עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    שפצלה – בר ביסטרו – הוד השרון

    ביקורת על שפצלה – בר ביסטרו – הוד השרון

    שפצלה – בר ביסטרו – הוד השרון

    8

    מסעדות ואוכל  

    9 תגובות   יום שני, 4/4/11, 14:42

    ''

    חבורת בלוגרים בדרכה להוד השרון בהזמנת בר ביסטרו "שפצלה" , לטעום את התפריט ולהכיר את המקום. המקום עצמו מאד מזמין, עם שני ברים – אחד פנימי שעיקר פעילותו לספק משקאות לסועדים, ואחד חיצוני שמשמש לאירוח שתיה ופעיל יותר בשעות מאוחרות יותר. הערה חשובה וחיובית – אסור לעשן בכל רחבי המסעדה, גם על הבר. עובדה שאינה מובנת מאליה בהרבה מקומות.

    ''

    לפתיחה בחרנו במשקאות אלכוהוליים לפי רצוננו, בעיקר קוקטילים.(מחיר ממוצע כ36 שקלים בתפריט המשקאות ). אני בחרתי בוודקה אשכוליות שהגיעה בשילוב של כוס וקנקן לערבוב עצמי. תוך כדי שתיה הכרנו את שף הבית ניר שלמה שהסביר לנו מעט את הרקע של המסעדה ואת סגנון העבודה שלו (ומזל טוב על התינוקת החדשה ניר!!).

    ''

    מנות הפתיחה החלו לזרום לשולחן וכללו בין היתר – פטה כבד עם ריבת הבית וטוסטונים (36 שקלים בתפריט), טעים מאד, הבלוגרים ביקשו (וקיבלו) תוספת, (מצולם בתמונה למעלה)  סיגר שרימפס בגספצ'ו עגבניות (36 שקלים בתפריט) – מאד טעים, (הערה – פירות הים היו לא עקביים  - במנה הזו השרימפס היה מצוין, אולי בגלל שהיה טחון בתערובת המילוי של הסיגר, אבל בפסטה פירות הים היו כמעט בלתי אכילים מרוב צמיגות).

    ''

    מנות פתיחה נוספות שקיבלנו היו מתפריט הטאפאס וכללו דלעת גמדית במילוי גבינה מתובלת (29 שקלים לקערית קטנה), פלפל פיקנטי ממולא פטה (אותו מחיר, הרבה יותר טעים ולא נורא חריף), בייבי סרדין ספרדי (לא רע, גם הוא ב29 שקלים למנה), ובאותו מחיר גם "גלילת בריאולה במילוי גבינה כחולה" שהתגלתה ככמה פרוסות בשר מיובש שטעמו הדומיננטי כמעט והעלים את טעם הגבינה שהיתה בתוכו, מנה פחות משתלמת. (בתמונה למעלה)

    ''

    בתמונה למעלה - שפצלה.

    חשוב- תפריט הטאפאס מוגש החל מהשעה עשר בערב.

     

    מכאן לעיקריות  שהחלו לזרום לשולחן וכללו – קבב טלה עם צנוברים, פטרוזיליה ובצל – 58 שקלים בתפריט, מנה מצוינת, שהגיעה עם סלט קטן וגם עם לחם הבית, גם הוא מצוין. אני לא יודעת אם בהזמנה רגילה המנה מגיעה עם לחם. כמו כן הגיע פטוציני פירות ים ברוטב יין לבן, חמאה, שום, עגבניות ופטרוזיליה. כמו שציינתי קודם, פירות הים, במיוחד הקלמרי, היו צמיגיים והרוטב היה קצת אנמי, תוספת תיבול היתה מחמיאה לו. פסטה נוספת שהגיעה לשולחן היתה ניוקי תפוחי אדמה מוקפץ בחמאת כמהין , ערמונים, אספרגוס ופרמז'ן שהיה חביב (79 שקלים), "שפצלה בקולי עגבניות , קוביות חציל, פטה ובזיליקום" (58 שקלים) שהדעות עליו היו חלוקות, רוב הבלוגרים לא מצאו מה מיוחד במנה הזו שעל שמה קרויה המסעדה, אני דווקא אהבתי, אולי בגלל שזה הזכיר לי ממליגה או פולנטה ואני מתה על המנות האלה. המנות הוגשו לשולחן יחד עם תפוחי אדמה אפויים ברוזמרין וקערית צ'יפס עשוי היטב.

    מנת דג היום היתה מנת בורי, (78 שקלים בתפריט) שהיתה בסדר גמור, רכה ונימוחה.

    ''

    (בתמונה למעלה- קבב טלה, בתמונה למטה פסטה עם פירות ים)

    ''

    המנה האחרונה שהגיעה היתה המנצחת מבחינתי – אנטריקוט ברוטב יין אדום וציר בקר, שהוגש עם רוטב פירות יער, והיה מושלם, גם מבחינת העשייה (למרות שלא שאלו אותנו איזה דרגה נעדיף) וגם מבחינת השילוב עם הרוטב (מחיר בתפריט 92 שקלים).(בתמונה למטה)

    ''

    כששאלתי למה הקינוחים לא מופיעים בתפריט, לא באתר האינטרט ולא בתפריט המסעדה עצמו, נעניתי בכך שתפריט הקינוחים עדיין בהרצה, משתנה כל הזמן וגם המחירים, שבדרך כלל נעים בין 34 ל39 שקלים למנה, תלויים גם במבצעים שונים שמוזילים אותם.

    כובדנו בארבעה סוגי קינוחים.

    הראשון היה עוגת גבינה על בסיס שוקולד, שהיתה גם הטובה מבין ארבעת הקינוחים לטעמי. שכבה נאה של גבינה, מצע שוקולדי ומידה טובה של מתיקות. יש לציין שאחת מבין הפרוסות שקיבלנו לטעימה הגיעה לשולחן קפואה, מה שהפך אותה לעוגת גלידה.

    המנה השניה היתה קרם ברולה שאיכזב אותי מכיוון שציפוי הסוכר היה קטן יחסית, מה שלא סידר לי יחס טוב בין ה"זכוכיתיות" שאמורה להיות למנה, והקרם עצמו, שגם לווה בטעם דומיננטי של ביצים.

    המנה השלישית היתה שלושה כדורי סורבה – קוקוס (טעים מאד לחובבי קוקוס), מלון (קצת חמצמץ עבורי) ופירות יער (בסדר), ולזכות המנה יאמר שאי אפשר היה להרגיש שמדובר בסורבה ולא בגלידה.

    כולנו חיכינו בכליון עיניים לקינוח החביב עלינו ביותר, סופלה השוקולד, שמהווה הרבה פעמים מבחן ליכולת הקינוחים של מסעדה. הסופלה הגיע בהגשה מרשימה, מהביל ולידו כדור גלידה ואנו נעצנו כפית, מצפים למפל שוקולד שאמור לזרום מתוך הסופלה החוצה במתיקות סקסית. זה לא קרה. החלק הפנימי של הסופלה היה אפוי לחלוטין ולמעשה זו היתה "עוגת שוקולד חמה". אמנם טעימה מאד אבל סופלה זה לא.

    ''

    בתמונה למעלה - עוגת גבינה, בתמונה למטה- סופלה שוקולד.

    ''

    לסיכום, המקום חמים (לעיתים יותר מדי, לא הרגשנו את המזגן והיה די חם בפנים), השירות מצוין, הצוות ידידותי, המחירים סבירים, והמבחר (בעיקר של המשקאות האלכוהוליים) רב ומגוון. המנות המומלצות שלי הן הכבד (במנות הפתיחה) והאנטריקוט (בעיקריות). דרוש שיפור בפירות הים ובקינוחים. החניה והגישה נוחה, וכאמור אכיפת חוק איסור העישון מאפשרת בילוי ערב נעים ורגוע.

    ''

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (9)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS

      צטט: לוחש לסירים 2011-04-06 00:18:15

      ביקורת מעולה ותודה לך על המידע...... מכל מה שקראתי עשית חשק לאנטריקוט.....

       

      האנטריקוט היה ללא ספק ה"היילייט" של הארוחה. מעולה.

        6/4/11 00:18:
      ביקורת מעולה ותודה לך על המידע...... מכל מה שקראתי עשית חשק לאנטריקוט.....
        5/4/11 06:31:
      מעולה כתבת קצר וקולע אהבתי
        5/4/11 06:28:
      מעולה כתבת קצר וקולע אהבתי
      אהבתי את הביקורת :) *
        4/4/11 17:40:
      תודה על ביקורת מאד נקייה, עניינית וקולעת למטרה. כשקראתי הרגשתי ממש כאילו ישבתי איתך סביב השולחן. שיחקת אותה!
        4/4/11 15:58:
      כתוב יפה

      צטט: ליריתוש 2011-04-04 15:31:59

      תודה לך על הביקורת הזו! הוזמנתי לערב הזה אך לא יכולתי להגיע עקב מחלה, כך שהייתי סקרנית לדעת ולהכיר. יכולתי להרגיש את רוחם של הדברים גם שלא הייתי שם. חג שמח!

       

      מקווה שעכשיו את מרגישה טוב!!

        4/4/11 15:31:
      תודה לך על הביקורת הזו! הוזמנתי לערב הזה אך לא יכולתי להגיע עקב מחלה, כך שהייתי סקרנית לדעת ולהכיר. יכולתי להרגיש את רוחם של הדברים גם שלא הייתי שם. חג שמח!