עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    בשר ויין בטרקלין – ארוחת יום הולדת.

    9 תגובות   יום רביעי, 31/3/10, 10:20

    אולי זה משהו בישראליות שלי, שגורם לי לחבב את כל הארוחות המיוחדות ב-fix price. כזאת היא ארוחת יום הולדת 3 לבר היין הטרקלין. אמנם שמנת ואני קיבלנו שדרוג והוזמנו למפגש בלוגרים בכדי לטעום את המנות המוצעות בתפריט זה ולא לדיל הרגיל, אבל שמחנו שבמידה והאוכל יהיה מוצלח נוכל להמליץ על דיל שנשמע משתלם.אז אם נתחיל מהסוף, הדיל משתלם ביותר.

    התיישבנו לסעוד עם
     בלוגרים נוספים: ששת, אודליה,מירה-בל ויאיר, מסביב לשולחן באווירה מוקפדת אך יותר מכל אינטימית שהמסעדה נתנה. אין הרבה שולחנות בחלל המרכזי, אבל בכדי לפצות על זה, הטרקלין התרחב והתפשט לחדר פרטי ולעוד שולחנות פנויים. עיצוב פשוט וחמים, אנחנו אוהבים מקומות כאלה.

    בזמן שיוסי בן אודיס, הבעלים של הטרקלין, סיפר לנו קצת על המקום (שלוש שנים לבר-יין זה מכובד מאוד) הוא מזג לנו כוס יין ראשונה, בהסבת שמאל. את היין הוא העביר דרך "וונטורי", שתפקידו לאוורר ולפתוח את היין – חוסך את פתיחת הבקבוק והמזיגה לכוסות כחצי שעה לפני השתייה. גאדג'ט חביב ללא ספק, אבל עדיין האייפון לוקח.

    אבל בטח לא באתם לקרוא עלינו ועל הוונטורי, אז להלן מנות הפתיחה: כבד קצוץ עשוי כהלכה. מוצלח, אך טעמנו טובים ממנו במסעדות עממיות למיניהן. מצד שני, אחיו המושחת – פטה כבד בציפוי תאנים ואגוזים היה בעל מרקם חלק מאוד וטעמים שמשתלבים נהדר. על הברזאולה שמנת ואני התווכחנו. מדובר בנתחי שייטל שנכבשו במלח גס כמו הדוד האיטלקי הפרושוטו. בטרקלין הם הוגשו לצד מלון טרי ומתוק. שמנת התלהבה מאוד מהמנה, אני קצת התאכזבתי מטעם עדין מדי של בשר. חציל קלוי ביוגורט וחציל קלוי בטחינה. החציל היה מצוין, עשוי במידה ועם כל הטעמים של המנגל. באופן טבעי הוא השתדך ליוגורט טוב יותר מאשר לטחינה. מנה ראשונה אחרונה, הייתה קרפצ'ו בקר שהוגש כמיטב המסורת עם שמן זית, חומץ בלסמי ושבבי פרמז'ן מעל. קרפצ'ו סביר, לא יותר מזה.

    לפני הבשר ה"אמיתי" הגיעו לשולחן שלוש נקניקיות, כל אחת עם אופי שונה: המקסיקנית הפיקנטית אותה טעמתי ראשון הייתה מוצלחת למדי. מרקם של בשר אמיתי  ולא של "מיס לוסי". הטעם מעולה, החריפות המתונה משתלבת נהדר עם נקניקייה שמנה. משם המשכתי לנקניקיית הפורט, שהייתה טובה ובעיקר מעניינת. טעם מתקתק ומפתיע בנקניקייה. עליית מדרגה לעומת הנקניקייה המקסיקנית. הנקניקייה השלישית הייתה בכמה מדרגות מעל קודמותיה. מדובר הייתה בנקניקייה בשם טולוז שחוץ מבשר הכילה גם גבינת פיקורנו שמיתנה את טעם הבשר והפכה דווקא אותה לנקניקייה המוצלחת מבין שלושתם. שמנת טעמה את אותן נקניקיות בסדר הפוך – מסקנתה הייתה דומה, אך מרגע שהיא התחילה בטולוז נשאר לה רק להתאכזב מהמקסיקנית באופן יחסי.

    בואו נדבר בשר: סטייק אנטריקוט ("מפרה שמנה") במשקל 300 גרם, אותו ניתן לקבל בתוספת של 50 שקלים לארוחת יום ההולדת (מה שמייקר משמעותית את המבצע). הסטייק יוצא בוער, מרשים מאוד ומצטלם לא רע, אבל הבשר היה דווקא בינוני. אולי בגלל שהדלקנו אותו כמה פעמים, לנסות לתפוס תמונות טובות. הוא היה מלווה בפירה כמהין שגם הוא אכזב אותנו. ניתן להרגיש את הכמהין, אבל התוצאה פחות מוצלחת מפירה רגיל ואיכותי. עוד הוגשה מנת הפורטרהאוס – מנה שבמשקל של קילו ומכילה עצם שמצידה האחד פילה ומצידה השני סינטה. הפילה היה טעים מאוד. גם שמנת ושאר הסובבים הסכימו. אבל הסינטה הייתה סבירה. תענוג כזה יעלה תוספת של 70 שקלים (אבל לזוג – מדובר במנה בריאה וזוגית). מנת הבשר האחרונה והזוכה הגדולה של הערב הייתה גם מנת הדגל. פרוסות סינטה רכות-רכות שמגיעות יחד עם חלוק נחל לוהט שמאפשר צריבה עצמית של הנתחים שנייה לפני האכילה, כך שהבשר לא מתקרר. גם המנה הזאת היא בתוספת תשלום, הפעם של 30 שקלים.

    שבעים מבשר ויין לא הרשנו לעצמנו לוותר על הקינוחים:
    פליצ'ינטה בננה, שזהו סוג של בלינצ'ס ממולא בבננה. תענוג של קינוח. מקורי וטעים. היה גם מלבי בסגנון הטרקלין, שקצת התרחק מהמלבי הבסיסי והמוכר, והפך לקינוח שמנתי עם תוספות של אגוזים וסילאן. בהתחלה חשבנו שזה עוד קינוח מוצלח, אבל אחרי כמה ביסים נוספים, הוא קצת נמאס. סברינה, שהיא עוגה אופנתית מאוד (בשנות ה-80) הפתיעה פה עם ביצוע מוצלח. מה שמוכיח שלא תמיד חייבים להמציא את הגלגל מחדש, פשוט צריך לעשות אותו טוב. העוגה הכמו ספוגית הזאת עם תותים טריים וקצפת הייתה מעדן של ממש.

    לסיכום: הטרקלין הוא מקום טוב. מפתיע, מגוון, מקפיד על ביצוע ועל איכויות גבוהות, אם זה ביין ואם זה באוכל. מה גם שהוא מתומחר הוגן ביותר. בהחלט מקום לחזור אליו. הציון שלנו: 4.5









    בשתי מילים: שמנת מתוקה 32%

    נ.ב.

    לאחר הפסח ייפתח במקום ה
    beer garden
    , מרפסת ובה יוגשו נקניקיות חמות ובירה צוננת. אנחנו כבר קבענו עם החברים לשבת שם, ואתם?

    שיהיה לכם בתאבון,
                    שמן ושמנת.
    דרג את התוכן:

      תגובות (9)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/6/10 01:43:


      חבל שראיתי את הפוסט המחמיא הזה רק עכשיו.

      הייתי שם שבוע שעבר עם בעלי לחגוג יום נישואים שמיני שלנו והיה נפלא.

      האוכל מדהים האוירה נוחה ורומנטית ולא קיטשית (רק לא קיטש בשבילי)

      והמבצע שלהם בכלל מפנק עכשיו, זוג יוצא בפחות ממאתיים ש"ח, נהדר לכיס וללב.

      מצטרפת להמלצה החמה. וחוזרת לארוחה נוספת כבר בשבוע הבא כנראה.

        2/6/10 19:24:

      חברים, למקרה שלא הובן נכון, נהננו עד הגג בטרקלין.

      המנות טובות מאוד והתמחור הוגן ביותר.


      ספציפית, מנת האנטריקוט לא הפילה אותנו מהרגליים.
      אגב, גם הפטה כבד מוזכר לחיוב ובטח שהסינטה על חלוקי הנחל, שכתבנו שהיא המנה המנצחת של הערב...
        2/6/10 19:07:

      מה איתכם, האנטריקוט מנה מנצחת! יכול להיות שאכלנו באותו מקום? והפטה כבד... ופרוסות הסינטה... הייתי ממשיך אבל אני צריך לנגב את הריר מהמקלדת.
        2/6/10 12:04:


      דווקא אני הייתי במסעדה והלכתי על המבצע החדש שלהם ( 6 מנות זוגיות ממש מפנקות רק ב 89 ש"ח לאדם)

      ומאוד נהניתי,

      אולי "נפלתם" על מצב רוח רע של הבשר או שבאמת זה סתם מזל ביש,

      בכל מקרה - ממש ממליצה בחום לחזור לשם, עכשיו כשזה יוצא משתלם..  

        4/4/10 01:27:

      אבל אני לא אוהבת את האייפון ומחליפה אותו בקלות בוונטורו לשון בחוץ

       

      כיף כרגיל 

      חג שמח :-) 

      היה כייף לארח אתכם............

      חג שמח

        31/3/10 15:51:

      מחכים לבירה גארדן

      מעהיין איך הפכגנו לחובבי פרצעל ונקנקיה עם בירה

       

      שמחתי לחברתכם הכיפית

        31/3/10 12:19:


      תמיד כיף לקרוא אתכם.

      חג שמח.

      *

       

       

        31/3/10 10:42:
      בטח באה ל'גן הבירה'. האמת, איך לא חשבו על זה בארץ קודם? לא ברור

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין