עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    הרושם של רותם

    על תרבות וכל מה שטוב - קולנוע, מוזיקה, אוכל, ספרות, תיאטרון

    0

    אוכל פשוט טוב

    ביקורת על "סופיצה soupizza"

    אוכל פשוט טוב

    15

    מסעדות ואוכל  

    8 תגובות   יום שישי , 30/4/10, 15:09

    כמה סימנים לכך שאתה ממש מחבב מקום:

    א. אתה מגיע אליו כמה וכמה פעמים בטווח זמן קצר במיוחד.

    ב. כשאתה מגיע אליו אתה חושב שגילית את אמריקה בכל פעם מחדש (איזה כייף לקולומבוס).

    ג. אתה בטוח שאם היית מקים מסעדה קטנה משלך, היא היתה באותו סגנון...

    ד. אתה משנן את התפריט ומסמן עוד מנות שתרצה לטעום בסיבוב הבא.

    ה. אתה חושב שהוא כזה חו"לי, שזה לא יאמן שהוא נפתח במקום כזה...

    ו. אתה לא חושב פעמיים ורץ מיד לספר לחבר'ה.

    ז. אחרי שסיפרת לחבר'ה, אתה קצת מתחיל לחשוש שיקחו לך את המקום.

     

    עם כל הכבוד שיש לי למסעדות שף נוצצות (ויש לי המון כבוד וגם חיבה אליהם, את זה אתם יודעים), יש בי חיבה יתרה למקומות קטנטנים נטולי יומרות, שפועלים במקצועיות ובמקצוענות לא פחותה מזו של אחיהם הנוצצים. אחד המקומות הקטנטנים ומלהיבים שביקרתי בהם לאחרונה שוב ושוב ושוב היה הסופיצה. איך? סופ נאצי? לא, לא ולא...soupizza. בית אוכל קטן ולא יומרני, משובץ בשולחנות קטנים עם מפות משובצות, שהיה משתבץ נפלא ברומא, כפי שהיא מצטיירת בראשי וחלומותיי (טרם ביקרתי, ועמכם הסליחה, מקווה שתמשיכו לקרוא), אך מצא את עצמו ביהודה הלוי (על חורבות המרקיה) בואך נחמני (או מזא"ה תלוי מאיפה אתה בא)...

     

    כפי שאתם יכולים כבר להבין משמו המבטיח גם מרק וגם פיצה ויש בו מן הקריצה האיטלקית (תנסו להגיד כמה פעמים בלב סופיצה), מדובר בסוג של מסעדת פועלים משודרגת אך צנועה שמגישה גם תפריט צנוע המתמחה כמובן במרקים מעולים ובפיצות מאלפות (ומעלפות)שמיד נדבר עליהם, סלטים ופתיחים איטלקיים, כריכים, פסטות ובימי שישי גם ארוחות בוקר...

     

    אם נסכם את ביקוריי במקום, אפשר להגיד שכל ביקור היה טוב יותר מקודמו: אני מקווה שתהיו ברי מזל ותגיעו בערב (קריר עדיין, נצלו זאת) בו מגישים את מרק החומוס עם העגבניות. אם שף של מסעדה יוצא החוצה וממליץ לכם על מנה מסוימת, אין לכם ברירה אלא להנהן בנימוס, להזמין זאת ולרצות לחבק אותו. הרי ברור שלא תוכלו להמנע מכך. אינני יודע אם הוא מרק איטלקי או לא, אבל אני יודע היטב כי הוא משובח. פשוט מרק סמיך, עשיר בכוסברה (זהירות!), חרפרף (כלומר חריף במידה מסוימת) ומעולה, קצת כמו שאמא עושה (או דמיינו שהאמא האיטלקיה שאין לכם היתה עושה). אם אין מרק מסוג זה בנמצא לכו על מרק פטריות, שאף הוא משובח, סמיך וקרמי כמעט ומכיל פטריות טריות שעושות עמו חסד רב. BTW, לא נפלנו ממרק האפונה. השוס במרק, שמלבד מחירו (18 ₪ למנה קטנה שממש מספיקה כפתיח) הוא הפוקצ'ה הדקיקה והארוכה שמגיעה עמו. רכה, חמה, קשיחה מבחוץ, רכה עד דמעות בפנים, מענגת ובמילה אחת: מושלמת.

     

    מנות נוספות מהתפריט קרצו לנו, אבל הצצה לשולחנות הקרובים מאוד (והרי אנחנו תמיד מסתכלים בצלחות של השכן), הבהירה שחייבים לנסות את המנה המסקרנת בצבעי ירוק-לבן-שחור מגרה כזה. אז אין ברירה, אלא להזמין אותה. אז כך, אחרי המרק חלקנו א' ואנוכי סלט קרצ'ופו, שזה במילים אחרות - ארטישוק עם קוביות גבינה מלוחה, קצת פטרוזיליה והרבה זייתי קלמטה (21 ₪). גם כאן ההברקה היא בפשטות הטעימה כל כך... לבבות הארטישוק היו צלויים/קלויים קלות והיוו ניגוד טוב לגבינה ולזיתים המלוחים. פתיח נעים מאוד.

     

    לאחר לבטים רבים בין פסטה לפיצה הכף הוכרעה לטובת הפיצה. גם כאן כל האפשרויות קרצו לנו, אך השף (אל תדאגו, הוא לא מכיר אותנו ואנחנו לא אותו, הוא רק סייע למלצרית העמוסה) המליץ לנו לנסות את אלו הפחות שגרתיות ולכן בחרנו בפיצה אנטיפסטי (46 ₪). צלחת לבנה עליה נפרשה פיצה צבעונית, בינונית בגודלה (מספיקה לגמרי לזוג שכבר אכל מרק+פוקצ'ה+סלט קטן), אבל גדולה מאוד בטעמה. הבצק היה נפלא (לא מהסוג הדק מדי שבכלל לא ניתן לחוש בטעמו), הורגש היטב והיה קראנצ'י במידה ודומיננטי. קצת מלח שהוספנו על הירקות הקלויים (פטריות, בטטה, חצילים, זוקיני ועוד) הפך אותה לטובה יותר. ניתן לסכם זאת בארבע מילים: פיצה מוצלחת עד מאוד. ועוד שלוש: אחת הטובות בעיר. כן כן. אני יכול לגלות לכם שבביקור נוסף חלקתי עם חברתי ט' פיצה ירוקה מקורית ומעולה, עם מחית תרד (במקום רוטב העגבניות) והכילה גם ברוקולי, זוקיני ושאר ירקות ירוקים. פשוט פיצה טובה מאוד.

    דווקא את גזרת הקינוחים בחרנו שוב ושוב לא לדגום, מהסיבה שנראו פחות יצירתיים ומיוחדים מהאוכל.

     

     

    כפי ששמתם לב אכלנו ארוחה לא קטנה וכיסנו נותר כמעט כפי שהיה בכניסה למסעדה (די ריק במצב תמידי, אם שאלתם). רק טיפה יותר ממאה ₪ לזוג (ללא שתיה).

     

     

    זה כבר זמן מה שבערבים די עמוס שם ותמיד מתעורר במקרים כאלה החשש שזה יתקלקל. אז כולי תקווה שסופיצה תשמור על עצמה כמקום קטן ואיכותי, ידידותי ביותר לפחמימן המצוי, עם שירות מלבב מאוד, קשוב וחייכני, עם מנות טובות במחירים סבירים מאוד ושימשיך להגיש לעד את הפוקצ'ינה המקסימה הזאת (נשבע לכם הייתי מתחתן איתה), ולא יהפוך לעוד קונגלומרט רב-סניפי. סופיצה (לא גורמה ולא נעליים), רק אוכל פשוט, לא יומרני ולא מתחכם שמוכיח שאלוהים נמצא במקומות הקטנים, במאכלים הפשוטים ובידיים של טבחים טובים. עכשיו אתם מבינים את ההתלבטות עם הריצה לספר לחבר'ה?

     


    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        5/5/10 16:41:

      מת על מקומות כאלה

      בקרוב אני שם!

        3/5/10 10:45:

      לפי התיאורים נראה מקום מדהים, חמים, בייתי , בדיוק כמו שאני אוהבת!!! :)

      ראיתי שגם פרגנו להם ב-7 לילות!! אז כנראה משהו עובד שם טוב!!

      יש להם גם אתר אז שווה להכנס ולראות

      www.soupizza.co.il

       

       

        2/5/10 23:25:


      היה רעיון טוב, לאכול לפני שאני קוראת את הבלוג שלך.

      אני כבר מנוסה קריצה

        1/5/10 08:37:

      זכורה לי ארוחת ערב שם עם הילדים. היה טעים, לא יותר מידי, לא פחות מידי וגם לא ממש יקר.

      המקום היה לפני כן מרקייה לא בהכרח הכי מוצלחת והגלגול הזה בטוח יותר טוב ממנה


      כרגיל, עשית חשק לבקר במקום.

      רשמתי לי, אפילו שכשר שם ... :)

       

        1/5/10 03:06:

      מה יהיה רותם?! כבר לא נשארו לי ימים בשבוע מרוב מסעדות שאני פשוט חייבת לבקר, והכל בגללך. או במילים אחרות: המשך כך, אתה עושה מצווה.כרגיל, כתיבה נפלאה שעושה תיאבון- גם לכתוב וגם לאכול.
        30/4/10 17:12:

      זה נשמע כל כך טוב, שאני בטוח אנסה.

      שבת שלום.

      :-) 

        30/4/10 15:49:

      בחייך רותם, אני רק מתחיל דיאטה ואתה צץ עם תיאורי הפיצה שלך.

      היכן ההתחשבות בחלש (האופי)?