עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פורטר אנד סאנס – החבר'ה נפגשים

    ביקורת על Porter & Sons - פורטר אנד סאנס,

    פורטר אנד סאנס – החבר'ה נפגשים

    4

    מסעדות ואוכל  

    2 תגובות   יום רביעי, 8/9/10, 16:02

    ''

    אני מניח שאצל כולם זה קורה מתישהו. לפחות לכל מי שיש לו חבר'ה. אם פעם היה צורך במקסימום שלוש שיחות טלפון, או שיחת מסנג'ר אחת לארגן יציאה לאותו ערב, היום כבר צריך כבר לקבוע מראש. עדיף כמה ימים מראש אפילו. בתקופה שלא ממש היו לנו בנות זוג קבועות, עבודות קבועות ולא ישבנו באופן קבוע מול הטלוויזיה, היינו מוציאים את עצמנו בקלות לאחד הפאבים שבמרחק עשר דקות הליכה גג. כמעט עשר שנים אחר כך, זה כבר לא כל כך קל.

    "אז לאן קובעים?", ירון לא רצה לשלוף רעיון ראשון.
    "לא חשבתי עדיין. אפשר לקפוץ לרובן, לסנדוויץ' בקטנה", עזרתי.
    "אין לנו בעיה, רק תזכור שחגית בהריון ואנחנו לא מגיעים למקומות שמעשנים בהם"

    "אז לאן חשבתם לצאת?", דורון בירר.
    "דיברתי על ירון עם רובן. אתם בעניין?"
    "עם מה הסנדוויץ''? אתה זוכר ששרה צמחונית?"
    "הממם... זאת בעיה. אז לאן אתם רוצים לצאת?"
    "אנחנו רוצים לאכול משהו. הבית התאילנדי מעולה"
    "שנייה, אני אברר עם ירון"

    "הבית התאילנדי? לא ממש מתאים לנו. חגית אוכלת מוקפץ כל יום בעבודה"
    "טוב, אני אחזור אלייך"

    "אני לא מוכן לצאת למקום של אוכל. אכלתי בבית. בוא נלך למקום שאפשר לשתות בו", זה היה בני שדרש.

    "אז לאן החלטתם לצאת?", זה היה רון.
    "בחיי שאין לי מושג. אני צריך מקום לעשרה, שיגיש אוכל אבל שיהיה אפשר גם רק לשתות בו בירה בכיף. ושיהיה צמחוני. ושלא יעשנו בו. ושלא יהיה תאילנדי. אתם מגיעים?"
    "אנחנו בכל מקרה נשארים במבשרת ציון. אבל בהצלחה..."

    בסופו של דבר שלחנו SMS לכולם – ב-21:30 בפורטר אנד סאנס ברחוב הארבעה (בת"א). וכולם הגיעו.
    הפורטר אנד סאנס הוא פאב עם טאץ' של מסעדה, או להפך. קצת מואר מדי בכדי להיות פאב, עם מוזיקה קצת חזקה מדי בכדי להיות מסעדה. ואולי זה הקסם שלו. הוא מגיש אוכל מבוסס על בשר בעיקר, אבל לא רק. והגאווה הגדולה של המקום הוא מעל ל-50 ברזי בירה מרחבי העולם. כמובן שעדיין לא ניסינו את כולם, אבל היי... תנו לנו זמן.

    בני ואני החלטנו ללכת על מסלול הטעימות של המקום – 6 כוסות של 120 מ"ל מלאות בבירה מטעמים שונים ומכל רחבי העולם, אפילו מהארץ. אבל למה דווקא הכלילו את בירה מכבי בשישיית הבירות הנבחרות? המתכון החדש לא משכנע אותי, והמהלך להחדרת מכבי מרגיש לי יותר שיווקי מכל דבר אחר. כמו בכל טעימות, תמיד יהיו דברים שתאהב יותר וכאלה שפחות. אבל המגוון באמת רחב והבירות מצליחות להפתיע ולא לשעמם. למרות שבפעם הבאה הייתי הולך על הבירה החזקה והלא מסוננת ששמה.. לא ממש זכור לי כרגע. נו טוב, אולי נצטרך לנסות שוב את הטעימות.

    שמנת ואני כמובן שלא נוותר על האוכל של כזה מקום, ובמיוחד כשראינו שיש מנה נקניקיות הבית, תחת הקטגוריה "נבראו לבירה". הכול היה מעולה, חוץ מהנקניקיות. טרנד הנקניקיות ששוטף החוצה את הסושי ואת אוכל בתי הקפה, מבורך ביותר. אבל לא כל מקום יכול להכין נקניקיה שתהיה ברמה מספקת. הנקניקיות של הפורטר מושקעות והכי רחוקות מנקניקיות בנאליות שטחנו אותם עד שנמאס. נקניקיה אחת פיקנטית, אחרת עם גבינה, מגוונות, ללא ספק. אבל לא יותר מסבירות.

    רוב החברים הלכו על ההמבורגר. עוד מנה שמשתלבת נפלא עם בירה (או ליתר דיוק 6 כוסות בירה). כששמנת ואני טעמנו מההמבורגר גילינו שמדובר בהמבורגר שעשוי טוב, אבל לא מעבר. אין כאן חידוש או הפתעה. גם אין כאן המבורגר טעים במיוחד, לפחות לא כזה שינצח את מוזס ביום טוב. ובמחיר של 60 שקלים, שהוא גבוה מהממוצע, אנחנו מצפים לקצת יותר.

    אז אם אתם מחפשים מקום עם אווירה של בירה בכיף, ואוכל שישתלב טוב – אנחנו יכולים להמליץ לכם על הפורטר אנד סאנס. אם אתם מחפשים בשורה קולינרית, תאלצו לחכות לפוסט הבא.

     

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%

    שיהיה לכם בתאבון,
                    שמן ושמנת.

     

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 3 מתוך 5

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/9/10 01:54:

      צטט: city rat 2010-09-10 01:19:16

      הפורטר אנד סאנס דווקא מגדיר את עצמו יותר כמסעדה ופחות כפאב. לדעתי זה הפספוס שלו.
      היה יכול להיות הרבה יותר מוצלח אם היו משנים קצת את האווירה ומורידים קצת את המחירים. מצד שני שפותחים את המקום ברחוב הארבעה אולי זה לא הכי מתאים.

       

      כמו שכתבנו למעלה, בתור מסעדה אין למקום זכות קיום ממשית...
      גם בתור פאב יהיה לו קשה להצליח, כי יש מקומות יותר "פאביים" ממנו, אפילו ברחוב הארבעה (הארבעה, לדוגמא).

      אנחנו אהבנו שהמקום חי על התפר הזה בין שני העולמות, במיוחד לפגישה של 10 אנשים שלכל אחד חשוב משהו אחר.

        10/9/10 01:19:
      הפורטר אנד סאנס דווקא מגדיר את עצמו יותר כמסעדה ופחות כפאב. לדעתי זה הפספוס שלו.
      היה יכול להיות הרבה יותר מוצלח אם היו משנים קצת את האווירה ומורידים קצת את המחירים. מצד שני שפותחים את המקום ברחוב הארבעה אולי זה לא הכי מתאים.

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין