עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    סדנת ט"ו בשבט אצל ענת טופל + מאפיית בריאנה כפר סבא

    0 תגובות   יום ראשון, 30/1/11, 03:39

    סדנא בבית ענת טופל, והפעם בריאנה בייקרי- כפר סבא. ו הפעם השנייה שאני בסדנה של ענת, ובפעם השנייה היא הצליחה לעניין. והפעם, עם האורחת המומחית במאפים- "בריאנה בייקרי" מכפר סבא. כמובן שבכניסה לבית טופל, ערוך לו שולחן צבעוני ומתוקתק לטובת האורחים שהגיעו. מפיות בקיפול מיוחד, סכו"ם חובק, לחמניות עגולות בעציצים, מיני פירות יבשים מסודרים בכוסות יין, כן, יש לה גם רעיונות כאלה) וקעריות מרק עשויות מלחם חיטה מלאה. השילוב הזה נעשה לכבוד ט"ו בשבט. ת סדנת האירוח של ענת כבר עברתי, וכעת היא עשתה חיבור עם רינה, שעלתה לה מזמן מזמן מקנדה, ופתחה מאפייה בריאה. על השולחן ניצב לו סיר מרק  ענקי, ובו מרק כתומים שממתין להמזג לקעריות החלם המקסימות. ענת רצה למטבח, מאחר והיא נזכרה שהיא שכחה לקט את המרק... במהרה היא פיזרה בצל ירוק קצוץ על המרק, וכן, זה עשה את התמונה יפה יותר... ענת השתמשה בעוגיות של רינה אפילו לצורך הקישוט. בעזרת עוגיות קטנטנות שהיא השחילה לענפים (שהיא הכינה קודם לכן) היא יצרה מאין מראה של שקדיה. לענת יש רעיונות רבים, וכמובן, המוטו שלה היה ונשאר, שאנחנו לא נעבוד קשה כשאנחלנו מארחים, שהכל יהיה מאורגן מראש, והכי חשוב, שנוכל להיות אורחים באירוע שלנו עצמנו.

    ורינה, מייד ניגשה לעבודה. למדנו איך להכין לחם, מחומרים דלים, כגון, קמח, מים, שמרים, וללא חומרים מוזרים ומזיקים למיניהם. נראה שהיא מתייחס לזה הממש כאל אמנות, מאחר ואיכשהו יצאו לה לחמניות עגלגלות וחלקות, ממש כאילו יצאו ממכונה... השוס של הלחם היה הפירות היבשים שבו. וזה היה טעים. חיסלנו את כל הלחמניות שהיו על השולחן, בעודן חמות וטריות כאילו אין מחר, ואם נחשוב על זה רגע, אלו היו רק לחמניות, לא ארוחת גורמה... מה שמראה את המשיכה האדדירה שלנו לפחמימות המרושעות (-:

     

    עכשיו לנשיקות. רינה כיבדה אותנו בנשיקות מיוחדות שהיא הכינה במיוחד עבור הסדנה, ואני חייבת לציין, מעולם לא טעמתי נשיקה כזו. הנשיקות הנמכרות בקונדטוריות בדרך כלל, הן קשות, ובכל ביס הן מתפוררות להן אי שם על הרצפה, וגם קצת על הבגדים... הנשיקות של רינה הן פשוט ליגה! הן רכות, נמסות בפה, ומעבר לזה שהכי כיף לאכול אותן, הן פשוט בעלות טעם נפלא.

     

    מייד כשהתיישבנו, רינה לא בזבזה זמן, והחלה בערבובי הקמחים. היא משתמשת בקמח חיטה מלאה / שיפון, והפחות טוב מביניהם הוא הכפרי. אבל כשרואים את ההשקעה שהיא תורמת לכל לחמנייה, זה די שווה את זה. רינה הסבירה שערבוב קמחים זה מצויין, ואכן הדגימה לנו. מסתבר שהיא מומחית במאפים למוגבלים תזונתית שביננו, חולי סוכרת, חולי צליאק, ובהתאם לכך היא גם עורכת סדנאות. הלחמניות שהיא הכינה בקפידה לנגד עינינו, הכילו סילאן, סוכר חום, פירות יבשים וזה יצא כ"כ טעים! מכירים את זה שאתם יכולים לרדת על לחם שלם בלי להשאיר פירור? לצערי היו יותר מדיי אנשים בסדנה, אז יכולתי לאכול רק אחת, אבל באמת זה היה מעולה. היא גילתה לנו סודות כמו איך גורמים לבצק לא להדבק לנו לידיים או לשולחן העבודה (וזה באמת עבד אצלה) והציגה לנו אביזרים שונים מהמטבח שלה, ושל ענת. רינה ניגשה לתנור, בכל זאת, כולנו מחכות שם רעבות... ואז הגיע תורה של ענת. 


    ענת הציגה לנו, כמה פשוט זה לארח, ואיך אפשר להשתמש בשעת אירוח, בדברים שלא חשבנו עליהם. למשל מכרוב, היא הכינה אגרטל פרחים, מענפים של עצים שהיא שטפה וייבשה, היא הכינה שקדייה פורחת, ומגביע גלידה היא הכינה מנה אישית של פירות יבשים. מאין קינוח ב take away. ולעצלנים שבינינו, ענת הראתה איך מארחים באמצעות כלים חד פעמיים "ירוקים" והופכים את הכלים למשהו יפה על השולחן ולא זול כפי שזה נראה בדר"כ. כשענת הראתה איך להכין את השקדייה הפורחת, אני מייד קפצתי ואמרתי "וואו, זה כ"כ יפה שבא לי לקחת את זה הביתה". וענת פשוט אמרה לי: "שלך". ואני שמחתי, כי השקדייה הייתה מלאה בנשיקות המדהימות של רינה, מעולם לא טעמתי נשיקה כזו, מדובר בנשיקה רכה,

    לא קשה וישנה כמו שמוכרים בקודנטוריות (מי יודע כמה זמן זה עומד שם...) היא פשוט נמסה בפה, והיא מתוקה בעדינות ובטוב טעם. 


    הדבר המאכזב היה, שלמחרת הכל נעלם, כי הבן שלי גנב לי כמה בלי שאני אראה... וגם בן זוגי עזר לו. 

     

    ובכל זאת, גם הפעם היה לי מהנה. גם טעמתי דברים חדשים, ועל הדרך למדתי עוד

    כמה דברים מהמטבח. 

     

    כל התמונות מופיעות כאן - צילמה שוש חזן

    http://picasaweb.google.com/shosh.hazan/Bakingtubishvat#


    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה