עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    מסעדת "גופרמן" - רשפון

    5 תגובות   יום חמישי, 16/12/10, 08:44

    ''

    כשאיבי שלחה לי מייל עם הזמנה לערב בלוגרים בהזמנת מסעדת "גופרמן" ברשפון, חשבתי לעצמי שהדבר היחיד שאני יודעת על רשפון זה שיעל בר זוהר גרה שם פעם. אבל לעולם לא מאוחר ללמוד משהו חדש.

    ואכן, למדתי המון. בעיקר על "גופרמן".

    המסעדה עצמה בנויה בצורה מאד חמימה ומזמינה, וקור הערב של דצמבר לא הורגש כלל, מכיוון שהיינו עטופים בחמימות, שהגיעה גם מכיוון המלצרים והצוות שדקות אחרי שהתיישבנו כבר התחילו להזרים לנו שפע רב של מנות לטעימה.

    התחלנו בקוקטיילים (בטווח מחירים של בין 21 ל34 שקלים) כשהחביב עלי ביותר  התגלה כקוקטייל רימונים שהכין בין השאר גם שנאפס תות, וודקה וקרם דה קסיס יחד עם רכז תפוזים עם סוכר וכן גירסת המקום ל"קייפיריה" (בתמונה).

    ''

    בהמלצת המקום לגמנו גם את מיץ התפוזים שנסחט במקום, יחד עם מיץ גזר. סחיטה במקום עושה הבדל של שמיים וארץ ואני תמיד אמליץ לבחור במיץ שנסחט במקום על פני כל גירסה אחרת.

    שף הבית הוא קובי כץ, שהפך את "גופרמן" ל"ביסטרונומיק" הראשון בישראל, כשהכוונה לשילוב בין מסעדת שף לבין ביסטרו, דבר שהביא למגוון הגדול של טעמים ומנות, שכאמור, לא הפסיקו לזרום לשולחן הבלוגרים המאושרים.

    בין המנות הרבות היו - סשימי טונה אדומה מצויינת שניכרה בה היד האוהבת (58 שקלים), חציל שרוף על טאבולה וטחינה גולמית (38 שקלים), לביבות בטטה ברוטב יוגורט באפלו ועירית (39 שקלים) והפייבוריטים של מנות הפתיחה- כדורי ריזוטו עם מוצרלה ורוטב עגבניות (39 שקלים) וסופלה כמהין ממולא בגבינת צאן שזכה למחיאות כפיים של הבלוגרים ולדרישה האולטימטיבית "תביאו עוד!!" (52 שקלים ושווה ביותר!!)

    ''

    (בתמונה למעלה- סופלה הכמהין)

    ''

    (בתמונה למעלה לביבות הבטטה)

    עוד מנה שזכתה לליקוק אצבעות מאסיבי היתה פאטה כבד עוף על מרמלה של בצל, עגבניות שרי ובריוש (42 שקלים)

    (בתמונה למטה)

    ''

    גם בעיקריות דגמנו מגוון רחב, כמו קדרת לחי עגל שבושלה שש וחצי שעות והפכה למתקתקה ורכה במיוחד (95 שקלים), טרטר  נתח קצבים עם חלמון ביצה חיה, יוגורט כבשים וסילאן , והמנה המנצחת שלי - ונראה לי גם של שאר הבלוגרים, לפי המהירות שבה היא חוסלה (ודווקא זממתי על חתיכה נוספת) היתה ללא ספק - אנטריקוט 350 גרם ברוטב שאלוט,סילאן ויין אדום , על פום סוטה (תפוחי אדמה רכים רכים) ביחד עם קישוט מח עצם - (128 שקלים).

    ''

    בתמונה למעלה - האנטריקוט.

    שף קובי הוסיף ופינק אותנו במנות ספיישל שהיו בנויות על דגי הבורי ים שהוא קיבל טריים ועסיסיים עד שהיה חייב לעשות מהם משהו טעים במיוחד, והגיש לנו בורי על אורז מלא ועדשים עם רוטב זעפרן ופלפלים וכמובן גם חריימה. אני בדרך כלל לא בן אדם של חריימה, אבל לנוכח המנה הזו אני בהחלט משנה את דעתי.

    ''

    בתמונה למעלה - דג בורי על אורז מלא.

    וזה ממש לא היה הכל, כי לשולחן נשלחה גם טעימה מהטרטליני גבינת עיזים עם קרם ליון ומרטיני ביאנקו, עם פסטה שעשויה בידה האוהבת של אנג'לה, איטלקיה שבאה להכין במיוחד ל"גופרמן" את הפסטות הביתיות שלה.

    כדי להוריד את כל זה, סיימנו בליקר תאנים מתוק מתוק, וכמובן "אל תשכחו להכין מקום לקינוחים". אני לא יודעת איך זה אצל אחרים אבל לי יש קיבה נפרדת לקינוחים, ככה שאין בעיה.

    לפי דברי הצוות, הקינוחים מתחלפים בכל יום, ככה שמה שהוגש לנו לא מופיע בתפריט הקיים באינטרנט, אבל טווח המחירים הכללי של קינוחים הוא 39 שקלים. לנו הוגשו טירמיסו, קדאיף מסקרפונה, והמנה שניצחה אצלי בגדול - קרם ברולה פירות יער (שזוכה לכבוד של תמונה אישית..). מה שמאד אהבתי בקינוחים כולם הוא שאין מתיקות יתר שמאפיינת שפים שחושבים ש"ככל שיותר מתוק זה יותר טוב". להפך, הטעמים היו עדינים מאד. היו לי חילוקי דעות עם הבלוגרים האחרים ששיבחו את הקדאיף מכיוון שכאמור אני אהבתי יותר את קרם הברולה, בעיקר בגלל העדינות שלו והקרנצ'יות הזכוכיתית של הציפוי שלו, ככה שגם כשהאחרים היו שקועים בשתיה החמה שלהם, אני עדיין שלחתי כפית ארוכה "לנקות" את קעריות הקינוחים.

    ''

    בתמונה למעלה - הטירמיסו והקדאיף

    בתמונה למטה - קרם ברולה פירות יער

    ''

    לסיכום ערב ארוך ומענג, אני יכולה לציין שאם פעם ידעתי על רשפון שזה המקום שיעל בר זוהר גרה בו פעם, עכשיו אני יודעת שיש בו גם אחלה מסעדה עם מגוון ענק של מנות ועם המון הפתעות של השף, ויכולה להתאים מערב רומנטי לזוג ועד חגיגות מרובות משתתפים, ושווה כל גרוש.

    ותודה לאיבי על האירגון!!

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 5 מתוך 5

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        17/12/10 12:25:
      אכן, אין כמו אוכל טוב וחברים מקסימים לערב נפלא.
        17/12/10 12:06:
      היה אחלה ערב !
        16/12/10 13:19:
      אחלה ביקורת, ותמונות נהדרות.
      וסופלה הכמהין הזה הוא סופני.
      משהו שחופשי מקבל אצלי עשרה דובונים (מתוך עשרה).

      סחטיין על איבי.
        16/12/10 09:35:
      מסכים בהחלט. נשאר טעם טוב.