עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    גוסטו - מסתבר שזו הפיצה הטובה בתל-אביב

    5 תגובות   יום חמישי, 15/7/10, 15:36

     

    ''


    לפני כחודשיים, הייתי בחופשה ושאלתי חברים לאן ללכת. חלק, כולל חברי השמנמנ.יםהצביעו לכיוונה של גוסטו, מסעדה איטלקית ליד כיכר רבין, עם התמחות בפיצות גורמה. אני אוהב את המגמה של השנים האחרונות בהן פיצות הגורמה כבשו את העיר ולכן מיד קיבלתי את ההמלצה והלכתי לאכול עסקית בגוסטו. מאז חזרתי פעם נוספת, שוב לעסקית, והביקורת הבאה מסכמת את שתי הפעמים.

     

    על המקום

     

    המסעדה נמצאת במיקום מוצלח מאוד מבחינת נגישות, בקצה שדרות חן ממש מול הכיכר. גם הנוף הניבט מהחלונות ממש יפה יחסית לעיר, מצד שני המסעדה עצמה, העיצוב ומקומות הישיבה מאוד פשוטים. אני מאמין שזה קצת עומד בעוכריה משום שזה משדר פשטות, למרות שהאוכל שתיכף נגיע אליו, הרבה יותר מוצלח. המקום מציע כמה עסקיות שונות בצהריים. אנחנו בחרנו בשתי הפעמים בעסקית הבינונית שעלתה 68 ש"ח וכללה מנה ראשונה לבחירה: ברוסקטה, סלט ירוק אישי או מרק היום, מנה עיקרית: פיצה לבחירה מהתפריט או קלצונה לבחירה מהתפריט או סלט קפרזה או פפרדלה ראגו או סקלופיני עוף. יש עסקית אחת יותר זולה שעולה 55 ש"ח אבל כוללת רק פיצה קלאסית ואנחנו באנו כאמור לטעום את פיצות הגורמה, היותר מיוחדות גם מבחינת התוספות עליהן.

     

    על האוכל

     

    התחלנו את הארוחה העסקית עם מרק היום שהיה מרק מיניסטרונה מהטובים שאכלתי. עם מעט פסטה בתוכו, מרקם עשיר בירקות וחרפרפות עדינה שמשילמה היטב את הטעמים העשירים. הפסטה במרק הייתה כל כך טעימה לבת שלי שביקשנו עוד כמה חתיכות ואמרנו שאין בעיה לשלם עליהן. קיבלנו מנת של פסטה בלבד, גדולה למדי, בשביל הילדה מבלי שביקשו תשלום נוסף עליה. יחס מפתיע אבל ראוי לציון. שפכנו עליה טיפה מהמרק וזה היה כמו רוטב משובח. גם הילדה נהנתה עד הגג וליקקה את האצבעות.

       

    ''

      

    אשתי אכלה את מנת סקלופיני העוף - חזה עוף צלוי במחבת עם חמאה, יין לבן, צלפים ועגבניות מיובשות, מוגש על מצע של ארטישוק, בצל ופטריות מוקפצים במחבת. את המנה הזו פחות אהבנו, השילוב של הצלפים והעגבניות המיובשות, שני דברים עם טעם חזק מאוד, לא השתלב טוב בעינינו במנה ויחד עם רוטב חזק בטעמים, גבר יותר מדי על העוף. תפוחי האדמה עליהם הוא הוגש גם הם לא היו מדהימים.בסה"כ מנה סבירה, אבל לא מפילה.

       

      

    ''
     

     

    אני בחרתי בפיצה ששילבה את כל הדברים שאני הכי אוהב, פיצת פנצ'טה פטריות - רוטב עגבניות, תערובת גבינות, נתחי בייקון, מבחר פטריות וגבינת פטה יוונית. פיצות הגורמה שכבשו את העיר בשנים האחרונות, כולן מציעות בצק דק וקריספי ושילוב תוספות מורכב על גביהן. גם הבצק של גוסטו הוא דק פריך ונפלא ובאופן מדהים למרות דקותו, כאשר מרימים את הפיצה היא אינה מתקפלת או כורעת בעומס התוספות שעליה. צורת ההגשה מנסה להיות אותנטית כמו באיטליה והפיצות מוגשות על גבי מגש נירוסטה שעליו נייר אפייה לבן פשוט. דווקא צורת ההגשה התאימה בעיני מאוד. גם אם זו פיצת גורמה זו עדיין פיצה והאותנטיות הייתה במקומה. בגלל שרבות מהפיצות שכבשו את העיר מורכבות מבצקים די דומים בסגנונם, שילוב הטעמים ששמו על הפיצה יכול להוות את כל ההבדל. פיצת הפנצ'טה פטריות הייתה מצטיינת בדיוק בתחום הזה. שילוב הטעמים הזה יושב על בלוטות הטעם בשלמות. שילוב הטעמים כאילו נתפר להיות יחד ובעיני זו הפיצה הכי טובה שאכלתי עד כה. מסתבר שזו הפיצה הטובה בתל אביב.

     

    ''

     

    בפעם השנייה בה ביקרנו במקום שוב הזמנו את מרק המיניסטרונה ואת פיצת הפנצ'טה פטריות שהיו כאמור מעולות וויתרנו על הסקלופיני עוף. בתור מנה שנייה את פיצת הג'מבון קווי - רוטב עגבניות, תערובת גבינות, פרוסות שינקן, טאסוס, אספרגוס, פרמזן וחלמון ביצה. בחרנו בה כי היא נראתה לנו מאוד מעניינת בעיקר בגלל שילוב חלבון הביצה על הפיצה. גם הפעם היה מדובר בשילוב טעמים מאוד מיוחד, אם כי עדין יותר בגלל שלא היה בו את המליחות של הגבינה היוונית, אבל עדיין טעמים מאוד מיוחדים שלא נתקלתי בהם בשום מקום אחר. אם הייתי צריך לבחור אחת הפנצ'טה פטריות יותר מושלמת מבחינת שילוב הטעמים, אבל גם הפיצה הזו מקורית וטעימה.

     

     

    ''

     

    לסיכום

     

    בצק הפיצה של גוסטו הוא פשוט מצויין. דק, פריך, אבל עדיין יציב מספיק להחזיק את כל מה שמעליו ובעיקר טעים מאוד. שילובי הטעמים השונים שיש בתפריט, הם מורכבים ומעניינים וניכר לפחות לפי שתי הפיצות שטעמנו שעשו עבודה טובה בהרכב הטעמים. יש מגוון מספק של שילובי תוספות בתפריט, כדי שכל אחד יוכל לטעום משהו מעניין וביחד עם הבצק המשובח הפיצה של גוסטו היא פשוט תענוג. את מנת העוף פחות אהבנו אבל המרק מיניסטרונה היה גם הוא מעולה ובסה"כ מדובר בעסקית משתלמת וטעימה. אני בהחלט מתכוון לחזור לאכול במקום ואני ממליץ גם לכם לנסות. והכי חשוב, אל תפספסו את פיצת הפנצ'טה פטריות.

     

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 5 מתוך 5

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/7/10 18:19:
      אנחנו מכירים את המקום מצויין.
      כל מילה בסלע.
        16/7/10 14:58:
      איכשהו עד עכשיו לא הסתדרתי בארץ עם פיצות הגורמה.
      מקווה לטעום וליהנות מזו :-)
      אשמח לנסות...בנושא הפיצה הטובה שאי פעם אכלתי,
      זאת פיצה יו אס איי בפ"ת...אפאחד לא כיול לשכנע אוי אחרת...
        15/7/10 17:57:
      נכון נכון
        15/7/10 16:12:
      באמת הטובה ביותר שאכלתי באזורינו.