עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    "מיקוני" - אבן גבירול 20 תל אביב

    29 תגובות   יום חמישי, 18/8/11, 09:37

    ''

    ''

    כשהוזמנתי לארוחת בלוגרים על ידי "מיקוני" בתל אביב, דבר ראשון נכנסתי לאתר שלהם (הכתובת בהמשך) כדי להבין על מה אנחנו מדברים. למדתי באתר שהמקום שייך לשף איתי לביא ("ברסרי" "סושי סמבה" ושנים לא מעטות במסעדות בחו"ל) וליאת פלג, ושהקונספט שלהם ייחודי - שילוב של טעמים יפניים בהגשה של אוכל רחוב ברזילאי. "סושי בלאפה" היתה ההגדרה, מעין אדפטציה ישראלית לסושי המבוססת על דף שלם של אצה, כשרול שווה ערך ל12 יחידות "רגילות" של סושי.

    למסעדה, שנפתחה בינואר 2010,  קונספט מודולרי - בוחרים קודם את צורת ההגשה- קונוס, רול או "בול" (קערה), ואחר כך בוחרים את התוכן - דגים, פירות ים, עוף או צמחוני, ואז באות התוספות - ירקות חמים, ירקות קרים ועל כל זה - הרבה סוגים של רטבים. למעשה גם לאכילת המנה יש הוראות - אוחזים במנה "כמו בלאפה" , ומזלפים את הרטבים (תוצרת בית איכותית) - בביס הראשון רוטב ג'ינג'ר לבן, בביס השני רוטב צ'ילי, ואת היתר עם רטבי טריאקי או מיונז פיקנטי (או בעצם, מה שבא).

    אחרי כל המידע הזה כבר הגיע הזמן לאוכל, והמנות החלו לזרום. פתחנו בכוסית סאקה (יש מוגז או יבש) והתחלנו בטעימות.

    ''

    (בתמונה למעלה - הסאקה, בתמונה למטה הרטבים)

    ''

      - יש לציין שהמנות מוגשות בכלים חד פעמיים מתכלים, כמו אוכל רחוב אמיתי, שמאפשר לקחת וללכת.

     

    הרולים שהוגשו לנו היו גדולים, ולכן לא היתה לי אפשרות לטעום את כולם. טעמתי לכן שניים - רול עוף בקארי (28 שקלים בתפריט - אצה העוטפת עוף עם ירקות קלויים, מלפפון, שומשום ורוטב קוקוס קארי אדום, המנה הוגשה עם חלב קוקוס בצד) ורול סלמון  - 31 שקלים בתפריט, שלא הבנתי בדיוק עם איזה רוטב הוא הגיע).

    (בתמונות למטה- רול העוף ורול הסלמון)

    ''

    ''

    אני העדפתי את העוף יותר, היה לי יותר עסיסי , אני לא טיפוס שמטביע מנות ברטבים והעדפתי לשים כמות רוטב סמלית בלבד. המנות הגיעו בתוספת צ'יפס בטטה מתקתק שזכה לתרועות שמחה ולחיסול טוטאלי מצד הבלוגרים, וגם סלטון מתובל בעדינות.

    מנות ה"בול" (קערה) הגיעו והגודל בתמונות הוא הגודל האמיתי - קערות מאד נדיבות ומלאות שיכולות בשקט להוות ארוחה משביעה בפני עצמן. מחיר קערה נע בין 34 ל39 שקלים (תלוי בתוכן) וגם כאן יש מודולריות - קודם בוחרים בין אורז לנודלס (אנחנו טעמנו משניהם ואני העדפתי בבירור את האורז), אחר כך בוחרים בין טופו, עוף, שרימפס, סלמון, דג לבן, כדורי בקר או סביצ'ה, ובסוף בוחרים רוטב מבין שלושה, והמנה מגיעה גם עם ירקות חמים וירקות קרים לפי העונה. רק מהרשימה כבר אפשר להבין כמה המנה משביעה. אנחנו טעמנו ארבע מהן - בול דג לבן עם נודלס, בול עוף ונודלס, בול פירות ים ואורז, ובול טופו עם חלב קוקוס ואורז. מבין הארבע- הפחות מרשימה היתה זו של הטופו. טופו דורש הרבה השקעה כדי שלא יהיה תפל, והרבה טעמים עזים, וכאן קצת היתה החמצה, והטופו לא ממש הרשים. מצד שני, המנה הפיבוריטית שלי ושל הרבה מיושבי השולחן היתה מנת פירות הים, שכללו מרקם "סופגנייתי" במקצת בגלל הטיגון העמוק, אבל ביחד עם האורז והרטבים היו פשוט מעדן. ביקשנו עוד.

    הבעיה היחידה שהיתה לי עם המנה הזו, ועם מנות הבול בכלל היתה שבגלל שמדובר בקערית חד פעמית, והמנה היתה עמוסה, היה צריך להעביר אותה ביננו בשתי ידיים אחרת האיזון מופר ושלום המנה והשולחן בסיכון.

    (בתמונות למטה מנות בול של דג לבן עם נודלס, ומתחת מנת פירות ים עם אורז).

    ''

    ''

    לקינוח קיבלנו את הקינוח היחיד שיש (באמת למה אין יותר?) - "מתוקוני" - שכבות של קרם פטיסיאר, פירות העונה מקורמלים בג'ינג'ר ולימון, פקנים מסוכרים וקצפת. אין מצב שדבר כזה לא יהיה טעים. (17 שקלים, בתמונה למטה)

    ''

    בקטגורית "אוכל רחוב" - החוויה הכללית שלי היתה מדורגת בציון 3.5.

    כתובת האתר - http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=10897

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (29)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/10/11 23:21:
      מאד טעים. מאד מומלץ! אהבתי מאד את הרול טופו שלהם. מאד משתלם ביחס למסעדות סושי אחרות.

      -

      כוכב* של שבת שלום.

      וגם...

      ''

      מוזמנים לפרגן

      ליואב המפרגן בקפה YOYO

      http://cafe.mouse.co.il/topic/2328727

        28/8/11 01:56:

      הייתי שם

      והיה באמת

      מצויין:))))

        22/8/11 13:38:
      עוד רגע המוקפץ שלי מוכן...... אוף עשית אותי רעבה (-:
        20/8/11 13:30:
      לאפה סושי?.... נראה לי מנה גדולה לסוג זה של אוכל. כל השאר נראה בחלט שווה נסיון.
        19/8/11 10:39:
      תודה רבה על הביקורת, בהחלט מנה שווה על אף שעמוסה...
        19/8/11 00:27:


      כהרגלך.

      יופי של פוסט מושקע וטוב לעיניים.

      סופ"ש נפלא ומחויך.נשיקה

      ''

        18/8/11 18:36:
      תודה על הביקורת.
        18/8/11 16:29:
      תודה על הביקורת סופ"ש טוב
        18/8/11 14:52:
      האמת, שאני לא בטוחה אם הייתי מנסה את המקום. משהו בו לא עושה לי את החשק. עדיין בניסיונות להכיר את האוכל היפני ולא משוכנעת שיתחבב עליי. מה שכן, המנות נראות נדיבות בגודלן. זה לא בהכרח מבטיח איכות. זה רק מבטיח - לסתום את צנרת הרעב בצורה יעילה.... :-) ולפעמים גם זה טוב :-) תודה, שוש, ובתיאבון....
        18/8/11 14:43:
      שוש יופי של ביקורת - תודה על השיתוף 3 מתוך 5 - נו טוב... אני גם לא אוהבת את האוכל הזה... סופשבוע נפלא
        18/8/11 13:49:
      אני מאוד אהבתי, הפוסט שלי מתבשל עדיין..
        18/8/11 13:10:

      הדר,

       

      לא יצא לי לאכול במקום.

       

      בינתיים אני יכול רק להתרשם מהביקורת של שוש שפורסמה כאן.

       

      מצפה לקרוא ביקורות נוספות ויותר מכך, להזדמנות להגיע לשם ולטעום בעצמי

        18/8/11 13:09:
      אני לא אוהב סושי בשום צורה. השאר נראה ונשמע טעים מאוד. סקירה ממצה.
      תודה ששיתפת

      צטט: חייצוק 2011-08-18 11:29:11

      שוש שלום,

      א. אני לא אוהב אוכל יפני.

      ב. אני לא נוגע בפרות ים.

      ג. ציון של 3,5(מתוך 5) לא מספיק טוב.צריך שיהייה מעל  4

       

       

       

      _____________________________-

       

      יש לי בעיה עם שיטת הציונים של "דה מרקר" - יש רק חמש דרגות, כשמבחינתי 5 זה "אלוהי" וארבע זה "טוב מאד", ואין אפשרות לגמישות ולציוני ביניים. זה יוצר מצב שיוצא אותו ציון למסעדת יוקרה עם מלצרים בפפיונים, ולדוכן שוורמה... לכן אני מעדיפה לחלק לקטגוריות ולתת ציון שיהיה קרוב יותר לחוויה שעברתי.

      זה לא שפחות מארבע זה בהכרח לא טוב, כשאדם בא לבחור אם ללכת למסעדה או לא, עדיף להתייחס למנות בפני עצמן ולהחליט אם אוהבים או לא. 

      בכל מקרה, יהיו עוד הרבה מסעדות, חלקן כשרות, חלקן מעמים שונים, ואני מקווה שגם מציונים גבוהים. תודה!

       

        18/8/11 12:21:
      נשמע כמו מקום מעניין. אהבתי את הרעיון של שימוש בלאפת סושי (האמת היא ששירת איתי בצבא מישהו שהיה אוכל ככה את הסושי שהיה מכין בבית) אני מתאר לעצמי שבגרסאת מיקוני מדובר במנה יותר גדולה וכבדה אבל מעניינת. כל רטבי המיונז למיניהם לא ילקחו בחשבון ע"י אנשים שיחשבו שמדובר על אוכל בריא :) ביקורת שעושה חשק. תודה
        18/8/11 12:17:
      יאיר, ממש לא "ככה כזה". רוב המנות מצויינות ובהחלט שוות את המחיר (ויותר!)
        18/8/11 12:06:
      נשמע ככה כזה. תודה על הדיווח המפורט
        18/8/11 11:57:


      איי איי איי..חוויה בעיניים מגניב

        18/8/11 11:29:

      שוש שלום,

      א. אני לא אוהב אוכל יפני.

      ב. אני לא נוגע בפרות ים.

      ג. ציון של 3,5(מתוך 5) לא מספיק טוב.צריך שיהייה מעל  4

        18/8/11 10:28:
      זריזה כהרגלך.. בהחלט היו שםמנות שכדאי לבוא ולטעום
        18/8/11 10:26:
      יש לי רקע של כמה שנים בברזיל ואישהו אוכל ברזילאי לא משתלב לי עם אוכל יפני ולו רק בגלל צורת ההגשה השונה. את סושי סמבה מאד לא אהבתי ולא שוכנעתי שהשף יודע מה הוא עושה. אני צריכה להחליט אם הקונספט של "סושי לאפה" מספיק מסקרן כדי שאגיע לשם. כשזה מגיע ליפנית אני תמיד חוזרת למון המעולה תודה
        18/8/11 10:18:
      נראה מקום מעניין בהחלט העברת את החוויה, במיוחד, הדבר המעניין במקום:בחירה מוקדמת של צורת ההגשה:)

      צטט: הילה פלד שאול 2011-08-18 09:48:39

      ה"לאפה" סושי נראה טעים, השאלה אם הגודל הזה מאפשר להרגיש טעם פרט לאורז?

      ______________________-

      המנות האלה מאד גדולות יחסית למה שאנחנו רגילים כקונוסים או רולים, ויש גם הרבה מילוי כך שבהחלט אפשר לחוש אותו, תלוי כמה רוטב שמים מלמעלה...

       

        18/8/11 09:48:
      ה"לאפה" סושי נראה טעים, השאלה אם הגודל הזה מאפשר להרגיש טעם פרט לאורז?
        18/8/11 09:45:
      יפני- ברזילאי...שילוב מוזר, אין ספק...אני חובבת פירות ים ויש מצב שכן אוהב...