עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי אוכל זה טעים

    מסעדת סיאם – חמת גדר: בחזרה לשנות ה-90

    0 תגובות   יום שני, 11/10/10, 11:41

    את הנופש המתפנק השנתי שלנו בחרנו לבלות השנה במלון ספא וילג' בחמת גדר, שמתהדר בכמות לא סבירה של סופרלטיבים ובתכלס לא תמיד מספק את הסחורה, אבל על כך בפוסט אחר – כאן נתמקד באוכל, או ליתר דיוק, בארוחה שאכלנו במסעדת סיאם הותיקה אשר שכונת במתחם חמת גדר.

    בתור צפונית מקורית, אני זוכרת שבילינו כמה שבתות מסוייטות על שפת המרחצאות המהבילים של חמת גדר, ותמיד תהיתי למה מבוגרים מוצאים ששכשוך במים חמים מדי זה כיף, אבל זכרתי את הארוחות בסיאם כחוויה מיוחדת, עם מנות שלא טעמתי והמון טעמים חדשים.

    מסתבר שמאז ילדותי (שבאמת התרחשה בשנות ה-90!) משהו רע קרה לסיאם. במקום טעמים תאילנדים מיוחדים, ומנות אוטנטיות, החליטו לחזור כאן לאוכל הסיני "של פעם" – האגרול והעוף החמוץ מתוק כבר בפנים.. שמנוני, מטוגן למוות ומוצף ברוטב אדום (חמוץ מתוק), ועוד במחירים שערורייתיים במיוחד.

    נכון, מחיר הארוחה היה כלול בחצי הפנסיון עליו שילמנו במלון, אבל הרשו לי בכל זאת להתייחס למחירים, כפי שהם מוצגים בתפריט החופשי. מה גם שבכל זאת הזמנו מנות שלא כלולות בהצעת המלון.

    אז מה אכלנו?
    התחלנו במגוון סלטים אסייתיים (מופיע בתפזורת בתפריט, בין 26-32 ₪) וצלחת מתאבנים – אגרול (2 יחידות – 26 ₪, ומאין כדורי עוף מטוגנים שלא מופיעים בתפריט הרגיל), בליווי לא אחר מאשר הרוטב האדום של ילדותינו.

    המשכנו במרק תירס ומרק חמוץ חריף (24 ₪ כל אחד) והתפנינו להזמין מנות עיקריות: אני הלכתי על מנה של בבקר עם פלפל ירוק ברוטב שעועית שחורה (76 ₪) והבעל בחר בדניס שלם מטוגן ברוטב סצ'ואן (95 ₪). ביחד עם המנות קיבלנו שתי קעריות של אורז ונודלס.

     

    עכשיו, כמה מילים על האוכל – בשלב זה של הארוחה כבר הבנו במה אנחנו מתעסקים, וודאי שלא ציפינו לגורמה אסייתי, אבל בהחלט הופתענו לקבל ארוחה שכמו שנשלפה בשלמותה מהתקופה שבה "מסעדה סינית" הייתה הבחירה היחידה למסעדה, למי שמאס בשיפודיות.

    האוכל היה נחמד, לא "לא טעים" ולא כלום, סתם מאכזב, תזכורת לטרנדים שחשבנו שפסו מהעולם...

    זה היה השלב בארוחה שבו סיימנו להעלות זיכרונות מהמסעדות הסיניות של ילדותינו (שאנג-חאי בכרמיאל וג'ייד פאלאס באר שבע) וציפינו לקינוח המסורתי, שלא איחר להגיע – מנה של בננה ואננס מטוגנים, עם כדור גלידה וניל (26 ₪ לכל אחד).

     

    התפריט המתפזר אגב, באורך של כ 6 עמודים, כולל גם מנות הזויות לחלוטין, כמו קדרת אסאדו עגל (108 ₪) מצד אחד, טופו עם ברוקלי וג'ינגר (56 ₪) מד שני, ובאמצע כל החשודים הרגילים – עוף בלימון, בקר סצ'ואן ופתאי.

     

    אז בואו נעשה סיכום קצר – לו היינו משלמים על התענוג בנפרד מהמלון, היה מסתכם חשבונינו (כולל שתי כוסות יין בינוני ושתי כוסות תה) בלפחות 400 שקלים לזוג – ממש מסעדת יוקרה.

    אינני יודעת מיהם האנשים שבוחרים לאכול במסעדה במסגרת ביקורם במתחם חמת גדר, אבל אין ספק שזוהי חוויה יקרה, ולא יוקרתית בכלל.

     

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 2 מתוך 5

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה