עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    בלוג האוכל של שמן ושמנת

    מחניודה – let the party begin

    12 תגובות   יום שישי , 26/11/10, 14:05

    ''

    מוזיקה מזרחית חזקה ברקע, קינוח שנזרק על השולחן, שפים שבונים תפריט לפי הקפריזה היומית, ונסיעה לירושלים. לא היה מקום אחר שרציתי לחגוג בו את היום ההולדת מאשר המסעדה הכי אופנתית היום בארץ – מחניודה. המקום כבר לא סתם אופנתי, הוא טרנדי. ואם אתם רוצים מקום, תזכרו בזה לפחות שבועיים מראש. לפחות.

    בואו נמשיך דווקא מהסוף, לשם שינוי. המקום טוב, טוב מאוד אפילו. אווירה משוחררת וכיפית, אוכל טעים ומיוחד,ואפילו המחירים שפויים למסעדת שף שכזאת. אבל (ותמיד יש אבל שמתחבא איפשהו) בסרט הזה כבר היינו. את ההגשה בכלים לא שגרתיים (אם זה בסירים ביתיים "של פעם" ואם זה בנייר חום) כבר ראינו במסעדת "הסלון" של אייל שני. גם תפריטים מודפסים על נייר A4 פשוט, ועליהם מנות שמשתנות על בסיס יומי, עם שמות הזויים ופיוטיים כמו "שרימפס בשום, שמן זית ושקר כלשהוא", לא מחדשים לנו הרבה. ואפילו תסביך העגבניות של אייל שני לא נעדר מ"מחניודה", אלא התחלף בתסביך טחינה. רק ש"הסלון" טובה יותר.

    אז בואו נספר לכם על כמה מהמנות שטעמנו. אנחנו ועוד זוג חברים הלכנו על 4 מנות ראשונות והסתפקנו ב-2 עיקריות. זה לא כולל מנת פתיחה שהוגשה לשולחן – לחם וטחינה. נתחיל בספגטיני קרבונרה ושרימפס שהייתה מצוינת, עם רוטב שמנת שמצליח לא להעיק מדי ושרימפס טריים מאוד. נמשיך בשרימפס נוסף – שום ושמן זית ו"שקר כלשהו". "השקר כלשהו" התגלה כמצע של פריקי (חיטה מעושנת) שהייתה קצת מלוחה מדי לטעמי ועשתה לא טוב לשרימפס שהיו טעימים בזכות עצמם.

    מנה ראשונה נוספת הייתה "חמשוקה" (בלי שום קשר לחומוס ושקשוקה). פיתה טובעת בבשר טחון, יוגורט וטחינה. אם נצטט את משורר האוכל הראשון בארץ – קיבלנו פה " חמץ' ", שהיה טעים ונטה מאוד לכיוון הטעמים המזרחיים. אבל רק טעים.
    המנה הראשונה האחרונה, הייתה פולנטה עם אספרגוס,פטריות, ופרמזן. היא הייתה מעולה. ממש מעולה. בדיוק הטעמים שאנחנו אוהבים, יושבים כל כך טוב ביחד. מעולה... כבר אמרנו?

    אחרי שטעמנו קצת מהמסעדה, אפשר להתקדם למנות העיקריות – סטייק במשקל כבד, עם רוטב חמצמץ למעלה, צ'ימיצ'ורי כנראה. הבשר היה טוב, אבל היה חסר שם משהו בכדי שהוא יהיה מנה טובה יותר מבשר טוב. אולי איזה טוויסט מעניין ואולי בשר מעולה, לא רק טוב.
    בנוסף הזמנו ריזוטו פטריות – מנה כבדה וטעימה. אותנו לא יפחידו עם שמנת ופרמזן. מנה כייפית שתשמח עוד יותר את הסעודים כשמזג האוויר ייזכר שאנחנו באמצע נובמבר ויתקרר קצת.

    קינחנו עם בסבוסה – עוגת סולת מתוקה שהומלץ לנו עליה רבות והייתה טעימה באופן מפתיע לאנשים שלא אוהבים עוגות סולת. כשהמלצרית ראתה שהתלבטנו אם לנסות את הבסבוסה או מוס שוקולד, היא החליטה להגיש לנו גם את מוס השוקולד על חשבון הבית. מוס השוקולד היה עמוס כוונות טובות, אבל היה קצת משעמם. שמחנו שבחרנו בבסבוסה.

    אז נחזור לפה? בהחלט. מסעדה מגוונת שיש לה המון מה להציע. ואי אפשר לא להזכיר שוב את האווירה הטובה, שנותנת הרגשה שבאנו לבלות, לא רק לאכול. האם המסעדה שווה נסיעה מת"א במיוחד לירושלים? פה הדעות היו חלוקות. שמנת אמרה בהחלט. אני קצת סקפטי – אם כבר אנחנו רוצים מסעדת שף "מגניבה", אז יש גם כאלה בתל אביב.

    ''

    שיהיה לכם בתאבון,
                    שמן ושמנת.

     

    רוצים לקבל עדכונים בכל פעם שיוצא פוסט חדש?
    הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק:
    http://www.facebook.com/group.php?gid=137030085675

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        10/9/11 12:35:

      אוי אוי אוי עשית אותי רעב בשבת בצהריים, נבקר שם במוצש :)

      מרדכי אשכנזי בניית אתרים.

        13/12/10 13:56:

      אהבתי את תוספת הווידיאו! מגניב
      הוא גם מעביר בדיוק את התחושות שלי לגבי המסעדה:
      "טעימה וכייפית".

      ואולי אסכם בציטוט משיר שנכתב דווקא על ת"א -
      "ישנן יפות יותר ממנה, אך אין יפה כמוה." נתן אלתרמן.

        5/12/10 01:09:
      כמובן שרצוי לשלב ביקור בעוד כמה אתרים (גם קולינאריים) בירושלים, ובפרט בשוק עצמו. כן, יש עוד מקומות בעיר חוץ מ"מחניודה", ואפילו במרחק הליכה ממנה. שווה לקחת חצי-יום או יותר. הופך את הנסיעה לכדאית בהרבה ואת היומולדת לאירוע של ממש.
        1/12/10 10:39:
      גם אני חגגתי שם את יומהולדתי ומאוד נהנתי. אולי לא הכל מושלם אבל כייף שם, טעים והמחירים יחסית סבירים. נכון שיש מסעדות דומות גם במרכז אבל 45 ד' נסיעה זה לא כזה נורא וגם נותן נפח יותר מושקע לחוויית יומההולדת

      מזל טוב!!!
        29/11/10 13:10:
      מזל טוב :-)

      אני לא הבנתי למה יש על השולחן שקית של מלח
        28/11/10 23:58:
      חבל שיום ההולדת שלך לא בחורף... הרבה יותר נחמד שם כשיורד גשם בחוץ, וכל התבשילים ממלאים את המסעדה ב...

      אה... בעצם, רגע...
        28/11/10 07:18:
      תודה רבה לכולכם!

      איריס - ריגשת אותנו... :-)
        27/11/10 13:19:
      מזל טוב
        27/11/10 11:39:
      נקרא נחמד
      עדיין לא הייתי שם
        27/11/10 10:55:
      שווה לחכות לכל פוסט! עשיתם אותי רעבה על הבוקר! :)
        26/11/10 23:17:
      גם אני מאד אהבתי את המסעדה :)
      מתי חוזרים ?
      *
        26/11/10 15:12:
      יופי של ביקורת. כבר שמעתי על המקום דברים טובים.
      העיקר שיהיה מזל טוב.

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין