עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    מיקוני - מסעדת קונוס רול בול סושי

    9 תגובות   יום ראשון, 21/8/11, 19:52

    ''

    '' 

    ''

     ''

    מיקוני היא יישום רעיון ברזילאי של סושי בדוכני רחוב בהתאמה לאכלן הישראלי שאוהב את האוכל . את המסעדה הקימו השף איתי וליאת שבאה מעולם העסקים. הקונצפט הוא :

    סושי בקונוס כמו לאפה או רול גדול שלם ואו קערה , מה שנקרא " בול".

     

    מיקוני היא אדפטציה ישראלית לסושי – יותר גדול, יותר קריספי, יותר מתובל, יותר זול ואינו מחייב ישיבה סביב שולחן אלא מאפשר את ההנאה שבאכילה "על הדרך".

    אולי הם לא אוהבים שאומר שהם סושיה אבל זה מה שהם, רק שיש שדרוג של צורת ההגשה, הרטבים והאווירה.

     ''

    בסיס הרעיון נולד בברזיל ואומץ על ידי זוג: עובדת שוק ההון ובן זוגה שמגיל צעיר מתעסק באוכל. השניים הבינו שהלקוח הישראלי אוהב את האוכל שלו גדול, בריא, משביע, ולשלם כמה שפחות עבור זה.  בהנחה זו נולדה מיקוני.

    מיקוני היא הפלאפל של הסושי או הלאפה של האצות והאורז. מיקוני מוציאה את הסושי מהמסעדה או הסושייה, והופכת אותו למאכל זמין מהיר ואיכותי.

    המיקוני הראשונה נפתחה ברחוב אבן גבירול בתל אביב ומציגה קונספט חדש בתחום הקולינריה בישראל, המציע מנות גדולות יותר, משביעות יותר, בריאות יותר וזמינות יותר, עם מילויים מעניינים, רטבים טריים שנעשים במקום מדי יום ומכילים רכיבים טבעיים בלבד. האצה עוברת תהליך מיוחד שהופך אותה לקריספית ועמידה יותר, מה שמאפשר את הגדלת המנה והופך אותה, ויזואלית, לדומה יותר ללאפה.

    אני אישית לא אוהב את הדימויים האלו של לאפה או פלאפל. אני יותר אוהב דימוי של סושי רול ובגדול. ונכון הגודל כאן קובע וגם המחיר הפוך ביחס למקומות רבים שמגזימים.

    גילוי נאות הייתי אורח המסעדה בארוחת בלוגרים כל חסרי האמונה מתבקשים לעזוב את הדף.

    אז מה היה לנו שם?

    קונוס לא היה שם, אז לא תוכלו להתרשם. אבל תצפו ברול ותחשבו על קונוס יותר גדול ומשביע.

    רולים היו לנו מכמה סוגים.

    ובול, בול זו קערה מלאה כל טוב של עוף או דג או פירות ים ואו טופו לצמחוניים. העל על מצע של נודלס או אורז.

     

    הרטבים היו מקצועיים שהשף מכין" אדום- צ'ילי, חום- טריאקי, צהוב –ג'ינג'ר, וספיסי מיונז וכמובן סויה.

     ''

    הרול הראשון רול עוף, היה טעים, האמת שהרטבים משגעים וכאשר אוכלים רול עם רטבים זה משהו שונה לחלוטין מסתם סושי.

     ''

    רול שני דג CAT FISH ממש מעולה. בכלל המנות עם הדג הזה טובות מאוד ומומלצות לחובבי דגים. 24 ₪ למנה

     ''

    אני חושב שהרול הבא היה עם פירות ים בטמפורה  29 ₪

     ''

    והרול הנוסף שטעמתי היה עם טונה אדומה וגם טעמתי את הרול סלמון 29 ₪  בהחלט מעולים.

     ''

    ''

    מנות הבול שטעמתי היו

    בול דג לבן שהיה מונח על נודלס וירקות מוקפצים מנה מומלצת.

     ''

    בול צמחוני שמבוסס על טופו טפל . מנה לא לטעמי וחייבת לעבור שדרוג על ידי השריה של הטופו בסויה או רוטב אחר לקבלת טעם. המנה הוגשה על אורז דביק כמו בתאילנד.

     ''

    והבול " הפרטי " שאימצתי היה שרימפס בטמפורה. מנה מומלצת לאוהבי פירות ים.

     ''

    בול שזו הקערה מלאה כל טוב עולה כ 34/39 ₪

     בול סלמון מעולה…

    ''

     

    לקינוח קרם פטיסייר עם דברים טובים בפנים וקצפת 17 ₪

     ''

     

     

    סיכום. יותר קצב רצחני של אוכל שלא מספק לי כתב אוכל זמן גם לצלם ( אבל צילמתי) ולהתמקד במבנה ובטעם, אבל פרט לטופו  המנות היו סבירות ועשויות טוב ומדוייק.

     ''

    המסעדה נמצאת באבן גבירול 20 פינת קפלן

    אומרים לי שזה להיט חדש בתל אביב ועוד מעט זו תהיה רשת…

    הציון 3.5

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (9)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/11/11 06:54:

      עזוב, אתה נשמע עכשיו כמו אחרון הבלוגרים שמנסה להתגונן מול רוסיני קריצה

       

      שבת שלום יקירי

        25/11/11 00:18:

      ייתכן שהיא יותר חיובית, ואולי לא בהכרח :)
      כיוון שלא מדובר בביקורת מלאה שלי לא נכנסתי לפרטים עמוקים. הסושי היה מאוד נחמד, כנראה יותר טוב מג'פאניקה, אבל לא מתקרב לסושי של מון לצורך העניין. המנה של האורז מאוד משביעה ומשתלמת וגם טעימה, אבל כאמור לקראת סוף המנה כבר נשאר רק אורז, בלי פירות ים, בלי ירקות ובלי רוטב.
      בסופו של דבר, אם הייתי צריך לתת ציון למקום הוא היה כנראה 7.2. אבל כן, יהיה נכון לומר שנהנתי וגם הופתעתי לטובה כי ציפיתי לפחות (ואולי גם בגלל זה ההתרשמות שלי נשמעת יותר טובה אפילו ממה שהיא באמת הייתה).

      בכל מקרה, טעים לחך ונעים לכיס.

        24/11/11 18:39:

      אורן,

       

      הביקורת שלך יותר חיובית מכל הבלוגרים שהתארחו שם. 

       

      שמח לשמוע שנהנית.

       

      אני מכיר מישהי שגרה בקרבת מקום. אני יודע שהיא אוהבת לאכול שם. מאמין שהיא תגרור אותי למסעדה ביום מן הימים

        21/11/11 22:40:

      אז היום אכלתי במיקוני. ואני מוכרח לומר שהתרשמתי לטובה.
      הלכתי עם חבר, אחרי שכבר כמה פעמים דיברנו שצריך לנסות את המקום אבל תמיד היה סגור (מסתבר שאנחנו מרבים להפגש בימי שבת).

      אכלתי שם רול של שרימפס חלוט, שהיה מאוד נחמד, ולדעתי יותר מהטעם, בעיקר נחמד הקונספט, אבל גם הטעם היה מספק, במיוחד בשביל מחיר של 29 שקלים. המליצו לנו ללכת על הרבים כשעיקר ההמלצה היה על מיונז ג'ינג'ר, המלצה מוצדקת.

      האמת שהייתי דיי שבע כבר אחרי רול אחד כזה, ובקבוק בירה סטלה (רק 18 שקל ל1/3 ליטר.. זול מאוד ביחס למקובל!) אבל אמרתי לעצמי (ולחבר שהתלווה אלי) שצריך לנסות גם את הבול. לקחנו את הבול של השרימפס והקלמרי, שבאו שניהם מטוגנים בטמפורה. בליווי רוטב חלב קוקוס וקארי אדום (אחרי התלבטות, הבעלים הנחמד של המקום נתן לנו לנסות שני סוגים של רטבים, והקוקוס ניצח בענק, באמת רוטב מצויין). המנה מאוד נדיבה, ועולה רק 39 שקל במנה מאוד משביעה בפני עצמה. הטעם היה טוב מאוד, רק לקראת הסוף נשאר בעיקר אורז שאפילו לא הגיע אליו רוטב, אבל באמת שמדובר על התחתית וממילא לא יכלתי כבר לאכול יותר.

      השף-בעלים מאוד נחמד ומעביר את הזמן בנעימים ובאווירה טובה וגם מוזיקה נחמדה ולא רועשת מתנגנת ברקע.

      סך הכל תמורה מצויינת למחיר ואיכות דיי גבוהה יש לציין. בהחלט אופציה טובה ומקום טוב, למי שהיה צריך לשמוע עוד ביקורת טובה על המקום.

      זה לא מקום יוקרתי, אבל מקום מקצועי, משתלם ומאוד נחמד.

        9/11/11 14:49:
      היי, שמי הוא גברת asale, רווק. אני מחפש friend.i טובה להאמין שאתה יודע שחברים אמיתיים ומהימנים שווה לחפש, אני אשמח אם אתה מקבל את בקשת חבר שלי אני מוכן לספר לך עוד על עצמי לשלוח לך תמונות שלי, בבקשה אם אתה תהיה מוכן לקבל את בקשתי להשיב לי ישירות לכתובת הדואר שלי (asalejohnson@yahoo.com) כך אציג את עצמי לך, אני מחכה לתשובתך בקרוב. להודות ==================================================== Hi, My name is asale,Single lady. I am looking for a good friend.i believe you know that true and trusted friends are worth searching for, i will be happy if you accept my friend request as i am willing to tell you more about myself and to send you my photos, please if you will be willing to accept my request reply me directly to my mail address (asalejohnson@yahoo.com) so that i will introduce myself to you,i am waiting for your reply soon. Thank
        22/8/11 13:45:
      סוף סוף מקום אם אוכל שנקרא כמומלץ ובמחיר סביר. אין ספק שאני יבקר בקרוב.
        22/8/11 12:39:
      נראה מעולה,מחכה לרשת,לא בא לי טוב תל אביב...
        22/8/11 09:45:

      בהחלט גם איכות , גם שמירה על איכות הסביבה בכלים מתכלים וגם מחירים שפויים

        21/8/11 20:20:
      שכחתי לציין בתגובות שלי בביקורות אחרות על המקום שהתמחור נשמע מאוד זול, ודווקא נראה/נשמע/נקרא שלא מתפשרים על איכות. המחיר של הקינוח שנשמע מצויין בכלל מצחיק.

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין