עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    טירונות בעכבר Cafe

    מקס הזועם - בוקצ'ו

    1 תגובות   יום ראשון, 2/5/10, 10:19

    לאחרונה קורים המון אירועים בתל אביב. לכל אחד קונספט מיוחד, וכל אחד בא להדגיש נקודה חשובה אחרת. ויש גם אירועים שקשורים לחידוש העיר וחזרה למקורות.

     

    "להעיר את מקס" (משום מה מזכיר לי את מקס הזועם) הוא פרויקט שבו שלוש המסעדות, בוקצ'ו, וויטהול ופורלין, מבקשות להעיר את אזור תל-נורדוי לשעבר, הלוא הוא האזור שתחום בין חוף הים, רח' מאפו, רח' שלום עליכם ורח' טרומפלדור, ולהחזיר את הישראלים לאזור המלא בתיירים (מה שכרגע עושה הרגשה של אירופה).
    שלוש המסעדות יצאו במבצע משותף: אכול בשתיים מהמסעדות עסקית צהריים (צהריים - זה עד שבע בערב...) וזכה בארוחה במסעדה השלישית חינם.

     

    לפרויקט מצטרף גם יקב תבור עם הגרלה של מקרר יינות ביתי, מלא ביינות היקב. בהגרלה ישתתף כל רוכש של כוס יין בכל שלוש הארוחות.
    היקב הוקם לפני 10 שנים על-ידי ארבע משפחות מכפר תבור, שבמשך 5 דורות גידלו ענבים למכירה ליקבים שונים, כך מספר אורן מנהל היקב. ביקב תבור מנסים לשמר את המסורת לצד ההתפתחות הטכנולוגית.

     

    המבצע ימשך לאורך כל חודש מאי. עוד על הפרויקט והמבצע אפשר לקרוא כאן.

     

    אנחנו, הבלוגרים, יצאנו לעשות הכרות מעמיקה עם מקס. וכאן המקום לגילוי הנאות האומר ששוב אכלנו חינם.

     

    אני באתי להכיר את הצד של בוקצ'ו.

     

    בוקצ'ו ממוקמת על בן יהודה וביום טוב (וגם ביום לא כל כך טוב) אפשר לראות ממנה את הים. היא מעוצבת בסגנון איטלקי ביתי וחמים אך עדיין שומרת על מראה של מסעדה יוקרתית.

      

     

     

    ונעבור לתפריט (והפעם בסגנון ענייני כי יש הרבה):

     

    ראשונות


    פוקאצ'ת בצל - חביבה, עושה רושם חיצוני קצת יותר מוצלח מטעמה.

     

     


    דואט דניס וסלמון - סביצ'ה דניס קצת תפל על מצע של סלמון, מעושן עדין, איכותי.

      

     


    פטה כבד עוף בסילאן ואגוזים - אחד הטובים שטעמתי.

     

     


    נתחוני עוף על סלט אביב - אבוקדו לבבות ארטישוק שעועית ירוקה ואפונת הגינה - המרכיבים קצת לא מצליחים להתחבר למנה מאוחדת וגם העוף מפתיע במרירות מוזרה.

     

     


    סלט ירוקים - הוא סלט פשוט וחסר מעוף.

      

     


    לחמניות הבית - חמות וטעימות.

     

     

     


    היין
    סובניון בלאן מסדרת אדמה - חמצמץ עם עוקץ. העוקץ הוא שארית התסיסה, שנעלמת כשהיין עומד פתוח. היין זכה לאחרונה במדליית זהב באשכול הזהב.

     

    עיקריות


    עוף לומברדי - גלילת עוף במעטפת בייקון ובמילוי גבינית עיזים - שילוב מעניין של עוף בייקון וגבינה, כשהעוף טיפונת יבש.

     

     


    רביולי מוצרלה ברוטב רוקפור אגוזים ושמנת - המילוי עדין, נמס בפה, אך בהכנת הבצק חסרה נוכחות יד אדם. קצת מאכזב למסעדה איטלקית.

     

     


    סינטה לבן ברוטב פטריות ושמנת - מפעיל מעט את הלסת אבל העסיסיות שלה שווה את זה.

     

     


    פטוציני מרינרה - שרימפס, קלמארי, מולים וסקאלופ ברוטב ציר עשיר ושמנת - הפסטה עצמה נחמדה (גם היא מיצור תעשייתי). הרוטב לא המריא ולא גרם לכל המרכיבים להתחבר יחד.

     


    קוביות סלמון וניוקי בטטה ברוטב רוזה - בגלל ענן האפר האירופאי לא היה משלוח של סלמון טרי לכן במקום סלמון הכינו עבורנו את הניוקי עם שרימפס. במחשבה שנייה הינו צריכים לזרום עם הענן ולוותר על המנה. הניוקי שוב תעשייתי (משהו שלא יכול להחמיא לאף ניוקי), השרימפס היה עשוי מידי, ובנוסף היה למנה טעם של משהו לא טרי, לא הצלחנו לזהות אם אלו העגבניות או השרימפס.

     

     

     


    היין
    קברנה סובניון-בזלת מסדרת אדמה (בציר 2007) - יין שיושן שנה בחבית והוחזק עוד שנה בבקבוק. עדין בצורה מפתיעה לקברנה.

     

    קינוח

     


    קרם ברולה - מדהים. אוורירי (אך לא דייסתי), מקורמל במידה נכונה.

     

     

     


    פרפה שוקולד - מוצלח.

     

     


    סורבה - לעומת הרבה סורבה, שלדעתי זה קרח בטעם... אני יכולה להגיד שהיה טעים.

     

     


    היין
    פנינים לבן מבעבע - יין המתאים לקינוח בצורה מושלמת.

     

    לסיכום
    מבצע נחמד שעומד מאחורי רעיון יפה עם טעם לא מספק...

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/5/10 17:52:


      אהבתי את אופן הדיווח

      משהו שובבי כזה אולי כמו היין

       

      הרבה בלוגרים מתענינים במבצע שנראה כדאי

      ואני ( שגם  טעמתי )יכול בקלות להתמקד על המלצות

       

      תודה