עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    גן שעשועים קולינרי

    ביקורת על לגעת באוכל - ראשון לציון,

    גן שעשועים קולינרי

    2

    מסעדות ואוכל  

    0 תגובות   יום שישי , 21/1/11, 00:23

    גן שעשועים קולינרי

     

    ''

     

    ''

     

    ''

     

    לפני כשבוע, הגענו לסדנת הבשר של "לגעת באוכל" בראשל"צ.

    טרם הסדנה התחילה, השתעשנו לנו ברחבי החנות.

     

    הריחות העולים מהתבלינים, משכו אותי לצד אחד, והחליטות הריחניות והצבעוניות משכו אותי לצד שני...

    בכל צעד אני מריחה וטועמת. זו הפעם הראשונה שלי במקום, וחשבתי שיאה יהיה אם אנ יאעבור בכל המחלקות, ככה, ע"מ שנכיר קצת האחת את הרבים.

     

    ואכן, נערך לנו סיור מודרך. כ 12 בלוגרים מבוגרים, מצחקקים והולכים אחרי הריח. עברנו בין תבלינים, פולי קפה מיוחדים שנטחנים במקום, הטחינה של "סבא חביב" הנטחנת במקום מ 100% שומשום, מיני זיתים, פירות יבשים, חליטות, מוצרי עוגה מיוחדים,  גבינות, וכבושים למיניהם. ומשם עשינו מעבר חד לכלי הבית, כן, בחנות הזו יש הככככככל. צריך רק להסתובב ולפקוח את העיניים.

     

    ולאחר הסיור המופלא, נכנסו לחדר הסדנאות, ע"מ להכיר את השף שילווה אותנו בסדנה, ובכלל. השף הינו עדי שוורץ. עדי הסביר לנו מה בעצם עושים בבשר, איך מפרקים, למה ולאילו נתחים, יצאנו משם עם ידע שלרובנו לא היה קודם. ואכן, זה היה מעניין. קיבלנו הסבר מפורט על יישון הבשר, על הימים והחלקים השונים.

    ולאחר ההסבר, יצאנו לקצבייה. וכבר התחיל להיות מעניין.

     

    את הקצבייה במקום מנהל אדוארד איסחקוב. קצב בעל ידיים מקצועיות, וידע רב, עובד מזה 20 שנה בתחום, בארץ ובחו"ל. אדוארד מתמחה בטיפול בבשר, יישון, חיתוך, ניקוי, ויותר מכל, ייעוץ ללקוח. לטענתו, כל לקוח אמור לקבל משהו אחר. כל שצריך הוא, לגשת לאדוארד, ותקבלו ייעוץ מקצועי ויחס אישי. זכינו אפילו לבדיקה המדוברת מכלבוטק, "בדיקת האצבע", מצ"ב תמונה. אכן, הבשר נראה טרי, עסיסי, ואיכותי ביותר.

     

    זה המקום להודות, אני באופן אישי לא בדקתי ולא השוויתי מחירים, ועל כן אין לי שמץ של מושג, האם שווה מבחינה כלכלית לקנות במקום. אבל, ויש אבל גדול... לאחרונה אני אוהבת לקנות את המצרכים שלי באופן מרוכז וטרי ככל האפשר. ככל שחומרי הגלם יהיו טובים יותר, זה עושה לי חשק לקנות יותר. יש לי תחושה טובה לגבי המקום, ועושה לי רושם של סחורה טובה ואיכותית, בכל המחלקות במקום ובייחוד בבשר.  יכול להיות שזה יקר יותר, אבל עושה רושם שזה גם איכותי יותר.

     

    ומשם עברנו לחלק האמנותי. נכנסו לחדר הסדנאות, והתחלנו בסדנה.

    קודם כל, השף חילק אותנו לקבוצות. לשמחתי הייתי בקבוצה מעניינת עם הרבה מוטיבציה: ששת, שמן ושמנת, ובורגנית מאלנבי, ואנוכי. כולנו התלהבנו לגעת ולהריח את חומרי הגלם, ובייחוד בבשר. המנה שהכננו, נתחוני סינטה צרובים, מלווים ברוטב וויניגרט, עגבניות שרי צלויות ועשבי תיבול, וכל התענוג הזה, מוגש על מצע חציל שרוף וטחינה. כל חומרי הגלם כמובן מהחנות. למרות ש... אני חושבת ששמן עשה את הסינטות על המחבת, בתיבול של מלח אטלנטי ופלפל גרוס, היה לזה טעם משגע, ולא היה צורך בתוספת של רוטב/עגבניות/חציל. הבשר פשוט טעים בפני עצמו, הוא לא צריך מלווים.

     

    הסדנה הייתה פשוט כייפית, קיבלנו הזדמנות לעבוד במטבח אמיתי, עם צוות משובח, וחומרי גלם טריים.

    הצוותים הנוספים בסדנה הכינו מנות מעניינות: סלופי ג'ו אנטריקוט מהקצביה, אסקלופ שייטל ברוטב פומודורו, עשוי בתנור עם פרוסות חציל מטוגן, טורו פילה בקר בסגנון יפני, והשף יחד עם הסו שף שלו מיכל, הכינו לנו מלבי מדהים! אני באופן אישי לא חובבת-שונאת מלבי. זה מוצר מגעיל-דוחה, עם מרקם ג'לי נוקש ומגעיל. אבל המלבי שאנחנו אכלנו, היה אוורירי, מוקצף וטעים בטירוף.

     

    היה שווה, נהיננו כולנו, ובנוסף לזה גם למדנו דברים מעניינים על בשר, על יישון, תלייה, וסוגי מאכלים מחלקי פרה שונים. 

     

    כאן תוכלו לראות את כל התמונות היפות

    http://picasaweb.google.com/cheneti/HDJpVI02#

     

     

    וכאן אפילו יש יותר (-: 

    http://www.facebook.com/album.php?fbid=489100333281&id=572778281&aid=272939

     

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 5 מתוך 5

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה