בסביבות 20 בערב, אני עולה על קו 56 של "קווים" מהיכל נוקיה, משלם ועובר לסוף האוטובוס למושב האחורי, החברה במושבים שלפני מסתובבים עם מבט מלא תוכחה, אין ספק ריח של בירה חזק נודף ממני...
לך תסביר להם, שאתה כמעט לא שותה בירה, לך תסביר להם שאתה אחרי ערב טעימות של תערוכת הבירה הראשונה בישראל , שנקראת Beers 2011, ושם עברו את גרונך והחייך 11 סוגי בירה שונים, שמעולם לא פגשתי..
בירה אגב חייבים לבלוע, באם אתה מנסה לטעום אותה. לא כמו יין אותו ניתן לירוק, כמעט בסוף הפה יש את הנקודת האל-חזור מבחינת המשקה ושם מורגש הטעם המריר שלה. הישראלים אגב הם צרכני בירה חובבנים, בסביבות 13 ליטר לשנה, מול הגרמנים בריטים והצ'כים שהם אלופי העולם עם כ 150 ליטר בירה לשנה.
בירה הוא משקה שמסתובב כבר אלפי שנים, יש סברה שהמשקה הומצא לאחר שדגנים שאוחסנו לא כראוי הפכו לבליל בירה.. אגב בירה בשתיה מבוקרת נמצאה מטיבה עם הבריאות, משפרת את מערכת החיסון, מאזנת רמות סוכר בדם, והחשוב מכל מגינה על הלב.
מקור השם בירה לא ברור. משערים שהוא נובע בין היתר מהמילה הלטינית שיקוי/משקה biber. הרומאים והיוונים הפיקו את הבירה והעניקו אותה כתשורה לאלים, המצרים הכינו אותה לפרעונים (שר המשקים בסיפור יוסף ..), השבטים הברברים באירופה הכינו אותה בסיגנון שלהם.
בירה כוללת כמה מרכיבים הכרחיים : מים, כשות,לתת,שמרים. מרכיב האלכהול בבירה משתנה ונע בסביבות 4-8 אחוז.הבירה נחלקת לשני סוגים עיקריים: אייל,ולאגר.בהתאם לסוג השמרים שמהם מייצרים אותה שמרי אייל/לאגר.
התערוכה אגב תתקיים השבוע בשני ערבים: ביום רביעי 12/01/2011 תתקיים התערוכה לקהל יעד מקצועי (ברמנים/בעלי פאבים/מסעדנים/שפים/מלצרים וכדומה) ביום חמישי 13/01/2011 תתקיים תערוכה לקהל הרחב.
זאת כאמור תערוכת בירה ראשונה בישראל, עד היום נערכו ירידי בירה ופסטיבלים שכללו גם הופעות וכדומה. המיקום של התערוכה הוא בהיכל נוקיה בתל-אביב (רחוב יגאל אלון פינת רחוב לה-גארדיה).
ולדבר המבקר הלא-מקצועי והחובבן: הבירה שהכי תפסה אותי היא הבירה של ISRAALE irish red ale -זאת בירה בטעם קלאסי וטוב (ציון: 9).
הבירות בצמרת: אמבר-אייל נגב (ציון 8), הגמל המרקד פייל-אייל (ציון: 8),מלכה אדמונית (ציון 8).
הבירות במרכז: גולדה (ציון 7), בזלת לאגר-דאבל בוק (ציון 7), a beer haela -בירה שמסוגרת בפקק שעם (ציון 7).העץ הבודד מגוש עציון (ציון 7), סן סיט בטר פליי (ציון 7).
הבירות בתחתית: אלכסנדר (ציון 6),הבירה המחוצפת (ציון 6).
אבל כמו שאמרו חכמים ממני, על טעם ועל ריח...ימשיך כבודו.
אתר התערוכה :
מדריך לטועם הבירה החובב:
* בירה מכילה כמה מאות טעמים מובחנים, בוחן מקצועי יצליח להבחין בסביבות 150-80 טעמים, אל תתימר לתפוס כל טעם ומרכיב.
* בירה דוגמים בכוס יין שקופה , בכמות של 50-100 סמ"ק.
*יש לדגום את הבירה במקום מואר באור רגיל,ובמקום שאין בו ריחות שיאפילו על ארומת הבירה.
*בין דגימה לדגימה, רצוי לרחוץ את הכוס הדוגמת במים, ועדיף לשטוף את הפה במים, ולכרסם קרקר/ביגלה...בכדי לנטרל מעבר טעם מבירה לבירה.
*יש לדגום תחילה עם העין את הכוס ולהבחין בצבע הזהוב עד עכור. ואז להריח את הארומה של הבירה ואחר כך לטעום את המשקה. בירה חייבים לבלוע! כי החלק האחורי של הלשון כולל את הקולטנים של הטעם המר בגוף .
באדיבות מדריך דבירי מאלכופדיה :
******************************************************************************** היה ערב טוב ביום הראשון של התערוכה ומפאת קוצר הזמן שלי, אני אוסיף כמה מילים מאוחר יותר, בנתיים ניתן לתמונות לדבר:
הרצאה /סדנת שעה על בירה
עמוס בתור לבירת אלכסנדר
הולנדיות עליך שמשון
בירה לכל פועל או פועלת
תבוא עוד מעט לא ישאר
המוזג הנחמד של בירת VRIU
המדורגת ראשונה אצלי בטעימות
המוזגים הנחמדים של בירת SKOL
|
הציון שלי: 5 מתוך 5
תגובות (16)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
ועכשיו הסיפור עם זרקו, אין רגע דל בכדורגל הישראלי.
תודה אסף.
הגרמנים ידועים בכוסות הבירה הענקיות שלהם.
:-)
נתנו לי כוס בירה שהיא כמו כד מלאה בבירה לבנה גרמנית
תודה מיקי.
:-)
תודה ערן.
אני סומך עליך, שתרים פוסט חדש על בירות
:-)
תודה אמנון.
אז מה אתה אומר על פיטורי נמני?
אמנות לשמה
וגם אפשר לטעום
צילומים נפלאים
יפהיפה בדיוק היה לי פוסט על בירות, חבל שמחקתי
נלך על פי ההמלצה
תודה ליאת
על ההזמנה והתגובה.
:-)
בהחלט אין מה לישראל להתבייש בתחום.
תודה לבנה .
היה נחמד מאוד.
:-)
סליחה על השגיאה.
ותודה על התיקון.
:-)
לא מבינה בבירה...
אבל הפוסט יפה. נראה שנהנת !
מי האמים שמייצרים בארץ כל כך הרבה סוגי בירה מצוינת
האם תוכל לשנות זאת?
תודה!