עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    קאסה נובה – חדש חדיש ומחודש

    8 תגובות   יום שלישי, 6/9/11, 01:30

    ''

    חדש – אומרים שלכל אדם בתפקיד חדש מגיעים מאה ימים של חסד. בדרך כלל הביטוי הזה משמש בתקשורת הישראלית בציטוטים כמו "אין לנו את הפריבילגיה לתת מאה ימים של חסד". אנחנו היינו ב"קאסה נובה" יום לאחר פתיחתו, ובכדי לאפשר למקום להיכנס להילוך גבוה ולתפקד כמו מכונה משומנת, (או לפחות כמו מסעדה מצליחה) עיכבנו קצת את הביקורת. זה רחוק ממאה ימים, אבל גם חודש וקצת זה משהו. קשה לנו לשמור בבטן...

     

    חדיש – כשהחברים ליאה ויונתן סיפרו לנו על המקום הזה, הם אמרו שהם לא בטוחים אבל נדמה להם שהמטבח של הקאסה נובה הוא דרום אמריקאי. "דרום אמריקאי?", שמחנו, "בטח בשר". האוכל אכן היה דרום אמריקאי, אבל רחוק מלהיות הסטייקים של אל גאוצ'ו. "נואבו לטיני" ,הוא נקרא, השפעה לטינית אך לא יותר מזה. אין כאן כללים ברורים. השפים שהמציאו אותו יכלו להתפרע, או אם ניתן לזה ביטוי שחוק, הם נתנו "פרשנות אישית" למטבח הלטיני הקלאסי. התפריט כולל הרבה דגים נאים או מנות קטנות של פחמימה, לרוב משולבות עם תירס. 

     

    ''

    ומחודש – את הקאסה נובה קיבעו במבנה עתיק, עוד מהתקופה ששמו דגש על איכות הבנייה ולא על מהירות האכלוס. שיפצו את החלל המפואר שהאדריכל המקורי עיצב ונתנו לו תחושה חמימה גם מבפנים. מקום שכיף לשבת בו. חוץ מהחדר הפנימי המיועד לאירועים פרטיים, שמשדר חשיבות והדר בשולחן האבירים המרשים שלו.

     

    בואו נדבר קצת אוכל. אנחנו הסתפקנו בלטעום כמה מהמנות הקלילות – אסקבצ'ה (שמאוד מזכיר את הסביצ'ה), את הג'רק סינטה, קצ'אפאס ואלמוחנבס. הבנתם? לא, אז בואו נפרשן: הג'רק סינטה הוא פרוסות סינטה עם תערובת תבלינים ג'מייקנית ומעל בטטה כבושה. התבלינים הג'מייקנים נשמעו לי מבטיחים, אבל לא ממש קיימו. המנה הייתה די מאכזבת, כשהבשר והבטטה שניהם יבשים, במידה ששום תבלין לא יציל אותם. הבשר הוא קצת חסר אופי משל עצמו, מנה שלא מצליחה לייצר חלל פה מלא בטעמים. הקצ'אפאס – שהוא פנקייק תירס עם סלסה של פלפל חריף, היה טעים אבל לא מפיל.לא מספיק חריף, או מיוחד. לא מספיק מעיף, בקיצור. לא יותר מגיוון נחמד.

    לעומת זאת דווקא ה- אלמוחבנס, לחמניות תירס וגבינה עם חמאת צ'ימיצ'ורי, היו מדהימות. אי אפשר היה להפסיק לאכול אותן. אווריריות וקטנות, משופעות בטעם של החמאה ולא משעממות לרגע.

    האסקבצ'ה, שהוא דג בתחמיץ הגיע עם אבוקדו ושמנת חמוצה. המנה הייתה קלילה, עם חמיצות מתונה של הדג. קרם האבוקדו והשמנת דאגו לגיוון המנה, כך שבכל ביס ישנו טעם דומיננטי אחר. רשמנו לעצמנו לנסות עוד ממגוון הסביצ'ה בפעם הבאה שנגיע למקום.

    ''

     

    הקינוחים דאגו לסיום מתוק. הזמנו את הפלאן דה קוקו, מנה של פלאן וקוקוס שהייתה טובה מאוד. רפרפת דחוסה, אך לא יציקתית ובמתיקות לא מעיקה. מנה מוצלחת בהחלט. עוד טעמנו מוס שוקולד וצ'ילי – שילוב שאני נהניתי ממנו, אבל שמנת קצת הסתייגה, וסוספירו - מוס ריבת חלב ומרנג. מוס הריבת חלב היה מעניין. פריכות מפתיעה של מרנג תורמת למנה מתוקה וטעימה. טעם ריבת החלב היה עדין והצליח לחמוק מהסטיגמה של קינוחים דרום אמריקאיים בטעם של ריבת חלב תעשייתית.

     

    לסיכום, אם אתם רוצים לנצל עוד את מעט ימי הקיץ שנותרו לשתייה של יין צונן בבריזה של נמל יפו, במקום שמשלב עיצוב ישן וחדש, אוכל לטיני קלאסי בגרסאות חדשות, זה המקום. מסעדת שף זה עדיין לא, ולא זכינו לקבל מנה שתדהים אותנו, אבל עם התמחור ההגיוני של הקאסה נובה, זה בהחלט מקום להעביר בו ערב קליל. אם נסכם במספרים, הציון הראוי יהיה 3.5 ואם נסכם במדד השמנת, המקום יזכה בשמנת מתוקה 16%.

     

    כבר חיבבתם אותנו בספר הפנים?

     

    שיהיה לכם בתאבון,

    שמן ושמנת.

     

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/1/12 01:14:

      אני וחברתי היינו שם היום.
      לחמניות התירוס באמת היו מעולות, אבל שאר המנות שהזמנו לא ממש המשיכו את הקו.

      מיקסטו - שנמצאת תחת קטגוריית הסביצ'ה: דג ים, שרימפס קלמרי ומולים, בליים, בצל סגול, כוסברה וקרם צ'ילי, הייתה חומצית מידיי, הקרם צ'ילי לא הורגש כלל בשל כך, וגם המרכיבים הימיים הלכו לאיבוד. יכלו לשים לי שם רק דג והטעם היה אותו טעם - ליים.

      פאפאס הואנקאינה - תפו"א ובייקון ברוטב גבינה וצ'ילי צהוב. מה אתם מדמיינים לכם שאת קוראים את זה? שחיתות של פחמימות וטעם טוב? גם אני וחברה שלי חשבנו כך, אבל מסתבר שהמנה מגיעה כתפו"א קר פרוס לפרוסות של חצי סנטימטר, מעל זה יש את הרוטב ובייקון. אני מניח שאם התפו"א והרוטב היו חמים, אפשר היה להנות מהמנה הזו יותר, אנחנו הבנו שהיא תיהיה רק סבל ושאלנו אם יש אפשרות להחליף, המנה היחידה שנראתה לשנינו הייתה הפנקייק תירס שציינתם בביקורת, אבל כעבור דקה חזרו אלינו ואמרו שאין את הפנקייק באותו יום.
      לזכות המסעדה יאמר שהם ביטלו לנו את המנה מהחשבון.

      לעיקריות הזמנו:
      פלומייה - סטייק סינטה דק צרוב על הפלאנצ'ה עם שום, לימון וכמון. גם כאן, החומציות מהלימון הייתה מוגזמת וביחד עם הכמון עשו לסינטה רק רע, מנה שנאלצנו לסיים בכוח.

      ג'רק צ'יקן - סטייק פרגית על הפלנצ'ה בתערובת תבלינים ג'מייקנית עם רוטב ציפוטל'ה-מנגו-קוקוס.
      היה יותר טוב, אבל גם לא מנה שהייתי מזמין שוב, הפרגית הייתה עסיסית, מתובלת יותר מידיי. הרוטב היה הדרי ונעים ובסך הכל מדובר במנה מוצלחת מקודמתה.

      עם העיקריות קיבלנו תוספות לבחירתנו:
      פירה שהיה כבד אך טעים, ובטטה עם בצל סגול מקורמל שהייתה מצויינת (כמות יפה של קוביות בטטה שעברו טיפול טוב)

      לסיום הזמנו שני קינוחים:
      טקילה ליים מוס: שהיה טעים אבל לא היה בדיוק מוס, אלא קצת הזכיר יותר סורבה, עדיין היה לטעמנו. מעל ה"מוס" הייתה עוגייה קטנה ומרובעת ומעליה ג'לי שהיה אמור להיות ממתק טקילה, אבל נעדר כל טעם של טקילה וגם כן היה לימוני.
      הקינוח השני היה סוספירו: מוס ריבת חלב ומרנג. עוד קינוח שהיה משביע רצון, המרנג פחות התחבר לנו, אבל הטעם של הריבת חלב (הפעם באמת מוס) היה טוב, כפי שגם ציינו שמן ושמנת.
      הקינוחים הגיעו בכוסות שוט, כך שלמרות שהמחיר נמוך יחסית (18 שקלים) גם הכמות שמקבלים קטנה בהתאם.

      -הישיבה על שולחנות גבוהים הייתה לא נוחה.
      -כשהתקשרנו להזמין מקום לשעה 8 אמרו לנו שהם יכולים לתת לנו מקום לשעה רבע ל-8 כי יש להם עומס ואנחנו מתבקשים לא לאחר. בפועל הגענו למסעדה כמעט ריקה לחלוטין שנשארה ריקה עד שהלכנו. קצת לא ברור.

        8/9/11 23:56:
      תודה על ההמלצה, ננסה בהזדמנות.
        6/9/11 18:55:
      מאה ימי חסד מקוצרים :-)
      אוי, ה"סושפירו" (במבטא של קריוקה), איזה געגועים. תוסיפו לזה איזה קינוח של "בריגדירו" ואני שם.
        6/9/11 12:03:
      היי רוסיני, כחלק מתקופת ההרצה זכינו לכוס יין על חשבון הבית, לא משהו מעבר לזה. מאכלי הים היו בעיקר דגים, למרות שהיו שם גם "פירות ים" אחרים. יש מגוון גדול יחסית של סביצ'ה בתפריט, אז בהחלט יש גם מקום לתואר - cevicheria
        6/9/11 11:51:
      בקישור שצירפתם מופיע מתחת לשם המיסעדה, cevicheria , מה שאם אינני טועה, פירושה מאכלי ים. האם זה בא לידי ביטוי ?
        6/9/11 11:36:

      בדרך כלל , מקומות חדשים מציינים " תקופת הרצה ". זה בדרך כלל מתבטה גם בהנחות במחירים , אולי כפיצוי על טקלות אפשריות עד לתיפקוד  משומן. כמובן שגם מביקור כזה אפשר להסיק מסכנת לגבי אווירה  ואיכות האוכל וגם השירות.

      אני דווקא אוהב להתנסות מקומות שניפתחו לא מכבר. יש משהו מדבק באנרגיות,התלהבות והשתדלות המפעילים.

      תודה על הביקורת.

        6/9/11 09:02:
      ביקורת כתובה יפה מאוד. המקום נשמע מעניין בז'אנר שלו, אבל אני אתן לו זמן לרוץ לפני שאני אבקר בו. אבל בהחלט נשמע מעניין. נראה לי שאני אבקר באתר שלהם, במידה ויש ואסתכל איזה עוד מנות מעניינות הם מציעים

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין