עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    דוניה רוסה – ארוחה אחרי טיול

    5 תגובות   יום שני, 18/10/10, 00:12

    ''

    קדחת הטיולים בחגים תקפה גם את החבר'ה. אז כמו כל שנה, רון ארגן לנו מסלולים ויצאנו לטיול החבר'ה השנתי. כמו תמיד לא כולם הגיעו, וכמו תמיד נוספו חבר'ה שלא הגיעו בפעמים הקודמות. אז יצאנו תשעה אנשים לצפון, ישנו באוהלים שפתחנו בחוות מנצור (שלהם מגיעה המלצה נפרדת), בישלנו פויקה בלילה, שקשוקה בבוקר, יותר מדי במבה-ביסלי על שפת נחל גן  ועדיין הגענו מורעבים לדוניה רוסה לארוחת צהריים מאוחרת ביומו השני של הטיול.

    המסעדה הארגנטינאית נמצאת בעין הוד – כפר האמנים, מקום ששווה גם סתם להסתובב בו בנחת ולצאת מהמקובעות העירונית. גם העיצוב של המקום הוא מאוד לא עירוני, הרבה עץ וקיר עם מכתבים ופרסומות ישנות, נותנים אווירה חמימה וכיפית.

    ידענו שהגענו לכאן לאכול בשר – לכן התמקדנו באופציות תחת "גריל הפחמים של מוטה" בתפריט. אנטריקוט, סינטה, אסאדו... והכול במחירים סבירים. הזמנו "גריל מעורב" שהציע לנו (ולעוד זוג) מגוון בשרים במחיר הוגן, שפשוט לא יכולנו לסרב לו. מכיוון שהמנה מתאימה יותר לשלושה סועדים (או שניים רעבים במיוחד) ולא לארבעה, החלטנו לנסות מנה ראשונה. גם היא מהמטבח הארגנטינאי הקלאסי – אמפנדס.

    עוד לפני האמפנדס חולקו לשולחן הארוך לחמים חמים ומוצלחים, מלווים בטפנד זיתים ובממרח עגבניות מיובשות. אני אישית העדפתי את ממרח העגבניות ולא ממש התרגשתי מטפנד הזיתים, אבל הייתי במיעוט בשולחן כולו. אולי חמאה הייתה עוזרת פה יותר מכל ממרח אחר...

    האמפנדס היו טובים, במילוי בשר ומעט ביצה קשה. רחוקים מהאמפנדס התעשייתיים שעשו עלייה לפני כמה שנים ותקעו יתד. הבשר אבל היה גולת הכותרת. גריל קטן שמוגש לשולחן עם כמה גחלים שלוחשות לך מתוך בטנו. מעליו רשת עמוסה בצ'וריסוס, סינטה, אנטריקוט ופילה. המלצרית שהגישה את הגריל נתנה הוראות מדויקות: תתחילו בפילה, אחר כך סינטה ותסיימו באנטריקוט. ילדים ממושמעים (ורעבים) שכמונו לא שואלים שאלות, אלא מתחילים לאכול לפי הסדר שהמלצרית קבעה.

    הפילה היה טוב מאוד – גריל הפחמים השאיר את טעמו הטוב על הבשר, שהיה עשוי מדיום מדויק. נתח ללא שומן, אך בכל זאת עסיסי.לדעתי, כוכב הערב. שמנת חולקת עליי.
    משם המשכנו לסינטה, שאותה שמנת הכתירה כהצלחה הגדולה. באופן מפתיע לסינטה, היא לא הייתה יבשה (למרות שזהו נתח די יבש מטבעו) וגם פה הטעם היה מוצלח. לי באופן אישי  המרקם המעט צמיגי קצת הרס. גם לאנטריקוט היה אופי דומה – טעם טוב ומרקם קצת צמיגי. הצ'וריסוס היה טוב, אבל זאת לא נקניקייה עם בשורה, כמו שניתן למצוא בלא מעט מקומות היום (פרנק, שרקוטרי, הנקניקיות של אלן טלמור – שנמצאות בין היתר בטרקלין ושטרן1).

    על קינוח כבר ויתרנו, היינו שבעים ומרוצים. חשוב לציין שהמחירים במקום יותר מהוגנים ושלושה אנשים יכולים "לשבת" על גריל מעורב, לשבוע ולצאת בנזק כספי לא גדול. אני הייתי מדרג את המקום ב-3.5. שמנת דווקא נהנתה 4.

    נ.ב.

    בדירוג המסעדות שערוץ 10 עשה לאחרונה זכתה דוניה רוסה במקום השלישי בקטגורית מסעדות הבשרים. כבוד!

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%

     

    שיהיה לכם בתאבון,
                    שמן ושמנת.

     

    רוצים לקבל עדכונים בכל פעם שיוצא פוסט חדש?
    הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק:
    http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=137030085675

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/3/12 23:53:
      אחלה מסעדה...
        21/10/10 14:18:

      צטט: שירגן 2010-10-19 09:15:01

      אז מה המחירים? לא כתבת. "מחירים סבירים", "מחיר הוגן", מה זה בדיוק אומר?

       

      שלום שירגן,

      נתנו הפנייה לאתר האינטרנט של המסעדה, שם מפורטים כל המחירים.

      בכדי לסבר את האוזן: אנטריקוט במשקל של כ-300 גר' - 82 ש"ח.
      אנחנו היינו 4 אנשים שחלקנו גריל מעורב במחיר 260 ש"ח. (וכאמור, הוספנו עוד אמפנדס למנה הראשונה - 40 ש"ח)

        21/10/10 14:15:

      צטט: rotemmon 2010-10-18 10:51:37

      כל פעם אני רואה את המסעדה ועוד לא יצא לי לבדוק!

       

      אז יאללה.. מחכים לקרוא את ה"שני סנט" שלך על המקום.

        19/10/10 09:15:
      אז מה המחירים? לא כתבת. "מחירים סבירים", "מחיר הוגן", מה זה בדיוק אומר?
        18/10/10 10:51:
      כל פעם אני רואה את המסעדה ועוד לא יצא לי לבדוק!

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין