עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    טירונות בעכבר Cafe

    הקומה ה-11 - כשרה מנצחת

    1 תגובות   יום שישי , 16/7/10, 23:53

    ''

    "שוב מסעדה כשרה...?" אמרתי לה, באכזבה ברורה בקולי.

    "נו, תתעלמי שנייה מהאנטי שלך לכשר. זה אמור להיות שונה ממה שהכרת עד עכשיו. אני אבוא לאסוף אותך, אפילו לא תצטרכי להזיז את האוטו. בואי, יהיה כיף" שכנעה אותי הבורגנית.

    מה אני אגיד לכם, הקטע עם האוטו קנה אותי.

     

    סיבוב אחד אחרי, הצלחנו למצוא את הכניסה למלון פלאזה סיטי סנטר בעזריאלי. עלינו לקומה ה-11 במעלית נטולת מראות (מי הגאון?) ונכנסנו אל מסעדת "הקומה ה-11" (מפתיע!)

     

    בכניסה קידם את פנינו מארחינו השף אייל רוזנברג, שהציע לעשות סיבוב במלון לפני שנתיישב לטעום ממעשה ידיו (או ידי עובדיו). יצר החטטנות והאהבה לבחון את עיצובו של כל חלל מגורים שאליו אני מגיעה, לא השאירו לי מקום להתלבטות.

     

    וכך עלינו קודם לקומה ה-20, שם שוכן טרקלין העסקים של המלון, שפתוח 24/7 ומאפשר לערוך בו פגישות עסקיות קטנות באווירה שקטה, נעימה ויוקרתית או סתם להעביר את הזמן על כוסית וויסקי ולשחק אותה עסוק...

    אחרי הביקור בטרקלין ירדנו לקומה 18 להציץ על חדר אורחים טיפוסי. כאן זה הזמן להגיד שעיצוב זה הצד החזק של המלון על כל חלקיו. עיצוב מינימליסטי נקי וחם זה הסגנון ששוכן בחדרים, בטרקלין ובמסעדה, וזה הסגנון שגורם לי להירגע ולהרגיש בנוח. אך גולת הכותרת של החדרים במלון הוא חלון הענק באמבטיה. שם תוכלו לרחוץ במקלחת או להתפנק באמבטיית קצף כשהנוף שנפרש מולכם הוא פקק התנועה באיילון (אם תבחרו את הצד הנכון). זה, לדעתי, פירושו של מלון בוטיק אורבני.

     

    חזרנו למסעדה, שם חיכה לנו שולחן ערוך עם סושי למנת הפתיחה. הסושי בקומה ה-11 מותאם לחך הישראלי, עשיר במרכיביו וטעמיו, מי שרגיל לסושי יפאני קלאסי ירגיש קצת עומס בבלוטות הטעם.

     

    ''

     

    תוך כדי מנת הפתיחה אייל סיפר לנו קצת על אופי המסעדה, שהתגלתה להיות המסעדה היחידה במלון. נכון, אין חדר אוכל. מה שאומר שמי שמתארח במלון מקבל ארוחה שמכינים במיוחד בשבילו. אין בופה (חוץ מארוחת בוקר - בופה מעוצב בקפידה), אין תורים, אין העמסה על צלחות ואין הרגשה של עדר.

    מעבר לזה ברור שהמסעדה פתוחה לקהל הרחב ומחזיקה בתפריטי בוקר, צהריים (עם עסקיות ב-99 ₪) וערב. יש גם בר סושי, בו אפשר לשבת לארוחת סושי שלמה או להזמין ממנו סושי לשולחן. רמת הכשרות של המנות משתנה ויכולה להגיע לרמת למהדרין (או מה שזה לא יהיה... יש גבול לידע שאני מוכנה להפגין בנושא הכשרות), בין היתר בגלל בעל המלון, לב לבייב, שמסתבר שמבלה עם משפחתו לא מעט במסעדה ואוכל גלאט.

    בימי רביעי מנגנת להקה של איש אחד, שיודע להתאים את שיריו לקהל של אותו הערב. בעיקר מוזיקה רגועה ועדינה ולפעמים חסידית רגועה.

     

    ''

     

    ''

     

    הגיע הזמן להתרכז באוכל.

     

    ראשונות

     

    פוקצ'ה עם מתבלים - הלחם טוב וקרם הפלפלים מפתיע.

     

    ''

     

    כבד אווז בגריל עם ריבת עגבניות שרי (79) - הכבד טיפה יבש עם מרירות לא רצויה. מנה קצת מאכזבת.

     

    ''

     

    קרפצ'יו סינטה עם צלפים (58) - אין מה לעשות, חסר הפרמזן...

     

    ''

     

    סלט שקדי עגל (55) - שקדי העגל מוסיפים מרכותם לטעמים העדינים והמגוונים של הסלט. מנה מוצלחת, המנצחת ממנות הפתיחה.

     

    ''

     

    עיקריות

     

    קציצות עגל בולגריות - מנה מתפריט הצהריים. משפחה בחיפה מייצרת אותן במיוחד בשביל אייל השף, שגדל על טעמן, עפ"י מתכון של 200 שנה. הבנתי למה אייל מתעקש להביא את הילדות שלו למסעדה, הייתה לאייל ילדות טעימה ביותר המזכירה קצת קבב.

     

    http://cafe.mouse.co.il/image/1676140/

     

    המבורגר 100% אנטריקוט (77) - המבורגר טעים מבשר נקי, מוגש בסגנון אמריקאי מגניב, אחד הטובים בעיר. אני מבקשת כאן מכל סוקרי ההמבורגרים להגיע ולטעום את היצירה של הקומה ה-11 ולמקם אותו ברשימות שלכם.

     

    http://cafe.mouse.co.il/image/1676141/

     

    צלעות טלה (160) - צלעות טובות, בשר מובחר, אך אייל נשלח לטעום את פאר היצירה של הצלעות במסעדה אחרת. עדיין אחת מנות הצלעות המוצלחת שיש.

     

    http://cafe.mouse.co.il/image/1676142/

     

    אנטריקוט מיושן 250 גר' (100) - טוב, תקשיבו, בתור אחת שאוכלת בשר בכל הזדמנות ויכולה להתעורר בבוקר ולהעדיף סטייק על פני קפה של בוקר, אני חייבת להודות שזה הסטייק הכי טוב שאכלתי בחיי במסעדה. ראשית, מידת העשייה המדויקת של מדיום-ריר לא מובנת מעליה כלל וכלל במסעדות ארצנו. שנית, העסיסיות של הבשר היא דבר מפתיע לבשר כשר ובכלל. אבל הנימוחות של הבשר בתוך הפה יכולה להביא אוהב בשר להתקף לב.

     

    http://cafe.mouse.co.il/image/1676143/

     

    תוספות

    עקב אכילס של מסעדות כשרות הם החמאה, החלב והשמנת, ובעצם מנות שבלי המוצרים האלה לא שוות אפילו מבט. פירה הוא אחד מהן. אייל מכין את הפירה שלו על חלב קוקוס. אף פעם לא חשבתי על זה. הצליח להפתיע ואף לעשות את המנה מספיק מכובדת בשביל מסעדה ברמתה.

     

    קינוחים

     

    טוב, כאן הייתה נפילה קלה. אבל לזה יכולנו לצפות אם כל האוכל הטוב לא היה מצליח להשכיח מאיתנו את עניין הכשרות.

     

    אגוזי (מהספיישלים) - גוש שוקולד שהתווית פרווה מודבקת על כל כולו.

     

    http://cafe.mouse.co.il/image/1676144/

     

    וופל בלגי (36) - הוופל מוצלח, אך חסרה לו גלידת החלב והקצפת.

     

    http://cafe.mouse.co.il/image/1676146/

     

     

    לסיכום

    מסעדה מרווחת עם אוירה רגועה ונוף אורבני מגניב. יין טוב יכניס למצב רוח הנכון.

    זו פעם ראשונה שמסעדה כשרה מצליחה להפתיע אותי ואף להשכיח את עובדת הכשרות משך רוב מנות הארוחה.

    אני אחזור בשביל הסטייק שלי.

     

    גילוי נאות: הוזמנו כאורחות של המסעדה.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/10/10 20:07:
      נשמע ונראה טוב
      וזה מאחד שניהל מטבח בשרי כשר בעבר
      נראה לי שהם יכלו להתעלות על עצמם בעניין הקינוחים
      בזמן שעבדתי עם אוכל כשר נוכתי לדעת שקינוח כשר הוא
      לא מילה גסה
      אבל זה תלוי מי הקונדיטור שיצר אותו .