עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    הקומה ה-11, כשרים גם בעיני

    4 תגובות   יום חמישי, 3/6/10, 12:04

    על המקום


    הקומה ה-11, מסעדה כשרה אשר ממוקמת במיקום מיוחד במינו, במגדל המרובע בעזריאלי, בקומה ה-11 של מלון קראון פלאזה סיטי סנטר. בגלל המיקום הזה, מרכזי ככל שיהיה, בטח גם לא יצא לכם לשמוע על המסעדה ולשם כך אני כאן.
     
    לפני כחודשיים, הוזמנתי יחד עם קבוצת בלוגרים, להתארח במסעדה לארוחה ולכתוב את רשמינו. מסיבות שונות רק עכשיו יוצא לי לספר לכם, אבל איך אומרים, מוטב מאוחר...
     
    המסעדה משמשת כמסעדת בוטיק למלון, מוגשות בה ארוחות בוקר לאורחי המלון, עסקיות צהריים, תפריט סושי ותפריט ערב. המטבח במקום מכוון לכיוון הצרפתי, ים תיכוני ישראלי. שף המסעדה הנוכחי הינו אייל רוזנברג. הכשרות במקום היא גלאט בהשגחת הרב מחפוד והרב לנדאו.
     
    המסעדה מעוצבת בצורה שאינה אופיינית כלל למסעדות במלון, מאוד מודרני ונקי, מאוד צבעוני, כולל שימוש במסכים דקים עם גרפיקה צבעונית שמוסיפה לתחושה המודרני של המקום, כנראה חלק ממיתוג המלון כבעל חדרים חכמים ומרושתים. אני אהבתי מאוד את המקום ואת האווירה שהיא אמנם קרה מעט, אבל מאוד יפה ונעימה.
     


    לפני שאגיע לספר על האוכל, אני רוצה לספר ולהראות את המטבח. לשמחתנו הפעם האירוח כלל גם סיור במטבח שהיה רחב, נקי ומכיוון שעמדנו שם זמן מה, אני יכול לומר שהוא גם נוהל בשקט ובקפידה. היה מרתק לראות אותם עובדים והנקיון והסדר רק הוסיפו לתחושת האיכות שקיבלתי בעת האירוח במקום.
     

     

    על האוכל


    אחרי שסימנו עם המנהלות הגיע הזמן לדבר על האוכל ויש בהחלט על מה לדבר. על שולחננו נחתו בלי הפסקה עוד ועוד מנות מהתפריט, ואני מודה שהתקשתי לצלם וגם לטעום מכול אז כרגיל, אכתוב על מה שכן זכיתי לטעום.

    הארוחה נפתחה עם מנת לחם הבית שהוא פוקצ'ה בליווי טאפאנד זיתי קלמטה, פסטו בזיליקום ושמן זית עם חומץ בלסמי. הלחם היה קצת שמנוני אבל מאוד רך וטעים והממרחים/מטבלים שהגיעו איתו היו מצויינים. יחד על הלחם קיבלנו את סלט הבית, סלט הקומה ה-11 (42 ₪) – מגוון חסות, עלי בייבי, אנדיב, עגבניות מיובשות, צ'יפס בטטה, אבוקדו, צנובר ופיסטוק בויניגרט לימון מלווה בגריסיני מצופה שומשום לבן ושחור. הסלט לא השאיר עלי רושם טוב, מרכיבים טובים וטריים אבל משהו בטעם לא הרקיע שחקים.

     

     

    המשכנו את הארוחה עם שלוש מנות ראשונות בשריות שהגיעו יחד לשולחן. מנת ברזאולה (50 ₪) - סינטה כבושה בשמן זית, עם סלט נבטים בוינגרט איולי צ'ילי שהייתה טעימה להפליא ולא פחות חשוב, מנה יפהפיה. מנת כבד אווז בגריל (79 ₪) - במגדל בריוש, ריבת שרי וג'ינג'ר שהייתה מבחינתי גולת הכותרת של האורחה כולה ולשמחתי הביאו ממנה עוד ועוד. הכבד הוכן בדיוק כפי שצריך ופשוט נמס בפה, שחיתות שיכולה לגרום לכל אחד לקצת רגשי אשם ובמקרה שלי, עשתה לי את הערב. מחיר המנה גבוה מטבע הדברים, מאז שפיטום האווזים נאסר, תודה לאל.

     


    המנה השלישית הייתה מנה של סלט שקדי עגל (55 ₪) עם מבחר חסות, שקדי עגל, אספרגוס צלוי, חמוציות וצנובר. זו מנה שלא אהבתי. אני מאוד אוהב שקדים, אבל שקדי העגל במנה הזו היו יבשים וחסרי טעם וחבל.

    אחרי רצף המנות הראשונות, הבלתי פוסק, עשינו הפסקה לקחת אוויר והלכנו לראות את המטבח, כפי שכבר סיפרתי לכם בהתחלה. מנוחה קלה לפני העיקריות.

     

    חזרנו לשולחן והסתבר שרצף המנות הראשונות היה כלום לעומת קצב העיקריות, פה כבר לא הספקתי לצלם ולאכול את הכל לפני שהתקרר ולכן ויתרתי על חלק מהמנות (ומי שמכיר אותי, יודע שזה ממש לא אופייני לי). בכל מקרה, הייתי צריך גם לצלם ואני נהנה מאוד גם מזה אז כמובן שאכתוב על מה שטעמתי בלבד.

     

    מנת ההמבורגר 250 גרם מבשר אנטריקוט (77 ₪) בליווי פלחי תפוח אדמה בקייג'ין היא מנה מיוחדת בראש ובראשונה בגלל ההגשה המקורית שלה. ההמבורגר עם תוספת מגיע על מגש וכל הרטבים והממרחים נמצאים על אותו מגש בצנצנות קטנטנות, מראה מרהיב. המחיר של המנה קצת גבוה, אבל הוא כולל המבורגר ותוספת. ההמבורגר עצמו היה טעים מאוד, שומני במידה, שילוב בשרים מעניין ובקיצור, בהחלט הצלחה. מנה עיקרית מיוחדת שמשודרגת בעזרת הגשה שלא רואים בשום מקום אחר ותאמינו לי שבכל הנוגע להמבורגר ניתן לומר שחיפשתי ביסודיות. אני חייב להודות שמבחינת הטעם, אכלתי טובים ממנו אבל ההמברגר בהחלט מקבל ציון טוב של 8 מתוך 10 בדירוג שלי וההגשה היא בונוס נוסף.

     


    מנת האנטריקוט הטרי עם עצם 750 גרם (220 ₪) – מוגש עם ירקות צלויים (גזר, זוקיני, בצל, פלפלים בשלל צבעים) – פריים ריב ענקי שהגיע על פלטה רותחת, היא מנה זוגית כפי שאפשר להבין מגודל הנתח וממחירה. המנה הזו הפתיעה אותי מאוד. כשרות מוקפדת כמו שיש במקום הזה, יכולה להיות הרסנית עבור נתח סטייק כזה. אני מאוד נהניתי וזה אומר דרשני. אחלה מנה, מומלצת ביותר לזוג רעב.

     


    אחרי הבשר, הביאו לנו קומבינציית סושי. אני מודה שאני לא חובב סושי גדול בימים אלו ושהגשת המנה אחרי הבשרים קצת עשתה לה עוול. קומבינציית סושי (85 ₪) – ניגירי טונה, ניגירי סלמון. סנדביץ סושי במילוי סלמון ואבוקדו.  רול אינסייד אאוט עם טונה אדומה, עירית, מלפפון בציפוי פירורי פנקו וספייסי מיונז. אינסייד אאוט עם סלמון ואבוקדו בציפוי שומשום לבן ושחור. טעמתי קצת מכל דבר ובסה"כ זה היה טעים, אבל לא הרגשתי שזה הצד החזק של המקום.

     

     

    מלאים אף מרוצים עברנו לקינוחים ששוב, היו צריכים להיות פרווה מטבע הדברים אז ניגשתי אליהם בלי ציפיות והופתעתי בענק. באופן כללי אני חושב שהקינוחים הם הצד החזק של המקום ולמרות שהם פרווה, כמעט הכל היה טעים. הופתעתי ונשארתי עם טעם של עוד.

     

    תחרת שקדים ותפוז (39 ₪) - עם קרם קוקוס ופירות יער. שילוב מעניין ואחלה קינוח.

     


    קרפצ'יו אננס (39 ₪) - בליווי טארט- טאטן אננס וסורבה פסיפלורה. גם כאן אהבתי מאוד את השילוב אבל האננס, כנראה מטעמי יופי, נחתך דק מדי ולדעתי זה הוריד מעט, הייתי רוצה להרגיש יותר אננס. עדיין, מדובר בקינוח טעים ומוצלח.

     


    פאי לימון עם מרנג בליווי רוטב תות ורוטב בזיליקום. את המנה הזו לא טעמתי, אבל אהבתי את הפוטוגניות שלה

     


    סברינה אייריש קרים (38 ₪) - עם חלבה, פקאן סיני ברוטב פירות יער. קצת מתוקה מדי לטעמי, אבל שוב, שילוב טעמים שאהבתי.


    אגוזי – מוס נוגט עם אגוזי מלך וקרם טופי בליווי פירות יער. המנה המוצלחת ביותר מבין הקינוחים, קצת מתוקה אבל מאוד מאוד טעימה.

     


    וופל בלגי (36 ₪) - מוגש עם סורבה משמש, סורבה שוקולד וסורבה לימונענע בליווי פיסטוק קלוי. ארוחה כזו צריכה סורבה בסיומה והמנה הזו הייתה אמנם פשוטה, אבל נפלה בול לסיום.

    לסיכום

    מסעדת הקומה ה-11 היא מקום שכיף לשבת בו, העיצוב נעים ויפהיפה, האוכל מוקפד ובהחלט מצאתי לא מעט דברים שאהבתי, בעיקר הסטייק, ההמבורגר, כבד האווז והברזאולה. גזרת הקינוחים באופן כללי לא מאכזבת וכל אחד יוכל למצוא בה משהו לטעמו. לא סוד הוא שקשה לבשל עם חוקי הכשרות הקפדניים ולמרות זאת אני חושב שהצליחו במקום, להשתלט על הבישול הכשר ולהוציא אחלה דברים במסגרת המגבלות. אם מישהו מחברי או מכרי היה מחפש מקום כשר לארוחה או אירוע הייתי ממליץ בחום, כמובן שצריך לבחור את המנות היותר מוצלחות וכמו בכל מקום, היו דברים שאהבתי פחות. מול מסעדות לא כשרות, אני מניח שקשה לבחון אותם, אבל אני יכול לסיים ולומר שלא יצאתי מהמסעדה בתחושה שאכלתי מוצרים יבשים/תפלים/עטורי מרגרינה. הישג כביר למסעדה כשרה, שאני לא בהכרח חלק מקהל היעד שלה. אין בתל אביב הרבה מסעדות כשרות מומלצות למיטב ידיעתי ומבחינתי הקומה ה-11 בהחלט יכולה להכלל ברשימה כזו.

     

    תודה לגלית לשף ומלון על האירוח הלבבי

    את כל התמונות באיכות טובה יותר ניתן לראות פה

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        6/6/10 00:10:

      תודה על הביקורת.

      יש כל כך מעט מסעדות כשרות באיזור ולכן טוב לדעת שנפתחה חדשה טובה. 

        3/6/10 23:17:

      מאיר, ההבדל הוא בעיקר בקינוחים, אי אפשר להתעלם מזה
        3/6/10 20:17:

      צטט: meircookbook 2010-06-03 20:11:12

      בכלל לא קשה לבשל ולאכול כשר

      אני עושה את זה כבר מעל 40 שנה ולא מרגיש סובל

      :-)

       

       אתה לא סובל

      הסועדים שאוכלים גם לא כשר, מרגישים את ההבדל 

        3/6/10 20:11:

      בכלל לא קשה לבשל ולאכול כשר

      אני עושה את זה כבר מעל 40 שנה ולא מרגיש סובל

      :-)