עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי אוכל זה טעים

    עסקית סוף שבוע במסעדת רפאל – אכזבה של שבת

    3 תגובות   יום שבת, 26/3/11, 13:57

    נתחיל דווקא מהסוף – התאכזבנו. התאכזבנו מאוד.

    אבל נהוג להתחיל מההתחלה, אז...

    כבר הרבה זמן שאנחנו מתכננים לנסות את מסעדת רפאל, וכך, כששמענו על עסקית השבת שלהם, אשר מציעה בעלות של 115 ₪ עסקית אשר כוללת מגוון מנות ראשונות למרכז שולחן, כולל הפוקצ'ה המיתולגית, ומנת עיקרית, החלטנו שהגיע הזמן.

    הגענו למסעדה בשעת צהריים, מוכנים ומזומנים לחוויה קולינרית שתצדיק את שם שיצא למסעדה.

    ראשונה הגיעה סלסילת לחמים –  פרוסות לחם חלב ולחם דגנים בליווי חמאה צהובה בטמפרטורת מריחה מוצלחת. הלחמים היום טעימים וטריים, ופתחו לנו את התיאבון.

    המנות הראשונות הגיעו ופוזרו על השולחן, מהביס הראשון הבנו שהטבח כנראה מאוהב קשות, מה שהתבטא במליחות איומה של רוב המנות:

    סלט תפוחי אדמה ראטה וביצים חצי קשות בווינגרט אנשובי – מנה נחמדה אם כי טובעת בשמן

    חציל בלאדי שרוף באש עם טחינה ויוגורט, צנוניות, שמן זית וזרעי עגבנייה – מנה נחמדה מאוד, החציל נעשה טוב, והשילוב עם היוגורט היה נחמד.

    פרחי כרובית מצופים בפנקו ומטוגנים, עם איולי שום – אנחנו אוהבים כרובית, באמת שכן, אבל הכרובית הזה הייתה כמעט ולא מבושלת, ומלוחה בצורה מחליאה. השארנו בצלחת.

    חומוס בולגרי עם טחינה חריפה, מיץ לימון ושמן זית – נחמד, משהו בתיבול היה מוזר.

    סלט חם של שעועית בובס עם עגבניות, בצל לבן, מיץ לימון ופטרוזיליה – בעיקר מלוח, לא הרבה יותר מזה.

    סיגרים מרוקאים תוצרת הבית - ממולאים בחלקי פנים של עגל חלב, עם טחינה "אל ארז" – מנה שהייתה יכולה להיות, שוב, אם המליחות לא הייתה כה דומיננטית.

    סלט יווני עם עגבניות שמש צבעוניות, בצל סגול, אורגנו יבש וגבינת "המאירי" – היה בעצם סלט עגבניות עם קוביית גבינה. היה נחמד וטרי.

    הרינג רך ומומלח עם קרם פרש, בצל ירוק וסגול – מנה פשוטה עם טוויסט.

    סלט אנדיב בווינגרט שמן חרדל – סלט טרי וירוק. היה נחמד.

     

    לא נפלנו מהראשונות, השארנו צלחות כמעט מלאות וחיכינו לעיקריות. אחח... היינו צריכים לאכול יותר מהלחם.

    לעיקריות בחרנו קלמרי סגול מהים התיכון על הפלנצ'ה, עם בשר חצילים וסלט מאשוויה של פלפלים ועגבניות, שהיו מצופים בתערובת תבלינים אגרסיבית, שלא הצליחה לחפות על טעם מימי משתלט של הקלמרי, שהיו עשויים מדי ולא טעימים. הבעל, חובב פירות ים מושבע, הצליח להתגבר על חצי מנה בקושי לפני שוויתר.

    אני הלכתי על מנת ה קוסקוס כתף טלה המפורסמת, עם ירקות מובחרים, גרגירי חומוס, כרוב שחור ותבלינים מה"מגרב", וחבל שעשיתי זאת. זה היה פשוט לא טעים. ההגשה לא נעימה הזכירה קוסקוס במסעדת פועלים, והתיבול הכבד השאיר טעם רע בפה. ארבעה ביסים מאוחר יוצר, ננטשה המנה כלעומת שבאה.

    הזמנו חשבון בלב כבד ובתחושה מרומה – ציפינו להרבה יותר, ולא יכולנו לחכות להמלט משם. על קינוח ויתרנו, מן הסתם.

     

    המלצר שפינה את הצלחות המלאות שאל אם נהנינו. נאלצנו להודות שלא, אך לא נראה שזה שינה לו הרבה. החשבון הגיע  מעט אח"כ. שילמנו ונמלטנו מהמקום.

     

    לסיכום – חבל, ממסעדה בקליבר של רפאל ציפינו לכל הפחות לא לסבול, אך זו התחושה איתה עזבנו. רפאל – לפעמים זה פשוט לא זה.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 1 מתוך 5

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        28/3/11 09:30:
      מעניין שבאותו סוף שבוע ישבה שם מישהי אחרת מפורום ביקורת מסעדות וגם התאכזבה, בעיקר מהשירות. לקחה את אחת המנות העיקריות כמו שלך (קלמרי). אמרה שהקלמארי עצמם היו טובים אבל כל השאר לא השתלב במנה ונראה תלוש
        27/3/11 21:28:

      באמת חבל. כבר הרבה זמן לא התבאסנו ככה..

       

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-03-27

      11:23:16

      מבאס לשמוע. נדמה כי לעתים המסעדה מפיקה ארוחות מצויינות ולפעמים נפילות. חבל

       

        27/3/11 11:23:
      מבאס לשמוע. נדמה כי לעתים המסעדה מפיקה ארוחות מצויינות ולפעמים נפילות. חבל