עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    0

    "מהשוק לצלחת" – השוק החקלאי גבעת ח"ן.

    28 תגובות   יום שלישי, 30/8/11, 14:54

    ''

    במושב גבעת ח"ן, כמה קילומטרים מצומת רעננה, התאחדו חקלאים בראשות גיה ברקאי ושני בניה, והחליטו להקים שוק שיבטל את פערי השיווק בין היצרן לצרכן, ויאפשר רכישה של מוצרים טריים ואיכותיים. בלב השוק שהוקם, קמה גם מסעדה בשם "מהשוק לצלחת" שמרכיבה את תפריטה ממוצרי השוק עצמו, וזהו המקור של שמה.

    השף איתמר לבינסון, שברזומה שלו יש תפקיד ניהול מטבח במסעדת "רפאל" וכן עבודה במסעדות בארצות הברית,  ומשמש גם כשף פרטי, אחראי על המסעדה , שנפתחה רק לפני חמישה שבועות, ובנתיים פועלת בימי חמישי ושישי , בצמוד לשוק החקלאי. הקונספט "מחיר אטרקטיבי (אין מנה שמחירה יותר מארבעים שקלים), מנות לא מתוחכמות וכמובן שימוש בחומרי הגלם הטריים – ישר מהייצרנים".

    ''

    כדי להציג את המסעדה החדשה לקהל הרחב, הוזמנו אנו, בלוגרי "דה מרקר" לטעום ולדגום את המנות ולהביע את דעתנו.

    ''

    התפריט מחולק לסלטים, קינוחים ובאמצע קטגוריה בשם "כל מני" שכוללת .. ובכן.. כל, כל מני דברים. לחם הבית הוגש לנו ראשון, ומקורו ב"אגדת לחם" – דוכן הלחם הסמוך שכלל מבחר ענק של לחמים.

    המנה הראשונה שהובאה לשולחננו היתה "מטיאס כבוש" (מתוך תפריט ה"כל מני" – במחיר 25 שקלים). המנה כללה גם בצל ירוק, צנון ושמנת חמוצה. המנה חביבה, קצת הפריעו לי העצמות בנתח המטיאס. שיתפנו את הלחם ואת החמאה, והקומבינציה היתה מוצלחת.

    ''

    (בתמונה למעלה- מטיאס כבוש)

    "סלט שוק" היתה המנה הבאה – במחיר 29 שקלים בתפריט, סלט של עגבניות, מלפפונים, בצל סגול, צנון, גבינת פטה וגרעיני חמניות בשמן זית ולימון. סלט פשוט וטרי שיכול להיות מלווה טוב למנות אחרות שבתפריט.

    הסלט הבאה היה הסלט המנצח מבחינתי, במחיר 35 שקלים בתפריט, "סלט פירות וגבינה" שמתואר בתפריט כסלט עם "חסות, רוקט, פירות העונה וגבינות בווינגרט הדרים". אנחנו קיבלנו אותו עם תאנים מתוקות שנמצאות עכשיו בשיא העונה. אני לא יודעת איך הסלט עם פירות אחרים, אני מאד אוהבת תאנים ואת השילוב בינן לבין הגבינה (שהיתה רוקפור, אני לא יודעת אם זה תמיד אותן גבינות, בתפריט כתוב רק "גבינות").

    (בתמונה למטה)

    ''

    הסלט הבא היה "סלט אספרגוס ושעועית ירוקה עם גבינת עיזים, אגוזי מלך, וזרעי כוסברה בוינגרט של חומץ שרי" במחיר 32 שקלים בתפריט. האספרגוס היה עשוי במידה, לא רך מדי ולא קשה מדי, והסלט עצמו היה נחמד מאד, צירוף קלאסי של ירק, גבינה ואגוזים.

    מבין מנות ה"כל מני" – המנה הבאה היתה החביבה עלי ביותר, אולי אפילו הנבחרת של הערב- "רביולי סלק עם קולורבי, שעועית ירוקה, צ'ילי, כוסברה ויוגורט עיזים" (27 שקלים בתפריט). ההגדרה של רביולי קצת מבלבלת כי בעצם זה היה יותר סוג של קרפצ'ו – פרוסות דקות של סלק שהונחו בזוגות שיוצרים כריך, ובתוכו המילוי. המתיקות של הסלק והפיקנטיות העדינה של המילוי הפכו אותה למנה מוצלחת. שערות הקולרבי הוגשו בצד.

    (בתמונה למטה- רביולי סלק)

    ''

    הסלט האחרון שהוגש לנו היה "סלט קלאמרי" שכלל גם הוא קולרבי, צנון, עגבניות שרי, בצל ירוק בשמן זית ולימון על יוגורט עיזים (37 שקלים בתפריט). אני לא מי יודע מה חובבת של פירות ים אבל בניגוד למקומות שבהם מרקמו של הקלאמרי היה כמו גומיה, כאן הוא היה מבושל בדיוק במידה. לחובבי פירות הים זו מנה נחמדה.

    (בתמונה למטה- סלט קלמארי)

    ''

    את "מאפה בשר" (בשר, צנוברים וצימוקים בבצק פילאס, טחינה ועגבניות – 32 שקלים) טעמנו בשתי "נאגלות" היות ובהתחלה הוגשו לשולחן רק מספר מצומצם מאד של מנות, ולא כל הבלוגרים זכו לטעום. אחרי שביקשנו יפה, קיבלנו עוד צלחות וכך יכלתי להתרשם. האסוציאציה הראשונה שלי היתה "חתונה של שנות השמונים, כשהמנה הראשונה היא בחירה בין מאפה בשר לבין דג". המילוי עצמו היה טעים, המנה נדיבה, והטחינה שהוגשה איתה הסתדרה היטב עם המאפה. הבלוגרים מאד התפעלו, אני הגדרתי את זה בסוף כ"סוג של בורקאס".

    (בתמונות למטה- מאפה בשר וכריך הודו וגבינה)

    ''

    ''

    יותר התחברתי לצלחת הבאה שהגיעה, מנה של "כריך הודו וגבינה" – שילוב של המיטב של השוק- בגט פתוח עם חמאת שום, הודו של יצרן ביתי צרפתי, וגבינת אמנטל בתנור, מוגש עם סלט ירוק במחיר 38 שקלים. הטעמים היו עזים, והמנה בעקרון אמורה להיות מוגשת כיחידה אחת, אבל בשביל הבלוגרים היא נחתכה לפרוסות, מה שלדעתי הוא רעיון טוב למנה בכלל, כיוון שהיא הולכת מצוין כליווי למשקה אלכוהולי וללהקת הג'ז שניגנה כל העת ברקע.

    שניה לפני הקינוחים הוגשה לנו מנה של שרימפס עם צ'ילי וליצ'י. המנה במסגרת "המיוחדים" שרשומים בגיר על הלוח, וכוללת ליצ'י, צ'ילי, עלי בזיליקום ופפריקה מעושנת, במחיר 38 שקלים, אבל לא טעמתי מכיוון שאני לא מאוכלי החריף, ולפי הבעת הבלוגרים האחרים, זה היה חריף. מאד.

    ''

    (בתמונה למעלה- שרימפס עם ליצ'י וצ'ילי)

    הקינוחים כללו את שני הקינוחים שמופיעים בתפריט – "סלט פירות קיצי" (24 שקלים) עם הרבה נענע, ומנת "שערות קדאיף עם מוס שוקולד, מוס חלבה ופיסטוקים מקורמלים" (29 שקלים). סלט פירות הוא סלט פירות, למי שחובב פשטות (ונענע) והולך לפי המבחר של השוק לאותו יום. מנת שערות הקדאיף היתה חמודה, מבין שני המוסים העדפתי את מוס השוקולד (מצידי תנו לי אותו בכוס וזהו, לא צריך שום דבר מסביב, אם כי הקרנצ'יות של השערות ושל האגוזים דווקא נתנה לו "פייט" יפה).

    ''

    (בתמונה למעלה- שערות קדאיף עם שני סוגי מוס)

    לפני שיצאתי עוד עשיתי סיבוב בשוק, התרשמתי מהדוכנים, ואני ממליצה במיוחד על בירה "אסהיי" בדוכן הבירות , על ה"גריסיני" של "אגדת לחם" ועל גלידת האננס הטהור של הדוכן החדש "איי סקריים". השוק הולך ומתרחב, נוספים דוכנים ויש עוד הרבה דברים לטעום.

    ''

    (בתמונות למעלה ולמטה- מראות מהשוק)

    ''

    המלצותי למסעדה –

    להקפיד על הוצאת העצמות מהדג, לשפר קצת את איטיות השירות (אני מניחה בגלל שהמסעדה חדשה, השירות עדיין לא מגובש ולמרות הרצון הטוב, הוא מאד איטי), ומבחינתי – גם להנמיך קצת את המגברים של להקת הג'ז. המסעדה יכולה להיות אחלה של "פאב שכונתי" שמארח אנשים על אלכוהול טוב ולצידו מנות נשנושים במחיר נוח מצד אחד, ומקום לנוח בו מהקניות (ויש אפילו מתקנים מתנפחים לילדים) מצד שני. עוד המלצה- להעלות את תכני השוק והמסעדה לאתר אינטרנט ולקשר לאתרי מסעדות כיוון שרבים הגולשים שמחפשים תפריטים וחומר רקע לפני שמחליטים אם להגיע.

    נקודה חשובה לקוראים – היות והמסעדה והשוק נמצאים בהאנגר פתוח, אנשים מרשים לעצמם לעשן ליד השולחנות, ולא בהכרח יוצאים החוצה.

    השוק פועל כרגע רק בסופי שבוע (ימי חמישי עד הערב וימי שישי עד ארבע אחרי הצהרים, כשהמסעדה פתוחה קצת יותר מאוחר, ובימי חמישי החל מהשעה ארבע יש גם "happy hour" עם מבצעים מיוחדים כמו אחד פלוס אחד על בירות.

    ''

    ''

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (28)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/11/11 13:55:
      Hi, My name is asale,Single lady. I am looking for a good friend.i believe you know that true and trusted friends are worth searching for, i will be happy if you accept my friend request as i am willing to tell you more about myself and to send you my photos, please if you will be willing to accept my request reply me directly to my mail address (asalejohnson@yahoo.com) so that i will introduce myself to you,i am waiting for your reply soon. Thank ==================================================================================== Hola, mi nombre es Lady asale, único. Estoy buscando una buena friend.i que usted sabe que los verdaderos amigos de confianza y vale la pena buscar, voy a ser feliz si se acepta mi solicitud de amistad que estoy dispuesto a decir más sobre mí mismo y para enviar fotos, por favor si va a estar dispuesto a aceptar mi solicitud me responda directamente a mi dirección de correo electrónico (asalejohnson@yahoo.com) para que yo me presente a usted, estoy esperando su respuesta pronto. gracias
        5/9/11 19:33:
      יאמייייייייייייייייייייייייי. נראה מעולה ומבטיח. תודה לשיתוף.
        5/9/11 13:31:
      * פוסט נחמד המקום נראה טוב אהבתי שבוע טוב
        4/9/11 04:31:
      פוסט מושקע ,תמונות מרהיבות
        2/9/11 19:39:
      מקסים כתבת והתמונות מרהיבות
        2/9/11 00:40:
      אני אוהבת קומבינות כאלו. אנסה תודה
        1/9/11 12:54:

      יפהפיה, הרי ישבנו יחד.

      נהנינו מאותם הדברים

      תיאורך כה נכון ממצה.. אהבתי...

        1/9/11 11:01:
      אוהב צ'ילי אך לא עם שרימפס וליצ'י... שערות הקדאיף עם המוס עושה רושם טוב מאוד. מזל טוב לרגל 1000 הכוכבים!
        1/9/11 04:29:

      מקום מקסים.
      יופי של פוסט יקירה

      בוקר טוב ומחויך.


       מגה אנימציות - פרחים להורדה

        31/8/11 20:42:
      צלחות צבעוניות, ותמונות שמחות. :-)
        31/8/11 14:25:

      תודה.

      נהנתי מהפוסט המדובר.

      -

      כוכב של...

      פרחים מספרים אודות אנשים .

      ''
      דרדר כחול משפחת המורכבים
      פורח בפרוץ האביב.
      מתאים לאדם החש כי חייו במגמת שקיעה.
      כאשר אנו שוקעים בביצה,
      פרח זה יושיט לנו בעדינות את החבל.
      מאפשר לוותר על העבר ולנוע קדימה.
      בהשפעתו מתקיימת אפשרות
      לברוא את המציאות מחדש בכל רגע נתון.
      מיטיב עם כבד ומחזור הדם.
        31/8/11 13:03:
      המקום נראה נחמד וטוב שכתבת לגבי העישון, כי יש אנשים שלא סובלים עישון (כמוני...) וימנעו מלבקר שם רק בגלל סיבה זו.
        31/8/11 12:59:
      אהבתי את הפוסט המפורט ומסכימה עם המלצות, במיוחד הווליום של ההרכב שלא אפשר לדבר או לשמוע משהו חוץ ממנו..מקום עם הרבה פוטנציאל , מקווה שיצליח!
        31/8/11 07:59:
      נראה שהמקום יכול להצליח מאוד ואף להיות תחליף לא רע לשוק האיכרים שכשלעצמו הוא שוק מקסים אך מעט יקר.
        31/8/11 02:30:

      שוש,

      נראה מקום נעים ונוח ,כמובן , רק למי שמגיע לקניות...

      לא הייתי הולכת באופן מיוחד...

      תודה (-:

        30/8/11 23:22:
      beteavon...
        30/8/11 21:39:

      בא לי...בא לי...גמני רוצה בוכה

        30/8/11 21:15:
      מקום מקסים ואוכל טוב (בריאותי:) חבל שלא יכולתי להגיע...
        30/8/11 20:28:

      גדול...

      מקום מקסים... גבעת חן.

      מכירה את המקום כבר כמה שנים.

      על השוק... חידשת לי.

      תודה.

      תבורכי.

      -

      כוכב* תודה על ביקורך

      במזל בתולה.

      חודש טוב ומבורך לכולם.

      מקדימים ומברכים

      בשנה טובה ומאושרת.

      ''

      http://cafe.themarker.com/post/2328409

      צטט: *יואל* 2011-08-30 18:34:01

      היי שושי חזרתי מהחופשה בחול ישר לשוק שלך שאלה האים האווירה של המסעדה מתערבבת עם השוק עצמו נראה שהם הולכים על בטוח וקלאסי מהירקות שלהם לדעתי הם צריכים להעיז קצת יותר למנות מתוחכמות יותר שיהיה שווה לבוא לשמה אהבתי את ההערות שלך ומקווה שהם יישמו את זה הלאה ותמיד כייף לראותך פה

      ____________________________________

      ברוך הבא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

       

        30/8/11 18:34:
      היי שושי חזרתי מהחופשה בחול ישר לשוק שלך שאלה האים האווירה של המסעדה מתערבבת עם השוק עצמו נראה שהם הולכים על בטוח וקלאסי מהירקות שלהם לדעתי הם צריכים להעיז קצת יותר למנות מתוחכמות יותר שיהיה שווה לבוא לשמה אהבתי את ההערות שלך ומקווה שהם יישמו את זה הלאה ותמיד כייף לראותך פה
        30/8/11 17:44:
      כתבה יפה כמו גם הצילומים, חלק מזכיר לי את האוכל בבית של אמא.
        30/8/11 17:38:
      שוש ושוב - - - תודה על השיתוף אוהבת את כתיבתך יופי של צילומים - ערב נעים
        30/8/11 15:55:
      נראה בהחלט חביב, מצטרפת להמלצה להתגבר על מכשלות ההתחלה כמה שיותר מהר, אחרת פשוט יהיה חבל (היום אנשים קוראים על זה מהר מאוד ושוקלים פעמיים).....תודה.
        30/8/11 15:26:
      נראה נחמד, רק חבל מאד שמותר לעשן שם.
      טוב לדעת
        30/8/11 15:04:
      נראית יוזמה ברוכה...