עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    בראסרי – יציבה כמו סלע

    6 תגובות   יום חמישי, 30/12/10, 00:41

    ''


    זה היה יום שישי ולשם שינוי היה קר בערב. יומיים לפני הסופה הגדולה והיחידה של החורף הזה. לבוש במעיל עדיין קצת מאובק מהארון ועטופה בצעיף משנה שעברה (וז'קט חדש לגמרי, אל תדאגו) יצאנו לבראסרי. "קבלת שבת נוסח ת"א", נופר כינתה את האירוע. שם שאימצתי בחום. החבורה ששמנת הכירה בזמן הלימודים זונחת לערב שישי אחד את הבתים החמים עם הצ'ולנט והסופריטו ונפגשת לסעודת שישי באמצע אבן גבירול בשעה 21:00. נשמע מבטיח, לא?

    בשעה 21:30 ההבטחה עמדה להתפוגג. "ואל תשכח לכתוב את זה בבלוג, הא?" כמעט כל אחד מהנוכחים שהמתין איתנו בחוץ, הציץ בשעון והתמרמר, למרות כוס השמפניה ובעיקר בגלל הרעב הגדול בבטן. אולי גם בגלל הקור. חצי שעה מאוחר מדי, מנהל המשמרת הכניס אותנו.

    על השולחן חיכו לנו בקבוקי מים וסודה, להשכיח כמה התייבשנו בחוץ. מחווה חביבה, אך לא כזאת שתצליח לשטוף את הטעם החמוץ בפה. הלחם החם והחמאה הטובה עזרו לרכך את עמדתנו. קיווינו שכבר המנה הראשונה שהזמנו – רביולי במילוי סרטנים עם עגבניות קלויות, תהיה שווה את ההמתנה.
    המנה הייתה מיוחדת, טעימה ועשויה במדויק. לא כבדה מדי, לא מלוחה מדי, לא משעממת מדי. בכל זאת היא לא הצליחה להפיל אותנו מהכסא. קצת חבל. 


    ''


    עד שתגיע המנה העיקרית החליטו בבראסרי להמשיך ולפנק אותנו במנות ראשונות מהספיישלים של אותו יום – סלט קפרזה וסביצ'ה. הסלט קפרזה היה בינוני – מוצרלה עגבניות וחסה שהייתה כל כך מיותרת. בחיים לא נתקלנו בסלט טוב יותר מהמקור (חתיכות מסודרות של עגבנייה, מוצרלה די באפלו ובזיליקום. מעל לא צריך יותר משמן זית טוב ומלח גס), והגרסה הבראסרית לקפרזה הייתה רחוקה משם. דווקא הסביצ'ה הפתיע – למרות או בזכות טעם לימוני בולט, המנה הייתה קלילה ומרעננת. לרגע לא נמאס ממנה. וטעימה, כבר אמרנו?

    העיקרית שלי הייתה סינטה ברוטב של פלפל מדגסקר ושמנת. טעם מגוון ולא סתם בשר משעמם. ככה לפחות זה התחיל. החיסרון בכל עושר הטעמים הזה, הוא שלאחר כמה זמן הוא כבר מתקיף את הלשון, לא נותן לה לנוח. הפירה שקיבלנו בצד (מזל שהיה אותו כאחת התוספות בספיישלים) עזר להרגיע ולמתן את החוויה. אל תבינו אותי לא נכון, זאת מנה טובה, אבל בעיקר בהתחלה. אולי כבר סתם הייתי שבע, אבל לא סיימתי אותה.

    ''


    שמנת בחרה ב"קורדון בלו" – חזה עוף במילוי גבינה ובייקון ומצופה בפירורי לחם. שניצל עם טוויסט. אבא של שמנת מכין לעיתים את אותה גרסה לקורדון בלו בארוחת שישי ומשם החיבה שלנו למאכל. לצערנו, מה שקיבלנו בבראסרי לא היה דומה ל... לכלום (אם נגנוב מרון קופמן את המשפט). אני לא יודע אם זה היה עודף מילוי, או המילוי עצמו אבל הוא היה רביכתי ולא ממש טעים. בלעדיו החזה עוף היה משעמם ואיתו לא מוצלח.


    ''


    כשהגענו לקינוח נתקענו בצומת. מצד אחד "קרפ סוזט" (קרפ ומעליו רוטב תפוזים), שלא הפסקנו לשמוע עליו המלצות. השביל השני הוביל אותנו לפרופיטרולים – שילוב מהולל של פחזנית, גלידה ורוטב שוקולד. אם היינו רוברט פרוסט בוודאי היינו כותבים על זה שיר. מכיוון שאנחנו "שמן ושמנת" החלטנו שהשוקולד ינצח. מה גם שהצד השני של השולחן החליט להיות זה שיזמין את הקרפ סוזט.

    על הקינוחים אין מילה רעה. אחת אפילו. הפרופיטרול היה אחד מהמוצלחים שאכלנו, אפילו שזה קינוח שקשה לו להפתיע בטעמים. והקרפ סוזט היה מעולה, לא עוד סופלה בנאלי או עוד קרם ברולה. קינוח שפעם היה נפוץ מדי בארץ, חזר להיות מקורי. דרכן של אופנות.

    אז איך נסכם את הבראסרי? יש בו מנות מפתיעות, שעשויות טוב וכבר כמה שנים שהוא שומר על רמה טובה. מצד שני, אין אף מנה שקוראת לי לחזור לשם שוב בזמן הקרוב. כמו חבר טוב של הרבה שנים. לא משנה כמה שהוא ינסה, הוא כבר לא באמת יפתיע אותך לטובה, מצד שני אתה תמיד יכול לסמוך עליו שלא יאכזב. יציב כמו סלע.

    רק חבל שאת התכונות שאנחנו מעריכים בחברים, אנחנו פחות מעריכים במסעדות – במספרים הציון יהיה 3.5


    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%

    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    חבבו אותנו בספר הפנים!

    נ.ב.

    קרדיט גדול לאייפון של יניב שהתאמץ הרבה להביא לכם את המנות כפי שהוא ראה אותן.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        3/1/11 23:14:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2011-01-03 22:37:11

      יש לי פער בין הכותרת לבין הביקורת הפושרת
      שמח שאתם ממשיכים לחגוג וליהנות
      שנה מצויינת

       

      היי יאיר,

      כמו שכתבתנו - יציבות זה טוב, אבל ממסעדה באמת טובה אנחנו מצפים ליותר.
      שתפתיע, שתחדש, שתפיל אותנו מהרגליים.

      זה לא קרה פה.

      שנה טובה גם לך! צוחק

        3/1/11 22:37:
      יש לי פער בין הכותרת לבין הביקורת הפושרת
      שמח שאתם ממשיכים לחגוג וליהנות
      שנה מצויינת
        1/1/11 16:32:
      ברסרי לא מאכזבת .גם הקופי בר.
      כן ירבו מסעדות יציבות כאלה
        31/12/10 16:15:
      שנה טובה, עם הרבה אוכל טוב ואושר.
      :-)
        30/12/10 19:08:

      צטט: vamos650 2010-12-30 16:16:49

       

      LIKE


      אין לי דף בספר, אבל זה מכל הלב''

       

      שנה אזרחית טובה (וטעימה) לך ולשמנת :)

       

      תודה צוחק

      שנה שיהיה בה רק טוב!

        30/12/10 16:16:

       

      LIKE


      אין לי דף בספר, אבל זה מכל הלב''

       

      שנה אזרחית טובה (וטעימה) לך ולשמנת :)

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין