עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    הרושם של רותם

    על תרבות וכל מה שטוב - קולנוע, מוזיקה, אוכל, ספרות, תיאטרון

    0

    על בראנצ'ים ובאזזז

    ביקורת על "Social Club - סושיאל קלאב"

    על בראנצ'ים ובאזזז

    16

    מסעדות ואוכל  

    8 תגובות   יום רביעי, 21/4/10, 14:09

    חברים יקרים שלא ראינו הרבה זמן היוו תירוץ מצוין למפגש במקום הראוי ביותר למפגש עם חברים אהובים - הסושיאל קלאב. זה זמן מה שהביצה הקולינרית רוחשת בבאזז חיובי מאוד סביב הסושיאל הזה, שהולך ומסתמן כאחד המקומות הלוהטים, נכון להיום. ובכן, אתם יודעים, באזז זה עניין קצת מסוכן. ספרי ההיסטוריה מלאים בסיפורים על מקומות שנקברו תחת דיבור עודף עליהם, ושלא עמדו במבחן המציאות. אבל בבאזז, כמו בבאזז, מישהו צריך לקחת את הסיכון וללכת לבדוק. הסירו דאגה מלבכם, אני נשכבתי על הגדר בשבילכם. תודו לי אח"כ.

    התנאי של החברים היה בראנץ' חדש. מקום שעוד לא טעמנו והאמת היא שגם די נמאס מארוחת בוקר שגרתית של ביצים-גבינות-סלט-לחם, אתם לא חושבים? לכן כל מקום שיציע חריגה מהשטאנץ יתקבל בברכה. לאחרונה, השיק הקלאב בראנץ' מסקרן ובהתאם לכך, היה זה רק עניין של זמן עד שנפקוד את המקום ונטעם הכצעקתה. חיפשנו יצירתיות ומצאנו גם מצאנו.


    במקום בו נפגשים ארבעה גברים ואשה אחת בהריון, היו סמוכים ובטוחים שהרבה אוכל יהיה על השולחן, אבל האם כל הבאזז הזה היה מוצדק?

    ובכן נתחיל מכך שהבראנץ' הסושיאלי הזה מצוין בעיקר לחובבי הנמנמת הסופשבועית, שכן הוא מהסוג המאוחר, שמתחיל ב-12.00 בצהריים והוא מבטיח הנאה צרופה ויצירתית במיוחד...
    הדיל מציע, תמורת 65 ₪ לאדם, סלסלת לחמים מטריפה (שרק מהבושה לא הזמנתי ריפיל והפגנתי איפוק יוצא דופן) עם "מטבלים" ומנת "ביצים" בואריאציות שונות (אמנם רק ארבע אפשרויות אך לאנשים בעלי קושי בקבלת החלטות כמוני, זה המון). לאחר שיחות הריון וביקורים חוזרים ונשנים של המלצר שכנראה מזמן לא ראה חמישה פטפטנים, נבחרו (לא בלי לבטים) המנות העיקריות של הבראנץ'.

    המצעד לשולחן החל בסלסלה המטריפה מלווה במגש עץ עליו נחו בשלווה שתי ערמות קטנות (מדי, בעבור שני אנשים) של פרוסות נקניק סלמי משובח ופרוסות גאודה, אבל מי שגנבו את ההצגה היו ארבע צלוחיות שלקרוא להן מטבלים קצת יפחית מערכן. במילים אחרות, אם מטבלים - אז הם הכי מושקעים והכי לא צפויים שהייתה לכם הזכות לטעום לאחרונה: בצלוחית הראשונה - טחינה גולמית ומעליה סלסת עגבניות טריות ושמן זית. אלוהים נמצא בדברים הפשוטים ובצלוחית הזאת על אחת כמה וכמה. בלי להתאמץ יצא כאן סוג של מאזט מושלם. בצלוחית הבאה, עוד הפתעה לגמרי לא צפויה, מלפפונים שחגגו עם סוג של גבינת שמנת, מן צזיקי מוקשה, אם תתעקשו לקבע את הפלא הזה בתוך הגדרה. עוד היו שם סוג של סלט טונה, אבל אותו לא טעמתי, כך שלא תדעו לעולם מה דעתי עליו J. מקורות יודעי דבר (טוב, נו, זו היתה המארחת) מספרים שהפתיחים היפים האלה אינם קבועים וכי בכל פעם מגיעות הפתעות חדשות.

     

     

     

    ועכשיו הגיע תורן של המנות העיקריות של הבראנץ' המבוססות ביצים- שניים מתוך החמישה הלכו על ביצים אפויות בקוקוט (במקרה הזה, הוא היה דומה יותר לטאג'ין) עם פרמז'ן ותרד. אני מניח שבמקום אחר היו קוראים לזה סוג של שקשוקה ירוקה, אבל איפה זה ואיפה השקשוקה הירוקה שמקומות אחרים מתיימרים לעשות! לצד הקוקוט הוגשו טוסטונים פיקנטיים לטבילה ברוטב. ובכן, למי שאוהב את הביצים שלו יותר רכות ופחות מבושלות המנה הזאת מתאימה פחות (כמו א', שטעם את המנה וביקש להחליף אותה כי זה פשוט לא הסגנון שלו. הבקשה נענתה בחיוב, אגב). ג' + י' התלהבו ממנה מאוד, ומטעימת מבחן שערכתי (מה אני לא עושה למענכם), הצדיקה את ההתלהבות, שכן השילוב בין התרד לפרמזן והביצים אכן היה מעולה ממש.


     

    א' ואנוכי הלכנו על מנה מושחתת לא פחות - קרואסון מקסים וגדול (טוב, א' מבקש לתקן שזה היה בינוני), קלוי מעט מבחוץ ורך ונעים בפנים, המגיע חצוי ובאמצעו, הס פן תעיר, ישנות שתי ביצים עלומות, שאת מקום מנוחתן מרפדות גבינת גאודה ופרשוטו. ובכן חברים, ברגע זה תמו מילותיי. אין לי יכולת לתאר את מה שהלך אצלנו בצלחת. וואו. ברגע שסגרנו את הקרואסון על הביצים ואלה, מצידן, התפצפצו ונזלו בפנים, כל מה שרציתי היה להיכנס לקרואסון המנחם הזה ולהתעטף בו ולנמנם קלות. כל העסק קיבל חגיגת טעמים מצוינת ובלתי מתחכמת. אה, היה גם סלט בצלחת.

    רק ההריונית היקרה חרגה מהבראנץ' וזממה מההתחלה דווקא על פתיח אחר בתפריט (כן, יש גם אוכל אחר שאינו בראנץ' קלאסי) והלכה על חציל קלוי עם טחינה אתיופית. אני יודע, כאן מתבקשת הערה צינית על הפלצנות, ואלמלא היתה זו טחינה מעולה ואמלא החציל הקלוי היה יוצא מהמפגש עם הטחינה מחוזק עוד יותר ואלמלא ההריונית שלנו התענגה על כל ביס וביס, הייתי מוצא איזו הערה צינית אחת.

    אחרי חגיגת טעמים שכזו בטח חשבתם שנפרוש הביתה לנמנמם, אבל איפה. אי אפשר היה להתעלם ממה שהלך במגזר הקינוחים. ג' העיר שאחרי תפריט פלצני בבראנץ', הקינוחים נשמעים די פשוטים. לכן הלכנו רק על שלושה ותאמינו לי, בדיעבד, הייתי יכול לעשות רק ארוחת קינוחים שם. כל קינוח התגלה יותר מוצלח מזה שאחריו ובעיקר, לכולם היו טוויסט שהפך אותם מעוד קינוחים שטעמתם אלף פעם לקינוחים אחרים, יצירתיים ומשדורגים.. להלן הקינוחים שחלקנו: י' בחר בסמי פרדו של בננות וריבת חלב, קינוח שכמעט ולא ספרנו, על פניו נראה הכי פחות מבטיח (אני אישית לא ממעריצי ריבת החלב, במילים עדינות), והתגלה כמצוין מכולם - בסוג של צנצנת הגיעה גלידה (לא סמי, בכלל, להיפך) עם עוגיות וטעם הבננה שהדהד מסביב עשה עמה חסד. רק כדי לא להפלות את שאר הקינוחים, שהצטיינו אף הם, נזכיר כי ההריונית בחרה בטארט טאטן של אגסים, שהתאים מאוד לגלידת קרמל שהגיעה כבת לווייתו (ככלל, צבעי הפסטל החומים שלטו בקינוחים שלנו), ואני הזמנתי, כרגיל, עוגת גבינה ניו יורקית שחוזקה בפירות יער מלמעלה והיתה טובה מאוד (אבל עדיין לא כמו של הקופי בר). קפה משובח סגר על הכל בשלמות.

    לסיכום, הבראנץ' של סושיאל קלאב התגלה כאחד הבראנצ'ים הטובים שטעמנו לאחרונה, בטח ובטח אחד היצירתיים והמיוחדים שיש (שוב, על מנת שלא תתאכזבו - בתפריט הבראנץ' הקלאסי קיימות רק ארבע מנות), ולא רק שארוחת הבוקר הפתיעה גם הקינוחים המוצלחים אחד אחד, גרמו לכולנו להבין שהבאזז מוצדק לחלוטין. כעת נשאר לנו לבדוק את המועדון הזה בשעת לילה.

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        23/4/10 16:37:

      וואו נשמע מעולה. תודה :)
        23/4/10 14:40:


      ומה עם כתובת?

       

        23/4/10 08:32:
      הכי כיף זה למצוא את השורה בעכבר העיר "הוקמה על חורבות הדיטה" באמת יש דברים שלא ראויים להתקיים. נשמע שנוספה לנו אופציה ראויה ברוטשילד
        22/4/10 16:53:


      יאממי... נשמע נפלא

       

      כרגיל תענוג לקרוא כל מילה שלך

        22/4/10 12:22:
      הכל נקרא מעולה ומעורר תיאבון :-)
        22/4/10 11:32:


      נשמע טוב בהחלט.

      אחרי שקראתי דיווחים ראשוניים מאכזבים על המקום נראה שהוא השתפר פלאים.

        22/4/10 11:06:

      אני רוצה את הקרואסון הזה עכשיו ....

      *

       

        21/4/10 22:46:

      רותם, מעבר לעובדה שהכתיבה שלך כרגיל מעבירה היטב את האווירה וגורמת להזיל ריר על אוכל שלא הקורא זלל, יש משהו נוסף שחוזר אצלך ואני לא מבין - מילא א', אליו התרגלנו. אבל מה, כל החברים שלך, גם ג' + י', כולם מהשב"כ? חיוך

      (זה סתם כי עשית אותי רעב בשעה זו של הערב, אם הם חסויים שיישארו כאלה...)