עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    "גוסטו" - שדרות חן 59 תל אביב

    5 תגובות   יום ראשון, 17/4/11, 15:09

    ''

    ''

    "פיצה גורמה" . נשמע בהתחלה כמו אוקסימורון. מה כבר יכול להיות גורמה בפיצה?

    מסתבר שאפשר.

    הרבה מים זרמו בירקון מאז שפיצריות מקומיות שפכו קצת גבינה על בצק לא ברור. השפית מאיה לביא, שבעבר שימשה 7 שנים במסעדת "קיוטו" אירחה את הבלוגרים למיטב מהמנות שלה במסעדת "גוסטו" התל אביבית.

    ההתחלה כבר היתה אופטימית מאד בעקבות המיקום המעולה, ושולחן הבלוגרים שנפתח בחוץ, באוויר הלילה הנעים, עם כל הנוף האורבני והתוסס של שדרות חן פינת פרישמן. תחילת הערב החלה באלכוהול, והמבחר שאני טעמתי נע בין וודקה אשכוליות בדיוק במידה הנכונה (תוך אפשרות בחירה ממבחר סוגי וודקה ומבחר דרכי הגשה) ועד קאווה עם תות עץ.

    ''

    למנות פתיחה קיבלנו ברזאולה- בשר מיובש ומתובל בשמן זית, גרעיני עגבניות, מוגש עם צ'ילי ועגבניות טייגר  על טוסטונים. (38 שקלים בתפריט) - בתמונה למעלה, אינבולטיני – רולים של חציל ממולא בגבינת צאן אפויים בתנור עם רוטב עגבניות, בזיליקום ופרמזן מגורר (38 שקלים בתפריט, מנה נדיבה וטעימה להפליא, כשאת שארית הרוטב ניקינו היטב עם לחם בית מעולה ב20 שקלים שהגיע עם פסטו, ממרח טפנד וממרח עגבניות מיובשות).

    מנה נוספת שהוגשה היתה סלט קפרזה – פרוסות מוצרלה באפלו טריות, פרוסות עגבניה, עגבניות קונפי, זיתי טאסוס, בזיליקום, שמן זית, פסטו ובלסמי מצומצם (40 שקלים בתפריט). מנה נחמדה אבל היו מרשימות יותר.

    אגב, כל המנות המופיעות בתמונות הן המנות בגודל האישי והן מרשימות בגודלן ונדיבותן.

    מנה מומלצת נוספת שקיבלנו היתה  "סלט גוסטו" (48 שקלים בתפריט) שהכילה אנדיב, תרד, בצל סגול, רוקט, נבטי חמניה, פרוסות תפוח, גבינת עיזים מטוגנת בציפוי פנקו, ברוטב חרדל ודבש, מעוטר באגוזי פקן מסוכרים. התוצאה של כל זה היתה מתיקות חמצמצה, קרנצ'יות , חם וקר ביחד, מעדן.

    ''

    (בתמונה למעלה- אינבולטיני)

    מנה נוספת שמאד אהבתי, בעיקר את צורת ההגשה האסטטית היתה "בלרינה אווז" – פסטה טריה עם פרוסות אווז, אפונה ,בצל סגול, פטריות שמפיניון, שמנת וחלמון ביצה (56 שקלים בתפריט ושווה כל גרוש).

    ''

    (בתמונה למעלה, בלרינה אווז עם חלמון)

    הפיצות היו הבאות בתור וקיבלנו שלושה סוגים – פיצה עם טונה ואספרגוס, פיצה עם בייקון (המכונה "פנצטה פטריות" ופיצה צמחונית עם בצל מקורמל ובווארין בלו. מחירי הפיצות בתפריט (ויש הרבה סוגים) נעים בין 54 שקלים לפיצה אישית (הגודל שבתמונה, בהחלט משביע) ו76 שקלים לפיצה זוגית. במשלוחים יש כמובן פיצות גדולות יותר. את הטונה פחות אהבתי, אולי בגלל הדומיננטיות של הטונה על הפיצה, זו עם הבייקון היתה טעימה, והפיבוריטית של הבלוגרים היתה דווקא הצמחונית שיצאה המנצחת מהעסק. יש לציין שבכל הפיצות, הבצק (שכמובן מוכן במקום כמו גם הרביולי והרבה מסוגי הפסטה המוגשים) היה עשוי מצוין, דק במידה, אפוי במידה, וניכר שיד אוהבת ומקפידה טיפלה בו.

    ''

    (בתמונה למעלה- פיצה צמחונית עם בצל מקורמל ובווארין בלו).

    עוד מטעמים מהמטבח האיטלקי שזרמו לשולחננו היו רביולי ריקוטה עם תערובת אגוזים , עגבניות מיובשות  ברוטב שמנת ושני סוגי פטריות. טעם האגוזים היה הדומיננטי ואני מאד אהבתי. (המחיר בתפריט 58 שקלים). לסיום טעמנו גם לזניה בשרית (49 שקלים בתפריט), בטעמים מדוייקים וכמו שאר המנות, נדיבה ומשביעה מאד.

    ''

    (בתמונה למעלה- לזניה בשרית ובתמונה למטה הטירמיסו).

    ''

    אחרי שתיה חמה במגוון רחב הגיעו לשולחננו הקינוחים – טירמיסו (32 שקלים) שהיה מבחינתי המוצלח ביותר מבין מנות הקינוח, עשוי בעדינות ולא מתוק מדי, שטרוייזל תפוחים ובננות – הגיע חם והיה טיפה פחות מדי מתוק והרגיש לי כמו מילוי של שטרודל בלי העטיפה. כדור הגלידה שצורף אליו הוסיף מתיקות ועשה שילוב יפה של חם וקר (36 שקלים בתפריט), אצבעות שוקולד חלב ומריר על מצע פרורי בצק חמאה, פקנים מסוכרים ורוטב טופי – אוקי, אני אוהבת שוקולד ואוהבת מתוק, אבל היה לי מתוק מדי. למי שאוהב, זה עונג אמיתי (38 שקלים), וב38 שקלים נוספים ניתן לקבל גם עוגת גבינה  על מצע שטרוייזל עם ציפוי שוקולד לבן, רוטב טופי ומלווה בקונפי אגסים. גם מנה זו היתה מתוקה לי מאד, ועם כל הטופי, שוקולד ושטרוייזל היה קשה להבחין בטעם הגבינה.

    הקינוחים מתחלפים ולכן לא מופיעים בתפריט וצריך להתייעץ עם המלצרים.

    (בתמונה למטה עוגת הגבינה)

    ''

    לסיכום, הפיבוריטים שלי היו הפיצות והלזניה, את הקינוחים אהבתי פחות, היה לי מאד מאד מתוק. המלצה שלי, לתפוס שולחן בחוץ, איזה כוס משקה כמו שצריך, פיצה אמיתית ומדוייקת בהכנתה, תצפית על כל תל אביב שפרושה מסביב, ומה הבן אדם צריך יותר?

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      תודה לכל המגיבים, זה אכן מותק של מקום, ואפשר למצוא שם פיצות ברמה.
        19/4/11 14:53:

      יאמי יאמייייייייייייייייי.

      לייק  !!!!!!

       

      ''

        19/4/11 13:03:
      וואו- מסעדה כלבבי. וגם בת"א. חייבת ללכת...
        17/4/11 16:17:
      נשמע טוב כמו תמיד.
        17/4/11 15:51:
      יאמי