עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    שמן ושמנת ב"כרמלה בנחלה" – הכול בינוני חוץ מהמחיר

    20 תגובות   יום ראשון, 31/7/11, 00:30

    ''

    אחרי יותר משנתיים של גרגרנות ומשהו כמו שמונים ביקורות (בחישוב גס), הרגע השחור הגיע. לא עוד איזה מחסום כתיבה שטותי. אפילו לא התירוץ המאוס של מחסור בזמן. אלא.. נגמר לנו החומר. כמעט שלושה שבועות שלא היינו באף מסעדה חדשה. היינו מסתפקים גם באיזה פאב עם אוכל מושקע. אבל כלום. ריק.

    ואז התחילו שוב המחשבות... ללכת לאירועים מוזמנים או להימנע מהם? האם ללכת לארוחת בלוגרים, לחלוק איתם צלחות ודעות ייחשב שירות לציבור (הקוראים)? או אולי זה יוריד מהאמינות של הבלוג? אפילו שתמיד אנחנו נשאר נאמנים לדעות שלנו, גם באירועים שלא נשלם עליהם.

    ''


    הקופון לכרמלה בנחלה הצליח לדחות קצת את הדילמה. קבענו עם ליאה ויונתן לארוחת יום חמישי שתחגוג את סוף השבוע שבא עלינו לטובה. נכנסנו לכרמלה בנחלה והתרשמנו מהעיצוב. כרמלה מקפידה על הלוק שלה – רצפת אריחים בסגנון עתיק וצבעוני, תקרה מושקעת עם פיתוחים בולטים שיושבים עליה ותמונות של נחלת בנימין של פעם. אווירה נעימה בהחלט. ארבעה צ'ייסרים עם מרגריטה קפואה שהוגשו לנו מיד כשהתיישבנו, תרמו לקבלת הפנים הלבבית.

    ואז הזמנו. את תפריט הטעימות החוגג עשר שנים של פעילות כמעט בלתי אפשרית בסצנה הקולינרית בארץ, שמקדשת חידושים ולא שומרת חסד. חיזקנו את הסעודה הזוגית בעוד שתי מנות עיקריות. הפתיחה הייתה שייכת ללחם ולחמאה. לחם טרי ושתי לחמניות פשוטות מוגש עם צלוחית המחולקת לחמאה רגילה וחמאת אנשובי. אהבנו את הסיבוב שהשף נתן לחמאה. לא וויתרנו על הפרעצל הידוע (ברחבי הפורומים) של כרמלה בנחלה, והוספנו את תוספת השמונה שקלים בשביל לקבל אותו. הוא לא היה שווה תוספת של שקל. פרעצל יבש וקשה, רחוק ממה שדמיינו שפרעצל אמור להיות.העדפנו לחזור ללחם.

    ''


    מבחר ראשונות: גספצ'ו עגבניות – מרק עגבניות קר בכוסות מרטיני, עם חתיכות מלפפון דקות ומשהו שהזכיר עלי סלרי בטעמו. שמנת דחתה את המשקה המוזר בטעימה הראשונה. אני דווקא סמפטתי את המשקה המעניין בהתחלה. אבל גם עליי הוא נמאס די מהר.
    סלט עשבי תיבול משופע בלימון ומעוטר בקשיו – יונתן ואני התלהבנו מהמנה החמוצה והמאתגרת הזאת, עם טעמים לא שגרתיים וקצת קשיו ניטראלי שמרענן מדי פעם את התקפת הטעם והחמיצות בפה. הבנות רק טעמו ממנה ונותרו עם פרצוף...חמוץ.
    סלט תאנים ורוקט עם גבינת חלומי מהגריל – שילוב מוצלח של טעמי הגבינה והמתיקות של התאנה. אפשר היה אפילו להפריז עם גבינה חריפה יותר, והסלט זוכה ליותר עניין.
    סשימי של סלמון בסויה ושמן שומשום, שהיה טעים. הסלמון היה יחסית ניטראלי לעומת טעמי הרטבים מהמזרח. סלט קטן מתחת לפרוסות הדג, השלים את המנה הזאת, שבאופן מוזר היא הייתה הבנאלית מכל אלה שטעמנו.

    לאחר מכן נמשו המנות שלנו מהים – דג קוד מטוגן וקדירת פירות ים. דג הקוד זכה להצלחה בשולחן. הוא היה מלא בשום ומטוגן בדיוק במידה. האספרגוס מתחתיו הייתה תוספת חביבה, אבל הבמיה שהייתה שם לא כל כך התקשרה למנה.
    קדירת פירות הים הייתה אמורה להיות לפי הרעיון הקלאסי של פירות ים ברוטב של שום, חמאה ויין לבן. המנה הייתה יותר חרושה מקלאסית, ולא ממש הצליחה להפיל את יושבי השולחן בביצוע שלה. כראיה, הצלחת פונתה כשעליה קצת קלאמרי שנותרו ללא מתעניינים.

    ''


    חזרנו ליבשה עם שלוש מנות עיקריות: נקניקייה מבשר לבן טחון דק מלווה בשוקרוט ושפצלי (בצקניות). נקניקייה משעממת מאוד (השוונו אותה אפילו לנקניקייה מטיב טעם), עם כרוב שלא הצליח לעזור למנה להתרומם, ותפוחי אדמה שהשאילו את טעמם מהכרוב של השוקרוט. השפצלי היה רך עם טעם אנמי ולא תרם כלום למנה. תוספת סתמית.

    קיבלנו גם את ה"אורז המשוגע", כחלק מארוחת הטעימות. הוא מוגש בטאג'ין מרשים, אבל הטעם רחוק מכך. האורז היה קשה, נתחי הטלה לא הסתדרו עם האורז הזה, שבעיקר הזכיר הכלאה בין אורז שמגיע מהמטבח הערבי לאורז שהדודה הפולנייה משתדלת ומכינה לארוחת חג מושקעת. לא קיבלנו משהו חדשני, לא משהו אותנטי ולא משהו טעים. מוזר שבחרו במנה הזאת כחלק מתפריט הטעימות.

    המנה האחרונה מתוך העיקריות הייתה אחת ממנות ה special של אותו היום. אנטריקוט ופירה. נתח האנטריקוט היה מצוין. רך, מלא בטעם ועשוי במידה. רק חבל ששתי טעויות מנעו ממנו להיות הצלחה מסחררת. טעות ראשונה הייתה להגיש את הנתח עם הרוטב. רוטב מעט מתוק של ציר בקר ויין אדום מיסך את הטעמים הטובים של הבשר ובאופן כללי לא תרם לו הרבה. אם הוא היה מוגש בנפרד, הוא היה יכול לשמש כגיוון מוצלח.
    הטעות השנייה והקריטית יותר היא עודף מלח במנה. לשמנת ולי ממש אין בעיה עם מלח, אבל הפעם פשוט הגזימו.
    הפירה שהיה תוספת לסטייק היה מוצלח. לא רך מדי, ללא גושים וטעים מאוד.

    לקינוח זכינו במגש של הפתעות קטנות, בתוספת לסורבה ששכחו להגיש לנו במהלך הארוחה. טוב, שכך, כי הסורבה היה מאכזב מאוד.
    במגש היו קרם בורלה פיסטוק קטן שאהבתי מאוד, לא מתוק מדי ומפתיע,  עוגת גבינה שכבר לא ניסינו ועוד כנאפה קטנה בינונית ובראוניס. הקטע הוא שכבר היינו כל כך מאוכזבים מהמסעדה עד כה, עד שהם... פשוט איבדו אותנו. איבדו את האמון שנתנו בהם, והפילו את הציפיות שבאנו איתן מהבית. אולי אם אחד הקינוחים היה מדהים, הם היו מחזירים לעצמם קצת מהכבוד האבוד. זה לא קרה.

    כתבנו על הרבה מנות, אז נתמצת את הסיכום: אחרי שטעמנו כמעט את על התפריט של כרמלה בנחלה, אין לנו סיבה לחזור לשם. זה לא שהאוכל שם כזה רע, הוא פשוט לא כזה טוב, בטח בהתחשב במחיר שלו.



    בשתי מילים: שמנת חמוצה 5%


    לצפייה בכל התמונות באיכות גבוהה ולהמשיך לעקוב אחרינו,
    חבבו אותנו בספר הפנים!


    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 1 מתוך 5

      תגובות (20)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/11/11 16:19:
      היי, שמי הוא גברת asale, רווק. אני מחפש friend.i טובה להאמין שאתה יודע שחברים אמיתיים ומהימנים שווה לחפש, אני אשמח אם אתה מקבל את בקשת חבר שלי אני מוכן לספר לך עוד על עצמי לשלוח לך תמונות שלי, בבקשה אם אתה תהיה מוכן לקבל את בקשתי להשיב לי ישירות לכתובת הדואר שלי (asalejohnson@yahoo.com) כך אציג את עצמי לך, אני מחכה לתשובתך בקרוב. להודות ==================================================== Hi, My name is asale,Single lady. I am looking for a good friend.i believe you know that true and trusted friends are worth searching for, i will be happy if you accept my friend request as i am willing to tell you more about myself and to send you my photos, please if you will be willing to accept my request reply me directly to my mail address (asalejohnson@yahoo.com) so that i will introduce myself to you,i am waiting for your reply soon. Thank
        9/11/11 16:19:
      היי, שמי הוא גברת asale, רווק. אני מחפש friend.i טובה להאמין שאתה יודע שחברים אמיתיים ומהימנים שווה לחפש, אני אשמח אם אתה מקבל את בקשת חבר שלי אני מוכן לספר לך עוד על עצמי לשלוח לך תמונות שלי, בבקשה אם אתה תהיה מוכן לקבל את בקשתי להשיב לי ישירות לכתובת הדואר שלי (asalejohnson@yahoo.com) כך אציג את עצמי לך, אני מחכה לתשובתך בקרוב. להודות ==================================================== Hi, My name is asale,Single lady. I am looking for a good friend.i believe you know that true and trusted friends are worth searching for, i will be happy if you accept my friend request as i am willing to tell you more about myself and to send you my photos, please if you will be willing to accept my request reply me directly to my mail address (asalejohnson@yahoo.com) so that i will introduce myself to you,i am waiting for your reply soon. Thank
        8/8/11 19:26:

      מדויק.

       

        היום 13:19:
       
      לוחש לסירים, אנשים ממש לא מדברים על בעייתיות עם ביקורת נוקבת שמקבלים מקומות שמזמינים לארוחת בלוגרים. אלא על הבעייתיות עם הביקורת המלוקקת. החשש שכשמישהו מוזמן לארוחה חינם, הוא ירצה (אולי אפילו בתת מודע) להחזיר למי שהזמין אותו לארוחה, בביקורת ששמה אותו באור חיובי. אפשר לתת את "סול קפה" כדוגמא נגדית, כי יש שיגידו שקטלתם את המקום ויש בזה הרבה מן האמת. אבל מעבר לכיתוב המילולי, דווקא נתתים ציונים לא משקפים בסוף הביקורת. והדגשתם בסופו של דבר את מה שטוב. בנוסף - טענתם שלמקום מגיע צ'אנס נוסף ושהוא בטוווווח ישתפר. עם הביקורת שנתתם מגיע למקום ציון 1 במקרה הטוב, ואין שום סיבה לתת לו צ'אנס נוסף. גם אם אתם מאוד משתדלים להיות אובייקטיביים, אי אפשר שלא לקרוא ביקורת "מוזמנת" באופן חשדני. -סוף חפיה-
        8/8/11 13:19:
      לוחש לסירים, אנשים ממש לא מדברים על בעייתיות עם ביקורת נוקבת שמקבלים מקומות שמזמינים לארוחת בלוגרים. אלא על הבעייתיות עם הביקורת המלוקקת. החשש שכשמישהו מוזמן לארוחה חינם, הוא ירצה (אולי אפילו בתת מודע) להחזיר למי שהזמין אותו לארוחה, בביקורת ששמה אותו באור חיובי. אפשר לתת את "סול קפה" כדוגמא נגדית, כי יש שיגידו שקטלתם את המקום ויש בזה הרבה מן האמת. אבל מעבר לכיתוב המילולי, דווקא נתתים ציונים לא משקפים בסוף הביקורת. והדגשתם בסופו של דבר את מה שטוב. בנוסף - טענתם שלמקום מגיע צ'אנס נוסף ושהוא בטוווווח ישתפר. עם הביקורת שנתתם מגיע למקום ציון 1 במקרה הטוב, ואין שום סיבה לתת לו צ'אנס נוסף. גם אם אתם מאוד משתדלים להיות אובייקטיביים, אי אפשר שלא לקרוא ביקורת "מוזמנת" באופן חשדני. -סוף חפיה-
        8/8/11 10:09:

      כי בסופו של יום זו לא ביקורת זה אתנן

      במקרה הטוב זה יוצא כמו ג. יפית

       במרבית המקרים הפוסט נראה כמו ג. יפית בלי הכשרון !!!

      אין שום קשר בין ארוחת בלוגרים לבין מה שיכול לצפות לו סועד רגיל שיבקר במסעדה בלי תאום מראש ואפילו (חס וחלילה) ישלם על ארוחתו.

      ארוחות בלוגרים הן פשוט זיהום של הבלוגספירה.

        7/8/11 00:23:
      נראה לי שלחלק מהמגיבים פה קשה לראות ביקורת נוקבת ואמיתית. כ"כ קשה להם להכיר ברעיון של ארוחת בלוגרים..... מעניין למה....
        4/8/11 01:07:
      טוב לדעת את מה שכתבתם. חסכת לי ביקור.
        3/8/11 12:02:
      תודה על הביקורת. מסכימה עם דברי x1981sleepy לגבי ארוחות חינם/ארוחות מוזמנות . פועל הפוך.
        1/8/11 14:17:
      יופי של ביקורת ובאשר לדילמה "ואז התחילו שוב המחשבות... ללכת לאירועים מוזמנים או להימנע מהם? האם ללכת לארוחת בלוגרים, לחלוק איתם צלחות ודעות ייחשב שירות לציבור (הקוראים)? או אולי זה יוריד מהאמינות של הבלוג? אפילו שתמיד אנחנו נשאר נאמנים לדעות שלנו, גם באירועים שלא נשלם עליהם." התשובה פשוטה - לא ללכת, אין שום ערך לארוחות בלוגרים וחוץ מלזהם את הרשת ולפגוע באמינות שלכם ושל הביקורות שלכם זה לא יתן דבר.

      וואו,
      לא חושבת שאי פעם ראיתי ציון כזה אצלכם... :)
      והייתי לפני שנים בכרמלה, הרבה לפני שהתחלתי לכתוב ולא מצאתי סיבה לחזור.

        1/8/11 09:27:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-07-31 13:57:10

      1 מתוך 5? זו אמירה די חזקה נשמע שיש חלופות רבות טובות יותר בסכומים האלה. רשמתי בפניי להמשיך לא לנסות אותה

       

      אני רק רוצה לחדד. ה-1 מתוך 5 לוקח בחשבון את ה-VFM והמסעדה מתמודדת בקטגוריה של מסעדות שף.

      מן הסתם היה שם יותר טעים מאיזה נודלס בבית קפה, אבל זה לא בר השוואה.

      יחסית למחיר ששילמנו ויחסית למסעדת שף, מאוד התאכזבנו. לכן מגיעה אותה אמירה, כמה שלא נעים לכתוב אותה.

        1/8/11 08:58:

      פני, השאלה האמיתית היא אם זיהית את שמן ושמנת וידעת איפה לחפש את הביקורות או שהיית במתח לגלות מי הבלוג מאחורי המצלמה?

      מגניב

        1/8/11 08:20:

      צטט: Penny Lane 2011-08-01 00:01:29

      אפשר להגיד שחכיתי לביקורת הזאת. ישבתי באותו יום חמישי שהייתם במרפסת וראיתי אותך מצלם את המנות. אנחנו התלבטנו לגבי הארוחה הזוגית ובסוף הלכנו על המוכר והטוב, קרפצ'יו, סלט עגבניות וקדרת פירות הים. חרגנו והזמנו גם את מנת האורז אבל גם לנו היא הייתה מלוחה והאורז היה לא מבושל בחלקו ואחרי כמה ביסים החלטנו להחזיר אותה, היתרון בארוחה שהיא לא fixed price. אני חייבת לציין ששאר המנות שבחרנו היו מאוד טעימות. זאת הפעם השלישית שאנחנו אוכלות שם ותמיד מאוד טעים וגם מאוד יקר. קשה להגיד למישהו שחווה אכזבה כמו שאתה מתאר לחזור שוב לאותו מקום, אבל זה בערך מה שאני מנסה להגיד.

       

      דווקא בגלל שטעמנו מגוון רחב של מנות, ציפינו לקבל תמונה יותר מייצגת של המסעדה. אם אנחנו הולכים למסעדה ונופלים על מנה אחת לא טעימה, יש מצב שנחזור לשם לנסות שוב. אחרי שניסינו את ארוחת הטעימות ונהננו ממנות בודדות, לא נראה לי שזה יקרה שוב.

      אנחנו גם שמענו ביקורות מאוד חיוביות על המסעדה וזוג חברים טוב אמר לנו שזאת המסעדה בה הם הכי נהננו עד כה. גם לנו חבל שהתאכזבנו.

      ופני... בפעם הבאה תגידי שלום חיוך

        1/8/11 00:01:
      אפשר להגיד שחכיתי לביקורת הזאת. ישבתי באותו יום חמישי שהייתם במרפסת וראיתי אותך מצלם את המנות. אנחנו התלבטנו לגבי הארוחה הזוגית ובסוף הלכנו על המוכר והטוב, קרפצ'יו, סלט עגבניות וקדרת פירות הים. חרגנו והזמנו גם את מנת האורז אבל גם לנו היא הייתה מלוחה והאורז היה לא מבושל בחלקו ואחרי כמה ביסים החלטנו להחזיר אותה, היתרון בארוחה שהיא לא fixed price. אני חייבת לציין ששאר המנות שבחרנו היו מאוד טעימות. זאת הפעם השלישית שאנחנו אוכלות שם ותמיד מאוד טעים וגם מאוד יקר. קשה להגיד למישהו שחווה אכזבה כמו שאתה מתאר לחזור שוב לאותו מקום, אבל זה בערך מה שאני מנסה להגיד.
        31/7/11 20:09:
      תודה על האזהרה :-)
        31/7/11 13:57:
      1 מתוך 5? זו אמירה די חזקה נשמע שיש חלופות רבות טובות יותר בסכומים האלה. רשמתי בפניי להמשיך לא לנסות אותה
      וואו, תודה על האזהרה!
        31/7/11 10:01:
      איזה תיאורים מדוייקים דווקא כרמלה תמיד נשמעה טוב בזכות השף זך והנה פה ביקורת לא מלהיבה תודה לכם ובקשר לארוחות הבלוגרים אני תמיד נאמן בכתבות שלי אף על שאני מוזמן לכתוב את האמת שלי האמיתית
        31/7/11 09:21:
      נשמע ביקור ממש מבאס ולמרות שלא ציינתם מחירים גם בטח די יקר. חבל נורא...
        31/7/11 07:59:

      ועכשיו כרמלה תצתרך לארגן מהר ארוחת בלוגרים כדי לראות קצת נחת...צוחק

      במחשבה שניה, זה לגמרי לא מצחיק ! מזעיף את הפה

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין