עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פויקה – מסעדת נישה

    4 תגובות   יום ראשון, 26/12/10, 09:59

    ''

    "...נו, אז מה דעתך?" סיימתי את המונולוג.
    "רעיון חמוד, אבל צריך לראות שבסופו של דבר זה ייצא טעים".
    "ברור. אני חייב לבדוק את זה בבית לפני שאני אפתח מקום" (ככה זה כשאתה בהיי-טק, כל הזמן חולם על דברים אחרים)
    "אבל אחי, תיקח בחשבון שזה מקום של גימיק. וכמה זמן כבר מקום כזה יכול להחזיק?"
    "תחשוב שאני פותח מקום אחד. אם הוא הולך טוב, אפשר כבר לחשוב על סניפים נוספים. ואז לעזוב לפני הדעיכה הבלתי נמנעת."
    "זה מצחיק. היום כל אחד כבר חושב על הסניפים הבאים, עוד לפני שהוא מצליח להרים מקום אחד נורמאלי", אחי הקפיא את ההתלהבות שלי, "לפני זה תן לי שם של מקום אחד שיש בו גימיק והוא הצליח להחזיק כמה שנים".
    "קרפצ'ו בר?"
    "חגגו 3 שנים עכשיו. תאתגר אותי במוסד אמיתי".
    "הממם... פויקה?"
    "כן, הוא באמת מחזיק כבר כמה שנים טובות. אבל זה לא רק מקום של גימיק, זה מטבח דרום אפריקאי. לא כל המנות הן וריאציות שונות של פויקה, וזה לטובתם.

    שבוע אחרי השיחה הזאת הגענו לפויקה, לארוחת בלוגרים שארגנה ענבל קליין בהשתתפות" סתיו אדם, דובדבן על העץ, הדר OK ועדי (מסעות D בחיפוש אחר משמעות קולינרית ומוזיקלית) - חברה מהנה ביותר. אגב, זה הזמן לגילוי נאות, לא שילמנו על הארוחה.

    התיישבנו בקצה השולחן באיחור, אבל המנות עוד לא הספיקו לצאת. בכדי להפיג את הקור שמבקר אותנו רק בלילות, ולחמם את העניינים לקראת ההמשך הוגש לנו מרק קרם חצילים בכוסות אספרסו. היה טוב. חתיכות גדולות של עלי מרווה מעט מרים, עשו יותר נזק מאשר הביאו תועלת, אבל המרק עדיין היה חדשני וטעים.

    ''


    אז יצאו המנות הראשונות: ג'ינגה – בטטה, פטרית פורטבלו ופלפל אדום ועדשים שחורות. מנה חביבה, עם טעם מעט מעושן, אבל שאין לה הרבה לאן להתקדם. מנה צמחונית נוספת היא ויקטוריה – חציל מעושן עם סלסת עגבניות. המנה הזאת סבלה מאותה בעיה. טעם מעושן, אבל לא מעבר. טעימה, אבל רחוקה מלהמם אותנו. שקדי עגל עם במיה – טעמנו מהמנה, למרות שאנחנו לא אוהדים של האיבר הזה. הקולות מסביב נתנו לנו להבין שדווקא ידעו פה מה לעשות עם השקדים.

    את רצועות הפיקניה הצרובות על הפויקה בחמאה, חיבבנו מאוד. טעם "בשרי" מאוד ומכיוון שהבשר היה חתוך לרצועות, לא הרגשנו את הסיביות שבנתח הזה. מנה ראשונה אחרונה הייתה "פויקה בילטונג". בילטונג הוא בשר מיובש, שנאכל ברחבי העולם כנשנוש, או תוספת לצד הבירה (מה, הם לא שמעו על זיתים בשקל?) הבשר היה טעים, אבל קצת קשה בלעיסה. אני, הבעייתי במרקמים מבין שנינו, פחות התחברתי למנה.

    המשיכו לפנק אותנו, והפעם עם מנת ספיישל – קדאיף ועליו טרטר של שייטל עם חרדל,אורוגלה וחלמון ביצה. למרות שהמנה נשמעת מבטיחה, ונראית כמו הדוגמנית בקהילת המנות, היא לא סיפקה את הסחורה. טעמים חזקים מדי, והחרדל הדומיננטי מכולם, העמיסו על הלשון וקצת המאיסו את המנה. בביס הראשון נהנינו, ואח"כ פחות.

    ''
     
    ''


    לעומתה, מנת הספיישל השנייה הייתה מעולה מעולה – סינטה כבושה על לחם שהושרה בבירה וטוגן קלות. מנה מפתיעה שאפשר לאכול ממנה עוד ועוד. בביס הראשון נהננו, בביס השני עוד יותר.

    די שבעים הגענו למנות העיקריות  - 2 קדרות שהוגשו בסירי פויקה גמדיים, וקרש מלא בבשר שנצרב עם חמאה על פויקה (מסעדת פויקה היא המקום הראשון שהביאו לארץ את הבשורה שפויקה יכול לשמש לא רק לתבשילים, אלא גם לצליית בשר).

    הפויקה הראשון היה "קדרת ציידים", מנה קלאסית של חתיכות בשר עם ירקות שורש מבושלים יחדיו שעות ארוכות. וזה עושה רק טוב לכולם. המנה הייתה עשויה טוב, מתוקה במידה הנכונה וסף הכול טעימה. הפויקה השני – תבשיל הצ'ילי קון קרנה נתן לי ולשמנת משהו להתווכח עליו.  לתבשיל השעועית והבשר היה טעם מעושן כבד. אני אהבתי אותו, דווקא בזכות העשן המודגש. אם אומרים שגם מתאונות רכב אי אפשר להוריד את העיניים, אז פה זאת הייתה מנה בעייתית לכאורה, אבל שלא יכולתי להפסיק לאכול ממנה. אצל שמנת המצב היה יותר פשוט – היא לא אהבה את המנה וזהו.

    ''


    לגבי הבשר לא היה ויכוח – האנטריקוט היה המנצח של המגש. הפיקניה והראמפ סטייק לא הצליחו לתת לו תחרות הוגנת, ובעוד הם היו לא רעים, האנטריקוט היה טוב מאוד. לא הייתי זונח את הגריל שלי לתמיד, אבל גם שווה לנסות סטייק שנצלה בפויקה. מרגישים איזשהו הבדל בטעמים.

    ''


    זה נראה לי בגדול היתרון והחסרון של פויקה – הם נותנים לך חוויה אחרת. טעמים פחות מוכרים, מאוד מעושנים. אז אם אתם רוצים לנסות משהו אחר או חדש, "פויקה" זאת אחלה אופציה.אם אתם מחפשים משהו יותר סטנדרטי, אז אין לכם מה לחפש ברחוב הזה ביפו.

    לפני שנסכם את החוויה – אסור לפספס את הקינוחים. במיוחד לא את קינוח הדגל, שרץ כבר שנים במסעדה – סופלה שוקולד חם שמוגש בפויקה עם גנאש שוקלד לבן. מנה רותחת וממכרת. קינוח מרשים וטעים מאוד. לא היה בלוגר אחד שנשאר אדיש אליו. מזל שאי אפשר ללקק פויקה.

    ''
    ''


    קינוח חדש פרי מוחו של השף הנוכחי הוא שערות קדאיף, קרם מסקרפונה ואננס אורגני – קינוח מעולה. אם יזדמן לכם להזמין שני קינוחים, אסור לכם לוותר עליו. שילוב טעמים מנצח, מתוק במידה הנכונה, ו.. טעים, כבר אמרנו?

    קינוח נוסף היה קציפת אמרולה ברוטב פירות יער וקראמבל חמאה. מנה שנשמעת מבטיחה, אבל לא ממש מקיימת. טעימה, אבל קצת משעממת. גם אם לא היינו בסרט הזה, היינו באחד מאוד דומה לו.

    אז כן, פויקה היא מסעדת נישה. אתם מגיעים לפה בכדי בעיקר בכדי לאכול את הבשר הצלוי בפויקה, או את הקדרות (או אם אתם חובבי הטעם המעושן). כי חוץ מהמנות המעולות, יש כאן גם כמה בינוניות, בעיקר במנות הראשונות. ופויקה מציעים מספיק דברים טובים, בכדי שאפשר יהיה לצאת מהמסעדה עם חיוך גדול. במספרים – 3.5

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%

    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    רוצים לקבל עדכונים בכל פעם שיוצא פוסט חדש?
    הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק:
    http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=137030085675

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        23/1/11 11:29:
      הזכרת לי שהיה ממש כייף וטעים
      ובאמת חבל שאי אפשר ללקק את הפויקה הרותח
      אני בפעם הראשונה הגעתי לפויקה בגלל הקינוח ואח"כ נשארתי בגלל הבשרים
        30/12/10 19:10:
      תודה חברים!
        27/12/10 20:22:
      נקרא טעים.
        27/12/10 15:44:
      נראה טעים וטוב :-)

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין