עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    אדורה

    18 תגובות   יום רביעי, 8/6/11, 20:34

    ''

    מסעדת אדורה השוכנת בתל אביב ברח' בן יהודה 226, היא מסעדת שף במחיר שפוי.

    השף הוא אבי ביטון. אבי ביטון פתח אותה בגיל  23 בשנת 2006  מה שמעיד על בחור צעיר ומוכשר. את הכשרתו הוא רכש לצידו של השף רפי כהן ב"רפאל" ולאחר מכן ב"יועזר בר יין" וגם אצל ניר צוק כסו שף שלו. בהחלט רזומה מכובד.

    מה לא אמרו עליה? שכל מי שמבקר בה נשבה בקסמיה, שבמונחי value for money היא כנראה בין המסעדות השוות בתל אביב, שיש בה מנות שיגרמו לכם ללקק לא רק את האצבעות אלא גם את הצלחת ושהשף שם יצר קונספט מנצח של מטבח צרפתי עם נגיעות ים תיכוניות, בצורה מקורית ומבריקה.

     ''

    התפריט באדורה אינו גדול, אולם המחירים מאוד סבירים. המיקום שלה אינו במקום שיא אולם הוא נמצא בקרבה לבתי מלון ותיירים מגיעים כמו אורחים ישראלים שרוצים לטעום מהאוכל של אבי שניתן להגדירו ביסטרו צרפתי ים תיכוני.

    אז החנינו בחניון מציצים שהוא החניון הקרוב ביותר והתיישבנו בקומה התחתונה מול הבר.

    ''

    מיכל הזמינה קוקטיל " fresh שהיה בצבע מדהים ומיד בקשה תוספת אלכוהול 34 ₪ . ואני כנהג אחראי  הסתפקתי באשכוליות אדומות 12 ₪ .

     ''

    לחם שאור שהוא לחם הבית בליווי שום קונפי, מטבל עדבניות מיובשות וחמאה צהובה היה לחם מעולה עד למנות שהגיעו די מהר 15 ₪ .

     ''

    ''

    למסעדה יש רחבה על המדרכה, אנחנו בחרנו לשבת באיזור הפנימי הנעים. ויש גם קומה עליונה נחמדה.

     ''

    למנות ראשונות הזמנו:

    בקלוואה כבד אווז ממנות הספישל, מנה חלומית לפתיחה, מעטפת הפילו הפריכה העוטפת את הכבד העשוי במדויק מונחת על מצע מתקתק של דבש ופיסטוקים. מעןולה. 46 ₪ .

     ''

    המנה השנייה הייתה שרימפס בפפריקה מרוקאית, שרימפס עשוי על הפלנצ'ה בשמן זית ופפריקה מרוקאית, מוגש עם קרם פרש ו"רסק" עגבניות טריות. מנה מודגשת בטעם המייחד את אבי ביטון, פשוט אספנו קרם פרש על לחם השאור ובלענו עם השרימפ .טעים, טעים, טעים. 39 ₪

    '' 

    לעיקרית:

    פילה בקר ברוטב פטריות כמהין וקראנצ' קשיו, מדליוני פילה בקר ברוטב פטריות כמהין ודמי גלס מוגשים בליווי פירה קטיפתי וירקות אביביים בחמאה. שיפוד עליו נעוצים כמה מדליוני פילה עם רוטב כל כך עשיר וטעים שהפירה מתחרה רציני..79 ₪ מחיר סביר וכדאי.

     ''

     ''

    מאוד קשה לבחור מנות בתפריט המצומצם, הייתי הולך על מנת שרימפס וקוקי סאן ז'אק בקרם פורצ'יני, אולם כבר אכלנו שרימפס. אז החלטנו ללכת על דג ואת הקוקי והשרימפס לשמור לפעם הבאה..

     ''

    פילה דג ברמונדי: פילה דג ברמונדי עשוי על הפלנצ'ה עם שום ועשבי תיבול בקרם עדין של חציל, מוגש על פירה של ירקות כתומים. זו פעם ראשונה שאני אוכל את הדג הזה והוא היה ממש מעולה. עסיסי משתלב נהדר עם קרם החציל והבטטה. ציון מעולה, 78 ₪

    '' 

    הקינוח הוגש לנו ע"ח הבית לקראת יום ההולדת של מיכל: ורדים, שוקולד, קראנץ' אגוזים קציפה עדינה בניחוח ורדים מעליה קראנץ' אגוזים מסוכרים, בליווי בייבי טראפל של שוקולד מריר. ( 36 ₪ ) חלום מתוק בניחוח זר ורדים. יומולדת שמח מיכל.

     ''

    324 ₪ לפני טיפ

    אדורה מציעה חווית בילוי מעודנת, מדוייקת אך ברוח צעירה, תוך הקפדה גם על הפרטים הקטנים

    נגיע שוב

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 5 מתוך 5

      תגובות (18)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/6/11 15:10:

      הייתי שם לפני שנים.
      אולי באמת הגיע הזמן לחזור...
      מזל טוב למיכל.

        19/6/11 08:41:

      הבעיה היחידה שלא שאלו את האווז אם הוא תורם את הכבד שלו 

        19/6/11 00:34:
      מכירה אותה! מסעדה מצויינת
        12/6/11 19:34:

      בקרוב נגיע לארוחת המוצ"ש הידועה...

        12/6/11 18:10:
      ששת, עשית לי כזה תאבון!!! כל המנות נראו מדהים.
      הכבד אווז נראה סוף.
        10/6/11 14:24:

      האמת שמאחורי הלוגו אין כלום

      פעם כשהדמרקר היה רציני הקימו מועדון של מבקרי מסעדות ( וזה בלי שום תגמול)

      וזהו כבר שנה שאין פעילות ואולי יותר משנה

        10/6/11 12:34:

      מקום מעולה! היינו שם בן זוגי ואנוכי בקיץ שעבר, הנה הרשמים שלי:

      http://cafe.themarker.com/post/1768342/

      מסתבר שגם אני אכלתי את פילה הבקר ברוטב הכמהין. :-)

      גם אנו נשוב לשם ותודה לך על התזכורת הנהדרת.

        10/6/11 09:10:
      תגיד, איך מצטרפים למועדון מבקרי המסעדות והאם זה משתלם? תודה :) (נב לגבי הביקורת עצמה לא אגיב כרגע כי זה נשמע מאוד.. בשרי)
        9/6/11 10:25:
      נראה טוב. נהננו לקרוא!
        9/6/11 10:10:
      מסעדה באמת מעולה
        9/6/11 08:19:

      באמת? חבל מאד. לא ראיתי על כך שום אזכור בשום מקום. מוזר

      לשומרי הכשרות אין הרבה אופציות למסעדה שמכבדת את הסועד ומעניקה אלטרנטיבה קולינארית אמיתית

       

        8/6/11 23:18:
      מה אפשר להגיד על ארוחה כזו? עשית חשק....
        8/6/11 23:17:
      הבטחתי ואני מקיים מחכה לפנייה ממנו
        8/6/11 23:07:

      צטט: *יואל* 2011-06-08 22:56:09

      מה באמת נסגרה המסעדה בעזריאלי למה מה קרה חשבתי שזאת תהיה מסעדה מוצלחת גם אני מוזמן בקרוב להתרשמות באדורה אז כבר יודע מה מחכה לי שמה... תודה על הביקורת

       

      פשיטת רגל!!!

      אגב הבטחת לי פגישה עם אבי ביטון לא?

        8/6/11 22:56:
      מה באמת נסגרה המסעדה בעזריאלי למה מה קרה חשבתי שזאת תהיה מסעדה מוצלחת גם אני מוזמן בקרוב להתרשמות באדורה אז כבר יודע מה מחכה לי שמה... תודה על הביקורת
        8/6/11 21:03:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-06-08 21:01:23

      נשמע טוב. שמעתי כבר כמה פעמים על הבקלאווה כבד אווז. יצא לי לאכול בארוחה מוזמנת במסעדה הכשרה שלו בעזריאלי. היה בסדר אבל לא יצאתי עם וואו. מזל טוב למיכל!

       

      המסעדה בעזריאלי נסגרה אז הלכנו לכאן..

        8/6/11 21:01:
      נשמע טוב. שמעתי כבר כמה פעמים על הבקלאווה כבד אווז. יצא לי לאכול בארוחה מוזמנת במסעדה הכשרה שלו בעזריאלי. היה בסדר אבל לא יצאתי עם וואו. מזל טוב למיכל!

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין