עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    קרפצ'יו בר – ארוחת ערב של מנה ראשונה

    3 תגובות   יום רביעי, 29/9/10, 13:16

    ''

    "אז כמה הבקעת?" לא באמת אכפת לה ממשחק הכדורגל השבועי בשכונה, אבל אכפת לה ממני.
    "שניים. אבל הם היו דרדל'ה. הראשון היה דחיקה מקרוב לשער והשני..."
    "הממם.. טוב, אז אתה בטח תהיה רעב. קבעתי עם דנה ואחותי לקרפצ'יו בר. אתה בא?"

    התקלחתי ובאתי. זאת הייתה הפעם הראשונה שלנו בקרפצ'יו בר, למרות שראינו אותו לא מעט מבחוץ. מקום שהוא לא מסעדה מחייבת, ואפשר בו "לשבת על בירה", וגם מקום שאנשים כמוני שחזרו בדיוק מהכדורגל ימצאו בו משהו לאכול.

    התיישבנו בחוץ. מעט שולחנות ברחוב, באוויר הזה של תל אביב. אחרי שהתיישבנו לא נשאר אף שולחן פנוי. התפריט מכיל בעיקר וריאציות שונות של קרפצ'יו (בשר דק ונא, שבאופן הקלאסי נכבש ע"י שמן זית ומעט לימון או חומץ בלסמי והגשתו תכלול גם פרמזן ועלי רוקט). כמו כן, כל סועד יכול לבחור אם הוא מעוניין בקרפצ'יו מנתח פילה או סינטה (של בקר כמובן).

    שמנת, אחותה ואני התחלקנו בשתי מנות – הראשונה "קרפצ'יו שחיתות": תוספות של בלסמי מיושן, שמן כמהין ומחית כמהין. את המנה הזאת ניתן לבקש רק מפילה בקר. אחת המנות המוצלחות במקום. אפילו הקרפצ'יו לא ידע שהוא יכול להיות כזה. עשיר יותר, מפתיע יותר וטעם שונה מהקרפצ'יו הקלאסי. מנה שמתגעגעים אליה!

    המנה הנוספת כונתה "קרפצ'יו צרפתי" וקושטה בגבינה כחולה ואגוזי לוז. הניגוד בין החריפות של הגבינה לטעם העדין אגוזי הלוז והבשר (סינטה הפעם – בשביל הגיוון) משך אותנו ביס אחרי ביס בתענוג. וכל פעם נשאר "טעם של עוד". המנה הזאת גם אחת מהמומלצות של הקרפצ'יו בר (גם לפי המלצר) והיא הולכת עוד רחוק יותר מהטעם של הקרפצ'יו הקלאסי.

    כל המנות לוו בלחם חם וחמאה (מה צריך יותר מזה בחיים?) שסיפקו את הפחמימות שהגוף שלי דרש אחרי הריצות של שעתיים קודם. אבל בכל זאת, לא שבעתי. אז הזמנתי גם את הקרפצ'יו הפיקנטי (עם צ'ילי וגבינת מנצ'נגו). גם הפעם בחרנו בנתח סינטה בעיקר בכדי להוזיל את המחיר, כיוון שגם ככה היה קשה להרגיש בהבדלים בטעם הבשר עם כל התוספות החריפות/כבדות. גם הקפרצ'יו הזה היה מעניין וטעים, אך לא כמו קודמיו. אולי הוא היה קצת בנאלי, אולי סתם השילוב טעמים פחות מוצלח.

    אחרי שלוש מנות קרפצ'יו, ובירה וחצי עדיין היה חסר משהו. מנה עיקרית אולי... זה החיסרון היחידי של הקרפצ'יו בר. כמה שמגוונים במנות, עדיין מדובר בעוד סוג של קרפצ'יו (אפיל אם מדובר בוריאציות מפתיעות ומעולות כמו ה"קרפצ'יו שחיתות"). או כמו שחכמים מאיתנו המשילו: "אפילו אם יש לך בבית את הסטייק אנטריקוט הכי טעים בעולם, עדיין בא לך לפעמים פיתה עם שוקולד".

    נ.ב.

    גם השנה, חוגגים בקרפצ'יו בר את היומולדת של המקום בשבירת שיא גינס בהכנת הקרפצ'יו הגדול בעולם. השיא הנוכחי שייך אגב, להם...

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%

    שיהיה לכם בתאבון,
                    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        17/11/10 12:17:
      שמעתי על המקום, אבל עכשיו עשיתם לי ממש חשק ללכת ולאכול שם!

      היה כייף לקרוא, תודה.
        29/9/10 15:30:

      אחלה שיהיה בתיאבון , לקראת החג זה דווקא יכול להיות אחלה מאכל

        29/9/10 13:52:
      עכשיו בא לי קרפצ'ו :-)

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין