עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    כי אוכל זה טעים

    אמורה מיו – לאוהבי המוכר והאהוב

    6 תגובות   יום ראשון, 26/9/10, 10:28

     

    חזרנו מירושלים בצהרי יום שבת של טיולים. הרעב הכבד העביר אותנו על דעתנו, והחלט לנטוש את כל עקרונות הדיאטה ולהתפרע על אוכל איטלקי מושחת ופחמימתי.

     

    על אמורה מיו שמענו רבות, ואיכשהו לא יצא לנו להגיע, אז החלטנו לנסות. אחרי הכל, מדובר במסעדה מדוברת ומוערכת על ידי רבים ואנינים. התקשרנו ב-2, רצינו מקומות ל-3 וחצי. אי אפשר, אמר שלומי, הבעלים, תבואו ברבע לארבע. לקחנו.

     

    הגענו בשלוש וחצי למסעדה מפוצצת, ומייד הושיבו אותנו וקיבלנו תפריטים.

     

    התפריט של אמורה מיו ענקי וכולל מגוון גדול של מנות – אותי זה קצת מבלבל אבל ככה זה לפעמים באוכל איטלקי.

     

    הלומי רעב הזמנו אנטי-פסטי קטן (32 ש"ח) שהגיע במהירות וכלל בטטה, פטריות, ארטישוק, פלפלים, שעועית וחצילים, וקצת גבינת פטה. בסך הכל מדובר במנה נחמדה מאוד, מתאימה לנשנוש ראשוני וחבל שלא מגיעה עם לחם, כפי שנהוג בהרבה מקומות.

     

    לגבי העיקריות התלבטנו הרבה (כל כך הרבה אופציות!) ובסוף בחרתי להזמין ציו לופטו - ניוקי, פילה בקר, ברוקולי, מעט בצל, פטריות, עגבניות מיובשות, נגיעת טבסקו וברנדי (68 ש"ח) והבעל הלך על ציה פרנצ'סקה - חונקי כמרים בשמנת, ברוקולי טרי, יין לבן, גבינת עזים, בזיליקום, נגיעת שום (57 ש"ח).

    המלצרית החביבה שלנו שמחה לספר לנו שבחרנו ב"שתי המנות הכי טובות בתפריט!", ככה שהרגשנו חכמים במיוחד, רעבים ומלאי ציפייה. וחיכינו.

     

    וחיכינו, וחיכינו. וחיכנו עוד קצת.

     

    לבסוף, אחרי חצי שעה של ציפייה מורעבת והתקוטטות זוגית (הרעב מוציא מאיתנו צדדים איומים, אנחנו יודעים) הגיעו המנות.

     

    מנת הניוקי שלי הייתה מוצלחת למדי, נתחי הפילה היה עשויים בצורה מושלמת, מאוד נימוחים, וטעם הברנדי הורגש. העגבניות נתנו טאץ' מתקתק והשתלבו טוב עם הבשר. האכזבה העיקרית היו הניוקי עצמם, שהיו גדולים וניכר עליהם שיצאו משקית ולא הוכנו המקום, מה שהורגש במיוחד במרקם הדביק שלהם. מאכזב מאוד ממסעדה איטלקית.

     

    לגבי הפרנצ'סקה אין הרבה מה להגיד, וחבל, בסך הכל מדובר במנה של, נו, פסטה בשמנת ופסטו. לא מיוחד, לא מעניין, ומתוארת בצורה מופזת – המנה מגיעה עם עיגול יחיד של גבינת עיזים מעל, ועם נתחי ברוקולי גדולים שלא תורמים לטעם. מנה מפוספסת ובגדול, אבל טעימה. כמה אפשר לטעות עם פסטה בשמנת ופסטו?

     

    לקינוח הלכנו על קינוח הדגל של המסעדה - אלף עלים - בצק עלים עם קרם פטיסייר ושקדים (33 ש"ח) ופעמיים הפוך.

    הקפה היה מעולה והקינוח ללא ספק ההצלחה של הארוחה – מנת ענקית (!) שכמעט והכניעה את שנינו (ולשנינו יש קיבולת מתוקים מרשימה) והייתה שווה כל קלוריה – מנה לא מכבידה, מתוקה, פריכה ומתפצפצת – ניכר שהורכבה ברגע ההזמנה. קרם הפטיסייר היה מושלם ומרענן. בהחלט קינוח שנחזור בשבילו.

     

    לסיכום, מתאים במיוחד לאוהבי אוכל ומורעבים שלא מחפשים הרפתקאות, אלא רק מנות מוכרות ואהובות.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/3/11 07:17:
      מסעדה איטלקית פשוטה וטעימה. לעיקרית עדיף להזמין מנות בשריות. באופן כללי עדיף לאכול היטב ולהנות מהחיים :)
        1/10/10 10:51:

      אני משוכנעת שעוד נחזור ונבחן מנות נוספות :)

      צטט: איבי מלכת האור 2010-09-28 09:52:00

      הייתי שם לא מזמן אחרי הרבה שנים ומאד נהניתי, לקחתי את הריזוטו פטריות והוא היה נפלא.
      תודה
      *

       

        1/10/10 10:50:

      כמובן!

      המסעדה ברחוב אבן גבירול 100, ת"א

      איריס

       

      צטט: קורעת ספרים 2010-09-30 17:42:30

      אפשר לקבל כתובת?

       

        30/9/10 17:42:
      אפשר לקבל כתובת?
        28/9/10 20:38:
      תודה על המידע
        28/9/10 09:52:
      הייתי שם לא מזמן אחרי הרבה שנים ומאד נהניתי, לקחתי את הריזוטו פטריות והוא היה נפלא.
      תודה
      *