עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    שמן ושמנת ב"רק בשר" – ניצחונה המאכזב של הבינוניות

    12 תגובות   יום ראשון, 3/7/11, 23:46

    ''

    הדרך לסטייק טוב מתחילה באריסטו. כשאריסטו ניסה להבין שאלות פילוסופיות שוליות כמו מהו מוסר (ולא איך עושים סטייק טוב, למשל) הוא פיתח את תיאורית המידות הטובות. במעט מדי מילים לתיאוריה כזאת גדולה, אנחנו יכולים לספר לכם שאריסטו הגדיר אדם מוסרי כאדם שמשתמש במידות הטובות שלו. ומהי מידה טובה? המידה האמצעית. לדוגמא – ערך לכסף. בנאדם ללא ערך לכסף הוא בזבזן. בנאדם עם יותר מדי ערך לכסף, הוא קמצן. בנאדם עם המידה הטובה, האמצעית – הוא נדיב.

    נחזור לסטייק שלנו. הדרך לסטייק טוב מתחילה בבחירת נתח משויש היטב, ובלי עודף שומן באמצעו. מיושן מספיק, אך לא יותר מדי. שיהיה רך אך בכל זאת לעיס. כמובן שנסיים את הסטייק המוצלח שלנו במידת צלייה אופטימלית - אמצעית. מדיום.

    אבל כל זה, לא מספיק להפוך סטייק לבלתי נשכח. היי, זה אפילו לא מספיק בכדי להפוך אותו לסטייק לטוב. הבשר צריך להיות טעים. אם נחטט בעברו, אולי זה מושפע מאופן גידולו – מה הוא אכל, באיזה מיקום גיאוגרפי. אבל זה לא מעניין אותי כשהוא כבר בצלחת. בצלחת, מעניין אותי שהוא יהיה טעים. ואם נדלג לסוף (זהירות ספוילר), זה כל ההבדל בין "מקום של בשר" ל"רק בשר".

    ''


    "רק בשר" מונה שני סניפים כבר. אנחנו בחרנו בסניף רמת החייל, שמעוצב כולו בעזרת קורות עץ. העץ נותן חמימות לא קשורה לאיזור היי טקי כמו רמת החייל, ומעט האור שנכנס גם מיסך את העובדה שהיינו שם בצהריים. בסך הכול אווירה טובה וכיפית. גם כוס היין המלאה מעט בתחתיתה, משלימה את קבלת הפנים המחבקת.

    את הבשר שאתה רוצה לאכול, אתה בוחר מויטרינה עם מגוון גדול. המחירים של כול סוגי הבשר הולכים לפי 100 גר' ויש לך גמישות בנוגע לארוחה שלך. אפשר לקחת סטייק אחד, או אפשר לנסות כמה סוגי בשר. אנטריקוט, סינטה, נתח קצבים, שיפוד אנטריקוט, צלעות טלה ושלושה סוגי נקניקיות. בטוח גם שכחנו כמה  סוגי בשר שמציעים בויטרינה של "רק בשר".

    ''


    עד כאן היו הדברים הטובים. עכשיו נפרט על שני חסרונות של שיטת ה"בחר את הבשר בעצמך" – הראשון הוא שהקצב שחותך לך את הנתחים הרצויים, עסוק בלמכור לך כמה שיותר. אנחנו מאוד מתנגדים לשיטות לוחצות שכאלה. החיסרון השני הוא שככל שאתה בוחר יותר סוגי בשר, ככה אתה מאבד בקלות את הסכום הסופי שאתה הולך לשלם. מצד אחד, גם במסעדה רגילה, בה מחירי המנות מפורטים בתפריט אין לך יותר מהערכה גסה בכמה כסף יסתכם הערב. מצד שני, ההרגשה ה"רק בשר" הייתה שנכנסת למוסך. לא משנה כמה אתה חושב שייצא לך, תמיד תאלץ להוסיף עוד כסף. וב"רק בשר" אין את הבעיה של המע"מ.

    נעבור קצת לדבר בשר. נקניקיית טלה דקה ומאכזבת מאוד, כמעט לא הורגש טעם בנקניקייה בטח שלא טעם של טלה. רק נותר לנו להסתכל בקנאה בנקניקייה השמנה והפיקנטית שהחברים שלידנו לקחו והתענגו עליה. ניסינו גם צלעות טלה שהיו מוכנות כראוי, למעט צלע אחת מעט יבשה. הצלעות היו לא רעות, אבל לא רכות בצורה מעוררת התלהבות כמו במסעדות הערביות. הן גם לא היו טעימות כמו אותן צלעות.

    כמובן שהאירוע המרכזי היה סטייק של 250 גרם, בדרגת צלייה מדיום, שהייתה מדויקת להפליא. הסטייק היה משויש בשומן כמו שצריך וללא יותר מדי שומן עודף. אפילו רך כמו שצריך. אבל.. לא היה בו טעם דומיננטי שיהפוך אותו לסטייק טוב באמת. טעם אנמי מדי משאיר תחושה כללית רפה ממסעדה שמתיימרת להתעסק רק בבשר.

    תוספת תפוחי האדמה שהוגשה בנדיבות לשולחן ורוטב הצ'ימיצ'ורי היו הכרחיים להפוך את המנה לסבירה ויותר משביעה. אבל היינו מעדיפים לשלם קצת יותר ולקבל סטייק טוב יותר ותוספת לבחירתנו. מילא אם "רק בשר" היו זולים כפי שנטען שהם. אבל במצב היום אין ל"רק בשר" מה להציע שיגרום לנו לחזור לשם שוב.
    אולי יין ללא הגבלה ב-20 שקל.


    בשתי מילים: שמנת חמוצה 9%


    לצפייה בכל התמונות באיכות גבוהה ולהמשיך לעקוב אחרינו,
    חבבו אותנו בספר הפנים!



    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 2 מתוך 5

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/7/11 10:36:
      כל רעיון של הבשר גם כדוגמת פאפגיו והאחרים הוא יותר מידי כבד כמה כבר אפשר לטחון בשר כמו שאוכלים יותר מידי שוקולד זה מאבד חשק לכן אף פעם לא אהיה במקומות של רק בשר אני מעדיף מסעדה שהבשר הוא לא חלק מרכזי בה טוב שידעתם אותי
        5/7/11 11:43:
      נראה לי שבעקבות ההצלחה משהו עלה להם לראש. הם לא מבינים שבאותה מהירות שעלו כך הם יפלו. מחינתי במליה אחת זה נשמע רע... בשתי מילים: רע מאוד... ותודה שחסכתם לי זמן וכסף.
        5/7/11 10:15:

      קחו את הטיבון 1.1 קילו. אבל אני צמחונית. אבל זה בקופון. וואלה קופון כסף

        5/7/11 09:22:
      הייתי בסניף הזה כמה פעמים, עד לפני חודשיים, לפי התיאור שלכם דברים לא טובים התפתחו שם מאז. היין ללא הגבלה עלה אז רק 15 ש"ח והאנשים מאחורי הוויטרינות לא ניסו למכור מעבר למה שביקשנו. ואכן יש להם כבר סניף שלישי בחיפה. בצהריים אפשר לאכול שם בזול באמת, 50% הנחה.
        5/7/11 07:03:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-07-04 16:20:19

      אני חושב שיש כבר יותר משני סניפים. אחד אפילו, לדעתי בחיפה. על כל פנים, לא יצא לי לבקר ברשת. הסיפורים והביקורות לא עשו לי חשק גדול. אשמח לשמוע פירוט למחירים ובמיוחד האם הייתה הנחה, כפי שנהוג היה במסעדה. לזכרוני בפתיחה ההנחה עמדה על 50% ולאחר תקופת ההרצה, 50% בצהריים ו-35% בערב

       

      אתה צודק לגבי הסניף בחיפה.

      אנחנו לא זכינו להנחה משמעותית כמו שתיארת, אבל בכל מקרה הגענו למקום עם קופון.

      בטח קופון... צוחק

        5/7/11 07:02:

      צטט: הילה פלד שאול 2011-07-04 09:46:01

      אחלה ביקורת. האמת ש"רק בשר" סניף סלמה היתה מסעדת הבית שלנו, אבל משהו לא טוב קורה שם. הבשר כבר לא הכי מוצלח, דרגות העשייה לא קשורות להזמנה והשירות מתפזר מדי. חבל כי יש אחלה פוטנציאל

       

      תודה :-)

      מקום שמוכר בשר טוב במחיר נמוך זה פוטנציאל עצום, אבל פה אנחנו מדברים על בשר בינוני עם מחיר בינוני...

        4/7/11 23:39:
      לא יכולתי להסכים יותר .. התחיל טוב ומאז מתדרדר ..
        4/7/11 20:12:
      תודה לכם, אשמח לפסוח.
        4/7/11 18:58:
      הייתי פעם ראשונה היה סביר, בפעם השניה היה ממש מאכזב ויותר לא חזרתי.
        4/7/11 16:20:
      אני חושב שיש כבר יותר משני סניפים. אחד אפילו, לדעתי בחיפה. על כל פנים, לא יצא לי לבקר ברשת. הסיפורים והביקורות לא עשו לי חשק גדול. אשמח לשמוע פירוט למחירים ובמיוחד האם הייתה הנחה, כפי שנהוג היה במסעדה. לזכרוני בפתיחה ההנחה עמדה על 50% ולאחר תקופת ההרצה, 50% בצהריים ו-35% בערב
      אוי, אכזבה.
        4/7/11 09:46:
      אחלה ביקורת. האמת ש"רק בשר" סניף סלמה היתה מסעדת הבית שלנו, אבל משהו לא טוב קורה שם. הבשר כבר לא הכי מוצלח, דרגות העשייה לא קשורות להזמנה והשירות מתפזר מדי. חבל כי יש אחלה פוטנציאל

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין