שוק העבודה סובל מפערי שכר בלתי נסבלים בין פלחי המקצועות בענף החשמל והמים לדוגמה מול ענף האירוח וההסעדה, בין בכירים לזוטרים ,ובין נשים לגברים. הסרט הזה מציג את הבעיה של שכר פועלות במפעל רכב של "פורד" בדאגהנאהם עיירה בריטית שכוחת אל בשנות השישים של המאה שעברה.
הכותרת איזה מין שיויון משכה לסרט קהל שבחלקו לא התאים לסרט, כמה בני טיפש-עשרה שציפו למין אחר בסרט כנראה ,והשתעממו וקצת הפריעו לשאר הצופים.. לפעמים היסטוריה גדולה נעשית ע"י אנשים קטנים ולא מפורסמים, כזה היה המקרה הזה, במפעל פורד בבריטניה בו היו מיוצרות הרבה מכוניות ביום לכל העולם. הנשים עבדו במפעל במחלקה מרופטת ולחה וחמה בלי תנאים מינימליים, או כפי שכינו את זה עמיתהם הגברים כ"דיר חזירים".
השכר ששולם לנשים היה מראש נמוך משכר הגברים,והעבודה שלהם הוגדרה כלא מקצועית או דורשת התמחות. במהלך סיכסוך עבודה שולי, שלא עורר הרבה תשומת לב, במקרה מתבלטת לה פועלת בשם ריטה, אישה נשואה עם ילדים,ובעל שעובד באותו מפעל(עיירה קטנה כבר אמרנו), אשר הנסיבות הובילו אותה להשתתף כ"פועלת יצוגית" בשיחה עם נציגי ההנהלה, וכפי שהורה לה נציג האיגוד המקצועי, לא לדבר,להנהן כשהוא מהנהן,ולא להגרר לשיחה חלילה.
אך ריטה בפרץ של רגשות עונה לנציג ההנהלה, לתדהמת כולם ומתחילה (בהסכמת כלל הפועלות 850 במספר) בשביתה היסטורית שתביא לשינוי דרמתי בשוק העבודה הבריטי והעולמי. הסרט מומלץ מבחינה היסטורית בעיקר ,לכו לראות אל תרוצו.
שחקנים: סאלי הוקינס (ריטה הפועלת שעולה לגדולה) ,בוב הוסקינס (אלברט נציג האיגוד במפעל שמסייע לריטה) ,מירנדה ריצ'רדסון (ברברה שרה בממשלה הבריטית) , רוזמנונד פייק (ליסה אשת מנהל המפעל שתומכת בריטה), ג'רלדין ג'ימס (קוני הפועלת הותיקה) , דאניל מייס (אדי הבעל התומך והמתוסכל כאחד).
בימוי: נייג'ל קול
תסריט: בילי אייבורי
|
הציון שלי: 4 מתוך 5
תגובות (14)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תודה יורם.
לא חייבים לאהוב את השפה או העם בשביל לראות ולהנות מסרט טוב.
שבוע טוב
:-)
אבל תודה ששיתפת
יורם פרקט
נו עמוס אני אדבר עם עטר, והוא יכין לך כרטיס שחקן..
מסכים בכל מילה מיקה.
אם היו מצליחים להפיק את המירב מהמגזר הנשי, החרדי, והערבי.
היתה לנו צמיחה בסביבות 7 האחוז לפחות בשנה.
אי-שוויון בין המינים בתוך שוק העבודה עדיין שריר וקיים
בארץ. פערים לרעתן של הנשים, המשתקפים בכל המדדים המרכזיים של שוק העבודה, מצביעים על כך שעדיין
קיים פוטנציאל אדיר ובלתי מנוצל של הון אנושי-נשי, אשר אי-מימושו מונע התפתחות וצמיחה נוספת של המשק.
תודה יוסף.
לסרטים הבריטים יש קורטוב של שפה אנגלית מיוחדת,רצינות,קצת יובש, ואיכות, ביחד יוצא תבשיל לא רע.
תודה צבי.
לדעתי הפערים בשכר,נובעים ממאמץ שהאישה נדרשת לתת גם בבית וגם בעבודה,עקב כך היא נאלצת לוותר על ימי עבודה רבים או על שעות נוספות שגבר עושה בקלות (יש לו אישה בבית) ,וכמובן הסיבה הקלאסית, דחיקת האישה לתפקידים פחות ניהולים/בכירים.
והקיפוח כמובן, מעסיק יעדיף גבר על אישה (הריונות,מחלות של הילדים,דעות קדומות... ועוד).
ברוכה הבאה לבנה
ותודה על התגובה והכוכב.
:-)
אין על זהבי, יש לו קרח בדם...
זהו, לדעתי, אחד הסרטים הללו.
הממוצע של גבר.בישראל דומה למצב בבריטניה ואירלנד,
שם המשכורת הממוצעת לשעה היא 78 אחוז מהמשכורת
הממוצעת לשעה לגבר.
תודה על הביקורת.