עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לברטוריו די פסטה – איך אומרים ארומה באיטלקית?

    5 תגובות   יום חמישי, 26/5/11, 00:02

    ''

     

    פוסט זה מוקדש לכל הסטודנטים והסטודנטים לשעבר שבינינו. (ואם אתם לא פה ולא שם.. אז תדעו שלא הפסדתם הרבה)

    תמיד אחרי כל החגיגות והחגים, אפשר כבר להרגיש את תקופת הבחינות אורבת אי שם בהמשך. במהלך תקופת הבחינות, כשיש לך ימים מדודים ללמידה ואין לך את האוכל של אמא, האוכל הוא בעיה. להזמין אוכל? לבשל בעצמי? לצאת לאכול בחוץ?

    פתרון טוב שמצאתי היה לברטוריו די פסטה (laboratorio di pasta), ה-"פאסט פוד" של הפסטה. אתה ניגש לדלפק, בוחר את סוג הפסטה המועדף עלייך ואת הרוטב שילווה אותה. את התוצאה תקבל על מגש פלסטיק אל-לה מקדונלד'ס. בתקופת בחינות הייתי מסתפק ב-Take Away. מחיר זול ושעות פעילות גמישות (פתוח גם בשבת), הפכו את המקום למזללת הלימודים שלי. אבל האם המקום מספיק טוב בכדי להעמיד את התוצרת שלו בגאווה מול המתחרים ברחוב החשמונאים, לארוחת ערב זוגית? לקחתי את שמנת לבדוק.

     

    ''


    העיצוב של לברטוריו די פסטה לא אחיד – מצד אחד כל המטבח עשוי מנירוסטה, מה שמשרה אווירה מאוד היי-טקית (או אווירה של בית מרקחת אם נבחר להיות דכאוניים יותר) ומאוד נקייה. בשביל לשבור את הניכור מפוזרים במקום עציצי תבלין קטנים וירקות, מה שהופך את ההרגשה למעט נינוחה יותר. שלטים גדולים מעל לדלפק מציגים את מבחר הפסטות והרטבים. אני הזמנתי את המנה הקבועה שלי, ניוקי ברוטב רוזה (שמנת ועגבניות). שמנת בחרה רביולי גבינות ממגוון הפסטות הממולאות (והמעט יקרות יותר) והצמידה לו רוטב פסטו.

    יתרון ניכר ב"לברטוריו" שאת הפסטה הם מבשלים במקום מיד לאחר ההזמנה, ולא מדובר בפסטה שבושלה בבוקר ומתעייפת בויטרינה שמולך. כל תהליך הבישול של הפסטה לא אורך יותר מ-5 דקות ועוד לפני שא' ואני הספקנו לגלגל שיחה משמעותית, כבר הבאתי לשולחן מגש עמוס בשני כלי פלסטיק עם הפסטות שבחרנו ועוד סלט קטן, קפרזה.

    הניוקי שהזמנתי לא אכזב. הוא לא היה צמיגי ודביק מדי והצליח לספוג היטב את הרוטב, שעם מעט גבינת פרמז'ן וצ'ילי גרוס מצליח להתרומם מעבר לסביר. מנת הניוקי טעימה. אבל בואו גם לא נשלה את עצמנו, היא לא מצליחה להתרומם מעבר לאותו "טעים". אין כאן משהו מפתיע, אין פה ביצוע מדהים. יש כאן מנה טעימה, אבל לא מעבר.

    המנה ששמנת הזמינה הייתה מאכזבת יותר. רוטב הפסטו מתחיל לשעמם כבר באמצע המנה, אפילו שמדובר במנות יחסית קטנות. גם הגבינות בתוך הרביולי איבדו את טעמן ומרקמם לים של אנמיות. אם בנוסף לכל גם נתחשב בעלות הגבוהה יותר של הפסטות הממולאות, המנה עוד יותר נופלת מהציפיות.
    שמנת דווקא חלקה על דעתי ולא קטלה את המנה שלה. מצד שני, היא גם לא התלהבה ממנה.

     

    ''


    דווקא הסלט הפתיע ברעננות של הירקות שבו. את הסלט לא חותכים במקום, אלא הם מחכים שיבחרו אותם בתוך כלי פלסטיק קטנים, במקרר ליד הדלפק. למרות זאת העגבנייה לא הפכה לסמרטוט, כדורי המוצרלה הקטנים לא נרטבו ומעט העלים הפזורים הוסיפו עניין ופריכות לסלט הקפרזה. רק רוטב הפסטו של הסלט (לא אותו רוטב פסטו כמו של הפסטה) לא שמר על אותה רמה גבוהה.

    אני אחזור ל-לברטוריו די פסטה, אבל רק בזמן לימודים. הזמינות שלהם, המחירים הנמוכים ואוכל לא רע ימשכו אותי לשם בשבתות שאני אלמד באזור. אבל אם אני רוצה לצאת לארוחת ערב, שתשביע לא רק את הבטן, זה לא המקום.
    "אז מה את אומרת, אם היו פותחים את רשת "ארומה" באיטליה, היא הייתה נראית כמו ה-לברטוריו די פסטה?" הרהרתי עם שמנת.
    "לא", היא הייתה נחרצת, "אם באיטליה היו רואים איך אנסנו את האוכל שלהם לפאסט פוד, הם היו מביאים לנו שתי סטירות".

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 10%

    חבבו אותנו בספר הפנים! אתם לא תאמינו איזה סקר המבורגרים מחכה לכם שם...

     

    *הפוסט נכתב במקור עבור עיתון הסטודנטים של אוניברסיטת ת"א

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/5/11 08:00:

      צטט: wuthering 2011-05-28 11:17:23

      לא חשבת שהמנה קטנה מדי? אני סברתי שהיה עדיף אם היו מציעים גדלים שונים לבחירה

       

      כארוחת ערב המנות השביעו אותנו.

      אבל בפעמים הראשונות שאכלתי במקום ארוחות צהריים, באמת עוד נשארתי מעט רעב. עכשיו זה כבר לא קורה.

      כנראה התרגלתי... צוחק

        28/5/11 11:17:
      לא חשבת שהמנה קטנה מדי? אני סברתי שהיה עדיף אם היו מציעים גדלים שונים לבחירה
        27/5/11 23:24:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-05-27 09:14:12

      מי שמזמין רוטב פסטו - שלא יתפלא שמשעמם לו. אף פעם לא הצלחתי להתחבר לרוטב מעבר למרוח אותו כמחזק טעם בכריך. אבל כרוטב מוביל? הוא לא סוחב מנת פסטה. לא ניסיתי אותם, אבל אמרו שדווקא הפסות הממולאות טובות יותר.

       

      פסטו אצלנו מגיע בתקופות. או שאתה נכנס לקטע שלו או לא...

      בכל מקרה, כבר יצא לנו להכין פסטה כם רוטב פסטו בייתי שהיה מעולה.

      הפסטות הממולאות זה כבר עניין של טעם אישי, בכל מקרה מבחינת ה-value for money, הרבה יותר שקה להם להצדיק את המחיר.

      סופ"ש מהנה!

      צוחק

        27/5/11 09:14:
      מי שמזמין רוטב פסטו - שלא יתפלא שמשעמם לו. אף פעם לא הצלחתי להתחבר לרוטב מעבר למרוח אותו כמחזק טעם בכריך. אבל כרוטב מוביל? הוא לא סוחב מנת פסטה. לא ניסיתי אותם, אבל אמרו שדווקא הפסות הממולאות טובות יותר.
      ככל שיש יותר בחירה חופשית בהרכבת המנה ככה רוב הסיכויים שאני אעדיף את המנה של השכן...

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין