה ובטטה. מבין מנות הסושי, זו היתה האהובה עלי ביותר. (בתמונה למטה)

    ''

    "אגרול וויטנמי" היה הבא בתור, במילוי עוף, בצל ירוק ונענע ומוגש עם חסה ורוטב חריף. היתה לי דילמה עם האגרול הזה כי מצד אחד מילוי העוף היה תפל, וחייב את הרוטב. מצד שני הרוטב היה לי חריף מדי.  (24 שקלים בתפריט) .

    השרימפס היו הבאים בתור, והם באו במנת "בלאק טייגר שרימפס בציפוי פריך בלווית מיונז צ'יפוטלה ויוזו". (39 שקלים בתפריט, שם המנה מכונה "שרימפס פנקו"). השרימפס עצמו היה טוב אבל הציפוי המטוגן היה לי עבה מדי והשתלט. הייתי מעדיפה ציפוי עדין יותר. הרבה מהבלוגרים פשוט קילפו את הציפוי ואכלו את השרימפס.

    ''

    מגש ענק של סושי נחת על שולחננו תחת השם "קומבינציה זוגית בי" ב99 שקלים ל17 יחידות) שכללו הוסומאקי ירקות, פוטומאקי דאבל סלמון, ניגירי דגים, ואינרי – כיסוני טופו עם טונה קצוצה. המגש עשוי בצורה מאד אסטטית, ומבין ארבעת הסוגים שקיבלנו, להפתעתי אהבתי דווקא את אלה עם הטופו, (ואני בן אדם שממש לא אוהב טופו), אולי בגלל שהטונה מעליו נתנה הרבה טעם. (בתמונה למעלה).

    המנות העיקריות החלו מגיעות – ובראשן קארי יפני – עם קוביות תפוחי אדמה, גזר וחציל, ברוטב קארי יפני, שמוגש לצד אורז מאודה (52 שקלים). הירקות היו נימוחים מאד, הייתי מורידה בערך שלושים אחוז מכמות המלח. ההרגשה היתה של תבשיל חורפי נעים ומשביע, לווא דווקא יפני. (בתמונה למטה).

    ''

    "סנדוויץ חם קר" היה השם של המנה הבאה – ב40 שקלים בתפריט, מקבלים סלמון או בורי מטוגנים בטמפורה (במקרה שלנו זה היה סלמון), גבינת שמנת, אבוקדו ובצל ירוק. בשלב הזה כבר היינו אחרי הרבה מאד אורז, ויכול להיות שזו הסיבה שכמות האורז במנה פשוט היממה אותנו. המנה גם היתה קצת יבשה עבורי.

    "ביף אנד ברוקולי" (49 שקלים בתפריט)  - מנה של אטריות ביצים, נתחי בקר, חזה אווז מעושן (בתפריט היה כתוב בייקון, אנחנו קיבלנו אווז מעושן), פרחי ברוקולי ועלי נענע. חזה האווז המעושן השתלט מאד על הטעמים באופן שלא יכלתי לנסות יותר מנודלס אחד או שניים והתיבול החזק ניכר גם בניחוח.

    מנת ה"בקר בסצ'ואן" שבאה בעקבות הביף היתה רגועה הרבה יותר, והיתה טעימה ומשביעה (52 שקלים) וכללה נתחי בקר רכים ונימוחים עם בצל וקולורבי קרנצ'יים במידה, ברוטב ברנדי ופלפל סצ'ואן, וגם זו מנה שמוגשת עם אורז מאודה.

    (בתמונה למטה)

    ''

    "שרימפסי קינג" (76 שקלים בתפריט) היתה מנה שהוגשה בשלב שהבלוגרים כבר לא היו מסוגלים יותר, וכללה שרימפס מוקפץ בחמאה, סאקה ושמנת, עם כרישה, בצל ירוק, בזיליקום ועגבניות שרי. אישית כבר לא הייתי מסוגלת להכניס לפה שום דבר (טוב, חוץ מקינוחים, אבל להם יש קיבה נפרדת) ורק טעמתי את הרוטב. היה מאד טעים. שילוב של חמאה, שמנת וסאקה עם ירקות חייב להיות שילוב מוצלח . הבלוגרים התמוגגו מהמנה.

    בשלב הזה המארחים הודיעו שיש עוד שתי מנות עיקריות אבל אנחנו הרמנו דגלים לבנים לאות כניעה ותבענו "קינוחים ולישון!".

    ''

    ''

    (בתמונות למעלה - מרקיז רוייאל ו"סוויט פרנג'ליקו")

    ארבעת קינוחי הבית יצאו אלינו ונטרפו כאילו עד עתה לא הגיע פירור לפינו –

    "מרקיז רואייל" – מוס שוקולד בלגי עשיר, עם ליבת קרם ברולה, ברוטב פרלינה (39 שקלים בתפריט) – טוב, המילה "עשיר" היתה קטנה עליו. מעדן מתוק עד כדי כך שאפילו שוקוהולית כמוני לא יכלה לקחת ממנו יותר מאשר כפית או שתיים. מנה שמומלץ להתחלק בה.

    "סוויט פרנג'ליקו" – מוס שוקולד חלב בלגי, נוגט ליקר פרנג'ליקו, ותחתית נוגט לוז ברוטב פרנג'ליקו (39 שקלים בתפריט). "ואפל לוטי" – שילוב של וואפל בלגי ובננה תאילנדית מטוגנת ומקורמלת , עם ריבת חלב ובוטנים מסוכרים, ברוטב חלב קוקוס וגלידת ווניל (ובתפריט לא מוזכר הר הקצפת שמגיע ביחד – והכל ב32 שקלים)- טוב, שילוב של מרכיבים כמו ריבת חלב, קצפת, בננות מקורמלות... תענוג שחיתותי.

    (בתמונה למטה- וואפל לוטי)

    ''

    אבל את ההצגה מבחינתי גנב הקינוח האהוב עלי ביותר, ב39 שקלים , מנת "נשיקה איטלקית" – מרנג אגוזים, מוס שוקולד מריר, מוס שוקולד לבן וקרם קפה, על רוטב פירות יער. המתיקות הצמיגית של המרנג עם החמצמצות של פירות היער והשוקולד באמצע, שילוב מדויק ומעודן. מבין ארבעת הקינוחים, זה המומלץ שלי. (בתמונה למטה).

    ''

    בעקרון היינו אמורים להנות גם מהנוף היפה שבחוץ, אבל לאף אחד מהבלוגרים כבר לא היתה יכולת לזוז מהמקום, וכך על כוס שתיה חמה, נרגענו מחגיגת הטעמים והתחלנו לאסוף את עצמנו ולחזור למרכז.

    האתר של פרנג'ליקו - http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=8974

    לפרנג'ליקו כאמור מספר סניפים כולל אחד בדיזנגוף תל אביב- סניף טייק אוווי, ובמסעדה ברמת ישי יש תפריטים דיגיטליים חדשניים, וכאמור אווירה ידידותית במיוחד שמושכת אליה קהל קבוע של אנשי העמק.

     

    הציון הכללי – 3.75

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (23)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        21/9/11 14:30:
      ג. יפית לא היתה עושה את זה יותר טוב. ליישוב קוראים רמת ישי ולא "מעלה ישי" לפחות תלמדי להעתיק. לא נראה לך (וליח"צנים האחרים) מוזר שאיש אינו טורח להגיב לפוסטים האיומים האלה חוץ מיח"צנים אחרים. נמאס כבר מארוחות מוזמנות - אין לביקורות האלה שום ערך וטוב יעשה העכבר אם יפסיק להגדיר אותן כביקורות ויתייג אותן כתוכן שיווקי.
        20/9/11 08:15:
      נראה נחמד מאוד. עושה רושם של מקום שכדאי להיכנס אליו כשמטיילים באזור.
        18/9/11 21:33:
      נראה ונקרא מגרה, מהנה, עסיסי וטעים. בדרך מהצפון ואיליו. תודה רבה על ביקור ופוסט מושקעים.
        18/9/11 21:04:
      רק בשביל הקינוחים האלה היה שווה לישון באוטובוס חחח }{
        18/9/11 14:48:

      ''

      שוש, אני מאוד שמחה שנהנית :)

       

      כולם מוזמנים להצטרף לדף של מסעדת פרנג'ליקו ברמת ישי. בקרוב מאוד נתחיל בפעילויות וניתן ארוחות זוגיות שוות. שבוע מקסים :)
      http://www.facebook.com/Frangelico.RamaIshay

        18/9/11 13:20:
      נראה מקסים, טעמים נפלאים ותמונות נהדרות.
        18/9/11 13:17:
      תודה, שושי, על טיול קולינרי מהנה, גם אם אני פחות נוטה לסוג כזה של אוכל (אבל לא אוותר, אנסה ואנסה....) ובן זוגי עוד פחות ממני (כך שסיכויי שכנוע הם לא גבוהים...). נראה לי שממש היה לך טוב בתוך הכירבולית, עוד מעט זה יהיה ממש מעולה, כשאני מרגישה בתוך ביתי כבר כמה רוחות קלילות שנשכחו מזיכרון ביולי-אוגוסט..:-) שבוע טוב וטעים, שנה טובה!
        18/9/11 13:02:
      nirha metzuian ve a bikoret shelach maamika toda she evet ve shitaft ve kamuvan..... neshika mi rio
        18/9/11 05:54:
      הי , נראה טוב ונשמע מענין. מגיע ארצה לראש השנה, אסע ואנסה
        18/9/11 03:43:

      נשמע לי ממש חמוד

      ברור שאגיע לבדוק בעצמי:)))))

        17/9/11 23:52:

      טוב מאוד. ורמת ישי קרובה אפילו למקום מגורי (חיפה). אקפוץ בקרוב.

        17/9/11 20:11:
      מקסים שושי אני כרגע בשנת שבתון.... מקווה לחזור בקרוב לפעילות
        17/9/11 19:21:

      אהבתי את הסיקור.

      נראה גם שהציון הכללי שנתת משקף במדוייק את החוויה שלך כפי שתיארת.

      אכלתי לפני שנה וחצי בפרנג'ליקו בראש פינה, היה נחמד. ישבנו על הבר והשירות היה מחוייך וטוב. הסושי היה בסדר, יותר טוב מסושי הממוצע בסושיות שונות, אבל המחיר דיי גבוה באופן יחסי (36 שקל ל-4 חתיכות. גם אם הן גדולות יחסית), אפשר לקבל תמורה יותר טובה (מבחינת איכות ומגוון המנות) בתל אביב, אבל על זה, באחד מהפוסטים הבאים שלי :)

       

      תודה על הסיקור, בכל מקרה. נראה אובייקטיבי

        17/9/11 19:09:
      נשמע לא רע, השאלה היא האם כדאי לנסוע במיוחד? האם , בהיותנו בצפון, שווה להכנס אליהם או שעדיפות מסעדות אחרות בסביבה בכל מקרה נראה מקום נחמד ונדיב ושיהיה להם בהצלחה
        17/9/11 18:49:
      נראה טעים מאוד
        17/9/11 18:14:
      עושים רושם נדיבים ביותר באוכל... הקינוחים מן הסתם עושים רושם טוב מאוד!
        17/9/11 17:53:
      שוש היקרה, תודה לך על המידע המעניין. ציונה

      צטט: levana feldman 2011-09-17 16:54:53

      שוש ,

      נשמע לי נחמד, אוהבת סושי.

      אהבתי את התמונה שלך עם הכרבולית...

      ____________________

      תודה, הכרבולית היא באמת שיחוק - במיוחד לבנות שתמיד סובלות מהמזגנים..

       

        17/9/11 17:03:
      דווקא המשקה שבקשתי הם לא הצליחו להכין בלי אלכוהול:)
      טוב לדעת
        17/9/11 16:54:

      שוש ,

      נשמע לי נחמד, אוהבת סושי.

      אהבתי את התמונה שלך עם הכרבולית...

        17/9/11 16:48:
      שוש - תודה על השיתוף - הרשומה מושקעת ויפה התמונות כנ"ל תודה על כל הביקורות - שבת מחבקת כבר נטולת.....
        17/9/11 16:46:
      לאחר כל קריאת פוסט שלך נראה לי שהדיאטה שלי לא בזמן הנכון:) יפה, מעניין והתמונות טובות, אהבתי שבוע טוב ושנה נפלאה שתבוא עלינו