עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי ככה אני אמרתי!

    0

    port cafe - קיסריה

    ביקורת על Port Cafe, קיסריה

    port cafe - קיסריה

    10

    מסעדות ואוכל  

    7 תגובות   יום רביעי, 9/2/11, 13:07

    ''

    "קיסריה?" זו השאלה הראשונה ששאלתי כשהוזמנתי לנסות את Port Cafe. "רחוק לאללה" היתה המחשבה הבאה. אבל היי, יש בלוגרים שאי אפשר לסרב להם, ולכן חבורה עליזה של בלוגרים ניווטה את הדרך עד לנמל קיסריה. בשעות הערב הכניסה חופשית והאורות המציפים את העתיקות יוצרים אווריה קסומה. "פורט קפה" יושבים על המים, עם נוף מהמם מהחלון, ואח חמה ונעימה שמסלקת את קור הלילה החורפי.

    ''

    ההתחלה כבר היתה סמפטית, כשכוסות יין לבן חיכו לנו על השולחן, ובחלוף כמה דקות כבר החלו המנות לזרום.

    בתחילה מנות מתפריט ה"טאפס" - סינטה כבושה על רוקט, שמן זית ופרמזן (28 שקלים בתפריט), כרוביות עם טחינה גולמית , סלמון בכבישה על מצע ווינגרט (26 שקלים), חצילים קלויים על האש עם לאבנה (20 שקלים),  טרטר טונה אדומה וסלק ,ושתי המנות הפיבוריטיות שלי ממנות הפתיחה- פוקצ'ה עם עשבי תיבול (33 שקלים) וסלט תפוחי אדמה עם מטיאס כבוש שגרמו לי ללקק את האצבעות. אגב, הסיבה שלא לכל המנות מצוין המחיר בתפריט הוא שהרבה פעמים מדובר על מנות שהמסעדה הגדירה כ"השף רואה איזה מצרכים הם הטובים לאותו יום, ומשתולל עם התפריט של ארוחות הערב" כך ששווה להקשיב להמלצות היומיות.

    בתמונה העליונה  - טרטר טונה, בתמונה התחתונה סלט תפוחי האדמה.

    ''

    ''

    כוסות היין מולאו מחדש והמנות העקריות עלו על שולחננו.

    לחמג'ון  עם רוטב טחינה, בהרט, צנוברים, עגבניות וכמובן בשר טלה, פלמידה לבנה על ריזוטו סלק וקרם בצל ירוק , מנה שתהיה הכוכב בארוחות הוולנטיין - אני פחות התחברתי, קבב טלה על מצע בורגול, עשבי תיבול וגרגרי חומוס - ויש לי חיבה מאד גדולה למנה הזו, וכאן היא הצליחה בגדול והיתה מרובת טעמים ועסיסית מאד, סלט ערבי קצוץ שהגיע עם לאבנה, וגולת הכותרת מבחינתי - פיש אנד צ'יפס, מדג קוד ששמר על עסיסיות מבפנים ופריכות מבחוץ, יחד עם צ'יפסים בתיבול פיקנטי שלוו ברטבים לפי בחירה, מעריסה ועד קטשופ. מחירי כל העיקריות נעים בין 50 ל70 שקלים ומדובר בצלחות נדיבות, כפי שראיתי גם בשולחנות אחרים.

    את זה אישר לנו גם סועד שהגיע לשולחן שלנו במיוחד כדי לספר לנו שהוא בין הסועדים הקבועים במסעדה (כמחצית מהסועדים הם קבועים והשאר תיירים).

    השף , נתי איבגי, בוגר תדמור,  רק בן 27 אבל כבר יודע מה הסועדים אוהבים, ובמילותיו "האוכל צריך להתאים לחומרי הגלם וללקוחות. המוטו - אוכל פשוט, לא מתחכם שמתאים לחיך הישראלי".

    בתמונות - למעלה  - מנת הפלמידה, מתחת - הלחמג'ון.

    ''

    ''

    ומנות נוספות:

    למעלה - קבב הטלה, למטה- פיש אנד צ'יפס

    ''

    ''

    לקראת הקינוחים דגמנו שני סוגי מרגריטות - מנגו ומלון. אני העדפתי את המנגו. (המרגריטות לא מתוקות).

    ''

    אני פונקתי עוד לפני הקינוחים בקפה קר, שגיא, המלצר עם החיוך הכי מתוק בנמל קיסריה, הביא לי ("ואת רוצה כמובן עם גלידת שוקולד, נכון"?). כן, רציתי.

    הקינוחים שקיבלנו היו שני סוגי עוגות גבינה (קפוצ'ינו ותות), וופל בלגי עם פירות והמון גלידה, והפיבוריט שלי - מאז ומתמיד- סופלה שוקולד בדיוק בדרגה הנכונה, כשהתוך שלו נשפך החוצה כשפרסנו אותו, יחד עם גלידת ווניל קרה שאיזנה את המרקם, וגרמה לי ולבלוגרית נוספת פשוט לחמוס את הצלחת לעצמנו ולהתנגד לכל מי שניסה לקחת לנו ביס.

    מחירי הקינוחים הם בסביבות ה35 שקלים.

    בתמונה העליונה  - עוגת גבינה קפוצ'ינו

    בתמונה התחתונה- איך אפשר לסרב לסופלה שוקולד?

    ''

    ''

    יש לציין שהמסעדה משתתפת במיזם "גד מורנינג" (ראו בבלוג זה כמה פוסטים מתחת), ובמסגרת זו יוגשו מנות מיוחדות בתפריט ארוחות הבוקר של המסעדה, כמובן תוך שימוש בגבינות "גד", כמו מאפים מיוחדים, רטבי יוגורט, שקשוקה עם מטבעות גבינת עיזים ועוד.

    אחרי הטעימות האלה בהחלט ניתן להזמין למה ל"פורט קפה" יש כל כך הרבה לקוחות חוזרים וקבועים.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/2/11 16:27:
      איזו תמונה הבאת לסופלה...סחתיין עליך!

      צטט: הילה פלד שאול 2011-02-10 12:03:06

      הכתיבה נהדרת והתמונות מגרות בטירוף.
      עשית לי חשק

      תודה.

      הצירוף של אוכל טוב, מיקום מעולה ואווירה ידידותית בהחלט שווה ביקור. 

        10/2/11 12:03:
      הכתיבה נהדרת והתמונות מגרות בטירוף.
      עשית לי חשק
        10/2/11 11:39:
      נראה מעולה !
      *

      צטט: ששת שצ 2011-02-09 21:39:19

      יאמי

      לגמרי... 

        9/2/11 21:39:
      יאמי
        9/2/11 19:24:
      נראה מדהים ווטעים במיוחד.