עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    שטרן 1

    5 תגובות   יום שבת, 4/9/10, 10:43

    שטרן 1 הוא אחד הבארים הטובים בתל אביב ובפלורנטין, זו התחושה שלי

     ''

    אני לא איש של בירות, גם לא של אלכוהול, מי שמכיר אותי יודע זאת.

    אבל כשביקשתי שנדי, אמרו לי שאולי טעיתי במקום.

    בסקוטלנד שתיתי שנדי, שם גיליתי שאפשר ליהנות מבירה כשהיא מעורבבת עם ספרייט. אבל לכל דבר צריך פעם ראשונה, וכמו שהפעם הראשונה לאכילת סרטנים הייתה בפורלין, או קוקי סן ז'אק במאראבו.

    הטרקלין בזמנו הצליח לתת לי את התחושה וההבנה שבירה זה טוב אבל במידה.

     

    ב שטרן 1 יש 160 סיוגי בירות!!

    אי אפשר לבוא לשם בשביל בירה אחת!

     ''

    ההיכרות שלי עם חנן רביב, והשף אבי מלמד הייתה ארוחה הפרסית

    בקורדובורו, לא רחוק משם, אבל דברים קורים ואני לא שואל שאלות,יונתן נשאר שם וחנן בא לשטרן, ומירבל גזית המקסימה ניסת להזמין אותי ולא יצא.

    עד שהחלטתי שאני ומיכל נלך לשם לקבל קצת אווירה ואנרגיה חיובית.

    בירה לא ספק זה משקה שגורם לך לשמחה, בטח כשזה בא עם נקניקיות משובחות של אלן טלמור ובטח ובטח כשזה בא עם תוספות שאבי מלמד מכין.

    המיקום הפינתי של הבר הזה לא מאפשר לפספס אותו, רק היזהרו, סימני כחול לבן במדרכה מיועדים רק לתושבי תל אביב, זרים לא מתקבלים בברכה!

     

    המקום עצמו מזכיר לי מקומות בהולנד, מדרגות לחדר תחתון ומדרגות לחדר פרטי לזולה ומחסנים של בירה שלא יסולאו בפז.

     

    ולא רק בירה יש שם, כי יש שם משקאות חריפים שיכולים לסדר לכם את הראש שתשכחו מכל האהבות הנכזבות או הצרות.

    מאחר והיינו , אני ומיכל אורחי המקום ובאנו לתהות על קנקנו, נתיב, הברמן קבע לנו מסלול טעימות.

    ונתיב חברים זה ברמן מקצועי לחלוטין. כרגע אני מבין שצריך לנסות שם מסלול אחר אבל אני מחפש נהגת.

     

    אל תנסו לדלות ממני את השמות המדויקים של הבירה, שמחתי שיש אתר שיפרט זאת , אבל לא אין אתר לשטרן 1. לקרוא באור של בר אני לא מסוגל ולשמוע כנראה שגם לא.

     ''

    ''

    כשבאנו היו מספר זוגות בודדים ומצאנו בני שיחה נעימים ( נו נאמר בת שיחה שיהיו לך אוזניים ירוקות)

    אולם המקום הלך והתמלא וככל שהתמלא נתיב היה עסוק במחשב שמתרגם שתייה לכסף וגם בהכנה והגשה. כן חייב לציין גם את ורה אחראית המשמרת שלצידו.

     ''

    בירה ראשונה – שטרן 1 , איך לא פילזנר צ'כית שמתאימה לאנשים כמוני.

    בירה שנייה – בס בירה מסוג אייל נעימה

    ''

    בירה שלישית אורוויס עשויה מחיטה, בירה גרמנית, לא אהבתי.

    מה כן אהבתי את הסטאוט הסקוטיי – בל הייבן, דומה לגינס אבל לדעתי טעימה ממנו. שווה לשבת עליה ערב שם ( 7%)

    גם הלונדון בריי הייתה בירה מעולה

    ''

    והבירה שמתאימה לנקניקיות – בישופ דבל בוק גרמנית כהה  7.5%

    עד כאן אני חושב שתיתי שש בירות וזה כבר שיא גינס.

    האורות במסלול הלכו והתרחקו, הצחוקים והכיף התחיל לעלות לראש.

    ואני בטוח שדיברתי שטויות. וזה היה הרגע המתאים ביותר להתאזן עם אוכל, כי אחרי ההמראה תמיד מגישים אוכל.

    ואוכל הולך עם בירה אז נתיב מזג הום גובלין בירה אנגלית, ולחם עם רטבים טעימים של איולי פיקנטי, איולי חרדל, וצ'ימי צורי הגיעו.

    שתי קעריות של הום פרייז בצ'ילי ושמנת והשנייה עם צ'יפס פריקה.

    וגם טבעות בצל היו פתיח טוב לאיזון לאחר ההמראה. אפשר לשחרר חגורות ולהמשיך...

    ''''''''''

    ואז מגיעות הנקניקיות של אלן טלמור שאבי מלמד הכין לנו.

    לזכור שמות זו הגזמה של ממש באותם הרגעים כבר טסתי בשני מאך.

    צ'וריסוס, טולוז, אש, וקוזה נוסטרה מעולה .מרגז, בראטפוט משו? שהיה קשה לי ללעוס, דיקל ביג שמעוררת אסוציאציות ועוד. כעת הטיסה ממש התייצבה אפשר להמשיך במסלול ואת זה עושים עם לה שוף שגורם למטוס לצאת מהנתיב, בירה דובדבנים – קסטיל ברוז' מנה לייצב אבל המתיקות לא ממש מורגשת, ואחותה לבקשתי בירה פסיפלורה לא תרמה הרבה .

    אם אני זוכר ואני לא זוכר הרבה בירה " נגב" חתמה את המסע.

     

    או בעצם שוט של ליקר בחרובקה שנתיב מזג.

    רק ברגע שטעמנו מהטראפלס של אבי התיישרנו, כמה עם ג'ינג'ר  כמה עם בוטנים ושוקולד לבן עם קוקוס.

     ''

    ''

    ''

    בקיצור ולעניין יש כאן בירות מעניינות וטעימות ומבחר כזה לא מוצאים כל יום, ושף שיכין לכם אוכל ולא רק נקניקיות.

    ואוירה האווירה נהדרת

    שטרן אחד זה ברחוב שטרן 1 בתל אביב

     

    גילוי נאות: הייתי אורח המקום

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 5 מתוך 5

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        26/9/10 18:44:
      לפני יומיים יצא לי ללכת לשם יחד עם אחי.

      הזמנו מסלול טעימות שכלל 8 סוגי בירה (הטוראי כמדומני), וכל אחד מאיתנו הזמין נקניקייה.

      היללנו את הנקניקיות (אחי שהיה מזמין מאלן טלמור משלוח אליו הבייתה, הודה שכשהוא עושה אותן על הגריל אצלו בבית, הנקניקיות היו יוצאות פחות מוצלחות מהעשייה בשטרן1)

      והבירות היו מגוונת ורובן טובות (למרות כמה נפילות - לדוגמא הבירה 3.5%). לזכות המקום, כשביקשנו לחרוג ממסלול הטעימות ולחזור לבירה שטרן1, הם הסכימו בשמחה

      לסיכום - אם אתם אוהבים בירות ו/או נקניקיות המקום מומלץ בחום.

      החיסרון הבולט היחידי הוא ריח הטיגון שאופף את המקום וממאן להתפוגג.
        13/9/10 19:56:

      צטט: שמן ושמנת 2010-09-09 00:59:16

      נראה מעולה!

      נשתדל לנסות בקרוב...

       

      אני ממש ממליץ לך כי אתה מקורב לעניין ויש שם אוסף בירות בלתי נדלה

      אם תעדכן אותי ( אני בקושי מתפנה בחודש 10) אשמח אפילו להצטרף ... אולי..

      העיריה דפקה לי רפורט שם בכחול לבן

      למה? כי אני לא תלאביבי כנראה

        9/9/10 00:59:
      נראה מעולה!

      נשתדל לנסות בקרוב...
        6/9/10 16:41:

      האוכל נראה סוף הדרך, אין לי ספק שהשף במסעדה הזאת

      הוא ברמה של מאסטר שף, ולכל חובבי הבישול יש המון מה ללמוד ממנו.

      הטבעות בצל, נראות סוף !
      שנה טובה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין